Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tv5 in ayıbı

beyazcocuk

Öne çıkan mesajlar

Wendigo yanlış anlama ama Fransızlarla ilgili bir ne zaman bir konu açılsa direk gözü kapalı savunmaya başlıyorsun adamları. . Bu sence de çifte standart olmuyormu? İtalyanlar böyle bir haber yapsalar eminimki yakınından uğramazsın topicin. Baya ilgimi çekti durumda bi açayım dedim.[signature][hline]-Fear of the fool, is the beginning of the wisdom-

Mandoo, 05 Ağustos 2005 20:06 tarihinde demiş ki:
iyide abi o insanlar ne yapsın? ölsünler mi? isterseniz katledelim..
Shadowcast, 05 Ağustos 2005 21:05 tarihinde demiş ki:
Böyle çözümler kısa vadede olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk değil son değil genelde durum böyle.
sadece fransızlar değil ki
heryerde aynı durum
ee niye kimse ilgilenmiyor?
sorun nerde acaba!!?!![signature][hline]Dikkatli sev beni canımı acıtabilirsin,
Dikkatli acıt canımı seni sevebilirim...

-yorum yapmadan önce tanı!-
Sosyal ağlarda paylaş

sonucta rencide edici bir olay oldugu icin gururuna dokunuyor insanin..
önce ki ,bu konu ile ilgili yazim da , artik bu tip olaylardan , yanlis anlasilmalardan , önyargidan bunaldigim icin bir öfkeyle yazdim,tamamen gururuma yenik düsüp.
cünkü bir yabanci olarak , yabanci bir ülke de yasayipta , yanlis taninmak , ezilmek, kötü gözle görülmek, yabanci muamelesi görmek kadar berbat bisi yok.
aslinda rahatsiz eden, ülkemiz de olan bu insanlarin varliklari sanirim . onlarin böyle haber yapmalari degil...
ha ama kalkipta onca insan arasindan sadece türbanlilari , sariklilari cekerlerse ... o zaman onlarin ayibi .
ben bir önce ki yazdigim yazida da belirttim.. 4 senedir almanya'da yasayan birisi oldugum icin , avrupalilarin düsüncelerini , görüslerini vs. yakindan takip edebiliyorum.
ve bazi konularda bu kadar mantiksiz düsünmeleri beni delirtiyor artik resmen.
ülkemiz de sadece dincilerin yasadigini , bizim gibi normal insanlarin yasamadigini saniyolar, bazilari . niye cünkü onlara böyle ögretilmis. e kalkip böyle bir programi yeni nesiller izlerlerse ne düsüncekler o zaman?
hakkimizda yanlis seyler düsünecekler tabii ki.
ama tabii ki aralarinda mantikli düsünen, türkiye'nin sadece asiri dincilerden olusan bir ülke olmadigini bilen avrupalilarda var ...
ya sonucta her türden insan var , herkesden böyle düsünmelerini bekleyemezsin. tabii ki aramizda yanlis ve mantiksiz düsünen insanlar olucak.
bilmeden etmeden, tanimadan konusabilirler .
ben hep diyorum yabanci arkadaslarima...
'' türkiye'ye git gör o zaman anlarsin '' diye.
tayyip gitse cok iyi olucak gibi ....[signature][hline]
lylide..
Sosyal ağlarda paylaş

suçu biraz da kendimizde aramamız lazım , eğer biz bu şekilde gezmezsek onlara da böyle kozlar vermeyiz[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Geyyik
[Bu imza zgrw tarafından 18 January 2004 17:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ankarada 6-7 sene önce türban lı insan sayısın %1 di , şu anda %20 ye kadar çıktı , sizce bu kötü değil mi .

ayrıca

"%30 bile değil" dediğin her 10 kişiden 3 ü öyle demektir , buda oldukça yüksek bi oran[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Geyyik

[Bu mesaj zgrw tarafından 19 Eylül 2005 14:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Muhallebi, 19 Eylül 2005 13:56 tarihinde demiş ki:
Wendigo yanlış anlama ama Fransızlarla ilgili bir ne zaman bir konu açılsa direk gözü kapalı savunmaya başlıyorsun adamları. . Bu sence de çifte standart olmuyormu? İtalyanlar böyle bir haber yapsalar eminimki yakınından uğramazsın topicin. Baya ilgimi çekti durumda bi açayım dedim.

gözü kapali falan savunmuyorum. ayrica italyanlar ya da bi baskasi ile ilgili boyle bir konu acilip da yazmazsam belki birseyler diyebilirsin ama "eminim yakinindan ugramazsin" (ne demekse?) demen de ne kadar önyargili oldugunu gosteriyor. Nasil eminsin? Beni taniyormusun?
Ayrica basta diablesse ve ailesi olmak uzere bircok fransiz taniyorum. TV5 in programi hakkinda bilgim var( yani gaza gelip irkci irkci sacmalamiyorum). Meslegim geregi hergun ortalama 20 avrupali ile birlikteyim. Ayrica neye cifte standart? italyan alinmis mi wen bizi gozu kapali savunmuyor diye?

Cifte standart 24 saatlik bir programin 10 dakkasini seyredip [ki bilmedigin bir dilde] gelip burda yorum yapmaktir!

Tekrar ediyorum. 4 gun istanbulda cekim yaptik. Ve yuzlerce carsafli, fesli, sarikli insan gorduk. YOK MU BUNLAR ISTANBULDA? Varoslar cekilmis. Elbette cekilecek. Belgesel bu yapilan, turistik otel tanitim spotu degil![signature][hline]lost in sorrow nights! follow the energizer tav$ani
Wen of Burning Legion
gizli ninja
Sosyal ağlarda paylaş

benim ve son mesajlardakilerin demek istediği %30 luk bir kısımı sürekli olarak değil de, en azından modern görünümlü insanları da %50 oranında çekselerdi.budur. kimsenin o varoşlardan başörtülülerden alındığı falan yok zaten.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendoa.k.
Sosyal ağlarda paylaş

biz 4 gun boyunca nereleri cektik bak sayayim.

- istiklal
- ayasofya
- taksim
- bebek
- ortaköy
- topkapi
- yerebatan
- sultanahmet
- kapali carsi
- fransiz sokagi
- galata
- nevizade
- bebek kahve
- galatasaray lisesi ve tramvay
- sehirhatlari vapurlari
- bogaz[signature][hline]lost in sorrow nights! follow the energizer tav$ani
Wen of Burning Legion
gizli ninja
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle bunun Türkiye Hakkında bir belgesel olduğunu aklınızdan çıkartmamalısınız.
Türkiyenin, Istanbul, Izmir, Ankara vs gibi büyük şehirinde yaşayıpta Türkiyenin kültürlerini daha yoğun yaşadığı yerlerde bulunmayıp, bu ülkenin Leventte yeni dikilen göktelenlerden ve kot pantalon giyip te istiklalde veya bağdat caddesinde defileye çıkmış avrupa kültüründe ilerleyen bir toplumdanda oluşmadığını farkında olmalısınız.
Tük kültürü diye savunduğunuz kültürün bir "melting pot" : bir çok kültürün karışımından ibaret olduğunu, yüzyıllar öncesine dayanıp Avrupa "kültürü"nden farklı geleneklere sahip olduğunu ve bu nedenlede insanları fiziksel ve düşünce farklılıklara sebep olduğunu kimse inkar etmemelidir.
Fransanın burda birçoğunuzun savunduğu gibi Bu Ülkeyi kötülemenin aksine, Türkiyenin daha nerede tam olarak nerede oluduğunu bilmeyip, nasıl bir toplum dan ve kültürden oluştuğunu anlatmaktadır.
Bu türbanlı ve sakallı insanlar, bu fakirler ve varoşlarda yaşanyan insanlar diye tanımladığınız insanlar, Türkiyenin bir yüzünü oluşturmuyormu? Bu insanlar Türkiyede yaşamıyormu? Bu insanlar Türk kültüründe yetişen, yaşanyan birer Türk vatandaşı değilmi???
Türkiye tanıtımı yapılacaksa, bu kültür, yaşam biçimi, mimari, arkeoloji, ve bu ülkede yaşayan tüm kültürlerin tanıtımı olmalıdır.
Ben bunca sene Türkiyede yaşamamış, olsam ve bu yaptığınız muhabete şahit olsam Kendi ülkenizden utanıyor olduğunuzu düşünürdüm.[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn...
Energizer tav$ani / Gizli Ninja2

Diablesse Burning Legion
Karakedi, 23 Temmuz 2005 17:14 demişki:
accaz be güzelim. bi server gelsin. acmayan dynamik gibi kel olsun
Sosyal ağlarda paylaş

yani neden görmek istemiyorsunuz işaret ettiğim noktayı.
ben biliyorum türk kültürünün türk insanının durumunu.o belgeselde görmedim ben türk kültürü o kadar da.hiç "melting pot" falan yoktu. gayet türbanlılar ve sarıklılar vardı %95 gibi bir çoklukta.türk kültürü o mu ? istanbul öyle mi ? değil işte siz de biliyorsunuz.herneyse.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
Sosyal ağlarda paylaş

yani izlemediğim kısımlar için yorum yapamıyacağım tabi ki.
ancak akşam en çok tv karşısında olunan koca bir 4 saatte gördüklerime yorum yaptım sadece. hı 24 saatin kalanında da işte reinası da var bunların böyle tiki tiki salakları da var şusu da busuda var diye anlatıldıysa her ayrıntısıyla, süper işte daha ne olsun.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
Sosyal ağlarda paylaş

aynı kayıtı fransada çekip orada türbanlı müslümanları %95'lik çoğunluk olarak gösterseydik wendigo ve diablesse'in mesajları nasıl olurdu merak ediyorum.

sonra biz de
"niye fransa'nın böyle bir yanı yok mu? yoksa ülkenizden utanıyor musunuz?" diye alaycı bir tonla sorardık.

galiba ben herşeyden çok bu alaycı tona takıldım.[signature][hline]anonymity brings out the worst in people
BandRoLL
Sosyal ağlarda paylaş

Bir Ayıpta Fransız Televizyonundan..!

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Fransız televizyon kanalı TV5'te "24 Saat Türkiye Belgeseli' tanıtım programında Türkiye'nin doğu ve güneydoğu bölgesini 'Kürdistan' olarak tanıtmasına yönelik olarak "Ben bazı çirkinliklerin yanında bazı asla tasvip edemeyeceğimiz görüntülerin dışında o programa yardım etmekten herhangi bir pişmanlık duymuş değilim" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Türkiye'nin tanıtımı amaçlı maddi destek verdiği Fransız Televizyon kanalının yayınıyla ilgili yaptığı açıklamada, programa Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak değil, Dışişleri Bakanlığı olarak tepki verileceğini açıkladı. Bakan Koç, "Bizim yanlış bir huyumuz var. Her şeyin canımızın istediği gibi olmasını arzu ediyoruz. Her şey canımızın istediği gibi olmaz. Evet, bakanlık olarak oraya yardım ettim. O program genellikle güzel bir programdır. Türkiye'yi tanıttı ama içinde şüphe edeceğimiz hususlarda vardı" diye konuştu.

Demokratik bir ülkede tepkilerin ortaya konulacağını ifade eden Koç, herkesin sadece bardağın boş tarafını gördüğünü dile getirdi. Bakan Koç, "O program güzel bir programdı. Ama o çirkinlik hayati bir şey olabilir, bu sebepten de hayati olarak tepki koyabiliriz ve koymuşuzdur da. Lakin demokratik bir açıda ancak tepkilerimizle demokratik olmak mecburiyetindedir. O sebepten ben bazı çirkinliklerin yanında bazı asla tasvip edemeyeceğimiz görüntülerin dışında o programa yardım etmekten herhangi bir pişmanlık duymuş değilim" şeklinde konuştu.

Bir gazetecenin 'Tepkinizi nasıl ortaya koydunuz?' şeklindeki sorusu üzerine Bakan Koç, "Bakanlık olarak tepki konulmaz. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu işlerle ilgili olan Dışişleri Bakanlığı vardır. Dışişleri Bakanlığı, uluslararası ilişkilerde kimlerin hangi ölçüde ve ne kadar tepki koyacağını belirtildiği yer, Dışişleri Bakanlığı'dır, Kültür Bakanlığı değildir. Kimin ne kadar, ne ölçüde ne dozda tepki koyacağını uluslararası ilişkilerde hariciye bakanlığı koyar. Ben Kültür Bakanlığı olarak yaptığım iş bu işi araştır demektir, tepkileri hariciye bakanlığı koyar" şeklinde cevaplandırdı[signature][hline]Bazen acı vurdu bazen yağmur,hiç gülmedi yüzümüz hiç büyümedi gülümüz. Bizi yalnızca akşamlar kucakladı. Biliyorsun sabaha çıkmayan bir yoldu yürüdüğümüz.
Ölümden neden korkayım ki? Ben varken o yok o varken ben...
M.İRFAN
Moderatör Insight ¹³
Wj ErgenekoN
Sosyal ağlarda paylaş

orada kürdistan demiyor , kürtelerin dağılımı diyor (remse göre konuşuyorum) ve türkiyeninde sınırları çizilmiş , hemen suçlamayalım :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Geyyik
Sosyal ağlarda paylaş

bakan bile bunu anlayamiyorsa yazik zaten.
etnik gruplarin nufus dagilimlarini gosteriyor o harita
karadenizde lazlarin dagilimi gosterilince de karadenizi lazistan mi ilan ettiler diyeceksiniz?

zaten su resimden sonuc cikaramayacak biri varsa tartismayalim bile bosu bosuna[signature][hline]lost in sorrow nights! follow the energizer tav$ani
Wen of Burning Legion
gizli ninja
Sosyal ağlarda paylaş

o resimde birşey yok. sadece neden ilgileniyorlar bu konularla ? meselesi var. lazlarla değil de kürtlerle. kime ne türkiyedeki kürtlerden ?
bir de kürtlerin son 20 yıldaki bilinçli bir nüfus artışı meseleleri var.devlete yük oluyorlar bi de. sora devleti yıkmaya kalkacaklar zaten o olcak bakalım.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mum_Chamber, 19 Eylül 2005 15:21 tarihinde demiş ki:
aynı kayıtı fransada çekip orada türbanlı müslümanları %95'lik çoğunluk olarak gösterseydik wendigo ve diablesse'in mesajları nasıl olurdu merak ediyorum.

sonra biz de
"niye fransa'nın böyle bir yanı yok mu? yoksa ülkenizden utanıyor musunuz?" diye alaycı bir tonla sorardık.

galiba ben herşeyden çok bu alaycı tona takıldım.

turbanli muslumanlar nerde %95 cogunluk gosterilmis onu bi soylesene bana?
bu dedigime cevap veremeyeceksen bi zahmet yazdiklarini bir daha oku?
25 saatlik yayinin 20 saatinden fazlasinda turbanlilar gosterildigini iddia ediyorsun!
bende gosterilenin %20 den fazla olmadigini iddia ediyorum

ayrica alayci bir ton falan yok. istanbulda varolan birsey cekildigi icin rahatsizlik duymak, bundan utanmaktir.
demogoji yapmadan tartisalim. duygu sömürüsüne de ihityac yok. vatanseverlik edebiyatla degil realizm le olur!

[signature][hline]lost in sorrow nights! follow the energizer tav$ani
Wen of Burning Legion
gizli ninja

[Bu mesaj Wendigo tarafından 19 Eylül 2005 15:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

@Mum chamber: Birincisi Fransada "Magrebien" diye tanımladığımız, Fransanın eski sömürgelerinden gelen bir toplum var, EVET.
Ikincisi almanyadaki kadar olmasada çoğunlu kapalı olarak nitelendirilen bir müslüman toplumu var , EVET.
Ben bunları kabul ediyormuyum? EVET Fransızlar bir kısmı IRKÇI olarak nitelendirilsede bu insanlarla aynı ülkede yaşıyormu? EVET.
Aynı kültürü mü paylaşıyorlar? Tabiki HAYIR.
Peki ben bu insanların varlığını inkar ediyormuyum? HAYIR
Fransızlar ediyormu? HAYIR

Sorun nerde??? Neden farklı düşüneyim? Ben Türkiyeyi ve "Türk"leri sevmediğim için burda yaşıyor oluyorum o zaman? E o zaman Fransada da yaşıyamam? Hatta Dunyanın hemen hemen hiçbiryerinde??? Dünyamızda artık saf öz vs olarak nitelendirebileceğpimiz bir toplum varmı? YOK
Türklerin geldiği tek bir ırk, bölge herneyse varmı? YOK
Dünya bir "Melting pot" deil de NE?
SORUN NE?

Ben hiç kimseye ayıp etmiyorum, sadece fazla alıngan davrandığınızı düşünüyorum. Ülkenizde yaşayan insanların farkında değilsiniz demekki... ne diyim

Ayrıca orada Kürdistan diye bir Ülke görmüyorum ben???
Sadece toplum denilmiş. Bunu inkar edecek olan varmı?[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn...
Energizer tav$ani / Gizli Ninja2

Diablesse Burning Legion
Karakedi, 23 Temmuz 2005 17:14 demişki:
accaz be güzelim. bi server gelsin. acmayan dynamik gibi kel olsun
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...