Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dedektifle bilim adamının çalışmasının ortak özelliği ?

zarek

Öne çıkan mesajlar

bu bulunabilecek birşey değil ki.
yani "hakemle aşçının çalışmasının ortak özelliği" "samurayla futbolcunun çalışmasının ortak özelliği" gibi birşey yok. sabit bir sorun değil ki kalıplaşmış cevabını arıyorsun?

ödev vermiş düşünesiniz, yorum yapıp tartışasınız diye :)

misal en basitinden ikisi de araştırmacı, sorgulayıcı ve şüphecidir. çalışırken bu tarz yöntemleri kullanırlar.
en ufak bir ipucunu değerlendirirler. "olabilir belki" diye düşündükleri şeyleri denerler. asla imkansız diye birşey yoktur bunlar için, "evet kesin bu" diye bakılsa da aksinin çıkabilme ihtimalinin olduğunu bilirler.

bu tip yorumlar yapıp bunlar üzerinden bir yazı yazın işte.
ama "dedektifle bilim adamının çalışmasının ortak özelliği" diye sabit birşey yok, internette de bulabileceğinizi sanmıyorum (daha önce benzer ödeve verdiği cevabı yazmış kişileri katmıyorum). neden olsun ki? yani "bmw'nin son modelinin özellikleri" gibi birşey değil ki bu :)[signature][hline]Beş Hececiler
-I didn't expect a spanish inquisition.
-Nobody expects the spanish inquisition!

[Bu mesaj Bone tarafından 19 Eylül 2005 00:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

niye?

önümüzde adli tıp gibi bir örnek varken (hele ki DNA ve diğer bulgular)

senin işin adli tıp ile ilgili oraya gidecek oradan olay yeridne bulunan dökümanterin davaların çözümünden nasıl kullanıldığını araştıracak

hatta oturup CNBC-e de CSI: NY ve Discovery de Criem night adlı programları takip edecek[signature][hline]HeadShot Studios
S.D.N.

Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BuiCk, 19 Eylül 2005 01:00 tarihinde demiş ki:
cık cık ohhh hazır bul biyerden snra c/p yap dimi ödevi. de bu öle yapılmazki hakketten düşüncen yorum yapacan [/quot
Yorum yapmak olayı kenardan izleyenlerin lüksüdür bay nash Akıl Oyunlarından Alıntıdır

Yardım ediceğinize öğüt veriyosunuz insanlara osa biliyo kendi kendine kasmayı ama sormuş dimi ayıp ya bişiler yazıcam diye...

bilim adamı bi olgu ve bi materyalin üstünde araştırmalar yaparken dedektif aynı yöntemi alıp bunu cinayet gibi konuların üstüne kurgular... tarzında bişiyde ekleyebilirsin güzel olur.[signature][hline]"Gonna Fly Now!" LEGEND OF ROCKY
Sosyal ağlarda paylaş

heyyy =))) bu ödevi banada vermişti ortaokuldayken fenbilgisi hocam.. böyle nette bilim adamı olmanın şartları özellikleri fln diee sıralı maddeler vardır . http://bilim.ficicilar.name.tr/sayfa/bilge_insan_olmak.html mesela bu sitede var . böyle okuyup okuyup dedektiflerle özdeşleştirdiklerini yazın işte zaten iki sayfayı fln geçsin tamamdır :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...