Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Can Dündar`dan...

Wolfshade

Öne çıkan mesajlar

Okudum forumu, i yerden sonra klasik fazla mesajli forum tartismasi olmus, pek umrumda degil, ben direk yaziya bi yorum getiricem ve bir kac uyein burdaki yorumlarina cevap vericem kendi dusuncelerimle.
Unity 16 17 yas olayina baya takmis gibi gorunmusun, oolemisin bilmiyorum ama attigin 30 mesajin (30 salladim) 20 i (oranla) 16 17 yas lol turu mesaj olmus. Ben 15 yasimdayim, aralikta 16 olucam ve liseyi 16 da bitiricem. Benim gibiler var, ama benimle alakasi yok bu balolarda gordugun 16-17 yaslarin, onlar lise mezunu degil aslinda, lise mezunlarinin caddelerden, kacak calisan estetik doktorlarindan tanismis kucuk yasta kendilerine zengin bir universteye giden erkek arayan arkadasslari (cogunlukta)

Presentibl olmak sart demissin, heralde bundan kastin kendini kanitlayabilen kisi, hrm, o insanlar emin ol kendilerini kanitlayamazlar. Istedigin kadar karizmatik ol, gercek is bilgin olmayinca bi ise yaramazsin (ha evet Turkiye de aksi dogru ne yazikki). O ise girince de isi anca rusvet yiyeek, yedirerek, binbir turlu hile ile goturuyolar, o yuzden islerin hicbiri kalite olmuyor. (Simdi bundan kastim TUrkiye de iyi is yok demek degil, boyle kisilerin girdigi islerden iyi bisi cikmaz demek)

O 16-17 yasindaki kizlardan biri benim bebeklik arkadasim, kizin nasil coktugunu ay be ay izledim, biliyorum. Ona geri donucem de bi geneline bahsediyim onlarin. Seen coktan universiteyi bitirdigin icin belki benim yasadiklarimi yasmadin orta okulda, ben Nisantasi Isik Lisesi orta okul mezxunuyum, "tiki" yuvasiydi. Birbiri arkadasindan konusmak, yalan soylemek, cikan iki ciftin ayrildiktan sonra ben onub iraktim diye yarismalari esasti cogu kisi icin. Ben 225 kisilik donemimizdeki duzgun topu 25 i gecmeyen kisiler, bu kalan 200 kisiden siyrilip gercegin kafada basladigini bilen kisilerden biriyim. Cunku hic bir zaman sabahimin 15 dk sini kafama jole surmekle gecirmedim, makyaj yapicam (iki cinsiyeti de dusunun) diye servisi bekletmedim ben. Annem (cok saolsun) bir kere kisa boyum var diye uzuldugumde (herkes yasar sonucta gorunus komplekslerini) sen o uzun boylularin kacinin ilerde uzun boyu ile basartili olacagini saniyorsun, gercek olay kafada baslar demisti. Ben o lafi hala kendime motto yapmis durumdayim.

Ha evet, is kafada baslar diye de kurbaga gibi dolasilinacak degil. Kendine dikkat etmek bir saglik ve temizlik meselesidir ehrseyden once. Ama bunun asiriya kacmasi, bir kizin 12 yasinda (bebeklik arkadasim iste) kaslarini aldirmasi, 14 yasindayken anneme gelip yuzsuz yuzsuz kacak solaryuma gidiyorum demesi ve bundan gurur(!) duymasi... Heralde eskidne boyle yapacak birine direk o. damgasi vurulurdu. SImdi ise o. olmak "cool" sayilir oldu. MTV denen kanala iyi diyenlere de hastayim, South Park in bir bolumu (lallapalooza li bolum, TImmy and the Lords of the Uderworld bolumu)i SouthPark amerikan kulturunun yarattigi degil AAmerikalilarin aykiri saydigi iki gencin yarattigi bir dzidir, neyse o bolumde bir yerde televizyonda MTV giricek, soole bi laf geciyo, The COolest Channel on TV, so cool that it tells you what is cool. Bu cumleyle SP ninyaraticisi o iki dahi ozetlemisler MTV yi. Sadece Turkiye de degil tabi o genclik oyle, amerikada da var, ben su an burdayim, gerci benim su anda bulundugum universite biraz elit kesime hitap eden bir univerite oldugunda (Carnegie Mellon, bilgisayar1., iyatro muzik 2. si ameriakda) oole tipler yok, ama gecen yaz 6 haftami gecirdim amerikanin dejenere gencligiyle.System of a Down u dinleyip gaza gelenler, sonra turkuzx diye siz uncoolsunuz sizden tiksiniyoruz diyenler le yasadim.

Uzun yazimi bitiriyim simdilik, ama unity lutfen unutma, dunya cok hizli degisiyo artik, ve o degisimi takip edebilmek icin cok icinde olman, ya da dikkatli bakman gerekiyo. Ben Can Dundar in cogu yazisini gercektn takdir ederdim, ama bazen abarttigi dogru. Fakat su an o yazinin birine ulasmasi icin abartilmaktan baska bir sansi varmiydi? Medya zaten bir mesaji bin bir turlu yoldan vermek degilmidir?

Gene soyliym, belki atlarsin okurken orayi, 16-17 yasinda kizlar daima oluyor, karsi cikacagana ugur dundari kucuk dusurmeye calisacagina, bir tanesine gidip bakarsin, artik eneye kadar beklemen gerekecek, meziniyet ayi bitti bile.

Tekrar soyluyorum, amacmkimseyi kiskirtmak degil, yazinin bir yeridneki bir sey size ters dustuyse, uzgun bi dille sotyeyin, diyin VOlf burasi yanlis, bence boyle (bence kelimesi onemli cunku gercekler bana gore herkesin kabul ettigi yalanlar toplulugudur ve ne yazikki artik yalanlar yalanliklari biline biline kabul ediliyor).[hline]28:06:42:12
That, is when the world will end
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm, ben bir noktanın altını çizmek istiyorum mesajında volfi; Can Dündar'ın abartması değil bizim temel rahatsızlığımız, bazen abartılı örnekler vermenin yerinde olabileceğini kabul ediyorum. Rahatsızlığın kökeni bunu yapmasındaki amaç; genel popülist yaklaşımının sonucu olarak gençliği "tü kaka" şeklinde hedef göstermesi yani.
Sosyal ağlarda paylaş

benim yasadigim donem volf, tikilikten baska seye musaade edilmedigi bir donemdi. tam ozal doneminin basina denk gelmis, ulkede cinsellikten siyasi dusunceye fikir serbestisine hersey bastirildigi icin tek takdir, tasvip ve tesvik edilen sey materyalist degerler olmustu. metin akpinar dahi 80 oncesinde boyle hafif sosyal demokrat, halk tipi bir adam imaji verirken bu donemde tam milliyetci muhafazakar mutesebbis, acikgoz tipine girivermisti.

tabii bu ortamda da konusulabilecek tek sey nike, haftasonu hamburger yemek, mtv gibi seylerdi. ve o zaman icin mtv gercekten karanlik cagdaki bir isik gibiydi. ne bu kadar sacma ve ifade cikmazliginda avrupa gencliginin kendi cozumsuzlugunu sacmaliklarla disari vurarak rahatlamaya calistigi bir yerdi, ne de amerikan medya endustrisinin gencleri su ya da bu olmaya bilincli bir sekilde itmeye calistigi bir vasita idi. o zamanlar sadece muzik vardi. ne zaman ki komputerizasyon girdi, djler tarafindan ritmi bilgisayardan verip distorte edilmis seslerle iki uc vokal yaptirarak sacilmis parcalar calmak moda oldu, ben cevirdim kanali.

senin bahsettigin bu ergensel sorunlari cevrede goruyor duyuyorum, insanlar cok erken yasta kimlik, tatminat arayisi icerisinde o ya da bu asiri uca sapiyorlar. fakat imreniyorum genclere, cunku boyle bir imkanlari var. benim zamanimda hicbir arkadasim kimlik arayisina giremedi, ben kimim diyemedi, asker gibi buyuttuler.

ha iyi mi genclerin kimlik ariyorum diye kendilerini duvara daga tasa carpmalari, elbette degil. ama sunu unutmamali ki baski donemlerinden sorna gelen imkan donemlerinde uyum ve yontem sorunlar ilk baslarda mutlaka yasanir, ve sonra belli bir anahat bulunur. bu durum da zamanla gececektir.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 18 July 2003 15:55 tarihinde demiş ki:
hayir bilakis, televizyon varken secme sansi oluyor. bakin ben 13 yildir mtv izlemiyorum. ondan once surekli izlerdim. son 5 yildir yaygin turk kanallarini da izlemiyorum, national geographic, discovery, cnbc e ve history channele indirdim izlediklerimi. buna secme hakki deniyor artik kanal secebiliyoruz. eskiden bir taneydi ve beraber ve solo sarkilar yayinlardi

Sen o kanallari niye sectin? Insanlari bilgilendirdikleri, kaliteli dizileri ve tarihi bilgileri oldugu icin dimi. MTV yi izleyip ordaki kulturu ornek alanlarin cogu kanal secimi yapamiyolar, arkadaslari hangi kanali izliyorsa "cool" lugun orda oldugunu dusunup onu izliyolar. Ne yaszikki herkes bizim gibi kanal secimi yapamiyor bu nedenle. Orta okuldayken ben ( 4 sene once) Tikileri bile ikiye ayirmistik, bir sevidig icin o barbour falan buffalo tru seyleri giyenler (ki o zamanlarn tiki semboluydu bu ikisi) bunlari kinardik sevikleri icin, ama birakirdik kendi hallerine, bir de boole kisilerin arasina kabule dilmek icin bunlari giyenler, bunlar iste dejenere olmaktakiydiler. Ayni bu kiyafet secimi konusu gibi (ki artik Pumalar falan var, pumaya lafim yok, ama kirmizi ayakkabisinin bizim okulda bir kesim uzerinde biraktigi etkiyi tartismak istemiyorum, BonePart iki sene onceki taent show dan skec ten hatirlar) artik kanal secimi, dinledigin muzik (foolish casanova yi bilmezsen sen cool deilsin) yedigin yemekler, gittigin yerler, aldigin nefes bile cooluk seviyeni belirleyecek duruma gelmis onlar icin.

Gecmiste de boyle olanlar vardi, soylu kesim burjuva faan fila cok gecmiste, ondan sonrasini bilmem fazla (ne de olsa mukemmel egitim sistemimiz 8 senede 8 defa 700 yillik Osmanli tarihlerini (ler eki, 1*** diye giden tarihle icin) ezberlettigi icin Yeni Turkiye tarihini bilmeyiz, 1945 ile 1987 arasinda ne oldugu benim icin hala bir sirdir, kimse ogretmemistir cunku, hala cogu ogrenciye gore Ataturk oldukten sonra tarih bitmistir.)Her donem boyle ust gozuken kesim olacaktir. AMa bu ustteki kserimin her donem ilerledikce cogunluk nedeniyle ust olan bu kesimin giderek zeka seviyesindeki dusus sizi uzmuyo mu?

Ben de Amerikada egitim gormek icin ugrasiyorum, ben de Amerikada yasamak isimi kurmak icin cebellesiyorum. Benim Amerikaya ozenmemin tek sebebi var, burda emegin karsiligi aliniyor, ozellikle benim calisacagim endustri de (oyun sektoru).

TOfita reklaminda hatirladigim kadariylaTurkce disi bi kelime yok, nasil anlami soguk olan kelime Cool yapilmissa amerikan pop kulturunde, bizde de artik yikiliyor (ki yikim kotu bir seydir) cok iyi sey demek icin kullaniliyor, Kelimelerin anlam kaybetmesi daima olacak, bit yavrusunun artik insanlara yavsayanlar icin kullanilmasi (yavsak) normal karsilanir, hepsi karsilanir, ama alip bambaska dileden bi kelimeyi eklemek, ve bununla karisindakini etkilemeye calismak, nihi... Totally Uncool :-P[hline]28:06:42:12
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nefr, 18 July 2003 16:13 tarihinde demiş ki:
Hmm, ben bir noktanın altını çizmek istiyorum mesajında volfi; Can Dündar'ın abartması değil bizim temel rahatsızlığımız, bazen abartılı örnekler vermenin yerinde olabileceğini kabul ediyorum. Rahatsızlığın kökeni bunu yapmasındaki amaç; genel popülist yaklaşımının sonucu olarak gençliği "tü kaka" şeklinde hedef göstermesi yani.

aynen oyle. ben de attigim mailde aynen bu sekilde konustum.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 18 July 2003 15:55 tarihinde demiş ki:
hayir bilakis, televizyon varken secme sansi oluyor. bakin ben 13 yildir mtv izlemiyorum. , ...

Bahsettiğim şey televizyon kanalı seçmek değil zaten dikkat ederseniz. Bahsettiğim şey ideoloji seçimi, karar verme yetisidir

Verilen örnekler kaplanların hayatı ile ilgili örnekler değil daha çok kim kiminle kimin elini cebine koymuş, yada bilmemne grubunda haksız yere açılan davada gibi cümlelerle başlayan (neredeyse tüm medya aynı şekilde bugün bir taraf oluşturmaktadır.) daha çok toplumun gidiçatını değiştiren ve kişiye karar verme durumu ile karşı karşıya bırakan noktalardadır.

Kaldıki yinede izlediğiniz discovery vesaire kanallarındanda insanlık tarihi hakkında net bir objektif bakış aldığınızı zannetmiyorum.

Zihni açık olmak diyre bir deyim var bilmem bilirmisiniz. bu deyim sağa sola çekiştirilmeden sadece kendi iradesi ile karar verebilenler için kullanılır. Malesef ne tarihte, ne politikada objektif bir düşünce sahibi olmak TV ve benzeri medya kuruluşları oldukça mümkün olamaz buda toplumun gidiş ve akibetinde ciddi sapmalara yolaçar.[hline]RK1
"Onzac" Clan Martian Artist
"Ederan" Clan Fixör
"Gafur" Clan Enforcer
"Story of SadButcher"
Sosyal ağlarda paylaş

tamam volf, zaten insanlarin 14 yasindan itibaren globallige, cevrecilige, bilime sanata merak salmasini bekleyemeyiz ki. ve beklememeliyiz de. insanlar evrelerden gecerek olgunlasir. biz de vaktiyle popun cazin konusuldugu tiki olundugu manali manasiz seylerin pesinde kosuldugu ortamlardan gectik. gecilmeli de. aksi takdirde insan nasil ogrenir neyin degerli neyin degersiz oldugunu. eger boyle olmadan buyunebilecek olsaydi herkes nirvanaya ulasmis olarak dogardi, toplumda ne bir ses cikar ne bir soz edilir herkes yerden bi karis yukarda ucarak telepatiyle anlasarak gezerdi. fakat dunyada yasiyoruz, yanlis ve hata yapilarak ogrenilmesi lazim, hata yapabilerek ogrenmek de bir serbesti.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

ben guzellige onem veririm. herkes verir. guzellik, gulmek-eglenmek, arkadas ihtiyaci, yemek icmek gibi hayatin ve varolusun bir parcasidir. kimse guzellik ihtiyacini icinden atamaz. guzellik de zeka, sosyal ve duygusal olgunluk derecesi, kultur, espri yetenegi gibi insan varolusunun ayrilmaz bir parcasidir.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 18 July 2003 16:15 tarihinde demiş ki:
senin bahsettigin bu ergensel sorunlari cevrede goruyor duyuyorum, insanlar cok erken yasta kimlik, tatminat arayisi icerisinde o ya da bu asiri uca sapiyorlar. fakat imreniyorum genclere, cunku boyle bir imkanlari var. benim zamanimda hicbir arkadasim kimlik arayisina giremedi, ben kimim diyemedi, asker gibi buyuttuler.

Ben o genclerden biriyim, icindeim yani bu sorunlarin bir bakima :) Evet herkes kimlik arayisi icerisinde. Kimlik dedigin sonuc olarak kisilik degilmidir, kisilik makyajda, yiyilen yemekte, gidilen yerde, giyilen elbisedemidir? BU kisiler kimliklerini ararken burda bulduklarini saniyorlar. Kac cevherin sirf bu tikilik turu seyler yuzunden coktugunu bir bilsen...

O bebeklik arkadasim tam ozenti tiki kesimindendir, Yalovadan geliyoruz biz sonucta, ve kizin babasi doktor, adam ailesine (iki kiz ikisi de tiki dusunun) para yetistirmek icin borca batiyor, sonu dusunun artik.

Bunlar surekli degisecek seyler, belki bir sonraki doneme biz o kadar cok kaptirmis olacaz ki metal muzik dinlemeyenleri sirf muzik zevklerinden dislicaz, biz cogunluk oldugumuz zaman biz hakli gozukucez, 9tamamen kafamdan salladigim bir ornek). Ama bana en cok koyan boyle tiplerin cogunluk olmalari. Evet icime oturmus resmen ben cogunluk degilim, benim gibi dusunen insanlar boole internette birbirlerine sorunlarini anlatiyolar, gercekte sadece yakinmakla kaliyorlar, ama elden bir sey gelmez, populer kulturun su anki halinden savunmanin tek oylu icine girmemek.[hline]28:06:42:12
Sosyal ağlarda paylaş

o insanlar bunu anlamiyolar ama, insanligin sadece dis gorunuste oldugunu dusunuyorlar, o kadar hassas bir konuda tartisiyoruz ki, ha desem kolaylikla he anlasilir.
Cogumuz da ayni seyleri dusunuyoruz aslinda, benim de bi libidom var, ama geceleri yayinlanan o dedikodu programlarini gordugumde, eglence mekanlarindaki kisileri alip elbiseleriyle analiz ettiklerini gordugumde nasil uzuldugumu tahmin edin artik. Cunku sirf digerleri gibi giyinmedi diye dislanan insanlar oluyor bu kesimlerde, giydigi elbiseyle yargilayan insanlar var.

Benim dis gorunus olayina lafim yok, insanlari dis gorunusleri ile yargilayanlara lafim var.[hline]28:06:42:12
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Goarth, 18 July 2003 16:19 tarihinde demiş ki:
Benim anlamadığım 16-17 yaşlarında kızların makyaj yapmasına soleryuma gitmesine bu kadar tepki yağıyor ?
İş kafada başlar diyorsunuz ama kalbına takılıyorsunuz o kadar...

erm Goarth, bildigin gibi SOlaryum turu olaylar 18 yasindan kucukler icin yasadisidir, benim icime oturan o kizin ben kacak solaryuma gidiyorum, olgunum ben diye gurur duymasi bundan... YOksa her kiz cocugu kucukken bir kere anneisnin makyaj malzemelerini alir ve kendine surer, heryeri kipkirmizi cikar ortaya anne bak ben buyudum der, bu cocuk kafasidir, ama bu cocuk kafasinin genclige tasinmis olmasi da aci verici bir gercektir. Makyaji ile buyudugunu sanan insanlar yani.
Guzellik zeka sosyallik kadar onemli bir seydir dogru, ama bu insanlar iste sadece guzellige bakarlar.[hline]28:06:42:12
Sosyal ağlarda paylaş

80'lilerin işi 70'lilerden 70'lilerin işi 60'lılardan daha zor aslında.
Malesef 16-19 yaşları arasında hayatının geri kalanında ne yapacağını belirlemek, seçmek kanal seçmeye benzemiyor. Çok çabuk etkilenildiği için neyi nasıl seçecek bilemior insan. O yüzden önce ailede iyi bir ortam olmalı. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu iyi öğretebilmeli çocuğuna.

Bu arada toplum lise mezuniyet balolarında makyaj yapmakla yıkılmaz.[hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

Lolita ihtilali!

Dünkü Milliyet'in 3. sayfasında bir haber: "12 yaşındaki kız internette tanıştığı adama kaçtı."
Sayfayı çevirin:
Edirne'de sevişirken görüntülenen liseli kızın fotoğrafları... Ve günlerdir Mardin'den Sivas'a kadar Türkiye'nin dört bir yanından 12 - 13 yaşında küçük kızlara tecavüz haberleri...
Madalyonun bir yüzünde ağzı salyalı sübyancılar var.
Peki diğer yüzünde?..
Alttan alta inanılmaz bir "ergen ihtilali" yaşadığımızın farkında mısınız?
* * *
Son zamanlarda bir lise mezuniyet balosunda bulundunuz mu hiç? Gitseniz, gördüğünüz ağır makyajlı, cesur dekolteli, yüksek topuklu, cep telefonlu kızların 16 - 17 yaşında olduğuna inanabilir miydiniz acaba?
Levent'te bir estetik kliniğinde görevli bir uzmanla görüştüm. Dinlediklerime inanamadım:
"14 - 15 yaşında kızlar, ana babalarından habersiz gelip kaşlarını kaldırmak, fazla yağlarını aldırmak, selülit tedavisi yaptırmak istiyor"muş.
Geçenlerde bir kız elinde Angelina Jolie'nin fotoğrafıyla gelmiş ve "Bununki gibi dudak istiyorum" demiş.
18'lik bir lolita da göğüslerini büyütmesi için yalvarmış.
"En büyük istekleri" neymiş biliyor musunuz?
Zara'nın ya da Diesel'in 34 bedenine sığmak...
Bunun için yarışıyorlarmış:
"Çünkü televizyonda gördükleri mankenler 34 beden giyiyor. Onu giyebilmek için 44 kilo kalmaları lazım. Bunun için resmen aç geziyorlar. Gün boyu yedikleri, bir kase yoğurt, iki tas salata, sigara, kahve ve kola... 500 kaloriyle yaşamaya çalışıyorlar. O yüzden vücutlarında demir, sodyum eksikliği var. Yanlış beslendikleri için vücutları hızla deforme oluyor, müdahale için de bize geliyorlar."
Uzman, bunun son 3 yılda gözlenen bir "patlama" olduğunu söylüyor:
"Ben de anneyim, 18'lik 'lipolu' (yağ aldırmış) kızları görünce dehşete kapılıyorum. Biriktirdiği 300 - 500 milyonla gelip 'Dudağımızı şişir' diyenleri 'Bırakın dudağınızı da gidin kafanızı şişirin' diye geri yolluyorum."
* * *
Genelde üst gelir grubundan hastaları bulunan bir jinekoloğun gözlemleri daha da çarpıcı:
"Genç nüfusta müthiş bir uyanma var" diyor. 17 - 18 yaşlarında lise öğrencilerinin kürtaj için başvurduğunu söylüyor ve bazı gözlemlerini aktarıyor:
Batı'da ergenlik yaşı 16 - 17'den 11 - 12'ye geriledi.
Amerika'da 10 yaşa kadar düştü.
Genç kızlar annelerinden çok daha erken adet görüyor artık...
Bunun, iklimden beslenmeye kadar pek çok nedeni olabilir ama en önemli nedenlerinden biri "psiko - seksüel uyarımın artması"...
Yani, okulda, çevrede ve özellikle de medyada cinsel teşhirin yaygınlaşması... Baştan çıkarıcı klipler, uyarıcı filmler, cinsellik yüklü diziler, çıplaklığa çağıran reklamlar, beyinde ergenliği erken uyandırıyor, cinselliğin keşfini hızlandırıyor.
Özellikle varlıklı kesimden gençler, lise çağında, özentiyle büyük ve seksi görünme derdine düşüyor. Karşı cinsi de sadece bir seks nesnesi olarak görüyor.
Anneleri mi? Onlar da kızlarının ponponlu çorapları ve lastik ayakkabılarıyla genç görünme çabasında...
Küçükler büyük, büyükler küçük görünmek için yarışıyor adeta...
* * *
Kimseyi suçlamayalım; bu tablo bizim eserimiz:
İyi bir kalça sahibi olmanın, iyi bir kafa sahibi olmaktan daha fazla prim yaptığı bir ülkeden ne bekliyordunuz ki? Kafasını çalıştıranların kafasını koparırken, kalçasını çalıştıranları baş tacı eden bir toplumda nasıl çocuklara "Göğsünü değil, kütüphaneni büyüt" öğüdü verebiliriz ki?
Yasak çare değil...
Beyin faaliyetine itibar kazandırmaya ve öncelikler konusunda topyekün bir hesaplaşmaya ihtiyacımız var.[hline]Symoon, 06 July 2003 23:32 tarihinde demiş ki:
Ya yemek falan da olcak yani dikkat et.
Kartal da olmasa gelirdim kesin.
Uzak ama..
nicotinee, 06 July 2003 23:34 tarihinde demiş ki:
senın oturdugun yer neresi caddebostana özel otobus hattı koyucagız.(yakın bır zamanda)

LoL!
Sosyal ağlarda paylaş

tesekkurler
adam sapina kadar hakli ama edecek tek kelime yok!
su anda amerika dayim ve onlarin kulturlerine benzemedigimizi soyleyebilirim ki bunun icin de seviniyorum cunku kulturleri yalnizca seksten alkolden ve sigaradan ibaret. he bir de unutmadan mcdonald's tan[hline]There's a heaven above you baby...
Sosyal ağlarda paylaş

ben bu yazıdaki provoke olayını tam anlamış değilim aslında.provoke etmek için iki taraf gerekiyor burdaki bi taraf belli yaş üstü ergen insanlar da öteki tarafa bizim gibi daha yeni ergenliğin bitirmiş veya ergenlik dönemindeki gençler mi?pek sanmıyorum.bu yazıyı okuduğum zaman bana batan bi yer bile görmedim artı annemde okduğu zaman kalkıpda bu adam çok haklı artık şu tür hede hödö hareketlerine dikkat et demedi.ve öle hayvan gibi eğlenmesinide bilen bi gencim ve eğlenme konusunda hiçde eksiklik çektiğimi sanmıyorum ayrıca çevremdeki kızların anneleride bu yazıyı okusa kızım şunları bunları yapma demiyeceğine eminim.orda kastettiği kesim ve yaptıkları çok net.kaldı ki adam sübyan eğilimli yetişkinlerden bahsetmiş orda bunu okuyan ergenliğinde ki bir kız kalkıpda yan komşusu Halil amca dan mı iğrenicek onu da sanmıyorum.ha bu yazı üzerinde gerçekten gençlerin yaptıları abartı mı?günümüz şartları buna mı itiyor yada onlar nasıl gelişti,gelişimleri bizlere göre daha mı sağlıklı veya daha mı sağlıksız tartışılabilinir fakat provoke amaçlı bir yazı olduğuna inanmıyorum yada göremiyorum.[hline]huh Sardok ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...