Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Viyana girseydik???

BullDoG

Öne çıkan mesajlar

yanlış anlamada dediğin zeus tapınağı partemon tapınağı olmasın çünkü osmanlılar partemon a barut ve cephaneliği koyuyor daha sonra da şehri kuşatan adamlar buraya top ateşi yapıyor en sonunda tapınağı havaya uçuruyorlar

[Bu mesaj nba tarafından 15 Eylül 2005 18:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

adamlar bitkisel ilaç hazırlayanları cadı diye yAkıyorlardı..Liderleri ise insanları öldürüp kafatasından şarap içiyorlardı veya yüzlerce insanı kazığa oturtup karşısına geçip yemek yiyolardı(kazıklı voyvoda).Osmanlıda deliler için müzikle tedavi yapan merkezler açılıyordu ki gelişmiş süper avrupalılar delilerin içine şeytan girdiğini düşünüp zavallıları işkence ederek öldürüyorlardı.Daha bisürü sayabiliriz ama yeterli.Avrupanın şimdiki haline özenip geçmişimizi kötülemeyin[signature][hline]''İşgaldeki hali sakın unutma
Atatürk'e dil uzatma şerefsiz
Sen anandan yine çıkardın ama
Baban kimdi, bilemezdin şüphesiz''

[Bu mesaj Malruthion tarafından 15 Eylül 2005 18:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yoo avrupadada bok boktur

ısrarla anlamadıgınız her toplumda ıyı ınsanalr oldugu gıbı kotu ınsanalrda vardır

avrupaya ozenıyorsun helekı bana kımse dıyemez cunkı benım kadar avrupa ya ve onun degerlerıne karsı cıkan adam yoktur su forumda heralde

ama capınızı bılın ucmayın dunyanın her yerınde cahıl cahıldır

balıkalra para sacan osmanlı padişahıda varır başkenıtını yaktıran roma ımparatoruda 7 karısını bogdurup klıseye karsı sava sılan eden ıngılız kralıda çay partısı duzenlemek ıcın aılesının 1000 yıllık yadıgar savaş zırhını satan japon shogun uda vardır bu tarıhte yani ne biz iyiyiz nede onlar kotu dışarıyı tanımanız lazım ordada ıyı ınsanalr var burdada ordada, kotu hortumcular var burdada

ama bız melektık onlar şeytan demek tamamen cahıllıktır[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang

[Bu mesaj Viktor tarafından 15 Eylül 2005 18:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yanlız arkadaşlar viyana'nın asıl düşmeye yaklaştığı 2. viyana kuşatmasıdır,şehir nerdeyse düşmek üzreyken Leh kralının gelmesiyle kurtulmuştur.Viyana alınsaydı osmanlının güçten düşmesi kesinlikle gecikirdi diyebilirm, zaten 2. viyana'da mağlup olduktan sonra tam bir hezimet yaşayarak geri çekilmişti osmanlı ki buna rağmen toparlanıp bir süre sonra doğu avrupa'da durumu dengeleyebilmiştir.
Sosyal ağlarda paylaş

ah ah başliği bile görünce içim geçti gerki Osmanlı yine yıkılırdı dostlarım bence ama yinede fetih güzel oranında alındığını düşünüyorumda içimi çekiyorum. Osmanlı nieye yıkılırdı diyorum çünki teknoloji ekonomi gibi önemli ülke candamarlarında zaten geri kalınmıştı.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 15 Eylül 2005 18:42 tarihinde demiş ki:
yoo avrupadada bok boktur

ısrarla anlamadıgınız her toplumda ıyı ınsanalr oldugu gıbı kotu ınsanalrda vardır

avrupaya ozenıyorsun helekı bana kımse dıyemez cunkı benım kadar avrupa ya ve onun degerlerıne karsı cıkan adam yoktur su forumda heralde

ama capınızı bılın ucmayın dunyanın her yerınde cahıl cahıldır

balıkalra para sacan osmanlı padişahıda varır başkenıtını yaktıran roma ımparatoruda 7 karısını bogdurup klıseye karsı sava sılan eden ıngılız kralıda çay partısı duzenlemek ıcın aılesının 1000 yıllık yadıgar savaş zırhını satan japon shogun uda vardır bu tarıhte yani ne biz iyiyiz nede onlar kotu dışarıyı tanımanız lazım ordada ıyı ınsanalr var burdada ordada, kotu hortumcular var burdada

ama bız melektık onlar şeytan demek tamamen cahıllıktır
+1[signature][hline]''İşgaldeki hali sakın unutma
Atatürk'e dil uzatma şerefsiz
Sen anandan yine çıkardın ama
Baban kimdi, bilemezdin şüphesiz''
Sosyal ağlarda paylaş

iyiki viyanaya girmedik...viyanaya girseydik o kadar sanat eseri yağmalanamaya yada tahrip olmaya mahkum olurdu...orta avrupa geri osmanlı ileri giderdi..[signature][hline]gelen var gelen uzaktan
men edimeli herkez tuzaktan
aldısan flycam usb300 webcam i
kaybetmemeli driver cd yi
Sosyal ağlarda paylaş

said:
amon, 18 Eylül 2005 00:10 tarihinde demiş ki:
iyiki viyanaya girmedik...viyanaya girseydik o kadar sanat eseri yağmalanamaya yada tahrip olmaya mahkum olurdu...orta avrupa geri osmanlı ileri giderdi..

Neresi kotu bunun osmanlinin geri gidip avrupanin ileri gitmesinin ???[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur!
:NSRq:üXrüt:irht:kök
Sosyal ağlarda paylaş

said:
amon, 18 Eylül 2005 00:10 tarihinde demiş ki:
iyiki viyanaya girmedik...viyanaya girseydik o kadar sanat eseri yağmalanamaya yada tahrip olmaya mahkum olurdu...orta avrupa geri osmanlı ileri giderdi..

Pardon, ben anlatamıyorum galiba... Bir arkadaş daha aynı iddia ile geldi, bana bunu söylüyorsan hemen bana Osmanlı'nın yakıp yıkıp parçaladığı 3 tane önemli sanat eseri söyle. Var mı yok mu görelim, sen 3 tane söylersen ben de sana Avrupalıların özellikle Haçlı Seferlerinde yakıp yıktığı 6 tane sanat eseri veya kent söylerim.
Osmanlının hazine gelirleri yağmaya dayansa da, Osmanlı geldiği yerdeki binaları yakıp yıkmaz, sanat eserlerini tahrip etmez. Bu onların "hoşgörü" politikasına aykırı, Osmanlı geldiği yerde etliye sütlüye karışmaz, bunu yaparsa da oranın halkının kuzu kuzu vergisini verip oturacağını düşünür, ki bu mantık genelde işlemiştir.

İmparatorluğun son dönemlerinde padişahlar "korktukları" için otomobil ve tramvayı İstanbul'a sokmasalar da, Tünel yapılınca "Ölmeden yer altına girmek günahtır" diye fetva verilse de, Osmanlı tarihinde sanat eseri yıkmak, kentleri ateşe vermek genelde yoktur. Çıkıp böyle ithamlarda bulup kendi tarihinizi aşağılamayın lütfen. Öykünerek baktığınız Avrupa, bu bakımdan çok daha vahşidir. Cahillikle yeniliklere karşı çıkmak ayrı şeydir, Röaarr diye girişip ne bulursan tahrip etmek, yakmak, bozmak, kırmak ayrı şeydir.

Saygılarımla,[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

bazilarina ne anlatirsaniz anlatin .

osmanli yi turk tarihinin kivanc duyacagi bir kilometre tasi olarak gormeyenler ister istemez yarin bir gun osmanli ermenileri de katletti iddiasina destek verecek duruma gelir .

cesitli nedenlerden osmanliyi sevmeyen olabilir ama lutfen gucunun dorugunda iken dunyaya isik tutan bir medeniyete bok atmayalim .
Sosyal ağlarda paylaş

Ya gucunun dorugunda gucunun sonudan ne fark eder ki ?
Siz hala Turkiye Cumhuriyeti farkli Osmanli farkliyi mi savunuyorsunuz? Devletleri milletler kurar. Osmanli yikildiginda bilmemneistandan adam mi geldi de Turkiyeyi kurdu. Yonetim sekli deyishti ismi deyishti oldu sana Turkiye. Sanki Osmanli yikildiginda bir sihirli el geldi deyishtirdi hepsini. Osmanli = Turk bir bunu yazin kafaniza. Yabanci hala Ottoman yada Turkish empire der. Her ikiside Osmanli anlamian gelir siz aman allahtan almamish ileri giderdi diyorsunuz beni deli ediyorsunuz burda.[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur!
Sosyal ağlarda paylaş

Önemle söylemek gerekir ki; Cumhiriyette, Osmanlıda Türk Milletinin malıdır, Bir insan ecdadını karalamakla hiçbir yere varamaz. Tarihin her döneminde iyi şahsiyetlerde kötü şahsiyetlerde gelebilir.Ayrıca iyi şahsiyetlerin kötü ve yanlış işleri, ve kötü kimselerinde iyi ve güzel işleeri bulunabilirBir şeyi toptan reddetmek veye kabul etmek akıl işi değildir. Osmanlıyı Türk Milleti kurdu. Türkler yönetti. Asla o Türk bu Arap diye ırk ayrımı yapılmadı.O yüzden Osmanlıyı suçlayamayız. Eğer ayrım yapılsaydı devlet hoşgörü ve adaletle değilde Irkçılıkla yönetilmiş olurdu.
Nitekim Topraklarında başka milletlerde varsa ve devlet Irkçılık yaparsa o devlet yıkılmaya mahkumdur.[signature][hline]Mutlu biten aşk yoktur
Sosyal ağlarda paylaş

bir kere daha sorayim nasil davranmis ?

simdi kisisel satasma gibi anlasilacak ama kardesim sen osmanli turkceyi yok etmeye calisirdi bile dedin . osmanli imparatorluktu demek kadar komik bir sey var midir ? dunyanin neresinde var boyle bir sey anlamadim ben . dedigim gibi osmanli turk degil selcuklu turk degil hun turk degil hepsi imparatorluk bunlarin , sonra osmanli sunu yapti osmanli bunu yapti sonra osmanli ermeniyi katletti .

osmanli turk degildi diyip ermeni soykirimi iddialarindan cok cabuk bir sekilde kurtulabilir aslinda . dunya yer bunu :D
Sosyal ağlarda paylaş

Osmanli Turk degildi ben birsey bilmiyorum viktor sen herseyi biliyorsun anlatmaya deymez hani ya sen bana su Cumhurbaskanligi forsundarki yildizlari bi acikla da anlamlarini engin bilgilerinle bizde birseyler ogrenelim.
Yada atiyorum TSK nin yada Devletin herhangi bir daimi kurumunun kapisinda da kurulus tarihlerinde kac senesi gosterilir. DEVLETIN en buyuk kurumlari bunu kabul ettikten sonra sen istedigin kadar ordan bagir Osmanli Turk degildi diye.

Ha gerci hiz herseyi biliyorsunuz biz birsey bilmiyoruz ya o yuzden engin bilgilerinizi tazeleme acisindan bir alinti yapmam dogru olur sanirim
`1071 yılında Malazgirt zaferiyle kapıları açılan Anadolu topraklarına giren Türkler, bir çok beylik, Anadolu Selçuklu Devleti ve Türklüğün en önemli devletlerinden biri olan Osmanlı İmparatorluğunu kurdular. Bu Türk topluluklarında değişmeyen unsurlar; dil, din, töre ve geleneklerdi. Yüzyıllar boyunca Türk Bayrağı bir uçtan bir uca dalgalanmış, atlarını Tunada sulayan Türkler, Viyana kapılarına dayanıp, Akdeniz’de kesin egemenlik kurarak Arap yarımadasını, Kuzey Afrika’yı ellerine geçirmişlerdi`
Kaynak :
Uzun uzun okumak isteyenler icin;
http://www.tsk.mil.tr/genel_konular/tarihce.htm
Okumak istemeyenler islerine gelmeyenler vs icin,
TSK Resmi Web Sitesi.

Devlet kurumlarindan gidiyoruz ya;
Bakalim MIT tarihi ne zamana dayaniyor
http://www.mit.gov.tr/tarihce/kronoloji.html

Gerci siz biliyorsunuz ama suraya bakalim;
Cunhurbaskanligi Resmi web sitesi ne demis.
`Cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 yıldız, tarihteki 16 büyük Türk imparatorluğunu, ortadaki güneş ise Türkiye Cumhuriyeti'ni simgeler`
http://www.cankaya.gov.tr/tr_html/gunes.htm

Hadi bunlarin hepsi fasik devletin parcalari dersiniz simdi de. En bizde bakalim yabanci ne demis.
`It was established by a tribe of Oghuz Turks in western Anatolia and ruled by the Osmanlı dynasty, the descendants of those Turks`
http://en.wikipedia.org/wiki/Ottoman

Sonuc :
Bunlarin ustune susun artik atalarimin kemiklerini sizlatiyorsunuz
NOKTA

[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur!

[Bu mesaj Delidumrul tarafından 19 Eylül 2005 08:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Normal tartışıyoruz olaya hemen milliyetçi duyguları sokmanın pek bir anlamını göremiyorum.Nitekim ortam sanal soksanızda pek bir şey ifade etmiyor. Belgelerde denildiği gibi Türk'ler kurmuş, Türk'ler girmiş olabilir.Ama ilerleyen yıllarda dışlanan ırk olma durumu gözümüze çarpıyor. Azınlıkların devamlı artan itibarı karşısında, Türk'ler sınırlara sürülmeye başlamıştır bi süre sonra Osmanlı'da.Tabii %!00 tüm TÜrk'lere bunu yaptı demek yanlış olacaktır.Ama %100 bir şekilde Osmanlı'yı bu konuda savunmakta yanlış olacaktır.Osmanlı %100 Türk olmadığı gibi %100 yine başka bir ırk değildir.Ama kalkıp bana Osmanlı %100 Türk'tü denilirse, bende kusura bakma kardeş değildi diyorum.[signature][hline]Dünya'nın en büyük menejerlik oyunu
Sosyal ağlarda paylaş

@lancelotdulac
Burada kimse Osmanli %100 Turktur demedi. Osmanli bir Turk devletidir bunun tartisilacak bir yaninin oldugunu pek dushunmuyorum ve benim belirtigim sey buydu. Turkiye Cumhuriyeti de bir Turk devletidir ama icinde Turk olmayan milletlerden de insanlar vardir. Bunun da pek tartishilacak bir tarafi olmadigini dushunuyorum. Kimse oturup Osmanlinin davranishlarini sorgulamadi burada. Benim yazdigim yazida aciktir bu.
@Viktor
Hangi Turk milliyetciligi Osmanliyi reddeder bana soylermisin. Kafana gore seyler yazip yok siz bilmiyorsunuz zaten edalariyla yazi yazip sonra verecek cevap bulamayinca yok sizinle tartishmam zaten onun yerine 3 yasindaki cocukla vs vs yazacagina cikartir kaynak gosterirsin benim yaptigim gibi bende bilmedigim birsey varsa ogrenirim. Yok ben sizinle tartishmam diyorsan o zaman sus arada ortaya girip Milliyetcilik hakkinda yorum yapma insani sinir etme. Kabul edilen hangi Turk milliyetcilik doktirinde yer alir bu bi yaz sunu bana bende ogreniyim. Osmanliyi red etmek nedir . Benim bildigim kabul edilen hicbir Turk milliyetcilik akiminda Turk kelimesi 70 senelik bir milleti kapsamaz. Senin dedigin sey olsa olsa Turkiyecilik olur onu da en son gorduk bir pasa cikipta azinin payini verdi Turk yerine Turkiyeli kelimesini kullananlara.[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur!
Sosyal ağlarda paylaş

@lancelotdulac
Ek olarak padisahlarin soylari tartishilabilir, ama bu dahi bu gercegi deyishtirmez. Turkiye Cumhuriyetini de Turk olmayan kisiler yonetmishtir ve kendi agizlarindan bunu belirtmishlerdir. Bu yuzunden kimse cikipta T.C Turk devleti degildir diyemeyecegine gore Osmanli Hanedanligi eger Turk degilse bile Osmanli Devleti bir Turk devleti degildir diyemez.[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur!
Sosyal ağlarda paylaş

Eger yeni kusak milliyetciler Turk tarihini 70 senelik zannediyorlarsa yada Turk kelimesinin 70 senelik bir gechmishi oldugunu dushunuyorlarsa ithal komunistlarimiz vardi ithal milliyetcilerimiz de oluyor demektir bu yavas yavas.[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...