Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dizel alınabilcek araba?

Udinen

Öne çıkan mesajlar

C3 ün 2 versiyonu var 70 ve 90bglik. 70bglik olan az yakar ama pek bi eşşek kalıyor. Çok hantal.

206 yı tavsiye etmem yakında kasası değişecek zarar edersin.

Polo 80bglik malzeme kalitesi vs iyidir belki ama 30 milyar gibi bir ücret ödeyip düşük donanımlı yok aynaları gövde rengi olmayan jantları kapak olan araba almak istermisin bilemem. VW ler değerine satılmıyor bence değerinin çok üstünde fiyatlara satılıyor nasıl olsa satılıyo diye..

Corsa tavsiye ederim diğer threadde de yazdım oda 70bg ancak torku yüksek c3 gibi hantal değil performansı tatmin edici. Ayrıca donanımı ve dış aksesuarları daha yüksek.

Palio var Corsa ile aynı motora sahip fiyat olarak biraz daha makul. Yol tutuşu sorunlu otomobil gereğinden fazla yüksek. İçerisinde otururken güvenlik hissi veremiyor. Koltukları fazla yumuşak karizması düşük vs.

Ford Fiesta TDCI, Motor gücünü vs bilmiyorum ama 1.4 otomatik 206 ile dalga geçecek kadar motor gücü var :p Torku vs iyi sanırım ancak içinin tasarımı ve malzeme kalitesi benim hoşuma gitmiyor.

Ibiza TDI var bence en mantıklı otomobillerden birisi. Yürür aksamı ve platformu Polo ile aynı. Aynı grubun üyesi olduğundan birçok parçası zaten ortak. Gayet güzel ve kaliteli bir model. Donanımı da yüksek. Fiyatı da nispeten daha ucuz. Bence en mantıklı tercihlerden biri bu olur.

Eğer 6-7 milyar daha veririm diyorsan,

Bi üst sınıfta Focus TDCI ve Astra CDTI var. Focus'un performansı çok iyi 1.6 109bglik motoru var. GHIA modelleri donanım olarak oldukça yüksek. Fiyat olarak 40 milyar civarında.
1.3 CDTI Astra 90bg 200nm tork ve 6 ileri vites benimde en çok bilgiye sahip olduğum model bu :p 36.100 YTL ye satılıyor Enjoy modeli. İç ve Dış olarak aksesuarları yeterli hede hödö işte.

Sende bütçeden haber ver en iyisi :)[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Udinen, 22 Eylül 2005 00:43 tarihinde demiş ki:
Sizce en iyi dizel orta sınıf araba hangisi?

c3,polo,206,corsa 1.3?

bu arabalar orta sınıf değil ki? alt sınıf.
orta sınıf dedin mi vectra,primera,bora,mondeo gibi arabalar..
herneyse..

bu vakitten sonra 206 alınmaz.[signature][hline]FİLTHY PLAY!
Sosyal ağlarda paylaş

Citroen c2 düşün?
bende 2004 polo 1.4 var
şubatta kredisi bitsin direkt c2 ye geçicem
tek kapı spor duruyor
1.4 dizel az yakar iyi kaçar :-P
ts si 166km/h diolar benim için hız yapamaması iyi (delilik var biraz)
c2 tavsiye ederim siyah fln tatlı araba[signature][hline]Atletimin kolu yok
Hovarladığın sonu yok
Aramazsan arama
Zaten bende kontör yok
Sosyal ağlarda paylaş

Bence sorduğun arabalar arasında hem fiyat bakımından hemde kullanım ile ilgli diğer konular bakımından c2 çünkü pejo bu sınıfta sadece popülerliği yüzünden sattı. çoğu insan markaya para vererek aldı.polo ise fiyat bakımından neredeyse bir üst sınf araba kadar pahalı ve bu pahalılığın hiçbir artısı yok çünkü diğer rakipleri gibi ne üstün özellikleri var ne deyakıt bakımından bence c2 bu sınıf otomobiller arasında diğerlerine nazaran gayet başarılı
Sosyal ağlarda paylaş

Corsa veya Palio diye ısrar edeyim. Neden dersek...

206 bu sınıftaki teknik açıdan en yaşlı araba kaldı. 207nin çıkması yakınken 206 alınmaz.

Polo, sırf VW damgası taşıyor diye fazlasıyla pahalı. Gerçekten o parayı söküldükten sonra daha üst şeyler alınabilir. Gerçi arabın kendisi iyidir, sürüşü mürüşü de iyi ama başka hiçbir şey yok arabada.

C2 iyi kaçıyor evet. Ama durdurmayı denedin mi? Durmuyor çünkü, o kadar ufak arabayla ben de kaza yaptığımı düşünemiyorum. Artı 130+ hızlarda araba savrulma yapıyor, benim manyak arkadaşım 140la makasa girerken hölelele diye savuruyordu araba. Park yeri olsun, ıvır zıvır olsun, ivmelenmesi olsun güzel. Ama ben artık Fransız arabalarına gıcığım ve o arabanın içinde cidden korktum, bana fazla dengesiz ve fırıldak geldi. 205in tahtına otoban fareliği için göz koyabilecek araçlardan (106 GTI döver sanırsam bu konuda, ayrııı)

Corsa ve Palio teknik açıdan şu an gayet yeterli. İkisi de 2. elde çok hızlı müşteri bulan araçlar. Palionun güvensizliği Corsa'da yok, ufak olmasına rağmen oturaklı gidiyor, yenisindeki ıvır zıvır da güzel. Palio'nun da multijet motoru gerçekten büyük bir artı ama hız mız yapacaksan veya kaza yaparsan altındaki arabanın peynir tenekesinden hallice olduğunu unutma derim(hmm sanırım abartı oldu, peynir tenekesinden hallica olan arabalar Hyundai Accentler aslında).

Fiyat farkı çok yoksa Corsa da bir seçenek. Palio da yakıt tüketimi, servis kolaylığı ve 2. el konforuyla çok güzel seçenektir.[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim Opel'im var servis olarak yazayım.

Opel servislerinden genellikle şikayet edilir. Benim arabama serviste sürttüler 1 aylıkken malesef arka tampon boyandı kendileri hatalarını telafi ettiler ama moralim bozuldu biraz..

Diğer servisler daha iyimidir diyordum ama geçen hafta arkadan vurdular diye sigorta'nın anlaşmalı servisine gitmek zorunda kaldım (Opel Balkan) Arabayı satın aldığım ve şimdiye kadar servise gittiğim Opel Odak tan sonra çok kötü göründü gözüme. Çok amatör çalışılıyor bir depoları dahi yok servis yedek parça aynı yerde parçalar servisin içinde öylece yatıyor insanların şikayet ettiği kadar var yani.

Tavsiyem, Opel Odak tan al. Arabayı sürtmeleri dışında herhangi bir problem yaşamadım zaten daha sonra E-5 üzerindeki yeni plazalarına taşındılar burası çok geniş sürtme gibi sorunlar olacağını sanmıyorum. Çok profesyonel çalışılıyor dışarıya arabanı bırakıyorsun kart veriyorlar araç kabulde çalışan sayısı fazla olduğu için ayakta dikilmeden elindeki kartı alıp sorununu yazıyorlar sıraya koyuyorlar. Bekleme salonu çok ferah sürekli çay kahve servisi var :p Plazma Tv fln oluşu mühim değil ancak müşteriye duydukları saygıyı bu gibi ufak detaylardan anlayabiliyorsun (diğer serviste bir bekleme salonuna dahi rastlamadım). Sıran gelince personel ilgileniyor ve gerçekten güler yüzlü hepsi. Sorununu yazıyorlar uzun sürecekse saat veriliyor kısa birşey ise bekleme salonuna dönüyorsun.

Araban kirlenince git servise şuradan buradan ses geliyor de yıkamadan geri vermiyolar hatta :p

Kısaca böyle servisten memnunum.

Opel den memnunmusun diye sor.
Memnunum aslında ancak servis ikaz ışığı yanıyor ara sıra.. bir problem var tekrarlayan bu 3. yanışı oldu. 2. de anahtarımı değiştirdiler ancak tekrar etti ben marş motorundan şüpheleniyorum henüz net birşey yok pazartesi kaza sebebiyle servise bırakıcam arabayı arızayıda belirticem teslim aldıktan sonra son gelişmeleri yazarım merak edersen.

Corsalar ile iligli kronik bir sorun var oda direksiyon kutusu arızaları. Başına gelmesi durumunda garantiden değişiyor.[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...