DraculaVigorous Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Ayrıca elexa arkadaşım lütfen quote yaparken şurdaki uyarıyı dikkate alır mısın? http://www.paticik.com/forum/view.php?id=38800[hline]Dracula Mager[Humanity] Cesur Yurek = Ulrich Honorsword,WhiteOne [Army of Freedom] Herşey Moonglow içindi... Nasıl imza seviyoruz?-Paticik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DraculaVigorous Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 said: BonePART, 22 July 2003 19:49 tarihinde demiş ki: heh pek cok erkeğin orgazmdan sona içmese bile bi sigara içtiği bilimsel arastırmalarla kanıtlanmıs bi yerde okumustum orgazmdan soan pek aglayan gormedim ben uzuntuden euhehu Ya bişi soracam bonePART. Sigara içmeyen bi adamla kadının evin içinde sigara bulundurması nasıl oluyor? Hehehe sadece merak ettim :-D Aslında fazla merak iyi değildir. Ne gelirse...[hline]Dracula Mager[Humanity] Cesur Yurek = Ulrich Honorsword,WhiteOne [Army of Freedom] Herşey Moonglow içindi... Nasıl imza seviyoruz?-Paticik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brad Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 ben içmiyorum... içenlere de saygı duymak lazım kendi tercihleri ....2. sınıf muamele de çok saçma...ama hala paketinde "yasal uyarı:sağlığa zararlıdır" yazan bişeyi nasıl içiyorlar ya da nasıl başlamışlar anlamış deilim.... Bu tartışma da saçma bence ama ben topic i başka bi boyuta çekeyim.... neden? nasıl? ne zmn? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 başlaması koay. başladıktan sonrası da zor zaten.[hline]Bu mesaj bitmiştir. Lütfen bir sonraki mesaja geçiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brad Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 yok baba senin nasıl başladıını tahmin ediyorum.... sen böle ulan niye ürüyoruz??hay allahım peki niye ölüoruz?tamam da madem ölecez niye yaşıyoruz o zmn? fln die düşünürken efkarlanıp başlamışsındır içmeye...;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 eha yeni yıldan sonra iktidarsızlıa yol açar yazıcak vatana millete hayırlı olsun :P[hline]In the grace... of the love we rise in pain... and death is not far away soon we'll sleep and never wake up again... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DraculaVigorous Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 said: Brad, 22 July 2003 23:33 tarihinde demiş ki: Bu tartışma da saçma bence ama ben topic i başka bi boyuta çekeyim.... neden? nasıl? ne zmn? Nası yani? Aç bi forum o zaman. Ciddi ciddi adam çıkmış bilerek ve isteyerek forumu mk. edeyim diyor.[hline]Dracula Mager[Humanity] Cesur Yurek = Ulrich Honorsword,WhiteOne [Army of Freedom] Herşey Moonglow içindi... Nasıl imza seviyoruz?-Paticik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brad Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 adam topici neden içiyorlar die açmış... ben de ek olarak peki nasıl ve ne zmn başlamışlar die soruyorum konuşmadan önce bi daha düşün topici mk. etmek olmuyo bence... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DraculaVigorous Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 said: Gereksiz quote kullanımı hoş birşey değil / Popeye] Bi daha düşünmeme gerek yok. Forum konusu içerisindekiyle ilgili mesaj verir.Konusu ayrı içeriği ayrı forum mu olur birader ya?Zuahhaha :-D Yakalayan olursa bunu imzasına koyar valla.Telif hakkı benimdi verdim. Başka konu aç. Konu değiştirme.[hline]Dracula Mager[Humanity] Cesur Yurek = Ulrich Honorsword,WhiteOne [Army of Freedom] Herşey Moonglow içindi... Nasıl imza seviyoruz?-Paticik [Bu mesaj Popeye tarafından 23 July 2003 00:16 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Sigara içmemiş arkadaşlar belki tam anlayamamıştır, 30 yıl sonra isteme muhabbetlerini.. Şöyle aktarayim mesela: Bu illet, insanı hem psikolojik hem de fizyolojik olarak kendine bağlar. Bilimsel saptamalar ışığında yapılan açıklamalara göre, sigara vücutta zaten var olan nikotin hormonunu kendisi vermeye, vücudun nikotin hormonunu üretmesini engellemeye başlar. Vücut da bu hormona ihtiyaç duyduğu için insan sigaraya bağımlı hale gelir.(nikotin'i zararlı sananlar var diye yazdım. o zaten hep var olan bir şey. o bu işte bir araç sadece. daha fazla bilgi için: http:sozluk.sourtimes.orgshow.asp?t=nikotin ) Ortalama değerler ışığında görüldüğü üzere, sigarayı bırakan bir insanın bünyesi, bıraktıktan 6 ay sonra kadar kendi nikotin ihtiyacını karşılamaya başlar. Bu aşamada fizyolojik istem ortalama bir insan için bitmiştir denilebilir. Amma ve lakin ortada bir psikolojik istem vardır ki, zaten bu işe bizi asıl bağlayan, tiryakisi eden odur. Absolut söylemiş mesela, bilgisayar başına oturdum mu geceleri, 7-8 tane ard arda içiyorum diye. Aslında bünyenin orada sigaraya ihtiyacı yoktur, bu kişi için bir alışkanlık, bir sevgili olmuştur. Sadece elinden bırakmak istemez sigarayı bir süre sonra. Yoksa fizyolojik istemi karşılamak için 2-3 saatte bir, bir tane sigara içseniz yeter. (En azından ben böyle test ettim, o aralıkta içince fizyolojik istem rahatsız edici boyutlara ulaşmıyor.) O yüzden arkadaşlar, sigarayı bırakmanın yanında ona yeniden sarılma ihtiyacını yenmek de bir o kadar zordur. Sigarayı bırakıp tekrar başlayan insanların çoğu, ikinci sigara devrine çok stressli anlarında başlamıştır. Gerçekten insanın o an gözü kararır, vücudun ihtiyacı olmadığı halde o anki ruh haliyle çatışmak ve galip gelebilmek bir hayli zordur. İnsan geçmişe gider ve sigaraya en ihtiyaç duyduğu vakitte, çektiği bir dumanı hatırlar. Eziyet edercesine bu kare kare fotoğraflar insanın bilincinde oluşur. Sigaraya başlamak "özentilik" demişsiniz. Sorarım bunları diyenlere, kaçınız gerçekten marjinalsiniz bre? Her şeyiniz farklı, her bir haltınız sıradışı? İstisnalar hariç, çevrenizde gördüğünüz sigara içen birçok insan özendiği için başlamıştır, doğru. Amma ve lakin, sigarayı bırakamayanlar veya bırakıp da tekrar başlayanlar kesinlikle zayıf iradeli değillerdir. Sadece güçlü bir iradeye sahip değillerdir. Çünkü bırakmak ve yeniden başlamamak için gerçekten güçlü bir iradeye sahip olmak, bunun yanında da stressten uzak bir yaşam sürdürmek gerekir. Tekrar edeyim: İlle de birilerine kin kusacaksanız, birilerini aşağılayacaksanız; lütfen gidip tiryakilere ilk sigaralarını uzatan tiryakilere kusunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 umarım bombacinin yazdıklarını dikkatle okurlar ve tekrar "sigara kötü bişey nası içiosunuz o boku" muhabbetine girmezler...[hline]Arnie "Artxed" Civardagezer MISCHIEF. MAYHEM. SOAP. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elexa Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 said: DraculaVigorous, 22 July 2003 21:42 tarihinde demiş ki: Ayrıca elexa arkadaşım lütfen quote yaparken şurdaki uyarıyı dikkate alır mısın? http://www.paticik.com/forum/view.php?id=38800[hline]Dracula Mager[Humanity] Cesur Yurek = Ulrich Honorsword,WhiteOne [Army of Freedom] Herşey Moonglow içindi... Nasıl imza seviyoruz?-Paticik hmm ok saol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 nese [Bu mesaj tunca tarafından 23 July 2003 01:40 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Bu arada ileride çocuğunuz olur da sigaraya başladığını öğrenirseniz, aman ha ona belli etmeyin. En azından evden ayrılana kadar olan yaşamında fazla kaptırmaz kendini sigara illetine. Eğer öğrenip de kızar, kısıtlamalar getirir, katı bir durum uygularsanız; geri teper. İnadına içebilir. Yok benim aile gibi, öğrenip sadece nutuk vermek ve kendi kararlarını vermesi için onu salarsanız, o çocuk gidip evde içmeye başlar. Evde içmeye başlayınca ne olur, günde 3-4 taneyi geçmezken, birden çıkar bir paket sigaraya. [Bu mesaj BombaciMulayim tarafından 23 July 2003 01:40 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Sigarayı dışarıdan yardım almadan, kendi kendine bırakmak isteyenler: azaltarak bırakılmıyor, uyarayım. Ayrıca az içmenin de bir getirisi olmuyor. Sadece kendinizi kandırıyorsunuz. Bırakacaksanız tek bir hamlede bırakmanız gerekmektedir. Bıraktıktan sonra en iyi yöntem, kendini eve kapamaktır. Bir iki hafta dışarıya çıkmaz iseniz, en azından o fizyolojik istemi büyük bir ölçüde kırmış olursunuz. (hatta bu şekilde uyuşturucu illetinden bile sıyrılan insanlar vardır. tabii büyük bir azim gerektirir bu olay, dikkat edilmelidir.) [Bu mesaj BombaciMulayim tarafından 23 July 2003 01:44 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DraculaVigorous Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Bombacı varya tam senin dediğin şekilde bıraktım.Tam da senin dediğin şekilde tekrar başladım... Sanki beni anlatıyorsun hıh? :-)[hline]Dracula Mager[Humanity] Cesur Yurek = Ulrich Honorsword,WhiteOne [Army of Freedom] Herşey Moonglow içindi... Nasıl imza seviyoruz?-Paticik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Birincisi kesinlikle yazılan şeyleri okumadan mesaj atıyorum. İnsanlari, dedigimi iyi anlayamamışsın, yada tümüyle öyle değil böyle... gibi yargılayabilir fakat kesinlikle, Okumamışsın ! anladın mı ? hı... gibi çirkin kelimelerle yargılayamazsınız... Yanlış düşünmüşsün, bak burada ben bunu demişim, atlamışsın vs. gibi yaklaşsanız çok daha iyiy olacak. Neyse bunları ben öğretecek değilim zaten... haddim de değil... Biz kendi fikrimizi belirtiyoruz... belirtmeye de devam edicez... Ben okuduklarımdan insanların sigara içtikerini ve kendilerini de bu yönde kandırdıklarını düşündüm sadece.... Ayrıca popeye ye son attığı mesaj için teşekkür ediyorum.[hline]Lady Melina Uvu Ne kibar erkekler var şu dünyada... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ismayilucanpehli Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 içenler sağlıklarını düşünmezler. içenler bi neden vasıtasıyla içerler içmeyenler sadece sağlığı düşünürler[hline]Ismayil U¢anpehlivan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 görüş belirtirken o yukarda yazanları dikkate almıyosun demektir o zaman. 10 sayfa aynı şey yazıldı.[hline]Arnie "Artxed" Civardagezer MISCHIEF. MAYHEM. SOAP. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2003 1) özentilik 2) cool görünme isteği (ne alakaysa) 3) arkadaş çevresi baskısı ve zayıf karakter 4) bi kere denesem birşey olmaz mantığı problemli bir kişilik olmak gerek kısacası sigaraya başlamak için... ben hayatımda sorunsuz mutlu bir insanın sigaraya başladığını (sigara içtiğini diil, başladığını) görmedim mutlu derken de yani sıfır problemi olan bi adamdan bahsetmiyorum. herkesin her zaman ufak tefek problemleri vardır. bence sigara bu problemlerden sadece bir kaçıştır, öbür türlü oturup düşünüp birşeyler yapıp üstesinden gelmek gibi zorlu bir yol da vardır. PS: bu mesajda kimseyi aşağılamak veya kimseye kin kusmak gibi bir niyetim yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2003 ehorf, aşağılasan yerin dibine ineceğiz heralde. hepimizin portresini problemli, hayattan kopuk insanlar olarak çizmişsin; daha ne yapasın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2003 ahaah hiç güleceim yoktu bu saatte mülayim. =][hline]Arnie "Artxed" Civardagezer MISCHIEF. MAYHEM. SOAP. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2003 yahu başlamak için diyorum üzerine basa basa, belki şu anda çok da mutlu karakteri çok sağlam birisin. hatta belki sigara sana yardımcı olmuştur böyle olman için ama başlamak konusunda 2 üst mesajımdaki fikirlerimi halen korumaktayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2003 başlayan adam karaktersizde sonradanmı karakter sahibi olucak? ne ilgisi var ya.. ben sorunlar yüzünden fln başlamadım arada sırada tek tek içerdim eskiden de merak ediyodum ufakken çok nadirde olsa tek içerdim yani. sonradan abim fln içmeye başladı.sonra yeter lan werin banada bi tane dedim aldım.. yani sorun değil ben hatta içmemek için kendimi zorluyodum..[hline]Be$ikta$ - 02-03 Türkiye Süper Lig Şampiyonu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2003 benim bişey dikkatimi çekti bu arada. ben ne zaman bu threadi açsam sigara yakıyorum. canım istiyo bunları okuyunca.. açmicam bi daha eh..[hline]Be$ikta$ - 02-03 Türkiye Süper Lig Şampiyonu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar