Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eminem Türkiyeye geliyor !!!! Hemde yanında 50 centte var...

mentalman

Öne çıkan mesajlar

herkes otorite kesilmiş diyen adama gel ona buna ahkam kesiyo ahaha, farklı yerlere çekme olayı hem ona bakarsan allan holdsworth da çalarken hiç bi kurala uymuyo kendi kurallarını koyuyo ama gelmiş geçmiş en iyi fusionculardan amcam.. ama bu tarz adamlarla eminem ve türevlerini aynı kefeye koymak..?
herneyse bana göre laf ebeliğinden başka bişey değil bu tarz, müzik ile alakası yok..[signature][hline][i]smile at me and I will stay, start to cry and I'll go away, just please dont leave me guessing.[i]

Sosyal ağlarda paylaş

aynı kefe dediğin şey müziğin kendisi, bütün bu türleri kapsar, fusion'ı da kapsar, arabesk'i de, evrenseldir, insanlar dinleyip etkileniyorlarsa, söylemek istediğini müzik yoluyla iletebiliyosa adam, yaptığı icraat müziktir.ben de bilirim allan holdsworth dinleyip "obaa bak nası çalıyo adam, bu da müzik mi olm, haha şunlara bak bu ne lan dinlenir mi bu" demeyi. ama amaçsızca bişey bu yani, neyi kanıtlamaya çalışırsın böyle diyerek bilemem, her tür müziği dinleyen var seven var.

ben de allan holdsworth'ün yaptığı şey müzik değil gitarlı mastürbasyon derim, gayet kolay yani.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas..
Sosyal ağlarda paylaş

kanıtlamaya çalıştığım bişey yok.
kendi fikrimi söyledim, söylerimde.. bu benim doğrum ve bana göre müzik değil ya ben onu müzik kapsamının içine sokmuyorum ? varmı ötesi ?
sen asıl neyi savunuyosun onu anlamış değilim ?[signature][hline][i]smile at me and I will stay, start to cry and I'll go away, just please dont leave me guessing.[i]

Sosyal ağlarda paylaş

işte sen karar veremezsin neyin müzik olup olmadığına, müzik otoritesi falan değilsin, onu diyorum. kimse karar veremez böyle bişeye zaten, hem müzikle ilgisi yok bu konunun. sevmezsin, dinlemezsin ayrı şey, ama kendi zevkini herkesinkinden üstün görmeye çalışman saçma yani.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas..
Sosyal ağlarda paylaş

üstün görmek falan ? nerelerinden çıkarıyosun bu yorumları ya?
ayrıca sen benim neye karar verip neye karar veremiceğime karar vericek kadar adammısın?
kendi fikrimi söyledim, BANA göre müzik değil dedim.
farklı düşünüyosan o senin biliceğin iş banane..[signature][hline][i]smile at me and I will stay, start to cry and I'll go away, just please dont leave me guessing.[i]

Sosyal ağlarda paylaş

@sir:

Müziğin tanımı tarihsel dönem, bölge, kültür ve kişisel beğenilere bağımlı olarak büyük farklılık gösterir. Özellikle 20. yüzyıl çağdaş Batı müziğinde ortaya çıkan çok farklı müzik akımları, ortak bir tanımı büyük ölçüde imkansızlaştırmaktadır. Bunun ötesinde, gittikçe daha fazla insanın erişme olanağı bulduğu farklı kültürlere ait yerel müzikler de bu tanımlama zorluğunu arttırmaktadır.

Tüm bu sebeplerden dolayı, müziğin tek bir tanımla açıklanması yerine farklı açılardan (sosyolojik, psikolojik, akustik, politik vb.) yapılan birden fazla tanımla açıklanması yaygınlık kazanmıştır. Bir sosyoloğun müziğe olan yaklaşımıyla, bir akustik fizikçinin yaklaşımı arasında gerek tanım, gerek metodolojik olarak büyük farklılık vardır. Tüm bu yaklaşımlar müzikologlar ve müzik teorisyenleri tarafından araştırılır ve değerlendirilir.

wikipedia dan alıntı

Neymiş, müziğin tanımı kesin değilmiş. Yani kişiden kişiye, bölgeden bölyeye değişebiliyor. Ryan'da demiş bu bana göre müzik değildir. Uzatacak bir şeyi yok. Eminem sana göre müzik, ryan'a göre değil. Bu kadar basit.

[Bu mesaj Mirage tarafından 25 Temmuz 2005 18:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

senin allan holdsworth'ü sevdiğin kadar, eminem seven bir insan olabilir. onun kalkıp "allan holdsworth müzik değil" demesi ne kadar doğru bir yorumdur sence?sen çıkıp adama demez misin "sen ne anlarsın" diye?

kötü müzik dersin, iğrenç,kokuşmuş müzik dersin, müzik değil demek bambaşka bişey, zevk meselesinden çıkıyo o zaman iş, kavrama giriyosun.

kaldı ki, müzik olarak bile görmediğin bişey hakkında neden yorum yapıyosun, neden "bu müzik değildir" deme ihtiyacı duyuyosun? üstün görme çabasını burdan çıkarıyorum, neyin müzik olup olmadığına karar verebileceğini zannediyosun. müzik son derece genel bişeydir, bu yani.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas..
Sosyal ağlarda paylaş

ya canım arkadaşım forumun amacı o değilmi neden giriyosun sen ozaman foruma kendi fikirlerini söylemek için..
biri bana: bana göre allan holdsworth dallama onun yaptığıda müzik mi dese ? iyi madem sen takıl derim..[çünkü adamın kişisel görüşüdür beni bağlamaz yada bi genelleme yapmamıştır.. (yapsa da banane kardeşim ben seviyorum dinliyorum yani kime ne?) ]
senin girdiğin çaba o kadar saçmaki hayır sen öyle düşünemezsin diyosun benim kendi düşüncelerimi yargılamaya çalışıyosun ? aslına bakarsan sen üste çıkmaya çabalıyosun gibime geliyo hala uzattığına göre..[signature][hline][i]smile at me and I will stay, start to cry and I'll go away, just please dont leave me guessing.[i]

Sosyal ağlarda paylaş

@mirage, ne yazdığını görüyosun, müzikologlar ve müzik teorisyenleri tarafından araştırılır, değerlendirilir. kişi derken herhangi bi kişi karar veremez buna demek istiyorum.

ayrıca mesele wikipedia'dan alıntıysa:

Rap
* Rapping is one of the elements of hip hop culture, as well as the distinguishing feature of hip hop music; a form of rhyming lyrics delivered rhythmically over a musical backdrop of sampling, scratching and mixing by DJs.
* "Rap" or "rap music" is a common synonym for the musical genre of hip hop music

said:
Ryan, 25 Temmuz 2005 19:01 tarihinde demiş ki:
biri bana: bana göre allan holdsworth dallama onun yaptığıda müzik mi dese ? iyi madem sen takıl derim..

hah işte insan neden diyo bunu, onu anlamaya çalışıyorum, "bu müzik değil abi" demenin kriteri sizin beğenip beğenmemeniz mi sadece?

evet öyle diceksin şimdi, zaten saatlerdir kavram karmaşası üzerine tartışıyo olucaz.

[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas..

[Bu mesaj sir tarafından 25 Temmuz 2005 19:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sir, 25 Temmuz 2005 18:55 tarihinde demiş ki:
senin allan holdsworth'ü sevdiğin kadar, eminem seven bir insan olabilir. onun kalkıp "allan holdsworth müzik değil" demesi ne kadar doğru bir yorumdur sence?sen çıkıp adama demez misin "sen ne anlarsın" diye?

Yorumun doğrusu yanlışı olmaz. Yorum özneldir.

Angelina Jolie bence güzeldir. Bu bir yorumdur, doğrusu yanlışı olmaz. Ancak bence güzel değil, bence güzel denir.

Biri kalkıp da "ben buna müzik demem" ya da "bu bence müzik değil" derse bu o kişinin yorumudur. Ya da ben kalkıp desem ki "ben Renault 19'a araba demem". Anlatmak istenen belli, kimsenin kalkıp da "hayııır, o bir arabaaa, 4 tekeri var, motoru var, gaza basınca gidiyor, araba o arabaaa!" diye onun aslında araba olduğunu ispatlamasına gerek yoktur. Ne demek istediğim bellidir (ren 19 kullananlar alınmasın efenim, örnek ;)): "O araba bence o kadar kötü ki, ben onu araba olarak saymıyorum bile."

Ryan demiş bence Eminem'in yaptığı müzik değil. Yani o kadar kötü olarak görüyor, o kadar sinirini bozuyor ki, müzik olarak saymıyor.

Kalkıp da "müzik değil diyemezsin, çok kötü müziktir diyebilirsin" demenin ne anlamı var. Yok artık ne deyip ne diyemiyeceğimze de mi karışacaksınız yahu. Kimse kimseye küfür etmiyor, hakaret etmiyor. Yorum bu, beğenen beğenir, katılan katılır, katılmayan katılmaz.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
Sosyal ağlarda paylaş

adam diyor ki

said:
Ryan, 25 Temmuz 2005 15:58 tarihinde demiş ki:
elektronik bi zımbırtıyla trışkadan bi ritmi loopa alıp üstüne laf ebeliği yapmaya müzik deniliyosa öyle müziğe kafam girebilir, mümkündür..

ben de diyorum ki, evet ona da müzik deniliyor, herhangi bi müzik türünü içerdiği enstrümanlara bakıp da müzik değil bu demek yanlış diyorum ben, ionianla yazılmamış olması, karmaşık armoniler içermemesi, zımbırtı, trışka, kafam girsin gibi kelimeler kullanarak aşağılanması gerektiği anlamına gelmez.

gülşenin silikonu var diye gülşen kadın değil diyemeyiz mesela :) biraz kavram detayına indiğimi farkettim ama o kadarını da cansıkıntısına verin artık.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ryan, 25 Temmuz 2005 15:58 tarihinde demiş ki:
elektronik bi zımbırtıyla trışkadan bi ritmi loopa alıp üstüne laf ebeliği yapmaya müzik deniliyosa öyle müziğe kafam girebilir, mümkündür..

said:
sir, 25 Temmuz 2005 19:37 tarihinde demiş ki:
ben de diyorum ki, evet ona da müzik deniliyor

o zaman o müzik içinde ryan'ın kafası olan bir müzik hehe[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

Laf ebeligi yaptıgınızın farkında mısınız acaba? Ryan'ın ne dendigi gayet de anlasılıyo bence, adam muzik der demez kime ne yani. Adamın yorumu bu sonucta, diyip diyemeyecegine karısmanın manası ne? Olay muzik konseptinden cıkıp da turkce/anlam karsagasına girmis cunku. Herkes birbirinin ne dedigini anlıyosa sonucta bi dert yok bisi yok, ne bu siddet bu celal.[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki:

Zaten tekerleklere karşı ilgim var...
Sosyal ağlarda paylaş

yahu adam ne güzel anlatmış siz hala daha yorum morum diyorsunuz. bi kere beğeniler hariç (istinalar dışında )(felsefeye dalmayalım:P) bir sonucu, bi kesinliği vardır. adam bana göre değil diyor. olur mu öyle şey o zmn bu forumun adı patik derim ben. beğenip beğenmeme sana kalmıştır ancak bi kavramı kendine göre yorumlayamazsın bu şekilde. bi kere onların sözlerinde nota yok mu? adamların (bazıları kötü de olsa ) sampleları yok mu? sonuçta insana ritmi hissediyor. davula vurduğunda çıkan ses de müzik değil o zmn buna ne diyeceksin.

bi de arkadaşlar yahu lütfen birbirinizi morartmak iğnelemk için mesajlar atmayın. bi de önce düşünün. okuyun bi tekrardan sonra yazın. sonuçta gereksiz yere ufak veya büyük tatsızlıklar çıkabiliyor. sus cahil sen ne bilirisn , ben metalciyim gitarı yaladım yuttum o bu şu müzik değil çünkü ben öyle diyorum, oku da gel öğren de gel... demeyin yahu. biraz anlayış lütfen.
geçenlerde birisi artık foruma yazmak istemediğini sebep olarak da forumda açılan bi konu üzerine garip saçma ve sinirlendirici cvplar gelmesiydi.

neyse artık sonuçta bu yazı ile ben de bunu yapıoyrum ama nerde neyi söylemeniz gerektiğini bilin lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

doğru söylüyorsun. ancak ben bunu ztn en son paragfrafta belirttim.

dayanamadım da artık. lafların hiçbiri bana değil ama sonuçta birileri sürekli bişeyleri üsteleme peşinde niyeyse.
ben de metal-rock dinlerim ancak rap e laf atmanın, metalciliğimin bilinmesinin ve daha saf bi metalci olduğumun bi göstergesi olduğunu düşünmediğimden byle cvplar vermem.

bunda da oldu yahu:P
Sosyal ağlarda paylaş

yok biz eğlendik anlaştık olay tatlıya bağlandı, olan foruma oldu. hatta sen de al biraz tatlı:

[spo1=buyur](baklava)[/spo]

olan foruma oldu. ama başka ne olabilirdi ki yani, paticikte bu şekilde açılan bir forumun sonu belli zaten hehe. kaçınılmaz son bu.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

emineme 50 cent yetmezki türkiyede , en az 500 dolar lazım[signature][hline]Voic3
arcane, 14 Ocak 2005 10:17 tarihinde demiş ki:
kola kokulu parfüm olmamalı, içecek hali bile yeterince tehlikeli.üstüne bir de bayanlar parfüm olarak kullanmaya başlarsa kendimi kontrol edebileceğime garanti veremem

Fistan, 19 Ocak 2005 23:53 tarihinde demiş ki:
en iyi süt bi ineğin memesine eğilip cork cork içine cekmektir.ama yıkiycaksın önce memeleri.
Sosyal ağlarda paylaş

off her ben metalciyi diye zıplayannın rap i ezmesinden bıktım ben artık.Anladık çok biliyosunuz çok kültürlüsünüz.Bende metal dinliyorum ama sizin gibilerin siyah makyaj yapıp götik takılan kızlardan farkı yok.
bizde biliyoz iki dup tıs olduğunu niye beyenen adama bunu söylüyosunki[signature][hline]navyamphs, 23 Temmuz 2005 14:58:
Belkide sende gaysin ve bunu saklıyorsun. birisi bunu açıklayınca cesaretleniyor, ama benim gibi birisiyle karşılaşınca geri çekiliyorsun.
gay olduk geeey

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...