Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şu hurafeleri atalım artık...

Dandanakan

Öne çıkan mesajlar

Artık bay geldi bazı hurafelerden...Hergün yeni yeni hikayelerden...Yeni başlayanların sürekli yanlış yönlendirilmesinden...

-Upgrade yaparken sırayla şu slotları kullanınca upgrade oluyomuş...YALAN...
-Hatta bu sıra server restart ta değişiyormuş,o yüzden her zaman tutmuyormuş...Yukarıdaki yalanın destekçisi başka YALAN...
-Asıl malzemeyi upgarede etmeden iki tane FP yakın (kimi kaynaklara göre priest chitindir hatta bu) öle yapın...Yada iki kırmızı ışık görün 4 e öle basın,1 kırmızı,1 yeşil görün 5 e sonra basın...YOK DAHA NELER...
-Efendim mannerı yüksek olana Miraseth,Proconsul daha iyi şeyler verirmiş...Külli YALAN...
-Bi de lvl düşük charlara da kıyak geçermiş bu amca...Bu da kuyruklu YALAN...
-Droptan iyi birşeyler düşmesi için mannerı yüksek olan Loot eder...HİKAYE...
-O olmadı o zaman Premimumu olan lootlasın,iyi bişi düşer...MASAL...Premiumun arttırdığı drop rate sadece coinin artması,o da %30...
-Yağmur yağınca boss çıkar...Kurbanın gözü yaşlı misali :) hey Allahım...

Neyse daha fazla uzatırsam millet yine galeyana gelicek,inanan inanmaya devam etsin,ne diyim...
Sosyal ağlarda paylaş

bencede sadece şans :) paper olmak için atılımlara başladım bugün paper ormarları aldım ormarcudan 11k olan uplardan 20 tane aldım hepsinii sırayla bastım hepsi +6 oldu hepsini +7 ye bastım 1 tanesi +7 oldu şansım iyi gitmedi hepsi +7 olsa ne kadar güzel olurdu benim için :d[signature][hline]Name : ChaLLeNgE_tr
Nation : Karus
LeveL : 6x
Clan : ReactioN
Server : Ares
Class : Elemental Lord
Areste satılık +6 complate robe salamender +7 +6crımson helmet +6crımson kolluk ilgililer lütfen iletişim kursun garantisinii veriyorum itemlerimiin paper olcam o yüzden satıyorum reel para değil oyun parasıyla
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar benim bi düşüncem var ne kadar doğru bilemem ama sizinle paylaşmak istiorum.(sadece paylaşıorum düşüncemi doğru olmaya bilir)şimdi paper mageler için falan +8 stafllar yerden çıkmaya başladı low itemlerde upgrade kolaylaştı ve giysilere iyi upgrade basılmaya başlandı.ama paperlara güsel item verilmesine karşın paperların güçleri düştü.acaba bunun bi alakası olabilirmi?(yanlış düşünce olabilir yorum yapın):P[signature][hline]artık okullar açıldı:(
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşın oyunla ne zamandır ilgilenmiyon staff bug diye bişey olduğunu bilmiyormusun sadece paper magelerin ki düşmedi pet magelerinkide düştü :) inşallah düzeliir yoksa mageyii boşayacam :D[signature][hline]Name : ChaLLeNgE_tr
Nation : Karus
LeveL : 6x
Clan : ReactioN
Server : Ares
Class : Elemental Lord
Areste satılık +6 complate robe salamender +7 +6crımson helmet +6crımson kolluk ilgililer lütfen iletişim kursun garantisinii veriyorum itemlerimiin paper olcam o yüzden satıyorum reel para değil oyun parasıyla
Sosyal ağlarda paylaş

Denk gelmiştir Gothic kardeşim...
Günde 100 posta yapmur yağıyo zaten...
Ha bi de tut ki doğru olsun,her server restart sonrası sular seller gibi yapmur yağması lazımdı,bütün bosslar canlanıyo malum...Kaç restart bilirim ki boss spotlarında tetikte bekleyip,açılır açılmaz anında girdiğim,çoğunda yağmur felan yoktu....

Her yağmurda bir boss illaki doğar zaten kesinlikle yanlış....
Tersi olarak her bossun doğuşunda bir yağmur yağar da yanlış...100 defa Attila kamplamışımdır,günlük güneşlik havada çok çıktığını bilirim gencin...
Sosyal ağlarda paylaş

Bakın simdi bir topic vardı unuttum ETRAFINDA 7 kez mi 9 kez mi donecekmissin sonra +6 ya +7 +8 basacakmıssın kesin oluyormus.Bunların hepsi yalan yok kırmızı mırmızı siz bence 30-40 defa etrafında dönün kesin +8 :D

Ehehehe.Şaka bir yane bence tamamen şans işi upgrade.[signature][hline]seT By eXe
Sosyal ağlarda paylaş

1.si anvil de (ko da) kutu sıralaması vardır. +7 %100 algoritma vardı restart tan sonra yapınca %100 dü.
Her zmn bir algoritma vardır.
2.önden item yakmak ta upgrade te işe yarar.
3.Premiumlu memberin loot şansı yüksektir.
yagmurlu havada boss cıkar die bişi yoktur.her boss un kesildikten sonra xx:xx gibi bi zmn sonra kesin bi yerde spawn olur.[signature][hline]Bir zamanlar KO vardı...
Nick : Oosjo_
Clan : UPRISING
Job : Blade Master
LvL : 6x
NP : 28xxx
Server: Diez
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bu upgr. işinin şans veya başka bişi ile alakası yok sadece Ko da upgrade %leri deişikti zordu yani şimdi Ke oldu upgrade yapmak çok çok kolay fabric ve dier itemler için... Ben Günde 3 saat uğraştıgımda en az 15 tane +8 fabric yapıyorum biraz zaman alıyo ama garanti iş...[signature][hline]Nick:RiveriaS
nation:Karus
Np:1xxxx
Server: DieZzzZ
Char Durumu:Admin Saolsun Şifremi Deiştirdi
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dandanakan, 26 Eylül 2005 18:45 tarihinde demiş ki:
Artık bay geldi bazı hurafelerden...Hergün yeni yeni hikayelerden...Yeni başlayanların sürekli yanlış yönlendirilmesinden...

-Upgrade yaparken sırayla şu slotları kullanınca upgrade oluyomuş...YALAN...
-Hatta bu sıra server restart ta değişiyormuş,o yüzden her zaman tutmuyormuş...Yukarıdaki yalanın destekçisi başka YALAN...
-Asıl malzemeyi upgarede etmeden iki tane FP yakın (kimi kaynaklara göre priest chitindir hatta bu) öle yapın...Yada iki kırmızı ışık görün 4 e öle basın,1 kırmızı,1 yeşil görün 5 e sonra basın...YOK DAHA NELER...
-Efendim mannerı yüksek olana Miraseth,Proconsul daha iyi şeyler verirmiş...Külli YALAN...
-Bi de lvl düşük charlara da kıyak geçermiş bu amca...Bu da kuyruklu YALAN...
-Droptan iyi birşeyler düşmesi için mannerı yüksek olan Loot eder...HİKAYE...
-O olmadı o zaman Premimumu olan lootlasın,iyi bişi düşer...MASAL...Premiumun arttırdığı drop rate sadece coinin artması,o da %30...
-Yağmur yağınca boss çıkar...Kurbanın gözü yaşlı misali :) hey Allahım...

Neyse daha fazla uzatırsam millet yine galeyana gelicek,inanan inanmaya devam etsin,ne diyim...

Hepsi yalan değil. O zaman soruyorum. Niye anvilde 9 kutu var?[signature][hline]I gladly obey.
Sosyal ağlarda paylaş

Premium memberların loot şansı yüksektir ifadesi tamamen bir hikayeden öteye gitmez...Burning skeletondan,ghost warriordan +9 kasarken de,golem keserken de,boss keserken de bizzat defalarca test edilmiştir...Kaldı ki premium almadan önce çok daha iyi bile olduğunu söyleyebilirim droptan gelen itemların...Tek farkı coindir...

Server restart sonrası ilk iki upgrade in %100 olma olayı tamamen oyunun bugıdır...

Gelelim tekrar anvil konusuna...
Programlamacılıkta random diye bir kavram vardır.Genelde random kavramı zamanın bir fonksiyonu olarak çalışır.(şu anki zamanın milisaniyelerini düşünün)

Ve random fonksiyonu size istediğiniz değer aralığında rastgele bir sayı geriye döndürür.Faideli bir eserdir...

Şimdi bunu cebimize koyup,anvil üzerinde akıl yürütelim...Siz bu oyunun programcısı olsanız ve anvil için algoritma yaz deseler nasıl yaparsınız???

%70 başarı şansı olan bir upgrade için 1 den 100 kadar sayılar içinden ramdom değer seçtirip,gelen değer eğer 70 ve aşağısı bir rakamsa Upgrade başarılı,değilse Upgrade başarısız olması mı (daha değişik ramdom yaklaşımları da olabilir,ama neticede aynı kapıya çıkar) akla mantığa ve programcılığa yatkındır.....

Yoksa bu %70 upgrade şanslı olay için gidip kullanıcının bir önceki,hatta iki önceki,hatta üç önceki upgradelerine tek tek veritabanından bakıp,zaten şişkin veritabanını zorlayıp (yada hadi veritabanına bakmasın,bu önceki teşebbüsleri bir değişkende tutsun,memoryden yesin diyelim) buna göre haaaa bak iki kere yakmış bu çoçuk,bu sefer yakmasın deyip upgrade etmek mi akla yatkındır????Ki bu durumda o %70 ihtimali badem etmemekte midir?

Veyahut sırayla 1-1-6-8-6 slotlara konunursa +6 yapılır diye başarı şansını önceden belirlemek ne derece mantıklıdır???

Velhasıl bunlar sadece benim akıl yürütmelerim,o kodu görmeden kimse hiçbirşey diyemez,ancak aklın yolu da birdir...

İsteyen istediğine inanmaya devam etsin...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mrproblem, 27 Eylül 2005 13:25 tarihinde demiş ki:
Arkadaslar olasilik ve shans dahi program uzerine bir algoritma ile yaratilir. Her drop un her upgrade in her companzasyonun bu oyunda bir algoritmasi mevcuttur....

Senin o algoritma dediğin şey random base birşeydir işte...Neticede tamamen şanstır...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...