ermynorac Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2003 Silahlara olan özel ilgim vardır.Türkleri her zaman ellerinde bir türk yamuğu bildiğiniz palanın biraz incesi ile görürüz.Başka görmüşlüğüm yok Osmanlı savaş resimlerindeki mızraklı üniteler dışında.Evet Osmanlı askerinin kullandığı arbede silahları ve zırhlar hakkında bir konuşalım.Neyi neden tercih etmişler. Ben başlatıyım : sanırım paramız olduğu zamanlarda bile türk ordusu ağır zırhlara yönelmemiş olmasının nedeni biraz at tepesinde dövüşmeyi sevmemiz diye düşünüyorum evet görüşler ve bilenlerin açıklamalarını bekliyoruz.
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2003 tokat.[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar
Qui Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2003 tokat :)[hline][/i]Semi-Dr. Quinthalus [/b]@ ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] (bkz: Quinthalus) (bkz: Qui)
wraog Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2003 Beşiktaştaki Deniz Kuvvetleri'nin Müze'sindeki Yeniçeri zırhını görmedin sen??? Plate Mail ve Chain Mail karışımı birşey... [Bu mesaj wraog tarafından 26 May 2003 00:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Daesu Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2003 ben müzede görmüştüm ceri ocagından önceki askerlere ayit yaklaşık 1metre 20cm kılıc artık nasıl kaldırıyorlar nasıl savuruyorlar bilemiyorum tosun atalarım benim
Fiercewind Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2003 benim amcamda bi scimatar var osmanlı koruma kılıcı imiş bir zamanlar kanı üzerinde böyle arapçe yazılar var ortasında şöyleki kılıç ın iç tarafı keskin dış tarafı kalın içe doğru kavisli bi silah... silahın kalın olan dış kısmı kabzaya doğru gidildikçe kalınlaşıyor.... yani düşün sokuyosun kılıcı kolay giriyo ama girdikçe kalınlaşıyo ucu incecik diyebilirim[hline]karpuz, 30 April 2003 11:46 tarihinde demiş ki: abi aşmış bişey o cici bebe ------------------------------------------- Bu aralar ordunuzun arttığını görüyorsanız bilinki ben imzalarda gördüğüm her linke tıklıyorum.E bi zahmet artık
Can_adami Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2003 Kural şudur yükü hafif olan hızlı kovalar yahut kaçar Biz daima hafif kılıçlar Hafif küçük atlar Hafif gürz ve mızraklar Küçük fakat manevra kabiliyeti yüksek kadırgalar kısacası kullanımı kolay silahları tercih etmişiz Tabi büyük bir iman gücü de olunca macar şövalye bir kılıç indirene kadar bizim yeniçeri doğrarmış adamı..... [Bu mesaj Can_adami tarafından 26 May 2003 19:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Karakurt Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2003 Hafif zırh, kavisli kılıç (dünyanın en kaliteli 1. veya 2. kılıcı), kısa yay, deri zırh (hayvan derisinden yapılma, taş gibi dokunduğumda şok oldum), ufak kalkan, zincir zırh (emin değilim). Barutlu silahlarda ise bir tüfekler var tüfek değil top mübarek artık onu kullanan kişi o karambolde nasıl tüfeği doğrultup, nişan alıp ateş eder, ettikten sonra nasıl tekrar doldurur, bilemiyorum. Görünüşü güzel eşyalar. Harbiye Askeri Müzesinde bu konuda her türlü bilgiye erişebilirsiniz, gerçekten çok güzel bir müze.[hline]Est solarus oth mithas!
ZeuZ Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2003 walla benim gördüklerim genelde iç kanama amaçlı kılıçlar... Yani bi kere saplandığında bir daha kurtuluşu olmaması için ortasında bir gediği vardır ve kan bu gediğe akınca iç kanama olur ve kılıc deşmesi sonucu olum oranı %50 artar.. Bunun dısında o 1 m 25 cm lik kılıcı bazı iri yarmalar kullanır goruyorsunuzdur 1.95 120-130 kiloluk yarmalar.. Adam savas esnasında kılıcı cevresinde var gucuyle 360 derece çevirerek yaklasık bi 15 kisiyi ikiye boler... Onun dısında o kılıc ilk silahlar gibi bir kullanmalıktır... Canını riske armamak icin pala kılıcını cıkarır ve dovusmeye devam eder... Yeni cerilerde zırh mevkisine gore degisir ama cok fazla zırh giymedikleri doru... Cunku Turklerin kılıc becerisini biliriz ( Battal Gazi vs vs cuneyt tarcın da oynuyo ama abartılsa da ole tiplerdir ) ... Walla diyeceyim bu kadar.[hline]Dunya delikanlı olsaydı yuwarlak olmazdı (Misal: Fatih Urek alla alla ?? )
ermynorac Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2003 eh efendim kabiliyetli milletiz elin gevuru öyle çabukluk isteyen sillah kullanamaz... heh.
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2003 Kiliclarinin keskin olmama sebebi slashing damage fln olayini kullanisli bulmamalari sanirim. Tum sabre lerin uclari igne gibi cunku. Direk oldurmeye yonelik, 1vs1 olaylari olmuyor direk ol yada oldur, oyalanma mantigi.[hline]The clash of honor calls to stand when others fall
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2003 Orduda envanter standartlari olmadigi icin her asker kullanisli buldugu silah ve zirhi aliyor. Bi bakima iyi bi uygulama ama ilerki yillarda sirf bu yuzden askerler arasinda tufek kullanimi pek yayginlasmamis. Aslinda pekde bi onemi yok tufegin; cunku yay ve arbaletlerde ayni isi fazlasiyla goruyor.[hline]The clash of honor calls to stand when others fall
ZeuZ Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2003 eet tufek yay vs gibi silahlara gore coooooooook yavas... Aynı etkisi weriyor ama ok yiyen de kolay kurutlamıyo hem o zmnın tufekleri 150cm felan top gibi nerdeyse.[hline]"Eger III. Dunya Savas'ı Nukleer ve Kimyasal silahlarla olacaksa, IV. Dunya Savası'nın Tas ve Sopalarla Yapılacagından eminim." A. Eınsteın
TheSilver Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2003 macarlarda nekadar salam kafalı olsalarda Türktürler o yüzden kesme biçme örneklerinde bizanslıları kullanalım beyler
Dragonutopia Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2003 Egitimli askerler,inanc(iman)gucu,kabiliyet,Turksel yapi(at,avrat,silah),kalabalik,zeka,.... e haliylen bu sistem bozuluncaya kadar galibiyetler serisi.....[hline]A little less conversation a little more action please
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2003 aoe2'de yeniçerilerin üzerine gunpowder birimi olmaması da çok ilginç, birkaç düzinesi bir arada dursa ne infantry ne cavalry işlemiyordu.. :)[hline]Agent Thompson: You! Agent Smith: Yes, me. [turns Thompson into another Smith] Agent Smith: Me... me... me... Agent Smith Clone: Me too.
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2003 Birde medieval total war daki ghazi infantry ler varki onlarda ayri bi deli deli yazcaklarina ghazi yazmislar ztn, direk on saflardaki bi el balta otekisi tokat dalan psikopatlar... :-P[hline]The clash of honor calls to stand when others fall
Giovanni Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2003 Benim bildiğim cutlass turklerin silahı[hline]deep.
Seraxis Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2003 Türkler hakikaten aşmışlardır silah dalında, o cutlass diye isim bulmaya çalışdığınız kılıç direk pala. Keskinliği de bıçak gibi diyil, yarmak için kullanıyorlar. Daha öyle adamı yormadan herifi bi kesişde ikiye ayıracak bi kılıç yapılmadı benim bildiğim. Ayrıca kılıç'ın yanında türklerin asıl taktiği oklu ve yaylı saldırı kullanmak. Özel zırh delmek için yapılan oklar'ın hazırlanışı bittikden sonra sertleştirmek için bir kaç yıl bekleyen tek manyak ırk bizleriz galiba. Bi de en ilginç durum bizdeki sancakların bile gerekdiğinde düşman kanı kutsaldır mantığı ile silah olarak kullanılabilmesi. Çoğuna dikkat etti iseniz, avrupa modeli en üstde sembol diyilde, halberd'in altına bağlanmış bayrak şeklindedir.
stirner Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2003 yatağan ile palanın arasında fark var mı?[hline]Yaşam boyunca aradığımız şey belki de budur,yalnızca bu,olabildiğince büyük bir üzüntü,ölmeden önce kendimiz olabilmek için...
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2003 Yataganda kilicin kabzasiyla blade kismi arasinda "T" seklinde eli korumak icin olan kisim yoktu sanirsam.(anlatamadim galiba :)) Amaci agirlik merkezini biraz uca kaydirip daha ivmeli darbeler indirmek icin. Boylece en esasli zirhlara bile bir meyve bicaginin alaminyum tabaga yaptigi etkinin aynisi yapilabiliyor.[hline]The clash of honor calls to stand when others fall [Bu mesaj KHaRoN tarafından 30 May 2003 17:43 tarihinde değiştirilmiştir]
ermynorac Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2003 türkleri biraz allah neverdiyse imanla dalıyor sanıyoruz sanırım ama birde mehter takımı taktik strateji fln veriyormuş.var mı bilen açıklaması olan. yani arkadaş yazmış iman fln oraya stratejide eklencek bence stratejisiz bir savaş kazanılamaz bence.Türklerin anadoluya girişinde malazgirt savaşında gevurları dize getirip Anadoluya kapıları açan olağan üstü stratejimizdi.
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2003 Mehter takimi orduya aragazi veren takimdir. Bilmiyorum dinlediniz mi ama hucum marsinda insanin kani kayniyor hani isi gucu birakip cenk etme ihtiyaci duyuyor insan. iste oyle bisey... :)[hline]The clash of honor calls to stand when others fall
Seraxis Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2003 said: stirner, 30 May 2003 17:36 tarihinde demiş ki: yatağan ile palanın arasında fark var mı?[hline]Yaşam boyunca aradığımız şey belki de budur,yalnızca bu,olabildiğince büyük bir üzüntü,ölmeden önce kendimiz olabilmek için... Pala dışı keskin olan bi kılıç, yatağan'ın içi keskin. Özellikle süvarilerin kullanımını kolaylaştıran bir unsur, ayrıca arkadaşın dediği gibi kabzası da sadece kılıcın ağzı ile tutma yeri arasında çok küçük bi çıkıntı. Bu da manevrayı engellememesi için.
Öne çıkan mesajlar