Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Konservatuar - Jazz - Ankara :)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ankara ili sınırları dahilinde jazz konservatuarı yada jazz bölümü içeren bir konservatuar varmıdır acaba ? Bilgi sahibi olan bir arkadaş bilgilerini paylaşırsa bayram havasına gireriz buralarda :)[signature][hline]Legend ,Dream or Music...
Pink Floyd
Mesaj tarihi:
Konservatuarlar klasik eğitim veriyor maalesef. Seçeneğine en yakın Bilgi Müzik var o da malum İstanbul'da ve yeni bir yapılanmaya girecek. Şu an performans bölümü de kapalı. Yeditepe yeni bir konservatuar açmayı planlıyormuş bu sene, 1 sene gecikmiş.

[Bu mesaj Mino tarafından 16 Eylül 2005 02:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Antalya Devlet Konservatuvarı Jazz tabanlı eğitim veriyo ama Antalyada :( Bilkent MSSF ya da Hacettepe Devlet Konservatuvarı da veriyo olabilir tam emin değilim.[signature][hline]yegyee !
Mesaj tarihi:
feandreu ben de pinkfloyd fanıyım :P ayrıca jazzı da gerçekten çok severim festivale giderim :) gerçi bunun eğitimle alakası yok ama olsun yazayım dedim konu jazz olunca bide yazan pinkfloydcu olunca :)[signature][hline]Europe - Frostwhisper; soulbounds guildi
Mesaj tarihi:
türkiyede bir tek yıldız teknik üniverstesinde kaldı jazz bölümü.
eskidende bilkent ve bilgi üniverstlerinde vardı ama artık yeni öğrenci almıyolar. mevcut öğrencileri mezun edip kapatıcaklar jazz bölümlerini.
onun dışında yıldız teknik ile ilgili bi sorun varsa cevapliyim ?
giriş sınavı hakkında, hocalar hakkında filan.[signature][hline][i]smile at me and I will stay, start to cry and I'll go away, just please dont leave me guessing.[i]

Mesaj tarihi:
şimdi giriş sınavı kademeli oluyo.
ilk başta seni kulak sınavına tabii tutuyolar burda 4-5 sese kadar kulak yokluyolar ondan sonra ezgi - ritm tekrarı oluyo. bu sınavı gecersen 2. kademe olan performans sınavına giriyosun.
orda da 2si jazz 1 tane jazz/blues olmak şartıyla 3 tane standartlardan şarkı hazırlıyosun ki bu göründüğü kadar basit bi olay değil cünkü şarkılarının ana yapısı olduğu gibi duruyo giriş melodisi filan calıyosun fakat solo kısmını kendin emprovize(doğaçlama) şekilde atman lazım. en son bütün bunları 100 üzerinden değerlendiriyolar 60ın üstündeysen sınavı gecmiş bulunuyosun ama oh gecerim ben 60ı okulada girerim diye düşünüyosan buda o kadar kolay değil eheh..
okul senede her bölüme (gitar,bass,davul zart zurt) 2şer öğrenci alıyor ve bölüm başına 200 civarı başvuru oluyo.
ha bide şunu ekliyim belki bilmiyosundur sınava girme hakkı kazanmak icin öss de barajı gecmen gerekiyor.
ha unutmadan bu performans sırasında eskiden backing track hazırlayıp üstüne calabiliyodun şarkıları ama onu kaldırdılar artık kendin eleman bulup getirip onlarla birlikte calman gerekiyor..
mesela gitar bölümüne giriceksen bir tane baterist, klavye , basscı bulman lazım sınavda sana eşlik edicek.. eğer bulamazsan elemanda ordaki eski öğrencilerden biri sana eşlik ediyo bildiğim kadarıyla ama buda pek sağlıklı olmaz belki uyum sorunu yaşayabilirsiniz.
hala bi sorun olursa öms filan da atabilirsin, iyi günler..[signature][hline][i]smile at me and I will stay, start to cry and I'll go away, just please dont leave me guessing.[i]

Mesaj tarihi:
ÖSS sorun çıkarabilir meslek lisesinden mezun olcaz... :) Bu faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim... Sanırım baya zor giriş... Baya bir çalışmak lazım...
Mesaj tarihi:
evet baya zor unutmuşum bide hepsinden sonra 3. kademe görüşme var ordaki kurulla görüşme yapıyosun oda sana + yada - puan kazandırıyo.
bu görüşme bir nevi genelkültür sınavı gibi oluyo.
en son hangi kitabı okudun klişe sorudur mesela ;)[signature][hline][i]smile at me and I will stay, start to cry and I'll go away, just please dont leave me guessing.[i]

• Yeni Oluştur...