gme_faraday Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 arkdaslar ; vakt-i zmmnda tesla alternatif akımın cok daha guvenli , kullanışlı , ve işe yarar old. solediginde onun karsısındaki en büyük engel edison mus.neden? cunku o gunlerde son derece medyatik olan edison dogru akımı desteklormus ve tesla nın bu buyk gucu elinden alabilecegini bild. için ona kostek olmus ve medya karssında kkucuk dusurmus.son drc zeki olan tesla bilime en fadalı olabilecegi dönemde, bu yuzden hayata kusme noktasın gelmiş ve parklarda gorduumuz o 5 parasız adamlardan 1i gb ölmeye mahkum olmus be anasını satıım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eshevar Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Tesla bulduğu şeylerin patentlerini almadığı/alamadığı için fazla tanınmıyor.. Bulduğu şeylerin çoğunun Edison ve o dönemin başka bilimadamları tarafından çalındığı söyleniyor. Hayatını okuduktan sonra Edison'dan nefret etmiştim...[signature][hline]Yıldızlarla süslenmiş kalın siyah göğü üzerimize aldık. İki küçük parıltıya baktık ısınmak için. Etrafımıza kalın surlar bulduk. Sonra duygu denilen o garip şeyde kaybolduk... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phrexian Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Tesla, daha yaşarken efsane bir isim olmuş ve elektriğin tanrısı olarak anılmaya başlamıştır. Elektrikle istediği herşeyi yapabilen bu mucidin 700'ün üzerinde patentli icadına rağmen geniş bir kesim içinse yararlı bir kaç buluşu haricinde tam bir delidir. Adının uzun bir zaman hafızalardan silinmesinin ve sadece çok küçük bir kesim içinde tanınmasının ardında ilginç iddialar yer almaktadır. Tesla'nın kapitalist sistemi çökertebilecek enerji teknolojisinin fazla derinlemesine araştırılması istenmemiştir ayrıca bu teknolojiyle süper güçlerin gizli projeler yürüttüğü iddiaları araştırmaya değerdir. Tesla, New York'daki laboratuvarında yaptığı deneylerde bir kaç kilometreden hissedilen bir deprem yaratabilmiş sıradışı bir muciddir. Yıllar önce kablosuz iletişim de, sadece sesin ya da yazının değil her türden görüntünün aktarılmasının mümkün olduğunu düşünebilen bir kişidir. Dünyanın bütün iletişimini ve en önemlisi de enerji ihtiyacını kablosuz olarak atmosferden ve yerküreden yararlanarak sağlayabileceğini iddia etmiştir. Uzaktan kumanda teknolojisini icad etmiş ve çok büyük kalabalıklar önünde müzesinde de görebileceğiniz ilk uzaktan kumadalı gemi maketini yüzdürmeyi başarmıştır. Üzerinde çalıştığı ve sürekli olarak Hertz dalgalarından çok farklı ve çok çeşitli iletişimlere imkan sağlayan değişik dalga türleri üzerine çalışmıştır. Milyonlarca voltluk elektrik akımlarının her tarafa sıçradığı bir odada sakince kitabını okuyabilecek kadar egemendir elektriğe...[signature][hline]Eğer sen kendi kaderini cizebilecek kadar güçlü değilsen başkaları senin kaderini cizecektir ve sen buna karşı gelemeyeksin...... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
seiran Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 bu adamın tanınmasını sağlayalım bence adam elektriğin tanrısı.ön plana çıkamamasında edison un şirketi general electric in parmağı olduğunu okumuştum.bu herifse white w. house la ortak mış . en önemlisi beyin dalgaları üzerine projesi hala pentogon tarafından üzerinde çalışılan bi proje Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 ben bu adama da aşığım ve Tesla gibi kendi konusunda dahilik gösteren herkese aşığım ama gay değilim :)[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wordellion Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 konusunda dahilik gösteren insanlar her zaman toplum tarafından dışlanır elden düşmeci insanlarsa yükseltilir bu adaletsizliği kınıyorum.konusunda dahi olan bir insana ben de hayran olurum hatta bu konuyla ilgili bir kitap okumuştum sizlere de önereyim adı yaşamın kaynağı yazar: ayn rand yayın evi :plato okuyun derim çok güzel bir kitap ve toplumun dahilere bakış açısını falan anlatıyor:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
seiran Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 66ya bu adamın sistemine göre kurduğu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
seiran Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 ya yazamadım bu herifin sisteminde kabloya yer yok edison için yapılan en önemli yatırımlardan biri ise koblo bu da bu herifi ezmelerinde bi etmen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 ra2'deki tesla coil'lar ismini burdan alıyor :) kablo olmadan havadan elektriği ileterek ampül yaktığını falan okumuştum. ancak edison yüzünden maalesef yokluk içinde ölmüş biri...[signature][hline]enjoy the silence arkadaşım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 1. kimse masum degildir. 2. edison da tesla da insandir. 3. her ikisi de dunyada yasamistir, yasamlarini devam ettirmeye calismislardir. bu nedenlerden dolayi sasirmamaniz gerekir. cok da uber hiper bi mevzu degil. tabi baba diye gordugumuz edison'un hayatini bilmedigimizden, normal insanlar gibi gormedigimizden boyle garipsiyo olabiliriz ama nedenler yukarida.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kinetica Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 bilim günümüzde gerçekten bizim yararımıza mı çalışıyor? düşünün bi kere, hayatımızı kolaylaştıran bir sürü ürün çıkıyor; ama bunların ilk amacı hayatımızı kolaylaştırmak mı? Hayır. Bilim malesef çoğunlukla pazar ekonomisine çalışıyor. Tüm ar-ge çalışmaları, yeni ürünler bulup bize satmak için yapılıyor. Bize tekrar tekrar daha yenisini, daha iyisini satıyorlar. Böyle olunca da bilim dolaylı yoldan "kötülüğümüze" çalışıyor bile denebilir. Mesela, tekrar tekrar PC yeniliyoruz, oysa şirketlerin planlarında hangi sistemi ne zaman satacakları belli, Veya kaç tane telefon değiştirdiniz, bir düşünün. Bozulana kadar bir telefon (hatta 15 yıl önce cep telefonsuz da yaşıyorduk) yeterliyken, insanlara kampanyalarla, tekrar tekrar telefon satılıyor, hayati olmayan özellikler için. kimse gücenmesin, ben de ilkel olalım dağa çıkalım demiyorum, konuyla alakası da edisonun yaptıklarıyla para kazanan bir mucit, teslanın ise bilim adamı olmasıdır. Dediğimi anlayan az olacak belki, ama o bir kişi de anlasa yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 evet ben anlayamadim mesela. pazar ekonomisinin nesi kotu? emperyalizm vs. deme TR'nin yapmaya calistigi da bu.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gme_faraday Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 said: Phrexian, 27 Eylül 2005 14:21 tarihinde demiş ki: Tesla, daha yaşarken efsane bir isim olmuş ve elektriğin tanrısı olarak anılmaya başlamıştır. Elektrikle istediği herşeyi yapabilen bu mucidin 700'ün üzerinde patentli icadına rağmen geniş bir kesim içinse yararlı bir kaç buluşu haricinde tam bir delidir. Adının uzun bir zaman hafızalardan silinmesinin ve sadece çok küçük bir kesim içinde tanınmasının ardında ilginç iddialar yer almaktadır. Tesla'nın kapitalist sistemi çökertebilecek enerji teknolojisinin fazla derinlemesine araştırılması istenmemiştir ayrıca bu teknolojiyle süper güçlerin gizli projeler yürüttüğü iddiaları araştırmaya değerdir. Tesla, New York'daki laboratuvarında yaptığı deneylerde bir kaç kilometreden hissedilen bir deprem yaratabilmiş sıradışı bir muciddir. Yıllar önce kablosuz iletişim de, sadece sesin ya da yazının değil her türden görüntünün aktarılmasının mümkün olduğunu düşünebilen bir kişidir. Dünyanın bütün iletişimini ve en önemlisi de enerji ihtiyacını kablosuz olarak atmosferden ve yerküreden yararlanarak sağlayabileceğini iddia etmiştir. Uzaktan kumanda teknolojisini icad etmiş ve çok büyük kalabalıklar önünde müzesinde de görebileceğiniz ilk uzaktan kumadalı gemi maketini yüzdürmeyi başarmıştır. Üzerinde çalıştığı ve sürekli olarak Hertz dalgalarından çok farklı ve çok çeşitli iletişimlere imkan sağlayan değişik dalga türleri üzerine çalışmıştır. Milyonlarca voltluk elektrik akımlarının her tarafa sıçradığı bir odada sakince kitabını okuyabilecek kadar egemendir elektriğe... gerçekten güselll Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Adam einsteinin atomun yıkıcı gücünü keşfetmesi gibi o da elektriğin yıkıcı gücünü keşfetmiştir. İddialara göre onun yarattığı kıyamet silahı ile(dünyanın kendi iç enerjisini kullanarak milyonlarca kilowattlık elektrik enerjisi oluşturabiliyor ve bunu kablo kullanmadan havadan kılometrelerce oteye yollayabılıyordu) Normandiya çıkartması 1 saatte biterdi... Google da biraz araştırma yaptım ve güzel bir yazı buldum Tela ile ilgili:kaynak [Bu mesaj Odim tarafından 29 Eylül 2005 10:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LoWNeR Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Sağol @ Odim Oldukça uzun bir yazı ama okuduğuma deydi.Kaynak olarakda attım belgelerime.Sıkılmazsanız herkes okusun çok harika bir araştırma olmuş... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Toledor Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Tesla nın Kitabı vardı okumanızı öneririm. Mükemmel buluşları varmış. Nicola Tesla yı okuyanlar öğrenenler tanıyanlar edissondan nefret etmeye başlıyor=)[signature][hline]Ben sevdanın oturduğu sokakta oturuyorum Geceler hiç bitmiyor ben hiç uyumuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 @Lowner :Reca ederim :) Tesla'nın kitabının adı:Tesla Anlaşılmamış Dahi Kitapyurdunda var kitap altta verdiğim link e tıklayıp bakabilirsiniz. Kaynak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
seiran Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 beni en çok etkileyen de bu adamın bir bilim adamı olarak bana göre bir tüccar olan edisondan daha öne çıkamaması yaşasaydı bunun onu pek etkileyeceğini sanmıorum ama beni etkilio kardeşim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gme_faraday Mesaj tarihi: Eylül 30, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2005 Odim harika kaynaklar dostum.ben tesla'yı lise 2 de okutulan What A Life! kitabında okumustum.bulabilirseniz bi göz atın." zeki insan budur" dior okuyann. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Eylül 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2005 way bızım kurt edısona bak saol gme_faraday bılgılenmemızı sağladın[signature][hline]mutluluk bile acı werıyor çunku sonu war biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gme_faraday Mesaj tarihi: Eylül 30, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2005 esma piti piti.. hahahahhahehehueehuheuehuehuehe eh ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Eylül 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2005 tesla savunduğu konuda direnseydi. en son olarak kazanamasaydı ve edisonun bükemediğin eli öp misali öpseydi ne olurdu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Eylül 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2005 Bir çok patentını sırf saflıgından dolayı kaptırmıs Ornegın röntgen ısınlarını radyoyu vs.. bırcok seyı onun buldugu soylenıyor...Ama belkıde tek zayıf yonu adamın cok saf olmasıymıs...ee o kadar da olsun yane.. :) Su zamanlarda yasasaymıs neler yapardı kım bılır cok merak edıyorum...Zaten zamanının cok otesınde yasamıs bır bılım adamı 100 yıl once ongordugu seyler su an bıle utopık olarak degerlendırılıyor.artık varın gerısını sız dusunun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Eylül 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2005 aklıma gelmişken bende bir kitaptan şunu okumuştum.alo telefonu icat eden graham bell in sevgilisinin adınının baş harfleriymiş.birde edison graham bell telefonu icat edip patentini aldığında edisonun elindede aynı şekilde bir alet tamamlanmak üzereymiş ki haberi duyunca donup kalmış. neryse edison telefonu kendi ürettiği telefonu üretime geçirmiş. saray da falan edisonun telefonu daha üstün özellikliymiş ki . bell in telefonu ile alay edici sözler dahi sölenmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Eylül 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2005 Edison serefsızın tekıymıs resmen para hırsı ve kısısel sebeplerden dolayı bılım e zarar vermeye calısmıs o yuzden benım gozumde en ufak degerı olmayan bır adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar