Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cep telefonuna insan beyni modeli

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
[spo1=Spoiler]İngiliz bilimadamları insan beyninin işleyini taklit ederek kapasitesi artırılacak hafıza çipleri üzerinde çalışıyorlar.Yeni nesil cep telefonlarının video kaydetme ve internetten dosya indirme özellikleri kazanmalarına karşın, boyutları dolayısıyla yüksek depolama kapasiteleri bulunmuyor. Bu sorunun çözümü için küçük hafıza çipleri üzerine yüksek miktarda veri depolayabilen yeni bir çip teknolojinin geliştirilebilmesi gerek. İngiltere’deki üniversitelerde bu konuda araştırmalarını sürdüren bir grup bilim adamı, insan beyninin işleyişini taklit ederek cep telefonları üzerinde 100 gigabayta kadar veri depolayacak bir teknik üzerinde çalışıyorlar.Londra’da bulunan Imperial College, Durham Üniversitesi ve Sheffield Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, insan beynindeki neron ve aksonlara benzer bir şekilde, nano kablolardan olşan karmaşık bir ağ yapısı oluşturmayı hedefliyorlar. En saygın bilim dergilerinden biri kabul edilen Science dergisinde yayınlanan makaleye göre en son araştırmalar düşük maliyetli hafıza kartları ve bir sabit diskin kapasitesini kullanarak şu an için ortalama 500 megabayt olan yeni nesil bir cep telefonun hafıza kapasitesini 100 gigabayta çıkarabiliyor. Elektronik firmalarının minyatür sabit diskler üzerinde çalıştıkları ancak yüksek maliyetleri nedeniyle bu çözümlerin cep telefonu sektörü için uygulanabilirlikten uzak olduğu biliniyor. Imperial College Fizik Bölümü’nde Nanoteknoloji profesörü olan baş araştırmacı Russell Cowburn yeni cep telefonlarının her geçen gün daha popüler olduğunu ancak çektikleri ve indirdikleri video dosyaları saklamak için ciddi bir şekilde daha fazla hafızaya ihtiyaç duyduğunu belirterek “Bu teknoloji cep telefonlarını tamamen fonksiyonel video kameralara döndürme potanisyelini taşıyor, tabii bunun yanısıra pek çok yeni uygulamayı da mümkün kılacak. Geleneksel olarak mikroçipler için elektroniği, sabit distler için ise manyetizmayı kullanıyoruz. Bu buluş bu iki yaklaşımı birleştirerek 3 boyulu mikroçipler üretmemizi ve bu sayede iki boyulu bir yüzeye kaydettiğimizden çok daha fazla veriyi kaydetmemizi sağlıyor” diyor. [/spo]

Kaynak[signature][hline]Eğer sen kendi kaderini cizebilecek kadar güçlü değilsen başkaları senin kaderini cizecektir ve sen buna karşı gelemeyeksin......
Mesaj tarihi:
said:
Janitschar, 23 Eylül 2005 17:33 tarihinde demiş ki:
Maşallah telefona 100 GB hafıza vay be
Daha millette 100 GB HDD si olmayan pc var, baya ilerliyor teknoloji canım

bilgisayarda 100gb olsa nolcak dolduramazsın ki :)[signature][hline]Zegna, 23 Eylül 2005 07:11 tarihinde demiş ki:
hepiniz delisiniz.

Mesaj tarihi:
Ahaha ben deki pc 300 GB ;)
260 GB ı dolu, yani istenildiği zaman oluyor ahah[signature][hline]Unutulduğun Zamanlarda, Arkana Dönüp Bir Bak, Bakalım Neler Göreceksin...?
Msn Spaces

[Bu mesaj Janitschar tarafından 23 Eylül 2005 17:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Janitschar, 23 Eylül 2005 17:39 tarihinde demiş ki:
Ahaha ben deki pc 300 GB ;)
260 GB ı dolu, yani istenildiği zaman oluyor ahah

allah aşkına neyle doldurdun çok merak ediorm :D[signature][hline]Zegna, 23 Eylül 2005 07:11 tarihinde demiş ki:
hepiniz delisiniz.

Mesaj tarihi:
300 GB??? Hayatını mı depoladın sorması ayıp :)[signature][hline]Eğer sen kendi kaderini cizebilecek kadar güçlü değilsen başkaları senin kaderini cizecektir ve sen buna karşı gelemeyeksin......
Mesaj tarihi:
Teknoloji biraz daha gelişirse gerçekten 20 30 yıl sonra ''canlı bomba'' görebileceğimizden korkuyorum . Gezecek gezecek patlayacak .[signature][hline]...That shine on you and tame your burning heart , that buried my truth right into your arms , that worship the tomb of our forlorn love , that heal all wounds all light this endless dark...
Mesaj tarihi:
Abi, Türk beynine göre olsa nasıl olur:

"Aradığınız numaraya şu an ulaşasım yok, lütfen bugün gidin, yarın bi daha arayın."

Ya da

"0535.... nolu numarayı aramak için önce TC kimlik no'nuzu, sonra da annenizin kızlık soyadını giriniz."[signature][hline]Anamı dinleseydim, şimdiye doktor çıkmıştım, ne okulmuş, oku oku bitmedi, canımı okudu ya!
Mesaj tarihi:
İnsan beyinli telefon düşünsenize.

-şşş lan hırto benim hatunu arasana?
(cep telefonu)-tamam hemen yeterki sen iste
(telefon açılır)-yavrum naber ya nasıl gidiyo?
-Sen kime yavrum diyon lan eşeoğlu........
telefon bunun üstüne ŞAGAAAAAA die bağırır[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg
diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki:
ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
vallahi gerçekten zekice bir proje gibi görünüyor. nano teknolojisi aşırı parlak bir teknoloji. mobilyalara, örtülere, boyalara vb. şeylere bulaşmaya başladı. akıllıca bir adım olmuş; gerçekleşebilmesi ve kullanılabilir olması dileğiyle.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas!|
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
  • Yeni Oluştur...