Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ermeni Konferansına Yargı Darbesi

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

ayrıca şölede bişe var.. o konferansı bilgi üniversitesi üstlenmiş ve konferans gerçekleştirilmiş.. mhp li bi kaç insan erdal inönüye saldırmaya kalmış filan..[signature][hline]Sanırım içmek,
ertesi sabah tekrar hayata dönülebilen ve her gün tekrarlanabilen bir intihar biçimidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Konferansın iptali çok gereksiz; ya en baştan engelleyecektin ya da tam anlamıyla yapılmasına izin verecektin.

Erdoğan nasıl hapis yatıp çıktıktan sonra mazlum olduysa, bu konferansı yapanlar da şimdi kahraman olacak ki katılımcılar pek hazzettiğim adamlar değillerdir.

Ayrıca konferans zamanlaması çok önemlidir, dikkatinizi çekerim.[signature][hline]Follower Of Cyric,Prince Of Lies;Blog
Sosyal ağlarda paylaş

cok guzel, aynen ben de katiliyorum. O zaman niye bagimsiz arastirmacilarin / tarihcilerin katilmasina izin verilmedi bu konferansa? onlarin dusunme ve ifade ozgurlugu yok mu acaba? Bu konferans tek bir gorusu temsil ediyor. Dolayisiyla 'bilimsel' olma niteligini kaybetmistir. Mesela Nihat Genc niye geri cevrildi?

Ben olsam ben de çağırmam. Niye çağırayımki. Niye o seviyeli tartışma ortamına tek amacı konuyu provoke edip baltalamaya çalışan tipleri çağırayımki? Ayrıca o senin kastettiğin tipleri çağırsalar yine aynı konu tartışılır, sonuçta şöyle olur "Türkiye sütten çıkmış ak kaşıktır". Bu konferansın amacı dağa önce konuşulamayanları konuşmaktı. Aynı tartışmayı tekrar yapıp aynı sonuca ulaşmak değil.

Ronesans'a kadar gitmeye gerek yok, daha 8-10 sene once Avrupa'nin gobeginde Srebrenica'da islenen soykirima ve bu olaylara AB'nin tepkisizligine bakmak yeterli. Ya da Almanya'nin Solingen sehrinde 1993 senesinde 20 yasindaki Turk kizini ve kucagindaki bebeklerini canli canli yakanlar da Avrupaliydi.

Avrupa bunları yaptı da iyi mi yaptı. Avrupa kendini uçurumdan atsa biz de mi onun peşinden atlayacağız. Bu tür örnekleri düşünüpte ver. Ayrıca Avrupa ne olursa olsun, ne yapmış olursa olsun bir kere Türkiyeden daha güçlü. Bu gücü de ordusundan doğal kaynaklarından falan gelmiyor, kafasını kullanmasından geliyor. Ne yapıp edip kendini bu tür sorunlardan kurtarıyor. Bunu da gerek tazminat ödeyerek gerekse bizim ırkıçlarımızın kıyamet kopardığı basit toplantılarla yapıyor. Sonuçta kafanı kullanacaksın, herşey burda bitiyor. Biraz kafamızı kullansak şu basit toplantı nedeniyel bir sürü ülkenin gözünde küçük düşmezdik.

Hakkaten Orhan Pamuk'un hangi kitaplari hangi devlet kutuphanelerinde yakilmis ben hatirlayamiyorum.Belki de hafizam zayif, sen hatirlatirmisin? Iddiani ispat et bakalim.

Ha tabii gecerli kaynak gostermeden bir sey ispat edilemeyecegini de hatirlatayim. Ornegin ciddi kabul edilen bir gazete'den link verebilirsin eger gercekten olduysa bu olay. ispat edebilirsen ben de kabul edecegim. Edemezsen de, senin hafizan zayifmis diyecegiz ama!

Google'da 5dkl'lık bir araştırma yaptım ve Milliyet Gastesi internet sitesinde şöyle bir yazı buldum. Sanırım bir takım şeyleri açıklar. Milliyet

Bunlar aslinda Turkiye'nin AB'ye katilmasini istemeyen Ermeni diasporasi ve AB'deki bazi gruplarin isi ama sen istedigin gibi gorebilirsin.

Neden sence bu olaylar, tam da katilim muzakerelerinin baslamasina 2 hafta kala oluyor dersin? Hem Fransiz hem de ermeni tv.lerinde haberleri her gun seyrederim, bu konuda nasil dusunduklerini biliyorum. Neden PKK birden canlandi son 3-4 ayda? Ermeni diasporasi lobi yapiyor, buyuk sermayeye sahip ve cok aktif. Bizim mucadelemiz bunlarladir bu gun.

Bu söylediğinde bir yere kadar haklısın aslında. Şuan çıkan PKK sorunu ve benzeri sorunların kaynağı genel olarak AB ve ABD kaynaklı Türk düşmanları(ben kısaca böyle diyorum ama muhakkak bu gruplarda bizim MHPli tarzı ermenilerde vardır). Fakat unutulmaması gereken bir kaç ufak ayrıntı da var. Farklı biryerden başlıyacağım ama bunlarıda belirtmekte fayda var.

1- PKK'nın başı kimdir? Abdullah Öcalan. Abdullah Öcalan kimdir? Devlet bursuyla okumuş, sonra MİT'te çalışmış ve en sonunda da koministleri ve kürt solcularını bastıracak bir örgüt kursun diye Güney Doğuya gönderilen devlet personeli. Daha sonra ne oldu? PKK bir piyon misali koministlere ve kürtt solcularına karşı olan görevini yerine getirdi ve son kareye ulaşarak renksiz bir vezir oldu. Yani kısacası Türk karşıtı olan batılı güçlerin rahatlıkla kullanacağı salam bir maşa. Burda tabiki Türk karşıtı güçler de suçlu, ama bu maşayı onların eline veren kim?

2- PKK ve türevleri niye hortladı? Senin söylediğin şey eksik ama doğru. 2 hafta sonra önemli bir antlaşma için masaya oturacağız ve elimizin zayıf olması karşı tarafın işine gelir. Kaos içerisinde olan taraf her zaman dezavantajlıdır. Bu konferans mahkeme kararıyla durdurula ve durdurulamayıncada bir takım kendini bilmezler tarafından baltalanmaya çalışılana kadar normal bir ortamdaydı. Şimdi ülkede bir kaos ortamı(bir dezavantaj) daha var. Hadi PKK'yı dış güçler destekliyor. Bu ortamı da mı onlar yarattı? Ek olarak şunu da ekleyeyim. Bu konferan Mayıs ayında(700 kişilik bir katılımcı grubuyla) yapılacaktı. Yine aynı şekilde baltalandı. Ayrıca bu konferan yeni bir olayda değil.

3- Tüm bulardan sonra bu konferansın AB görüşmeleriyle ilgisi ne? Hiç birşey. Biz bu konferansı kullanarak elimizi güçlendirebilecekken baltalayıp bukadar büyük dezavantajlar kazanıyoruz. Ne yapıyorsak kendimize yapıyoruz. Merak ediyorum acaba kendine bukadar zarar olan bizim gibi kaç ülke daha vardır?[signature][hline]Sargas >> lvl48 Shaman >> Burning Legion
Glirhuin >> lvl41 Rogue >> Kor'gall
Sosyal ağlarda paylaş

PKK'nın devlet eliyle kurulduğunu bilmiyorum ama hizbullah'ın PKK'ya karşı devlet eliyle kurulduğunu biliyorum..
bu da bir ek nottur..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********
Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır.

[Bu mesaj MartinLGore tarafından 26 Eylül 2005 00:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

PKK'nın devlet eliyle kurulduğunu bilmiyorum ama hizbullah'ın PKK'ya karşı devlet eliyle kurulduğunu biliyorum..

Yazmaya üşenmiştim.

PKK ile ilgili yazdıklarınızın tamamen birer zırva olduğunu biliyorum.

Hemen hemen doğru. Ayrıca unutmamak gerekirki gerçekler her zaman acıtır.[signature][hline]Sargas >> lvl48 Shaman >> Burning Legion
Sosyal ağlarda paylaş

Valla beni acıtan bir şey yok da yıllar dır Ağrı/D.Beyazıt lı olmaktan dolayı çok şey gördüm duydum ve bana Devlet PKK yı üretti lafı mantıklı ve doğru gelmiyor. Tabi bilemem olanı biteni zaten bu dünyada kim ne b.k yiyo belli değil.
Sosyal ağlarda paylaş

pkk nın gelişimiyle kürt sorunuyla ilgili çoook derin bilgilere sahip olmasam da başlangıç zamanında demokrasinin çarkları güzel dönüyor olsaydı pkk bu kadar büyüyecek potansiyeli bulamayabilirdi gibi bi fikrim var ama sadece öölecene bi düşünce.

ermeni konferansıyla ilgili haberlerde "matem havası" esiyor gibi bişiler deniyor du bakalm ne çıkçak bundan.

ayrıca bişi diyeyim mi; konuşandan değil konuşmayandan korkun, konuşan zati kurtlarını döküyor, hatta üzerine bi de cevap verip yalnışını gösterebiliyorsunuz.[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rock, 26 Eylül 2005 00:32 tarihinde demiş ki:

Ben olsam ben de çağırmam. Niye çağırayımki. Niye o seviyeli tartışma ortamına tek amacı konuyu provoke edip baltalamaya çalışan tipleri çağırayımki? Ayrıca o senin kastettiğin tipleri çağırsalar yine aynı konu tartışılır, sonuçta şöyle olur "Türkiye sütten çıkmış ak kaşıktır". Bu konferansın amacı dağa önce konuşulamayanları konuşmaktı. Aynı tartışmayı tekrar yapıp aynı sonuca ulaşmak değil.

Bu tartisma ortami gercekten seviyeli mi? Hatta buna gercekten 'tartisma' ortami demek ne kadar dogru? Tek tarafli sadece ermenicilerin fikirlerini empoze ettigi bir konferans. Tartisma ortami bile degil, karsilikli ezberlettikleri seyleri okuyorlar iste. Yarisi Kate Fogg'mudur ne onun elemanlari, yarisi Soros'un memurlari. Bu mu 'bilimsel'?. ABD'nin yeni dunya duzeninin elemanlari bunlar. ABD'nin Ortadogu projesi kapsaminda bakarim ben bu konferansa. O senin duzeysiz dedigin adam en azindan bagimsiz. Kimseden maas almiyor. Leman dergisinden gelen bir yazar.

said:
Avrupa bunları yaptı da iyi mi yaptı. Avrupa kendini uçurumdan atsa biz de mi onun peşinden atlayacağız. Bu tür örnekleri düşünüpte ver. Ayrıca Avrupa ne olursa olsun, ne yapmış olursa olsun bir kere Türkiyeden daha güçlü. Bu gücü de ordusundan doğal kaynaklarından falan gelmiyor, kafasını kullanmasından geliyor. Ne yapıp edip kendini bu tür sorunlardan kurtarıyor. Bunu da gerek tazminat ödeyerek gerekse bizim ırkıçlarımızın kıyamet kopardığı basit toplantılarla yapıyor. Sonuçta kafanı kullanacaksın, herşey burda bitiyor. Biraz kafamızı kullansak şu basit toplantı nedeniyel bir sürü ülkenin gözünde küçük düşmezdik.

Benim dedigime cevap olmamis bu paragraf. Cunku ben avrupa adam olduruyorsa biz de oldurelim diye bir sey dememdim, carpitmissin, ya da okumadan cevap vermissin. Avrupa bana bir sey ogretemez cunku kendileri dunyanin en kanli ve en berbat tarihine sahipler demek istemistim. Ayrica Avrupa'nin tarihine hic girmeyelim, adamlar nasil 'bu gunlere' geldiklerini cok iyi biliyorum. Soykirim arayanlar esas oraya baksinlar ;)

Ha kimsenin gozunde kucuk falan da dusmedik, boyle ezik dusunceleri birakin. Uluslarasi politika boyle hissi bakis acisi ile ilerlemez. Hepsini gectim, o adamlar ne haltlar yiyor burada sayfalarca yazarim ben.

Dunya ve Avrupa tarihini bilmeyen Turkler kendi tarihlerinden utanir, acin okuyun, kaynaklara ihtiyaci olanlar bana mesaj atabilirler. Cogu Ingilizcedir yanliz benim kaynaklarimin ama bagimsiz kaynaklardir, AB-ABD dayatmasi degil.

said:
Google'da 5dkl'lık bir araştırma yaptım ve Milliyet Gastesi internet sitesinde şöyle bir yazı buldum. Sanırım bir takım şeyleri açıklar. Milliyet

Link bozuk cikmiyor. Bakin beyler bir iddiada bulunuyorsaniz ispat getirin. Halen Orhan Pamuk'un hangi kitabinin hangi devlet kutuphanesinde ne zaman yakildigini ispatlayamadiniz. Evet iddianiz buydu. Kac kisisiniz, bir iddianizi halen ispat edemediniz.
Hadi bakalim, bekliyorum...
Kaynak
Kaynak
Kaynak, her gun diyoruz bunu
Hoyda bre, burasi ermenici konferansi degil, Paticik forumlari burasi.... Burada oyle atip tutma yok koclar
:)

said:
Bu söylediğinde bir yere kadar haklısın aslında. Şuan çıkan PKK sorunu ve benzeri sorunların kaynağı genel olarak AB ve ABD kaynaklı Türk düşmanları(ben kısaca böyle diyorum ama muhakkak bu gruplarda bizim MHPli tarzı ermenilerde vardır). Fakat unutulmaması gereken bir kaç ufak ayrıntı da var. Farklı biryerden başlıyacağım ama bunlarıda belirtmekte fayda var.

1- PKK'nın başı kimdir? Abdullah Öcalan. Abdullah Öcalan kimdir? Devlet bursuyla okumuş, sonra MİT'te çalışmış ve en sonunda da koministleri ve kürt solcularını bastıracak bir örgüt kursun diye Güney Doğuya gönderilen devlet personeli. Daha sonra ne oldu? PKK bir piyon misali koministlere ve kürtt solcularına karşı olan görevini yerine getirdi ve son kareye ulaşarak renksiz bir vezir oldu. Yani kısacası Türk karşıtı olan batılı güçlerin rahatlıkla kullanacağı salam bir maşa. Burda tabiki Türk karşıtı güçler de suçlu, ama bu maşayı onların eline veren kim?

2- PKK ve türevleri niye hortladı? Senin söylediğin şey eksik ama doğru. 2 hafta sonra önemli bir antlaşma için masaya oturacağız ve elimizin zayıf olması karşı tarafın işine gelir. Kaos içerisinde olan taraf her zaman dezavantajlıdır. Bu konferans mahkeme kararıyla durdurula ve durdurulamayıncada bir takım kendini bilmezler tarafından baltalanmaya çalışılana kadar normal bir ortamdaydı. Şimdi ülkede bir kaos ortamı(bir dezavantaj) daha var. Hadi PKK'yı dış güçler destekliyor. Bu ortamı da mı onlar yarattı? Ek olarak şunu da ekleyeyim. Bu konferan Mayıs ayında(700 kişilik bir katılımcı grubuyla) yapılacaktı. Yine aynı şekilde ba
Sosyal ağlarda paylaş

Link bozuk cikmiyor. Bakin beyler bir iddiada bulunuyorsaniz ispat getirin. Halen Orhan Pamuk'un hangi kitabinin hangi devlet kutuphanesinde ne zaman yakildigini ispatlayamadiniz. Evet iddianiz buydu. Kac kisisiniz, bir iddianizi halen ispat edemediniz.
Hadi bakalim, bekliyorum...
Kaynak
Kaynak
Kaynak, her gun diyoruz bunu
Hoyda bre, burasi ermenici konferansi degil, Paticik forumlari burasi.... Burada oyle atip tutma yok koclar

Şuan fazla zamanım olmadığı için ancak buna cevap verebiliyorum. Link ben de hala çalışıyor. Yazıyı c/p yapıp buraya koyuyorum. Bu kaynak Milliyet Gastesinin internet sitesindendir.

Orhan Pamuk üç!

Orhan Pamuk'la ilgili bugüne kadar sessiz kalanlara bu yazım. Orhan Pamuk'u hedef alan linç kampanyaları başlatıldığı zaman hiç ses çıkarmayanlar için yazıyorum.
Orhan Pamuk'a yönelik, Humeyni'nin romancı Salman Rüşdi için yayımladığı "Katli vaciptir!" fetvasına benzer çağrılar karşısında kılı bile kıpırdamayanlar içindir bu yazım.
O zaman sustunuz.
Peki şimdi...
Yine susacak mısınız?
Devletin bir kaymakamı çıkıyor, yazılı bir talimatla kütüphanelerdeki, kitaplıklardaki Orhan Pamuk kitaplarının imha edilmesini istiyor.
Kitap imhası!
Duyuyor musunuz?
Duyumsuyor musunuz?
Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin bir kaymakamı çıkıyor, yazılı bir emirle bu topraklarda yetişen en iyi, dünyada en çok tanınan edebiyatçılarımızdan birinin yapıtlarının yok edilmesini buyuruyor.
Dehşet verici değil mi?
Tüyleriniz ürpermiyor mu?
İrkilmiyor musunuz?
Rahatsızlık hissetmiyor musunuz?
Adı, Mustafa Altınpınar.
Devletin kaymakamı. Isparta'nın Sütçüler ilçesinde devleti temsil ediyor. Ve altında bakla gibi imzasıyla kütüphane ve kitaplıklara şu emri veriyor:
"Son günlerde kamuoyunda tartışılan ve yazar olduğu iddia edilen Orhan Pamuk adlı yazar, yurtdışında verdiği beyanatlarda, onurunu her şeyin üstünde tutan Türk milletini rencide edici asılsız iftiralarda bulunmaktadır. Bu azınlık ırkçısının asılsız iftiralarına karşı Türk milletinin elbette meşru müdafaa hakkı vardır. Bu itibarla, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız kütüphanelerini ve kitaplıklarını tarayacak ve adı geçen şahsa ait kitaplar ayıklanarak imha edilecektir. Konunun hassasiyetle takibini rica ederim."
Azınlık ırkçısı Orhan Pamuk!
Ve ona karşı 'milletin meşru müdafaa hakkı'nın gereği olarak kitaplarının imha edilmesi...
Hangi devirde yaşıyoruz?
Nazizm hortluyor mu?
Biliyorum, bu soruyu sorarken, çok değil çeyrek yüzyıl önce, 12 Eylül askeri yönetim döneminde de kitapların yakıldığını, kâğıt fabrikasına gönderilerek hamur yapıldığını ya da Halit Refiğ'in 'Yorgun Savaşçı'sının başına gelenleri çok iyi biliyorum.
Ama bugün hâlâ mı?
Hâlâ değişmeyecek mi bu kafa?
Bu kafanın değişmesi için tepki göstermek lazım. Bu kafanın değişmesi için Orhan Pamuk'lara sahip çıkmak lazım. Yazarların özgürlüğüne, sanatçıların yaratıcılığına sahip çıkmak lazım.
Başka türlü olmaz.
Sessiz kalmak, bu kafaları yüreklendiriyor çünkü... Isparta Valisi, "Yanlış emir iptal edildi" demiş... İçişleri Bakanlığı emirle ilgili inceleme başlatmış...
Yazık!
O kaymakam, eğer Türkiye'de demokrasi diye bir rejim varsa, bir gün bile o koltukta oturamaz. Derhal görevinden el çektirilir, eğer biraz duyarlılık varsa...
Böyle adam oluruz ancak.
Bir Başbakan, bir Dışişleri Bakanı, bir Kültür Bakanı, bir muhalefet lideri, bir kelimeyle de olsa, böyle bir emri eleştirebilirse, bunun demokrasiyle, özgürlükle bağdaşmadığını eveleyip gevelemeden kamuoyu önünde söyleyebilirse, ancak o zaman adam olabiliriz.
Bunlar yapılamıyorsa, milliyetçilik adına susuluyorsa, kitle kuyrukçuluğu yapılıyorsa, çekin kuyruğunu gitsin.
Orhan Pamuk'a kızabilirsiniz. Eleştirebilirsiniz. Romanlarını beğenmeyebilirsiniz. Bunları yazıyla, sözle, gösteriyle de ifade edebilirsiniz.
Ama linç çağrıları yapamazsınız. Katli vaciptir fetvaları çıkartamazsınız. Kitaplarının yakılması için resmi emirler veremezsiniz.
Verirseniz, adam olamayız.
Çok yazık!

Hasan CEMAL[signature][hline]Sargas >> lvl48 Shaman >> Burning Legion
Sosyal ağlarda paylaş

@demirbilek: bu kadar bilimsel postlar atma, kaldıramıyoruz.

konferansa gittin mi? içerde oturup dinledin mi? konuşanları şahsen tanıyo musun? konuşanlardan herhangi birini bi kez olsun dinledin mi? neler konuşulmuş, neler anlatılmış gördün mü? bu kadar da işkembeden sallanmaz ki, işinize gelmeyen bi görüşe hemen "yok o bunun memuru, yok o bundan maaş alıyo"ya çeviriyosunuz, adamların bu konuyu araştırdığını, gerçekten emek verdiklerini, doğruyu aradıklarına ihtimal bile vermiyosunuz. oturduğunuz yerden ahkam kesiyosunuz.

avrupa'dan bu yüzden geriyiz işte hala, "ohoo onlar tarihte şunları kestiler, ben onlardan bişey öğrenmem arkadaş" zihniyetiyle bi yere varılmaz. bizim tarihimizde hiç yok mu katliam?hiç işgal, kaba kuvvet yok mu? tarih kanla yazılmış, öyle veya böyle, her devletin var böyle olayları, olacak da. peki ya bilimsel ilerleme? ya çağdaşlaşma, insan hakları? biz ne zaman çağdaş olabildik? ya da olabildik mi?

bu zihniyet yüzünden büyüyo işte bu tip olaylar, dünya gündemine oturuyo ermeni konferansı, ermeni "diaspora"sının en çok istediği şey gerçekleşiyo. halbuki alt tarafı 300 kişilik bi konferans, kimse de yeni bişey söylemiyo, fikir alışverişinde bulunuluyo.çok matah bişeymiş gibi büyütüyosunuz, tepki gösteriyosunuz, tepki gösterdikçe onlar daha da sert çıkıyo, ölüm kalım savaşıymış gibi bir tablo sergileniyo, ve bu herkesten çok ermenilerin işine yarıyo. gördüğünüz gibi kıyamet falan da kopmadı, şok edici açıklamalar yapılmadı.siz sinirlendiğinizle kaldınız, ermenistan daha da çok reklamını yaptı, türkiye hala kafatasçı gibi görünmekle kalıyodu, neyse ki son anda halloldu.

orhan pamuk'a da ne kadar tepki gösterirseniz, onu nobel ödülüne o kadar yaklaştırıyosunuz. sonra onun tavırları "prim yapmış" oluyo, insanlar onu örnek alıyo. cidden kendi kendine zarar vermek böyle bişey işte.[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.
Sosyal ağlarda paylaş

sir benim yerime pek çok cevabı zaten vermiş. Ben de bir kaç ekleme de bulunayım.

Dediklerin dogru olabilir ya da olmayabilir. Bir sey diyemem bu konuda yeterli kaynak yok. Ugur Mumcu'nun tam da bu konuyu arastirirken bombalanmasi ilginc. Cok da ilginc, yarim kalan notlarini okudum Ugur Mumcu'nun, tam da Apo'nun gencliginden falan baslamis kurcalamaya bir anda oluyor.

Söylediklerin doğru. Uğur Mumcu PKK araştırması yaparken öldürüldü. Ama araştırdığı için değil, bir takım çok önemli sonuçlara ulaştığı için öldürüldü. Ayrıca dikkatli bir araştırma yapacak olursan Mumcu'nun ölmeden önce polisten aldığı tehditler üzerine koruma istediğini ama reddedildiğini öğrenirsin.

Ilginctir kimse sunu sormuyor:
Bagimsiz Turkiye yanlsi yazarlarin hepsi teker teker bombalanip, katledilirken bu ermenici ve AB'ci 'aydin' takimindan niye kimse suikastlere kurban gitmedi, hatta ciddi bir olaylari bile yok. Ornegin Ugur Mumcu, Bahriye Ucok, Muammer Aksoy, Turan Dursun gibi bagimsiz isimler temizlendi ama kimse de Murat Belge ve ekurisine dokunmadi bu gune kadar. Onlarin aldiklari tehditler bile sahte bana sorarsaniz. Ermenici bunlar, butun ipleri AB'de ve ABD'de. Yeni Ortadogu projesinin bir parcasi bu konferanslar.

Atığın aslında çok çirkin bir mesaj. Elinde bir liste mi varki kimin öldürülüp kimin öldürülmeyeceğini biliyorsun?[signature][hline]Sargas >> lvl48 Shaman >> Burning Legion
Sosyal ağlarda paylaş

@Rock
Hasan Cemal'in yazisi hic bir seyi ispatlamiyor. Adamin kendi fikirleri. Aylar once ilk yayimlandiginda okumustum zaten bu yaziyi.

Bana Orhan Pamuk'un hangi kitabi hangi tarihte hangi kutuphanede yakilmis onu soyleyin. Lafi dolandirmayalim artik. Tarih verin, adres verin, kaynak verin - ispatlayin.

@Passenger
Konferans bilimsel makyajli ama ABD'nin Ortadogu projesi kapsamindadir. Adamlarin iddialarini okudum. Objektif degil, taraflilar. Taraf olmuslar, bilim adami niteligini kaybetmisler.

said:
sir, 26 Eylül 2005 11:45 tarihinde demiş ki:
@demirbilek: bu kadar bilimsel postlar atma, kaldıramıyoruz.

Kaldiramazsan kaldirma, ben atarim postumu.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 26 Eylül 2005 17:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rock, 26 Eylül 2005 12:36 tarihinde demiş ki:

Atığın aslında çok çirkin bir mesaj. Elinde bir liste mi varki kimin öldürülüp kimin öldürülmeyeceğini biliyorsun?

Evet ermeniciler yani ABD'nin adamlari asla oldurulmemistir. Cirkin de olsa gercek budur. Bugune kadar olanlarla ilgili olarak bunu soyluyorum. Gelecekle ilgili elimde bir liste yok tabii ki.

Hedef her zaman bagimsiz arastirmacilar olmustur, yurtdisindan maas alanlar degil. Cirkin evet bence de cok cirkin.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 26 Eylül 2005 18:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Passanger, 26 Eylül 2005 18:03 tarihinde demiş ki:
@demirbilek2
Burda hıc kımse konferansda konusulanları savunmuyor o konferansın yapılabılınmesı gerektıgını savunuyor.

O zaman ayni fikirdeyiz, bence de yapilsin konferans. Yasaklarla bir yere varilmiyor. Ama icerik olarak konferansi tarafli buluyorum, belli bir amaca hizmet ettigine inaniyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

@demirbilek2

Sen ya okuduğunu anlamıyorsun ya 18 yaş altı çocuksun yada anlamak istemiyor bu yüzden aynı şeyleri tekrar tekrar bozuk plak gibi çalıyorsun.Peki sen biliyor musun bir önceki mesajında saydığın tüm kişiler bu gün bu konferansı baltalanmasına neden olan insanlarca öldrüldü. Biraz bilinçli olarak konuş. Verdiğin örnekler senin haklılığından çok haksızlığını gösteriyor. Bundan sonra bu konuda yeni birşey yazmadığın sürece seni muhatap almayacağım. Diğer arkadaşlardan rica ediyorum siz de muhatap almayın. Konu hem dağılıyor hem de çirkinleşiyor. Seviyeyi düşürmeyelim.[signature][hline]Sargas >> lvl48 Shaman >> Burning Legion
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sir, 26 Eylül 2005 18:11 tarihinde demiş ki:
sence de yapılsın mı?e bu ne peki?
said:
demirbilek2, 23 Eylül 2005 09:01 tarihinde demiş ki:
Iyi olmus.

Evet iyi oldu.

Kendileri farkli fikirlere yer vermeyen bir konferans duzenlediler ermeniciler. Katilmak isteyen bagimsiz arastirmaci / tarihcileri geri cevirdiler. Siz 'resmi tez'siniz zaten biliyoruz sizi dediler. Farkli gorusleri YASAKLADILAR. Sansur koydular. (Kendileri de zaten herkezin bildigi 'ermeni tezini' sundular bu arada, sanki onu bilmiyorduk o da ayri hikaye)

Sonra da mahkeme tarafindan kendileri YASAKLANDILAR. Bu benim cok komigime gitti, ve iyi olmus dedim. Dinsizin hakkindan imansiz geldi. Kelimenin tam anlamiyla 'ironik' bir durumdu.

Kendileri sansur uyguladilar ama kendileri de sansurlendiler neticede.

Sonra tabii devreye ABD/AB kuklasi hukumetimiz ve girip olayi hemen de ermenicilerin lehine sonuclandirdilar. Yeni formuller yaratildi ve konferans duzenlendi.

Bu kadar basit bir olay aslinda. Benim kisisel fikrim her cesit konferans duzenlensin, sadece bu ABD/AB sponsorlu konularda degil her konuda konferanslar yapilsin.

Mesela bundan bir kac ay once Beyoglunda bir sinema'da gosterime girecek Cezayir soykirimi ile ilgili bir film apar topar gosterimden kaldirildi, yapimcinin sikayetleri gazetelerde bile cikartilmadi. O zaman neredeydi acaba fikir hurriyeti savunuculari?

Diger akli sira bana karsi boykot baslatacak arkadas'da beni cok guldurdu dogrusu. Iddia ettigin seylerin hic birini ispat edemedin neticede, bir kaynak gosteremedin hala. Cozumsuz kaldin ve bana sansur uygulamaya kalkisiyorsun. Diledigini yapabilirsin ben buradan fikirlerimi yazarim, bak burada beni moderatorlaere sikayet ettiler defalarca, kufurlu mektuplar gonderdiler, susturamadilar. Mod.larda daha bu gune kadar tek bir post'umu silmediler, tek bir uyari da almadim. Sen de diledigini yap. Istersen okuma, ermenici abilerin gibi sen de farkli dusuncelere tahammul edemiyorsun anlasilan.

Ugur Mumcu'yu olduren ve bu konferansi yasaklayan ayni insanlar demissin. (Bunu nasil ispat edeceksin merak ediyorum).

Bir de sunu soruyorum: Ugur Mumcu'yu katledenlerle bu konferansi duzenleyenler ayni guc odaklari olamaz mi peki?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...