MartinLGore Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Evrim konusu çok konuşuldu tartışıldı biliyorum ama bu sefer farklı bi soru gelecek.. Benim merak ettiğim, -ki gerçekten evrim teorisi doğruysa-, gelecekde bizler nasıl evrim geçireceğiz? Benim düşüncem, eskiden tırnaklarımızı kullanırdık ama artık köreldi fe çok çok az işlevi kaldı eskiye göre. Bu yüzden tırnaklar tamamen yokolacak gibi görüyorum.. Ayrıca 4 ayak üstündeyken giderek dikleşerek 2 ayak üstünde durur hale geldik. Acaba ileride daha da geriye eğilecek miyiz? İhtiyaçlarımız bu yönde mi? Daha çok yere erişebilmek uğruna ? Bence bir de sağa sola dönüş açımız genişleyecek, daha çok arkaya dönebileceğiz.. Giderek daha yumuşak besinler yediğimiz için, dişlerimizde giderek incelecek, keskinliğini yitirecek. Artık giyside giydiğimiz için, kıl/tüy falan kalmayacak, giderek tüysüzleşeceğiz. Ellerimizi daha fonksiyonel olacak, daha çok dönecek daha çok iş yapabilecek.. sizce neler olabilir ?[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 kızlar iyice taş olcak böle cıvır cıvır.olur.[signature][hline]FİLTHY PLAY! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Aslında onuda düşündüm. Şöyle ki; Genel olarak arap ülkelerinde ki kızlar bizdeki avrupa'da ki kızlardan daha çirkin ortalama olarak. Bizde de Avrupa'da ki kızlara göre, hele kuzey kızları.. Ben onu şuna bağladım. Arap ülkelerinde bizden daha çok görücü usülü var bildiğim kadarı ile, biz de ise daha az. Avrupa'da ise boyle bişi yok.. Yani insanlar kendi eşlerini kendi seçtiği için, doğal seleksiyon sonucu daha güzel insancıklar kaldı. Bizde daha az olduğu için bizde de boyle. Araplarda da oyle.. Acaba Darwin'in doğal seleksiyon önermesini bizim için boyle yorumlasam çok mu sallamasyon yaomış olurum? Yoksa etkisi var mırdır acaba? Ha bu arada bana sorsan Türk kızlarını Avrupa!da ki kızlara tercih ederim. Bu da bir doğal seleksiyon ile bağlantılı bişi.. ;)[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 ne kadar bilimseldi bilemem ama zamaninda gazetelerde uzaylilara benzeyen gelecegin insanlarinin ilustrasyonlari vardi okumustum oyle bir sey . uzayli dedigin nasil bir sey ki diye sorarsan e.t gibi derim .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
go2hell Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 bilemezsin. ne olucagını nasıl ne dğeişiceğini. Ayrıca bi alttaki başlıgında evrimin ne oldugunu bilmeden yorumlar yapmamanıda rica ederim[signature][hline]Nightwish Power | McLaren | Kimi Raikkonen will be a jeolog Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Focus'un eski bir araştırması vardı bu konuda. İnsanların uzaya çıktığı durumlarda (yani uzayda yaşamaya devam ettiği) evrimin hangi yönlerde ilerleyebileceğini tartışıyordu. Araştırıp okumanızı tavsiye ederim. 2-3 yıl öncesiydi yanlız sanıırm..[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]ek$i:topluignebasi WoW:Narcosis[Burning Legion] | Shab[Warsong] | Prion[Skullcrusher] | Crook[Al'Akir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eshevar Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 20 yaş dişlerinin gideceği, serçe parmağın yok olacağı gibi şeyler okumuştum. doğruluk oranını bilmiyorum ama :/ (kaynağı hatırlayamadığımdan)[signature][hline]Cevap 42... birşeyler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 pipimiz uzicak cok oynamaktan...[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US) Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: MartinLGore, 13 Eylül 2005 20:38 tarihinde demiş ki: Benim düşüncem, eskiden tırnaklarımızı kullanırdık ama artık köreldi fe çok çok az işlevi kaldı eskiye göre. Bu yüzden tırnaklar tamamen yokolacak gibi görüyorum.. Ayrıca 4 ayak üstündeyken giderek dikleşerek 2 ayak üstünde durur hale geldik. Acaba ileride daha da geriye eğilecek miyiz? İhtiyaçlarımız bu yönde mi? Daha çok yere erişebilmek uğruna ? Bence bir de sağa sola dönüş açımız genişleyecek, daha çok arkaya dönebileceğiz.. Giderek daha yumuşak besinler yediğimiz için, dişlerimizde giderek incelecek, keskinliğini yitirecek. Artık giyside giydiğimiz için, kıl/tüy falan kalmayacak, giderek tüysüzleşeceğiz. Ellerimizi daha fonksiyonel olacak, daha çok dönecek daha çok iş yapabilecek.. sizce neler olabilir ? Bunların hepsi güzel düşünceler de, insan beyni artık evrimi doğa koşullarının belirlediği, hayatta kalma prensibinden çok uzaklaştırdı. Özellikle modern tıp gibi bilimler evrim üzerinde çeşitli etkilere neden olmakta. Yani artık bir insanın hayatta kalma şansını tınrağının uzunluğu ya da elinin kabiliyeti değil, daha çok ekonomik durumu belirliyor. Eğer ilk çağlarda olsaydık, belki ozaman eli daha işlevli olan bir grup daha rahat hayatta kalırdı ve bu yüzden belki bir avantaj sağlayabilirdi onlara ama şuan içinde bulunduğumuz koşullar farklı. Bir kere evrimde eskiden en çok önemi olan şey, doğa koşulları artık insanın evrimsel gelişimini okadar etkilemiyor. O yüzden böyle yüzseysel bakış açılarıyla yakalamak zor bu konuyu.[signature][hline]Beş Hececiler Yeni üyelere karşı gösterilen örnek tavır ve örnek alan yetkilisi(iğneleme amaçlı yazılmamıştır) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: Eshevar, 13 Eylül 2005 23:07 tarihinde demiş ki: 20 yaş dişlerinin gideceği, serçe parmağın yok olacağı gibi şeyler okumuştum. doğruluk oranını bilmiyorum ama :/ (kaynağı hatırlayamadığımdan) valla serçe parmagı işe yarıyo gitmez bence o serçe parmak. giderse smaç basan nba oyuncusu cok az olur topu tutamayız falan dimi.[signature][hline]FİLTHY PLAY! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenin Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 ilk önce vücut parçalarımızı makinelerle değiştirmeye başlayacağız mesela sakat insanlar için biyonik kollay bacaklar şu anki biyomekatronik yani daha sonra mekanik yapıların insan vücudundan daha sağlam olduğunu farkedeip bedensel hazlardan vaz geçerek yada belkide vageçmemize gerek kalmaz yavaş yavaş robotlaşacaz ama en son tamamen makinelere aktaracaz bilgimizi beynimizi onlar da teknoloji geliştire geliştire en sonunda enerjiye dönüşecekeler not bu bir yerlerden alıntı gibi oldu aklımda kalanı yazdım ama nerede okumuştum tam olarak hatırlamıyorum[signature][hline]'But I don't want to go among mad people.'Alice Remarked. 'Oh,you can't help that.'said The Cat:'We're all mad here.I'm mad you're mad.' 'How do you know I'm mad?'said Alice. 'You must be,'said The Cat 'or you wouldn't have come here.' 'Alice's Adventures in Wonderland' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Ya Beyond 2000 ya da NTV'de bir başka belgeselde küresel ısınma yüzünden Dünya'da olabilecek değişiklikler ve bu değişikliklerin insanlara yapacağı olası etkileri inceliyorlardı. Emin değilim ama sanıyorum 3000 yılında insanın olası görünümünü CG ile göstermişlerdi. Dünya yüzeyinin aşırı ısınması yüzünden insanlar ayak uçlarında yürümeye başlıyor ve hatta zıplama haraketi ile ilerliyorlardı. İlginç olan şeylerden biri de diz eklemlerinin ters katlanması idi. Bu sayede daha yükseğe zıplayabiliyorlardı. Havada daha uzun süre asılı kalıp yere temas sürelerini kısaltıyorlardı böylece. Yüksek parlaklık yüzünden gözlerde, gözlerin zayıflaması yüzünden de kulaklarda farklılaşmalar oluyordu. Şu kadarını söyliyeyim gösterdikleri şeyler gerçek olursa pek de hoş birşeye benzemiyeceğiz.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Ge-ta nın dediğine ek olarak, diz kapaklarının ters olması daha fazla yük taşıyabilmesini, bel ve sırta daha az yük binmesini sağlıyor.. Kuşlardaki gibi; daha hızlı hareketi de beraberinde getiriyor.. Parmak uçlarında ya da zıplayarak hareket etmemiz gerekeceğini sanmıyorum, teknik bir çözüm bulunabilirim. Çevre koşullarında uç bir değişim olmazsa fiziksel bir değişim olcağını sanmıyorum, sadece fonksiyonlar değişir kullanımdan ötürü; mesela baş parmak kabiliyetinin artması, iki el yazı yazma, en fazla boy pos gelişir.. Yoksa ekonomik ve teknolojik gelişime evrim biraz zor yetişir, yararlı mutasyon olması lazım :)[signature][hline]Nasıl? Neden?... Nerede? Gang Gangstar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dalamardl Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 said: Fistan, 13 Eylül 2005 20:52 tarihinde demiş ki: kızlar iyice taş olcak böle cıvır cıvır.olur. Abi dur patlatma hemen bi konuyu okuyalım adapte olaım bea :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Öncelikle cillop gibi kılsız olucaz. Diş saymız azalıcak. Boyumuz biraz daha uzun ve sportif olucak (Mc.Donalds batarsa bu daha hızlı olur :) ) Gözlerimiz daha iyi görecek çünkü PC yüzünden hepimiz göz ameliyatı geçiricez. Yaşama ömrümüz uzayacak. Hastalıklara doğmadan müdahale edileceğinden genetik hastalıklar bi zaman sonra kalkacak. Ancak bunları uydurabildim :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Abso Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tBF Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Feci nüklüer savaşlar çıkacak bizde mutant olacaz. Hmm ben Wolverin gibi olmak isterdim mesela:D[signature][hline]Heşeyi sevin kendinizi özellikle. İyi insan olun mutlu olun. Saf olmayın kullanılmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nba Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 uzayda ya da ayda koloniler kurarasak vücudumuzda ona göre evrim geçircek mesela uzayda yeçekimi olmadığımdan uzun ayaklara ihitiyacımız omıycak daha sonra boyumuz küçülcek parmaklarımız büyüycek vs.[signature][hline]kurduğmuz hayallere rağmen değişmeyen dünyanın şerefine [Bu mesaj nba tarafından 15 Eylül 2005 17:42 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Dünyada küresel ısınma gibi şeyler olursa, onu evrim çözmeden önce teknoloji çözer. Odtcunun dediği gibi, belirli bir süreçde gelişme şeklinde olan mutasyonlar zor çünkü hayatımızda ne zor ise teknoloji onu ortadan kaldırıyor zaten. Ama mesela bir mutasyon sonucu aniden ortaya çıkan yararlı bir özellik %populasyon olarak artar zamanla.[signature][hline]Beş Hececiler Yeni üyelere karşı gösterilen örnek tavır ve örnek alan yetkilisi(iğneleme amaçlı yazılmamıştır) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patates Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 global ısınmadan dolayı insanların çekiregeye dönceğini falan yazmışlar iyi hoşda, maymundan insana geçiş milyonlarca yıl almış ve maymunla insan birbirine çok benziyor. (maymun derken maymunun atası gibi bişi) Öyle çekirge olmamız için global ısınmanın onlarca milyon yıl sürmesi lazım. Ama o bile yeterli değil çünkü insanlar bu tür bi ısınmadan kurtulmak için vücutlarını (mesela zıplamayı) kullanmayı değil beyinlerini kullanamyı tercih edecek ve zırf gibi bişi yapacaklardır. Zırhın içinde milyon yıl yaşamamız (insanlığın yaşaması) gerekirse bedenimiz o zırha bağımlı bi hale gelebilir mesela. Ayrıcada evrim gerekmedikçe olmayan birşey, en iyi şeyler zamanla olmuyor. Sen ne zaman belini istediği yönde bükenlerin normal bir insana göre 10 kat daha fazla çocuk sahibi olduğunu gördünde ilerde 360 derece dönebilcez diyosun ki? Evrimin kısaca mantığı şu: Eğer belli özelliklere sahip canlılar aynı ırktan ama o özellikten yoksun canlılara kıyasla kat kat daha fazla çocuk yapabiliyorlarsa, özellikliksiz olan canlı yawaş yawaş yok olucaktır. Günümüzde sakat veya atletik, üzgünüm ama ç,irkin ve güzel herkez nerdeyse aynı miktarda çocuk sahibi oluyor. Dolayısıyla ilerde insanlar fiziksel olarak çok değişmezler. En fazla ırk ayrımı kaybolabilir. Onun dışında teknolojik oalrak çok ilerlemiş canlıları en iyi Half-Life 2 anlattı bence. Birçok aletle donanmış pelte giib birşey. Sadece fazla büyük bir beyin, kullanımını yitirmiş kol va bacaklar, zayıflamış ve elektronik aletlere bağlı gözler-kulaklar vs. Bana çok mantıklı geldi.[signature][hline]Sacré Bleu! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wordellion Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 said: MartinLGore, 13 Eylül 2005 20:58 tarihinde demiş ki: Aslında onuda düşündüm. Şöyle ki; Genel olarak arap ülkelerinde ki kızlar bizdeki avrupa'da ki kızlardan daha çirkin ortalama olarak. Bizde de Avrupa'da ki kızlara göre, hele kuzey kızları.. Ben onu şuna bağladım. Arap ülkelerinde bizden daha çok görücü usülü var bildiğim kadarı ile, biz de ise daha az. Avrupa'da ise boyle bişi yok.. Yani insanlar kendi eşlerini kendi seçtiği için, doğal seleksiyon sonucu daha güzel insancıklar kaldı. Bizde daha az olduğu için bizde de boyle. Araplarda da oyle.. Acaba Darwin'in doğal seleksiyon önermesini bizim için boyle yorumlasam çok mu sallamasyon yaomış olurum? Yoksa etkisi var mırdır acaba? Ha bu arada bana sorsan Türk kızlarını Avrupa!da ki kızlara tercih ederim. Bu da bir doğal seleksiyon ile bağlantılı bişi.. ;) aslında cinsel seçilimdir bunun esas nedeni turun en iyi dişi ve erkeği ciftlesir cocukları daha ii olur gibi basit bi mantıkla acıklayayım doğal seleksiyon+cinsel seleksiyon=evrim:P[signature][hline]And darkness will cover the light wrdlln Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Eylül 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2005 abi naptiniz ya gorucu usuluyle onla bunla dogal seleksiyon mu olur, insan 1 milyon yildir evriliyor 1-2 bin yillik bisey insan anatomisi etkilliyemez, bahsetmis oldugunuz guzellik kavrami kulturle ve gelismislikle ilgili. daha oncede arap kizlari daha guzelmis cunku medeniyet olarak daha ilerilermis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 anason zaman konusunda haklısın ama milyonlarca yılda olan evrim tür değişimlerinde.. Bilindiği gibi küçük değişimler 5000-40000 yl arasında olur.. E zaten bende araplara hilkat garibesi demedim.. Zaten çok dayanağı olan bir teori atmadım ortaya.[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 said: MartinLGore, 13 Eylül 2005 20:38 tarihinde demiş ki: Evrim konusu çok konuşuldu tartışıldı biliyorum ama bu sefer farklı bi soru gelecek.. Benim merak ettiğim, -ki gerçekten evrim teorisi doğruysa-, gelecekde bizler nasıl evrim geçireceğiz? Benim düşüncem, eskiden tırnaklarımızı kullanırdık ama artık köreldi fe çok çok az işlevi kaldı eskiye göre. Bu yüzden tırnaklar tamamen yokolacak gibi görüyorum.. Ayrıca 4 ayak üstündeyken giderek dikleşerek 2 ayak üstünde durur hale geldik. Acaba ileride daha da geriye eğilecek miyiz? İhtiyaçlarımız bu yönde mi? Daha çok yere erişebilmek uğruna ? Bence bir de sağa sola dönüş açımız genişleyecek, daha çok arkaya dönebileceğiz.. Giderek daha yumuşak besinler yediğimiz için, dişlerimizde giderek incelecek, keskinliğini yitirecek. Artık giyside giydiğimiz için, kıl/tüy falan kalmayacak, giderek tüysüzleşeceğiz. Ellerimizi daha fonksiyonel olacak, daha çok dönecek daha çok iş yapabilecek.. sizce neler olabilir ? evrim denilen şey mutasyon + elenme ile olmaz mı? yani bir insanın arkaya daha çok dönmesi zor gibi.. çünkü arkaya çok dönemeyenler elenmiyecek ki.hepimiz öyleyiz zaten. tırnakları sert olanlar yok mu oluyor? e neden yumuşasın ki? mesela zürafalar ağaçlara uzana uzana uzadılar diye bişey yok.. uzun olanları ayakta kaldı. kızların güzellik olayları ise bizim ırkımız her zaman bize daha çirkin gelicek çünkü uzak genler daha çekicidir, insan gen havuzunu genişletmek ister[signature][hline] harvester İşte post kasan TW..kınıyoruz.. vaniLLe 1 Ağustos 2005 tarihinde msn de demiş ki: 1290 postum war senin de 1500lerde yakinda yetiscem sana =P lylidn... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 [signature][hline]i was born ready...Human not anymore.. 5000 km back and i will not mercy! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 ewrım gıbı bısaçmalık hakkında bukadar cok sey yazılmasına uzuldum yok böle bişi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar