Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

56b bug reports

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
arkadaşlar az önce Yeager isimli arkadaşımızdan bir mesaj aldım. kendisi için ettiği bir ricayı ben buraya taşımak istedim. ingilizcesi yeterli olmayan, veya sphereserver forumlarına report ile uğraşmak istemeyen arkadaşlar için, bir bug report başlığı yapsak bunları sonra toplu olarak siz iletseniz çok güzel olur demiş, ben de katıldım onun bu fikrine.

http://prerelease.sphereserver.net/

adresinde automated olarak oluşturulacak test buildlerinde bulduğumuz problemleri bu başlık altına toplayıp, 56b'nin gelişmesine biz de yardımcı olabiliriz :) sphereserver sitesine de turkish communityden gelen bildirimler diye kendimize el de sallatabiliriz :) neyse, deneyip bulduğunuz problemleri bu başlık altına alalım..[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds.
Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Mesaj tarihi:
başlığın gidişine göre birşeyler yaparız :) fazla kişi ilgilenmiyor sanırım test buildleri ile[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds.
Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Mesaj tarihi:
bug amacıyla acılmış konu ama yeniliklerle ilgili bir kac soru sorayım dedim merak ettimde :)

[spo1=experience system]///////////////////////////////////////////////////////////////
//////// Experience and Level system
///////////////////////////////////////////////////////////////

// Enable experience system
//ExperienceSystem=0

// Experience system settings:
// 0001 gain experience in combat
// 0002 gain experience in crafts
// 0004 allow experience to go down
// 0008 limit experience decrease by a range witheen a current level
// 0010 auto-init EXP/LEVEL for NPCs if not set in @Create
// 0020 allow trigger @ExpChange
// 0040 allow trigger @ExpLevelChange
//ExperienceMode=0

// If combat experience gain is allowed, use these percents for gaining exp in
// Player versus Monster and Player versus Player combats. Value 0 disables gain.
//ExperienceKoefPVM=100
//ExperienceKoefPVP=100

// Enable levels system (as a part of experience system)
//LevelSystem=0

// Level system settings:
// linear = 0 (each NextLevelAt exp will give a level up)
// double = 1 (you need (NextLevelAt * (level+1)) to get a level up)
//LevelMode=1

// Amount of experience to raise to the next level
//LevelNextAt=0[/spo]
burdaki level sisteminin nasıl oldugunu merak ettim , kullanınca karışıklık falan olmasn diye :)

FeatureT2A = 03
FeatureLBR = 0
FeatureAOS = 0
FeatureSE = 0
FeatureML = 0

buradaki yazılanın bayagı bi secim hakkı var onların ne işe yaradıklarını merak ettim. örnegin featureaos = 1 yapsak ne gibi birşey olur.

birde ilshenar , malas gibi haritaların region ve map scriptleri ayarlanmış. Bu haritaları neren bulabilirim ?

sorularımın çoğu sphere.ini ile alakalı sanırım sphere.ini deki yeni bölümlerle ilgili konu falan yazılsa iyi olur :)
Mesaj tarihi:
said:
Lostbr, 05 Eylül 2005 23:25 tarihinde demiş ki:
birde ilshenar , malas gibi haritaların region ve map scriptleri ayarlanmış. Bu haritaları neren bulabilirim ?

aos veya üst sürümlerden birini kullanıyosan uo klasöründeki map1.mul falan o mapler.[signature][hline]feyyyk 20 Ağustos 2005 18:32 tarihinde demiş ki:
ehm... ben feykim ve proxy kullanıorum bilginize...

Apache 21 Ağustos 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
nfsye evlenılmez soyle okkalı bı de_dustta cekısmenız lazım
Mesaj tarihi:
06-09

Bir itemin create aşamasındayken npc çıkartmaya çalışınca server crash oluyor.

denediğim yol şöyle bir item scpde;

on=@create
serv.newnpc c_skeleton
new.p
new.update

Şimdi burada bir çelişki daha var, create aşamasında yeni bir item daha çıkartabiliyorum sorun yok.

Basit bir item tanımlaması yaptığımda da npc çıkartabiliyorum;

[spo1=yani][itemdef test]
id i_deed
name Test

on=@create
serv.newnpc c_skeleton
new.p
new.update[/spo]

İkinci bulduğum sorun; readfile komutunda line kısmı yazdırılabiliniyor. Ama şöyle birşey yapınca

sysmessage OK!
Line 1 gösteriliyor ama OK! gösterilmiyor. Bunun sebep olduğu sorunda strmatch' i kullanmama engel oluyor( kontrol edemediği için ).
Mesaj tarihi:
on=@create
serv.newnpc c_skeleton
new.p
new.update

item create olurken, o item'ın p'sinde skeleton oluşturuyorsun, ama itemların altındaki create triggerındaki komutlar item oluştuktan sonra dünyaya düşmeden önce özel bir containerdayken işlem görür. sphereın çalışma mantığı bu. yani src.p dediğin zaman öyle bir koordinat olmadığı için -1,-1 olarak görür :) daha farklı bir yöntem ile oluşturt skeletonı, timer kullan mesela.[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds.

[Bu mesaj thelegbra tarafından 06 Eylül 2005 01:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Hmm, peki neden sadece id ve name tanımlaması yaptığım eşyanın create aşamasında npc çıkarabiliyorum? Typelarla ilgisi mi var?

07-09
Bazen karakter, meditation olduğunda mana artışı dolmadan duruyor ve action kısmına baktığımda hala skill_meditation görünüyor. Tekrar meditation olduğumda "You must wait to perform.." mesajını alıyorum ve bu sürekli tekrar ediyor. Durum en çok at üzerindeyken meydana geliyor ve atdan indiğimde problem düzeliyor.
Mesaj tarihi:
typelarla ilgisi yok, aynı şeyi birkaç gün önce developerlara sorduklarında bu cevap verilmişti. item create triggerında daha dünyaya düşmemiş, özel bir yerde bulunuyor. p'sini kullanmayın çalışmaz demişlerdi :)

şu meditation konusu, ben öyle bir sorun yaşamadım. normal default scriptlerini mi kullanıyorsun?[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds.
Mesaj tarihi:
Hayır default kullanmıyorum. Lakin default' a göre çok az yerler değişik. sphere_skills.scp dekiyle aynı sadece delaylar farklı. classın da herhangi bir event ya da birşey tetiklemiyor. Sadece at üzerindeyken oluyor o kadar.
Mesaj tarihi:
create mevzusunu anladım ok

Default ile baya bir denedim sorun olmuyor, sanırsam bende birşey var. Ama yarıda artışın durup hala meditation gözükmesi bir garip..
Mesaj tarihi:
sphere 56b nin teotu fixleyeceği söyleniyordu ama malesef fixlememişler sadece logluo #vendorbuydupeyi gormuo ama #vendorhack yazınca illegal operation dior konsolda o kadar
Mesaj tarihi:
konsolda söylüyor ve calısmıyor teot[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds.
Mesaj tarihi:
evet targetfg bildirildi ve doğrulandı, bir dahaki global nightlyde düzeltilecek dendi.[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds.
Mesaj tarihi:
Teşekkürler.

Peki son buildde artık,
src.newitem ...
src.act.more ..
src.act.equip
Bu kısım geçerli değil mi artık? hata alıyorumda konsolda..

src.newitem ..
new.more ..
src.equip
Bunda bir sorun yok..

Birde spellflag_playeronly çalışıyor mu? beceremedim spell tanımlamalarında ayarlamama rağmen..

[Bu mesaj Yeager tarafından 07 Eylül 2005 16:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
bence bu son version bazı şeyler random olmalı tüm dünyada bleeding disarm vs özellikler var ve menuleri yapsaydılar bizide uğraştırmasaydılar artık beynim bulşandı kodlardan :D
Mesaj tarihi:
o newitem ile act'e ulaşma problemi vardı 1-2 buildden beri, sonuncuda düzelteceklerdi incelemedim, bugün çıktı sanırım bir tane onu bir deneyin derim.

spellflag_playeronly calısıyor, spell s_stone'a falan koymayınca npcler kullanıp playerları stone ediyolar hatta :D[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds.
Mesaj tarihi:
56b_2005-09-07_2315 hala daha act ulaşma sorunu var, targetf/g düzelmiş.

Daha hatalar var yalnız, sphereserver dan bakıyorum orada belirtilen hataları buraya yazmıyorum..
  • Yeni Oluştur...