Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hz.Musa

Daesu

Öne çıkan mesajlar

Tarihin belkide en önemli şahıslarından biri.
ama Firavunla olan ilişkisine herkez başka birşey diyor.
bazıları kardeki oldugunu söylüyor.
bazılarıda firavunun karısının onu nil nehrinde bir sepette buldugu söyleniyor.

Bu konu hakkında ne tür bilgileriniz var[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

disney'in yakın tarihlerde çekilen bir çizgi-filminde de vardı sanırım denzi yarma sahnesi. iyi hatırlamıyorum hikayeyi maalesef. dini açıdan ele alırsak da inanırım ama tabii gerçekliğini bilemiyorum.. :)[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki:
yani anlayıcağın bu dizi seni acmaz sam amca hiç izlemeye başlama çünkü bu diziyi izlemek biraz derinlik ister
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wanderer1985, 29 May 2003 16:07 tarihinde demiş ki:
din dersinde anlatilir bu [/b]adamin hikayesi.
baya karman corman biseydi ama :)[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

ehuae =] Hacı amca tanıdık mı?
öyle bir yazmışın ki,bir an la bu Wanderer tanıyor bunu diyesim geldi eheh[hline][b]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bildiğim ise şöyle;"Kahinlerden bir tanesi padişahın yanına gelir ve gelecekte bir erkek çocuğunun onu tahtından alıcağını söyler.Bunun üzerine Ramses şehirdeki tüm erkek çocuklarını öldürütme kararı alır fakat Hz.Musa'nın annesi onu bir sepetin içine koyarak Nil nehrine bırakır bu arada Ramsessin ise hiç erkek çocuğu olmamaktadır.Tüm erkek çocuklar öldürüldükten sonra sepet Sarayın bahçesine girer ve Kraliçe o sırada bahçede gezerken hizmet karlarından bir tane bir erkek çocuğunun nehirde olduğunu iletir Kraliçe onu alarak Ramsese onu kendisinin bakmak istediğini söyler ve hem böyle bir erkek çocuklarıda olmuş olacaktır.Ramses ilk önce tereddütte kalır sonra kendimiz gibi yetiştiririz diyerek onu kendi öz Oğlu gibi büyütür.Sonra ise peygamberlik vs vs.. devam ediyor benim bildiğim
Sosyal ağlarda paylaş

yok yaa sen okadar fetet okadar 100 yıllarca uğraş fetettiğin yerdeki adamları yani köle ganimeti atalarının aldığı ganimeti adamın biri gelsin ben peygamberim bu kölelerin hepsini serbet bıra desin ne yaparsın birazda ramses açısından düşünün
ramses yine onu kardeş gibi görüp şaka yaptığını düşünmüş sonra iş ciddileşince bile idam etmemiş adamı ben olsam ilk çekirge atağından somra başını kestirirdim.[hline]I'm a lost soul in frp
Sosyal ağlarda paylaş

musanin saraya alindigi zamanki ramsesin musanin tahttan indirdigi ramsesle ayni olmamasi gerek. yoksa kardes gibi buyumek kavarmi ortadan kalkar bir kere. kralicenin cocugu olmadigi icin gizlice almis olmasi gerek bi de.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

Ya pakizenin dedii gibi zate hemen hemen butun kole erkek cocukları olduruluyor ... Cunku kahin kole erkek cocuunun firavunu tahtından indirecegini soluyo... İste olduruluyor hepsi bi kadın musayı nehre bırakıyor ... O sırada firavun'un da hic erkek cocuu olmamakta zate tam musa geldiinde firavunun karılarından biri de erkek cocuk doguruyor .. Bolece kardesce buyuyorlar ama ikisinin de gorusleri farklı durumda. Sonra musa ayrılıyor kraliyet ailesinden ve magarada tanrı ile gorusuyor ... ustune turlu hokkabazlıklar yapıyo firavuna ( sopasını yılana donusturuyor felan ) .. Bi gun diyor ki bi bulut gelcek olum bulutu galiba ole bisi demisti butun erkek cocukları oldurecek o yuzden kapılarınıza bilmemne kanı surun diyor .. Herkez suruyor bi tek firavun surmuyor .. Ertesi gun bilmemkacıncı ramses'in oglu yok oluyor ortadan bunun ustune hıncını kolelerden cıkarıyor .. Musa da bunları gorunce buyuk bi kafileyle ordan uzaklasıyor .. Yolun sonunda denize warıyorlar ve musa sopasıyla ikiye ayırıyor denizi ... Arkada da firavun ve ordusu gelmekte butun insanlar gectiinde denizi firavun ve askerlerinin ustune kapatıyor ....
Bu kadaaaaaaaaar !!![hline]"III. Dunya savası'nın hangi silahlarla yapılacagını bilmiorum ama IV. Dunya Savası'nın tas ve sopalarla yapılacagına eminim."
Albert Einstein
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bıshop, 29 May 2003 16:06 tarihinde demiş ki:
Tarihin belkide en önemli şahıslarından biri.
ama Firavunla olan ilişkisine herkez başka birşey diyor.
bazıları kardeki oldugunu söylüyor.
bazılarıda firavunun karısının onu nil nehrinde bir sepette buldugu söyleniyor.

Bu konu hakkında ne tür bilgileriniz var[hline]

Bir varmis bir yokmus.evvel zaman icinde kalbur zaman icinde bir firavun varmis.
bir gece ruyasinda bir cocugun onu oldurdugunu gormus.
ve gitmis ruya tabircisine sormus:
- hoca boyle boyle bi ruya gordum ne is?
ruya tabircisi:
- valla hacim ne yazikki yeni dogan cocuklardan birisi senin olumune sebep olucak.
firavunda dusunur dusunur en sonunda tum bebekleri oldurmeye karar verir.
bunu duyan hz.musa(s.a.v)'nin annesi musayi bir sepete koyup nil nehrine birakir.
musa haric tum bebekler olur.
musada nil nehriyle beraber firavunun kalesinin onune gelir.
ve firavunun karisi cocugu bulur
Firavunun cocugu olmadigi icin karisi yalvarir yakarir cocugu buyutmek icin.firavunda kabul eder.
ve musa buyuyunce kalkar:
- baba allah birdir ve tektir bende onun elcisiyim beni nilde buldugunuzu ve israil asilli oldugumu biliyorum der. der.firavunda:
- ne diyon lan sen onca yil buyut besle sonra... der buna bi gecirir. fakat musaya bisey olmaz.musa evden ayrilir.israilogullarina reis olur.
ilerki yillarda musayla firavun didisip dururlar.
birgun firavun derki:
- bak musa ben su elimdeki asayi nile dokundurup nili ters tarafa akitirsam sen benim tanrima inanicaksin ,yok eger ters tarafa akitamazsam ben senin allahina inanicam der.
musada kabul eder.
ve anlastiklari gibi nil nehrine giderler firavun asasini nile deydirir ve nil tersine akmaya baslar.
musa sasirir allahim neydi gunahim der.allah(c.c):
- firavun nilin tersine akmasi icin 1 haftadir uyumadan kendince ibadet etti fakat sen yan gelip yattin.bu sana ders olsun der.
musa evine geri doner.Fakat firavun karar degistirip musayi oldurmek ister. musada insanlarini toplayip kacmaya baslar. firavun bunlari kizildenizde sikistirir.
musa allaha yalvarir yakarir allahim ne olur bizi kurtar der.
allahda musanin asasini denize deydirmesine soyler.musa deydirince kizildeniz ikiye bolunur.musa ve halki gecerler firavun ve ordusuda arkasindan gecmeye calisirlar fakat musa ve halki gectikten sonra deniz tekrar kapanir.
ve firavun son anda allahin tek olduguna ve musaninda onun elcisi olduguna inanir ve secde eder.fakat secdesini kabul etmez.zaten secdeside yarim secdedir.

Emin degilim fakat firavunun iskeletinin londrada bir muzede oldugu soylenmektedir.
amma uzun oldu ha[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Hz. Musa'dan "Bu adam" şeklinde bahsedenler şiddetle kınanır. Müslümanlar için peygamber olması vasfı ile, diğerleri için de İslam Tarihinin önemli bir şahsiyeti olması vasfı ile saygılı hitab edilmesi gereken bir şahıs olduğuna da aynı şiddette inanıyorum.
Cümleten saygılar...
Sosyal ağlarda paylaş

Musa'yı Nil'de bulan kadın,yani firavunun karısı,kuranda "asiye" adıyla geçer. Mısır kraliçelerinin adlarının Nefertari,Hapşetsut gibi isimler olduğu düşünüldüğünde bu isim bana biraz şaibeli gelmektedir.
Öte yandan Musa'nın en baba mucizelerinden biri de ejderhaya dönüşebilen asasıdır.[hline]bir hırsız yaratmak için bir sahip yaratın,bir suçlu yaratmak istiyorsanız yasalar koyun.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Jinni, 19 June 2003 18:45 tarihinde demiş ki:
Hz. Musa'dan "Bu adam" şeklinde bahsedenler şiddetle kınanır. Müslümanlar için peygamber olması vasfı ile, diğerleri için de İslam Tarihinin önemli bir şahsiyeti olması vasfı ile saygılı hitab edilmesi gereken bir şahıs olduğuna da aynı şiddette inanıyorum.
Cümleten saygılar...

ne diyim +1 diyebiliyorum sana[hline]I'm here to kick some ass, and chew bubblegum. And I'm all out of bubblegum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
TheSilver, 22 June 2003 21:52 tarihinde demiş ki:
ejderhamı :lol: kobraya dönüşüyor hadi piton desen bi nebze ama ejderha :lol: hiç gülüceğim yoktu.

Yok o olay ole değil asasını piton yılanına çeviriyo[hline]As a person who had discovered the reality of the life,he says:Blood never ends without the power of wisdom
Bazı cevaplar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...