Solgunadalet Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Ya çocuk kitabı işte öyle lanse edilmiyor mu zaten. Ama ilk başta böyle değildi yaşarken öldü.... 5 veya 6 sene önceydi galiba level dergisinin ilgili sayısını karıştırırken o nun tanıtım yazısını gördüm. O zaman kitap bolluğu nerde türkçe yok, yabancı kasar... bizde mızrak ile ejderha dürtüp duruyoruz ve tolkien'i anıyoruz... Neysse yazıyı okuyorum ortalarında ya alsam mı böyle büyücü müyücü -ya o zaman galiba sparkhawk okuyordum- falan sonra baktım ya bu adamı bayar ya istasyon cocuk mocuk ama yazıda bu kitabı fantastik roman okuyucularına tavsiye ediyordu yani çocuklara değil.Ama sonra bir takı kapitalistler bu kitabı biz niye çocuklara satalım onların beynini bulandıralım -ya o yaştaki çocuklara okutulmamalı böyle şeyler anlatım iyi herhalde millet etkilene bilir - dedi ve müthiş bir pazarlama kampanyası başladı Ayşe araman bile kitabı pazarlamaya çabaladı.... Aslında Yalvaş Ural mıydı? hani şu miço diye çocuk dergisi çıkartan buraya cuk oturacak bir yazısı var ama şimdi bulamam zaten benim deyindiklerimle birlikte yan ürün pazarlama kazığından bahsediyor : hiç bir işe yaramayan plastik süpürgeye dolarlar, yeri bile süpüremezsin.... Ben şahsen kendi çocuğuma bu kitabı o yaşta okutmam belli yaşa geldi tolkien den başlamasını tavsiye ederim : Hobbit iyi kitaptır, masallar kitabı da öyle... Bu konuyu ben mi abartıyorum yoksa atnı fikirde olanlar varmı merak ediyorum? Ama seven okur geyiğine girmeyin kardeşim konu burda farklı dikkat ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Öteki konuda da yazdığım gibi çocuklar, fantastik hikayeleri severler. Ve pazarlama taktiklerinin kapitalizmle alakası yok. Beyin falan da yıkanmıyor. Türkiyede çocuk ben süpermen'im diye camdan atlıyo. O zaman süpermen tü kaka, çocuklar okusun izlesin mi? Hayır. Ama yaş sınırı olarak da Harry Potter kitaplarına 10 yaş sınırı konmalı. Hayalle gerçeği ayırd edecek yaşa gelen herkes istediğini okuyabilir.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solgunadalet Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Fantastik hikayele beyin yıkıyor demedim demem diyemem kedimle çelişirim. ben hala fantaziyi satanizim ile bir sanan insanlarla tartışıyorum niye bir kız intahar etti diye ve be..... Tabi çocuklar sever zaten dediğim gibi kıtabın yazılış ve algılanışı başta farklı idi ama bağzı patronlar bundan çok para kazanacaklarını hesaplayıp -dediğiniz gibi cocuklar sever - bu kitabı şişirmeleri... ama bir nevi iyi oldu çunkü fantazinin de önü açıldı. Kapitalist olay ise değim gibi olayın ek ürünleri şapkası filan ve çok ve pahalı satılıyorlar ve kitap ne kadar yazılırsa o kadar iyi olacak bu ve bu basit kitap yazıyım satsın zihniyntin den ötedir.İlerde ne olacak hayrinin o kız dan cocuğumu olacak daha neler ama olay oraya gidiyor. Ben çocuğuma okutmam dedim ve fikrimi dede ısralıyım. Neden dediğin gibi 10 yaşındakı bir cocuğun fantazi ile büyümesi yanlıştır çunku orda kalabilir ama 16-17 yaşlarda başlan malı bence bu işe ama buda tartışılabilr aslın da 10 yaşıdada okunsa mı diye bilemiyorum şimdi. [Bu mesaj Solgunadalet tarafından 10 Eylül 2005 11:42 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Valla ben 10 yaşında fantastik, 11 yaşımda da harry potter okumaya başladım. Şu anda da 15 yaşındayım. Camdan atlamayı da düşünmüyorum :P Tabi senin kararın, saygı duyarım. Ayrıca bence de oyuncakları fln gereksiz. Ama aynı şeyler lotr için de var ve deli gibi satıyor. Türkiyede olmasa da dışarıda oyuncakları ve figürleri çok satılıyor.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turambarturin Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 ama bence kitap sadece çocuklara hitap etmiyor... misal dün ingilizcesininin yetişkinler için kapağı olanı gördüm kitapçıda. bööle dandirik mavi kapak olan değil eski bi kitap şeklinde olanı... demek ki yayımcılar sadece çocuklar olarak görmüyorlar hedef kitleyi...[signature][hline]... that's me in the corner... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Ben de o yayınevinden aldım zaten. Yetişkinler içinde de büyük bir hedef kitlesi var. Ayrıca Hobbit de bi çocuk kitabı sayılabilir. Ve hangi fantastik roman hayranı Hobbit'i sevmez?[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solgunadalet Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 ben genel konuşuyorum herkesde aynı ruh yapısına sahip olamaz. Sen ben etkilenmemiş olabiliriz ama başkası için fazla olabilir sonra adam camdan uçar bu sadece kitap için değilki herşey böyle tüketim toplumunda yiyip bitiriloyor ama zararları amlaşilmıyor mesela cep telefonu.... Ama kitabın tanıtımlarında hep cocuklar kullanılıyor açın bakın televizyona bunların dışında sizinle aynı fikirdeyim [Bu mesaj Solgunadalet tarafından 10 Eylül 2005 14:11 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2005 Ben 10 yaşında başladım fantezi kitapları okumaya ve gayette sağlıklıyım(hiç camdan uçmadım). Potter inatla savunduğum gibi bir masal. Eğer Alaaddin ve sevgili cini ile ilgili masallar dinlemişse bence o kadarda sorun olmaz okuması.[signature][hline]Eforran of the Eclipse Galaxy Emekli yakın dövüş üstadı:D... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solgunadalet Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 aslında doğru sözler ama kişilik insandan insana değişe bilir bia kaşarlaşmışlar için bu yaş olayı sorun olmaz ama ya duygusal bir çocuksa veya iççine kapanıksa.... bu edebiyat türüne kaçış edebiyatıda denir. ya çocuk bunu bir kaçış olarak kulanırsa... ama çocuğuma okutmam derken bunu kastetmedim dah değişik bir nedeni var.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darkblade Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 said: nileppezdel, 10 Eylül 2005 11:25 tarihinde demiş ki: çocuk ben süpermen'im diye camdan atlıyo. O zaman süpermen tü kaka... arkadaş doğru söylüyor.o camdan atlayanlar,kişiliklerini bozanların sorunu bunları okumaları değil kendileridir..ve bu kitapları okumak değil herhangi bi çizgi film seyretseler veya sokakta büyüklerin yaptığı kendince tehlikeli birşeyi yapması da bahsi geçen kitapları okuyunca yapacaklarıyla eşdeğer tehlikede..ben olsam çocuğuma kitabı okutmamak yerine ona gerçek/hayal farkını öğretirim ki çocuklara doğru bi yaklaşımla çok güzel öğretilebilir..[signature][hline]İmpressive...The Most İmpressive... [Bu mesaj Darkblade tarafından 12 Eylül 2005 10:41 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solgunadalet Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 dediğimde bu gerçek hayal farkını öğrentikten sonra okumaları. bu herşey için geçerli .... ama kitabı okutmayacak olmamım başka nedenleride var. Ben okuma derim ama o ila okumak isterse karışmamam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar