Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

En Beğendiniz Kahramanlar?

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Simdi en sevdiginiz kahraman diyince, sakin Dragonlance deki karakterler ile Forgotten Realms romanlarindaki karakterleri bir arada degerlendirmeyin.

Forgotten Realms hic okumadim, okumam da, ama genelde orda karakterlerin savaslari falan anlatilir. Dragon Lance de ise fantazi okumayan biri bie okuyabilir rahatlikla, cunku karakter catismalari, ikileme dusmus karakterler anlatilir.

BIr kac ornek:
Sturm Brightblade - Sovalyeligin artikd agilacagini gorur, babasinin pesinden gitmek ister, tek umudu babasini bulamasa bile bir sovalye gibi olmektir.

Tanis - Laurana ile Kitiara, daa ikilem de bi karakter yoktur.

Tasslehoff - Hic bir kender bir gruba bagli kalamaz, ama Tasslehoff tum seri boyunca her zaman dostlarinin yaninda kalmis ve ihtiyac duyuldugunda cevap vermistir, kender sinirlarini asmistir sonucta.

Laurana - Porthios du galiba, Laurana nin besik kertmesi gibi bisey, Laurana da Tanis ve Porthios arasinda kaliyor, birinde Elven Heritage denen sey pesinde, digerinde gercek aski ama evine asla donemeyecek olmasi.

Eger bu karakterlerin yasadiklari ikilemleri daha iyi gormek istiyorsaniz, Meeting Sextet serisini tamamen okuyun, sonra da Tales serisini okuyun.[hline]28:6:42:12
That, is when the world will end
Sosyal ağlarda paylaş

said:
THARKAS, 26 June 2003 17:17 tarihinde demiş ki:
sturm daha bır kahraman olmelıydı bence burnunu deılde gozunu cıkarmalıydı ejderın hatta bır gaz otekı ejderın ustune atlayıp surucusunu devırmelı ve o ejderle butun ejderha ordularını yakıp son anda arkadan gelen bır darbe ıle surların ıcıne dusp can vermelıydı.[hline]
With each kill I grow wiser... with every added wisdom I grow stronger -Artemis Entreri

Iste bu senin icin kahramanca sayilabilir, ama o zaman Sturm cogu okuyucunun, DragonLance in yazilirken ki hedef kitlesinin gozunde onemsiz bir askerden baska bir sey olmazdi.

Kitiara ile goz goze gelisi, ejderha korkusunu yenisi, o sahne herseyiyle Sturm un hayatini bizim gozlerimiz onunden gecirdi, ve Sturm tum orduyu yaktiktan sonra senin dedigin gibi olseydi, ben aglamazdim o sayfalarda. Dragon Lance i aksiyon/fantazi kitabi olarak almayin.[hline]28:6:42:12
Sosyal ağlarda paylaş

said:
penthesilea, 27 June 2003 11:34 tarihinde demiş ki:
Bazı arkadaşlarım var Sturm öldükten sonra devam etmediler kitaba.
Zaten iki grup vardır, Raistlin e hayran olanlar, Sturme hayran olanlar. Ben ilk gruptaydım o zamanlar :)

Ya Tanis'e hayran olanlar? Hatta ben abartarak Margaret Weis'in de cronicles'i onun uzerine yazdigini varsayarak en tuttugu karakterin Tanis oldugunu du$unuyorum.

Bir yazar dragonlance'in yalnizca kavga dovu$ oldugunu yazmi$ da ben bir crysania'yi bir denibus'u bir par-salian'i bir elistan'i hic kavgali bir ortamda goremedim.[hline]things have never been so swell, i have never felt so well.
pain, you know you're right.
Sosyal ağlarda paylaş

Laroux oaly su
ben Dragon Lance oyle bir romand egildir dedim
Karakurt ise yok oyle bir sey demis fantazi okumayanlarin o kitabi rahatlikla okuyabileceklerine. Karakurt ben gordum o kitabi fantazi ile ilgisi olmayan birinin okudugunu, karsi cikman cok sacma bir goruntu oluyor, yani boyle bir seye karsi cikmak icin dunyada bi kisinin bile bneim verdiigm ornekten olmamasi gerek, ama var iste.
FRP ile ilgilenmesem de okurdum rahatlikla o kitaplari ben.

Bu arada lutfen CHronicles a bakip karakr vermeyin hangi karaktere ne kadar onem verilmis, sadece CHronicles dan olusmuyo o seri[hline]28:6:42:12
Sosyal ağlarda paylaş

valla konuyu değiştirmek gibi olmasın ama ragonlance'i pek beğenemedim..

sturm öldü daha ikinci kitapta, sonra alakasız yerde flint öldü. o öldü bu öldü adam kalmadı. ally mcbeal gibi herkesi kovdular sonunda en tipsizler adam diye kaldı.. :-p

şu forgotten realms nasıl acaba, böyle şakır şakır kesiliyorsa en güzel karakterler de alakasız tipler kalıyorsa tsr ürünlerine uzak olayım ben aman..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bi arkadas bana Forgotten da ozellikle Salvatore un kitaplarında çok şiddet oldugunu dl de aldığım tadı alamıcamı soledi ben de bu gune kadar hiç okumadım.Yalnız Carrefourda Elmşinisterın basını okumustum tabii bu bas 100 sayfaya yakın biraz belescilik oluyo ama valla bası guzeldi de biraz pahalı geldi[hline]As a person who had discovered the reality of the life,he says:Blood never ends without the power of wisdom
Bazı cevaplar
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Volfied, 27 June 2003 12:28 tarihinde demiş ki:

Karakurt ise yok oyle bir sey demis fantazi okumayanlarin o kitabi rahatlikla okuyabileceklerine. Karakurt ben gordum o kitabi fantazi ile ilgisi olmayan birinin okudugunu, karsi cikman cok sacma bir goruntu oluyor, yani boyle bir seye karsi cikmak icin dunyada bi kisinin bile bneim verdiigm ornekten olmamasi gerek, ama var iste.

[hline]28:6:42:12

Evet okurlar okumasına da öküz trene bakar gibi kelimelere bakarlar hiçbir halt anlamazlar üstüne de yorum yaparlar.[hline]Est solarus oth mithas!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 27 June 2003 12:55 tarihinde demiş ki:
valla konuyu değiştirmek gibi olmasın ama ragonlance'i pek beğenemedim..

sturm öldü daha ikinci kitapta, sonra alakasız yerde flint öldü. o öldü bu öldü adam kalmadı. ally mcbeal gibi herkesi kovdular sonunda en tipsizler adam diye kaldı.. :-p

şu forgotten realms nasıl acaba, böyle şakır şakır kesiliyorsa en güzel karakterler de alakasız tipler kalıyorsa tsr ürünlerine uzak olayım ben aman..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001

Ne yani sturm iki metrelik mızrağı böğrüne yediğinde ölmese miydi? Flint öksürmekten ciğerlerini kusarken hala dimdik ayakta mı dursaydı? Herşey toz pembe "biz tam yedi cüceyiz" formatında mı ilerleseydi? Gerçek hayatla paraleldir bunlar her zaman istediğin şeyler çıkmaz karşına. 10 kitap boyunca tam takım, teçhizat, her kitapta dünyayı kurtarsalardı daha mı hoş olurdu? İşte o zaman forgotten realms'dan ve Malkoçoğlu'ndan hiçbir farkı kalmazdı. Neyse zaten kimse beğenmek zorunda değil, kimseye sevdirmeye de uğraşmıyorum sonuçta bu apayrı bir dünya ama yapılan yorumlar hiç de mantıklı değil.[hline]Est solarus oth mithas!
Sosyal ağlarda paylaş

Karakurt hic bir sekilde fantazi sevmeyen insanlari ezmeye hakkin yok, cok rahat okurlar, sonucta tamamiyla ingilice dili kullaniliyor, sen ananin karnindan o terimleri bilerek cikmdin, okuyarak ogrendin, sana biri gelip bu bu bu bu demedi
Var iste, baska kisilerde gormus, ve ben o kisilerle oturup kitaplarin sohbetini bile yaptim[hline]28:6:42:12
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Karakurt, 27 June 2003 13:49 tarihinde demiş ki:
Açıklama yetmez Khirsah kafa lazım ayrıyeten.[hline]Est solarus oth mithas!
Okuyan insanlar salak mı yani?Kimi gorduysem okuyan tabi birçogu lotr gazından sonra baslamıslardı çok rahatokuyolardı lotru sevmeyen birçok kişi de dl maniaya kendini kaptırmıstı[hline]As a person who had discovered the reality of the life,he says:Blood never ends without the power of wisdom
Bazı cevaplar
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de ben de karşı çıkmadım ki? FRP = Fantazi değildir zaten, myth'lere dayanır fantazi kültürü. O çok klişe zeus, herkul dahi fantazi olarak nitelendirilebilir. Eline kitap alan herkes az-cok fantazi bilgisine sahiptir zaten. FRP oynamak bir gereksinim degildir fantazi okumak icin, ben de bunu savunuyorum zaten / daha dogrusu boyle bir $eye kar$i cikmam.

Herkes okuyabilir dragonlance'i, fantazi temasi var ama..[hline]things have never been so swell, i have never felt so well.
pain, you know you're right.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...