Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oynadığımız oyunların resimli tam çözümlerini de yazsak?


Bone

Öne çıkan mesajlar

Şöyle bir öneri geldi aklıma. Burda yeni çıkan oyunları oynuyor ve tartışıyoruz. Peki biz bu oynadığımız oyunların tam çözümlerini de yazsak, daha sonradan bu oyunları oynayacak kişilere çok büyük bir yardım etmiş oluruz diye düşünmekteyim.

Doğru, eski oyunları yalayıp yutan kişiler zaten gamefaqs, dlh gibi sitelere "Solution ve FAQ" olarak ayrıntılı bir şekilde yazıyor tam çözümleri.
Hatta Türkçe istiyorsak merlininkazanı gibi yerleri de kullanıyoruz.

Ancak, yeni oyunların tam çözümlerini veya "ayrıntılı" açıklamaları hatta alternatif çözümleri bulmak resmen işkence olabiliyor. Oyunlara çıkmış o tam çözümler de sadece kafa karıştırmaya yarayabiliyor. "Sağdan git sola dön, yaratığı öldür oyun bitecek" dediği yerde o sağı bulmaya çalışıyorsun, sonra hangi sola dönceğini düşünüyorsun, yaratığı bir türlü bulamıyorsun felan. Böyle aksilikleri de çıkabiliyor.

Bu yüzden google'da oturup tam çözüm aramaya kasmak yerine, gelip buraya bakarız, resimli çözümü sayesinde hiç zorlanmayız.

Çok da zor değil aslında.

Fraps denilen program, oyun içinde screenshot almanızı sağlıyor. "Print screen'a bas, alt tab yap, resim editleme programını aç, paste yap sonra kaydet" gibi bir yöntemi kullanmanıza gerek kalmıyor. Oyun boyunca istediğiniz kadar görüntü kaydedebiliyorsunuz, tek tuşa basıyorsunuz, anında daha önceden belirlediğin klasöre o anki görüntüyü kaydediyor. Sonra da bu resimleri dilediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz.
http://www.fraps.com/
Bundan sonra bu resimleri bir siteye upload etmeniz gerekiyor.
İsterseniz Zed'in loadpix adındaki sitesini kullanabilirsiniz. Resimleri tek bir zip dosyası altında toplayınca, bunları tek seferde upload yapabiliyorsunuz. Böylece 100 tane resmi aynı anda Upload edebiliyorsunuz, tek tek uğraşmanıza da gerek kalmıyor.
http://www.loadpix.com/

Böyle kolaylıklar var, size de sadece oyundaki gidişi adım adım anlatmanız kalıyor :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öninceleme zaten her yerde var, zaten forumlarda da bir "öninceleme" tarzı yazılar yazılıyor.
ama resimli tam çözüm çok iyi olur. oyunları oynamıyor muyuz, questleri yapıyor senaryoyu bitirmiyor muyuz? işte o sırada tek tuşa basıp resimleri çekip, sonra bir siteye upload edicez, "bu sırada bunu yaptım" diye altına not düşücez.

en azından forumlarda sıkça rastlanılan "bunu nasıl yaparız, şunu nasıl öldürürüz" tarzı sorulardan kurtulmuş oluruz :)
bir questin cevabı için de sayfalarca google araştırmak gerekmez.[signature][hline]Beş Hececiler
-I didn't expect a spanish inquisition.
-Nobody expects the spanish inquisition!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...