Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigara

Bloodless

Öne çıkan mesajlar

said:
BonePART, 22 July 2003 19:49 tarihinde demiş ki:
heh pek cok erkeğin orgazmdan sona içmese bile bi sigara içtiği bilimsel arastırmalarla kanıtlanmıs bi yerde okumustum
orgazmdan soan pek aglayan gormedim ben uzuntuden euhehu

Ya bişi soracam bonePART.
Sigara içmeyen bi adamla kadının evin içinde sigara bulundurması nasıl oluyor?
Hehehe sadece merak ettim :-D
Aslında fazla merak iyi değildir.
Ne gelirse...[hline]Dracula Mager[Humanity]
Cesur Yurek = Ulrich Honorsword,WhiteOne [Army of Freedom]

Herşey Moonglow içindi...
Nasıl imza seviyoruz?-Paticik
Sosyal ağlarda paylaş

ben içmiyorum...

içenlere de saygı duymak lazım kendi tercihleri ....2. sınıf muamele de çok saçma...ama hala paketinde "yasal uyarı:sağlığa zararlıdır" yazan bişeyi nasıl içiyorlar ya da nasıl başlamışlar anlamış deilim....

Bu tartışma da saçma bence ama ben topic i başka bi boyuta çekeyim....

neden? nasıl? ne zmn?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Brad, 22 July 2003 23:33 tarihinde demiş ki:
Bu tartışma da saçma bence ama ben topic i başka bi boyuta çekeyim....

neden? nasıl? ne zmn?

Nası yani?
Aç bi forum o zaman.
Ciddi ciddi adam çıkmış bilerek ve isteyerek forumu mk. edeyim diyor.[hline]Dracula Mager[Humanity]

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gereksiz quote kullanımı hoş birşey değil / Popeye]

Bi daha düşünmeme gerek yok.
Forum konusu içerisindekiyle ilgili mesaj verir.Konusu ayrı içeriği ayrı forum mu olur birader ya?Zuahhaha :-D Yakalayan olursa bunu imzasına koyar valla.Telif hakkı benimdi verdim.

Başka konu aç.
Konu değiştirme.[hline]Dracula Mager[Humanity]

[Bu mesaj Popeye tarafından 23 July 2003 00:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Sigara içmemiş arkadaşlar belki tam anlayamamıştır, 30 yıl sonra isteme muhabbetlerini..

Şöyle aktarayim mesela:

Bu illet, insanı hem psikolojik hem de fizyolojik olarak kendine bağlar. Bilimsel saptamalar ışığında yapılan açıklamalara göre, sigara vücutta zaten var olan nikotin hormonunu kendisi vermeye, vücudun nikotin hormonunu üretmesini engellemeye başlar. Vücut da bu hormona ihtiyaç duyduğu için insan sigaraya bağımlı hale gelir.(nikotin'i zararlı sananlar var diye yazdım. o zaten hep var olan bir şey. o bu işte bir araç sadece. daha fazla bilgi için: http:sozluk.sourtimes.orgshow.asp?t=nikotin ) Ortalama değerler ışığında görüldüğü üzere, sigarayı bırakan bir insanın bünyesi, bıraktıktan 6 ay sonra kadar kendi nikotin ihtiyacını karşılamaya başlar. Bu aşamada fizyolojik istem ortalama bir insan için bitmiştir denilebilir.

Amma ve lakin ortada bir psikolojik istem vardır ki, zaten bu işe bizi asıl bağlayan, tiryakisi eden odur. Absolut söylemiş mesela, bilgisayar başına oturdum mu geceleri, 7-8 tane ard arda içiyorum diye. Aslında bünyenin orada sigaraya ihtiyacı yoktur, bu kişi için bir alışkanlık, bir sevgili olmuştur. Sadece elinden bırakmak istemez sigarayı bir süre sonra. Yoksa fizyolojik istemi karşılamak için 2-3 saatte bir, bir tane sigara içseniz yeter. (En azından ben böyle test ettim, o aralıkta içince fizyolojik istem rahatsız edici boyutlara ulaşmıyor.)

O yüzden arkadaşlar, sigarayı bırakmanın yanında ona yeniden sarılma ihtiyacını yenmek de bir o kadar zordur. Sigarayı bırakıp tekrar başlayan insanların çoğu, ikinci sigara devrine çok stressli anlarında başlamıştır. Gerçekten insanın o an gözü kararır, vücudun ihtiyacı olmadığı halde o anki ruh haliyle çatışmak ve galip gelebilmek bir hayli zordur. İnsan geçmişe gider ve sigaraya en ihtiyaç duyduğu vakitte, çektiği bir dumanı hatırlar. Eziyet edercesine bu kare kare fotoğraflar insanın bilincinde oluşur.

Sigaraya başlamak "özentilik" demişsiniz. Sorarım bunları diyenlere, kaçınız gerçekten marjinalsiniz bre? Her şeyiniz farklı, her bir haltınız sıradışı? İstisnalar hariç, çevrenizde gördüğünüz sigara içen birçok insan özendiği için başlamıştır, doğru. Amma ve lakin, sigarayı bırakamayanlar veya bırakıp da tekrar başlayanlar kesinlikle zayıf iradeli değillerdir. Sadece güçlü bir iradeye sahip değillerdir. Çünkü bırakmak ve yeniden başlamamak için gerçekten güçlü bir iradeye sahip olmak, bunun yanında da stressten uzak bir yaşam sürdürmek gerekir.

Tekrar edeyim: İlle de birilerine kin kusacaksanız, birilerini aşağılayacaksanız; lütfen gidip tiryakilere ilk sigaralarını uzatan tiryakilere kusunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DraculaVigorous, 22 July 2003 21:42 tarihinde demiş ki:
Ayrıca elexa arkadaşım lütfen quote yaparken şurdaki uyarıyı dikkate alır mısın?
http://www.paticik.com/forum/view.php?id=38800[hline]Dracula Mager[Humanity]

hmm ok saol
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada ileride çocuğunuz olur da sigaraya başladığını öğrenirseniz, aman ha ona belli etmeyin. En azından evden ayrılana kadar olan yaşamında fazla kaptırmaz kendini sigara illetine. Eğer öğrenip de kızar, kısıtlamalar getirir, katı bir durum uygularsanız; geri teper. İnadına içebilir. Yok benim aile gibi, öğrenip sadece nutuk vermek ve kendi kararlarını vermesi için onu salarsanız, o çocuk gidip evde içmeye başlar. Evde içmeye başlayınca ne olur, günde 3-4 taneyi geçmezken, birden çıkar bir paket sigaraya.

[Bu mesaj BombaciMulayim tarafından 23 July 2003 01:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Sigarayı dışarıdan yardım almadan, kendi kendine bırakmak isteyenler: azaltarak bırakılmıyor, uyarayım. Ayrıca az içmenin de bir getirisi olmuyor. Sadece kendinizi kandırıyorsunuz.
Bırakacaksanız tek bir hamlede bırakmanız gerekmektedir.

Bıraktıktan sonra en iyi yöntem, kendini eve kapamaktır. Bir iki hafta dışarıya çıkmaz iseniz, en azından o fizyolojik istemi büyük bir ölçüde kırmış olursunuz.
(hatta bu şekilde uyuşturucu illetinden bile sıyrılan insanlar vardır. tabii büyük bir azim gerektirir bu olay, dikkat edilmelidir.)

[Bu mesaj BombaciMulayim tarafından 23 July 2003 01:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Birincisi kesinlikle yazılan şeyleri okumadan mesaj atıyorum. İnsanlari, dedigimi iyi anlayamamışsın, yada tümüyle öyle değil böyle... gibi yargılayabilir fakat kesinlikle, Okumamışsın ! anladın mı ? hı... gibi çirkin kelimelerle yargılayamazsınız... Yanlış düşünmüşsün, bak burada ben bunu demişim, atlamışsın vs. gibi yaklaşsanız çok daha iyiy olacak. Neyse bunları ben öğretecek değilim zaten... haddim de değil... Biz kendi fikrimizi belirtiyoruz... belirtmeye de devam edicez... Ben okuduklarımdan insanların sigara içtikerini ve kendilerini de bu yönde kandırdıklarını düşündüm sadece.... Ayrıca popeye ye son attığı mesaj için teşekkür ediyorum.[hline]Lady Melina Uvu
Ne kibar erkekler var şu dünyada...
Sosyal ağlarda paylaş

1) özentilik
2) cool görünme isteği (ne alakaysa)
3) arkadaş çevresi baskısı ve zayıf karakter
4) bi kere denesem birşey olmaz mantığı

problemli bir kişilik olmak gerek kısacası sigaraya başlamak için... ben hayatımda sorunsuz mutlu bir insanın sigaraya başladığını (sigara içtiğini diil, başladığını) görmedim
mutlu derken de yani sıfır problemi olan bi adamdan bahsetmiyorum. herkesin her zaman ufak tefek problemleri vardır.
bence sigara bu problemlerden sadece bir kaçıştır, öbür türlü oturup düşünüp birşeyler yapıp üstesinden gelmek gibi zorlu bir yol da vardır.

PS: bu mesajda kimseyi aşağılamak veya kimseye kin kusmak gibi bir niyetim yoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

başlayan adam karaktersizde sonradanmı karakter sahibi olucak?

ne ilgisi var ya.. ben sorunlar yüzünden fln başlamadım arada sırada tek tek içerdim eskiden de merak ediyodum ufakken çok nadirde olsa tek içerdim yani. sonradan abim fln içmeye başladı.sonra yeter lan werin banada bi tane dedim aldım.. yani sorun değil ben hatta içmemek için kendimi zorluyodum..[hline]Be$ikta$ - 02-03 Türkiye Süper Lig Şampiyonu

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...