Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cola Turka reklamı (devam)

Emaleth

Öne çıkan mesajlar

said:
Dojorel, 11 July 2003 23:01 tarihinde demiş ki:
said:
Sly-One, 11 July 2003 21:00 tarihinde demiş ki:
hmm
iyi de türkiyee satılan coca cola ile amerika weya ne biliyim almanyadakinin tatları farklı oluo.[hline]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar

bundan emin misin? bana pek de farkli gelmemisti.[hline][i]blinded by fear of life

Ben eminim.
Ayrıca o Radikaldeki yazı da hoşmuş.[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dojorel, 11 July 2003 17:52 tarihinde demiş ki:
said:
Bonecrusher, 11 July 2003 17:48 tarihinde demiş ki:
bu reklamı yapan adamlar niye bu kalitede dizi yapmıyorlar acaba güleriz biz de habire[hline]Swoot: Sen web 'i birak sadece cam al.
EagleEye: Yok, ben web cam alıp webe camdan bakıcam.

2-3 dakikalik ortalama bir reklam filmi 100-150 bin $ a cekiliyor. bu cekim maksimum 10 gunde suruyor. Dizilerin cekimi 1 hafta yayini ortalama 40 dk surmesine ragmen televizyon kanallarinca 1 bolume ayrilan para `asmali konak`ta bile 120bin $. Yani reklam cekmek daha karli.[hline]blinded by fear of life

[Bu mesaj Dojorel tarafından 11 July 2003 17:52 tarihinde değiştirilmiştir]

2-3 dakikalık ortalama bi reklam filmi olamaz. Reklam filmleri normalde en fazla 30 ya da 45 saniye arasındadır. Ama bu örnekte olduğu gibi kısa metrajlı filmmişcesine çekilenler de vardır.

Bütçelerine gelince 30 ya da 45 saniyelik bir reklam filmi için 100 - 150 bin dolar gibi rakamlardan söz edilebilinir. Fakat bunlar da gayet normal ve fazla abartıya kaçmayan işler olur.

Yaklaşık 1,5 dakika süren ve bütçesi nerdeyse Türkiye'de çekilebilecek bir sinema filmine yakın olan reklamlar biliyorum. Ama bunlar konuyla ilgili değil sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir yanlışı düzelteyim. Pepsi yıllardır Coca cola' nın tadını yakalamaa çalışıyor da yakalayamıyor diye bir olay yoktur. Bu tamamen Coca Cola' nın yarattığı bir bir stratejinin bir parçasıdır. Halen daha colayı icat edenin formülünü kimin kullandığı, hangisinin daha önce başladığı bile garanti değil. Sadece Pepsi ve Coca Cola firmalarının kuruluş tarihlerine göre hareket etmeyin çünkü bu içeceğin bu tarihlerden bayağı bir önce bile farklı isimlerle satıldığı zaten bilinir. Ayrıca Coca Cola Clasic ürünün çıkmasının tek nedeni Pesi' nin satışlarının artması üzerine Coca Cola' nın tadda Pepsi' yi taklit etmesi üzerine tüm coke içicilerinin Coke' yi bırakması ve firmanın ciddi bir batma tehlikesine doğru gidişatından dolayı eski tadındaki Coca Cola' yı Clasic adı altındA yan bir ürün olarak çıkarıp Coca Cola' yı piaysadan yavaşça çekmesidir. Yani Coca Cola' nın tasdikli Pepsi' yi taklit stratejinin bir sonucudur.
Cola ürünlerinin tadları ülkeden ülkeye değişir. Bu çoğu çok uluslu şirket ürünlerinde yapılan bir şeydir. Hedeflediği pazarın alışkanlıkları, pazarın talepleri, şirket ve merkezinin bulunduğu ülke çıkarları doğrultusunda bazı tat değişiklikleri yapmaları gayet doğaldır. Örnek olarak burger king turkiye' de domuz ürünleri satılmadığı gibi Burger king amerikada da dürüm tarzı şeyler satıılmaması gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

valla amerikanın en büyük silahı zaten The Coca Cola Company. ColaTurka çıktı bi daha bende coca-cola almam. Ülker kazansın. Zaten bir çok arap ülkesi coca-cola içmiyor hepsi kendi ürünlerini tüketiyr. bizde öle yapalım. ColaTurka hiç bi yerde kalmamış ve karaborsada satılıyomuş kutusu 10 milyona bunu duyunca da baya şaşırdım. helal olsun ülkere.[hline] DAoC: Seyid Battal @ Exc|Alb (inactive)
UO: Ivan Valiant @ OSI|Atl (inactive)
CS,TF,HLDM: =LeadeR=
Sosyal ağlarda paylaş

ghald haklı içeceklerin tadı ülkeden ülkeye değişir hatta fabrikaya göre deişir
bi örnek vermek gerekirse
efes pilsen'in izmir fabrikasında üretilen biranın tadı istanbul fabrikasında üretilenden güzeldir. çünkü kullanılan su biranın tadında etkilidir ve izmir fabrikasında daha güzel du kullanılır[hline]

[Dagger v0.21b - Forum Auto Answering Program]
New Features:
- Litrature and poetry features.
Sosyal ağlarda paylaş

Cola
Turku'nun coca-cola gibi tadi olmadigi kesin. (seker yonunden)
Fakat kendi urunumuzu tuketmek en iyisi. :)
Reklamin devamina gelince.

--------------------------------------------------------
Bizim Chase eve gidiyor. Eve misafir falan geliyor. Sanirim misafirler evdeyken bizim Chase'in esi, cocugu ve misafirler DAG BASINI DUMAN ALMIS die sarkiya giriyorlar. misafirler gittikten sonra bizim Chase ayni sarkiyi soyluyor.(mus)
---------------------------------------------------------
Ne kadar dogru bilmiyorum kardesim anlatti.[hline]I am : ߣøøµ£€€§
Icq Uin : 162015742 | W€b : Ultima Online
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LeadeR, 12 July 2003 22:12 tarihinde demiş ki:
valla amerikanın en büyük silahı zaten The Coca Cola Company. ColaTurka çıktı bi daha bende coca-cola almam. Ülker kazansın. Zaten bir çok arap ülkesi coca-cola içmiyor hepsi kendi ürünlerini tüketiyr. bizde öle yapalım. ColaTurka hiç bi yerde kalmamış ve karaborsada satılıyomuş kutusu 10 milyona bunu duyunca da baya şaşırdım. helal olsun ülkere.[hline] DAoC: Seyid Battal @ Exc|Alb (inactive)
UO: Ivan Valiant @ OSI|Atl (inactive)
CS,TF,HLDM: =LeadeR=

Bende bu mantığı anlamıyorum ya ..kim daha güzel
mal yaparsa onu alırım siyasi işleri her olaya karıştırmanın bir anlamı yok ..[hline]The Legends will never die
KinGpiN
the striked sazan
Sosyal ağlarda paylaş

ConspiratoR'a tümüyle katılıyorum!
mercantilism'i bokluyo herkes ama bence şahane fikir!bence de yerli malını herkeş kullanmalı.ayrıca ekonomik değeri olan herşey ayrıca politiktir ve bi yere gelmek istiyosak herşeye dikkat etmeliyiz.
hakketten de tadı coca-cola - pepsi arasında ama coca'ya daha yakın.güzel bi ürün bence,reklam da 10 numara!bi de büyük şişelerinden bulursak deli gibi tüketcez

"doğal cola aroması" yerine bence "şahane çalınmış coca-cola formülü" yazsalarmış daha dürüst olurmuş.faydalı bir hırsızlık... :)[hline]...adeta bir yaşam tarzı !!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...