Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

beta

betacik

Öne çıkan mesajlar

Betalar ciddi anlamda dayanıklı balıklar. Hava sistemi gerekmediğinden bakımı kolaydır. 2 gün önceye kadar yaklaşık 2 yaşında bir betamız vardı ama öldü. Suyunu çok sık olmasada dipteki pislikleri çekecekkadar haftada bir temizlemen yeterli bakım olarak. Yemek konusunda seçici değiller. Ama ben ilk zamanlarımızda çiğ kıyma veriyordum ve canavar gibi yiyordu ama daha sonra bu su üzerinde yağ tabakası yaptığından normal yeme döndüm.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Abso

Sosyal ağlarda paylaş

Evde beta üretimi cidden zor hatta bizler için imkansıza yakın diyebilirim. Yumurtalarını suyun yüzeyine kabarcıkların içinde bıakıyorlar ve çiftleştirilmesi kolay bir tür değil yanılmıyorsam beta. Yani titizlik ile sadece bu işle iglilenmeniz lazım. Ayrıca yumurtaların çatlaması osnucunda kendi yavrularını da yiyebilir beta. Yamyamlık konusunda emin değilim.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Abso

Sosyal ağlarda paylaş

black moly besledim ben çok.
lepisteslerle beraber çok iyi anlaşıyolardı.fakat akvaryumda yavruların saklanabileceği bolca yer yoksa ilk olarak moly yavrularım hedef oluyordu.çünkü minicik olmasına ragmen simsiyah oldukları için kolay göze batıyolardı ve avlanıyolardı.
Yavruluk kullanırsan kolay üretirsin ama yavruluk içinde pek büyüyemiyolar kısa sürede.
O yüzden bol bitkili bi akvaryum kurarsan bolca saklanacak yer yaratırsan moly yavruları büyür.
Ha moly'ler kendi yavrularını yemezler lepistesler gibi.. Belki ilk yavruladıklarında yerler o kadar..
Lepisteslerdende avrusunu yemeyen görmüştüm ama &80 ihtimalle lepistesler yavrusunu yiyo diyelim Moly'ler &30 ihtimalle yer.
Güzel hayvanlar black moly'ler.. kadife gibi görünüşleri var ancak mantar gibi hastalıklara çabuk yakalanıyorlar.
Canlı doguran akvaryumlarının vazgeçilmezi bence..[ signature ][hline]FİLTHY PLAY!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...