Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

X-Men

Bone

Öne çıkan mesajlar

X-Men'i daha önce doğru dürüst izleyebilme olanağına kavuşamamıştım. Bir fragman, biraz da filmin orasını burasını izlememden sonra, beğenmeyip gitmemiştim filmine.

Geçen gün oturup kastım, X-Men'in filmini indirdim internetten. İzledim tamamını.

Filmde süper hatunlar var. Genellikle Rogue çok güzel çizilir, Jean ise dandik olur. Ama burda resmen Jean'e aşık oldum. Ne hatunmuş öle...

Hani LotR: two towersda, bir muhabbet vardı. "Sevmedim, çünkü kitaptaki senaryoyla hiç alakalı değil."

Güzel bir bence two towers. Ama denildiği gibi, asıl kitaptan uzak bir senaryo olunca, filmin tadı kaçıyor. Yine de, kitap çevirisi olarak değil de, film olarak bakılınca, two towers çok güzel bir film.

X-Men'e de öyle gözle bakarsak, ilginç, sıradan bir film olmayı başarıyor. Çizgiroman/çizgifilm çevirisi olarak bakarsak, two towers'dan daha rezil ve iğrenç bir film. Mesela gözüme çarpanlar:

Mystique çırılçıplak bir hatun olmuş. Derisi çok komik değişiyor. Hatta o kadar kıvrak ve güçlü ki.. çok saçma olmuş.

Sabretooth, Wolverine'in bir numaralı düşmanı. Çok eskiden beri olan bir düşmanlıkları var. Ama filmde buna yer verilmemiş. Dövüşleri 5 dakka sürse, hatta, arkadan, "Rob Zombie- Superbeast" çalsa, dört dörtlük bir sahne olabilecekken, Cyclops ve Storm, kurtarma melekleri olarak, matrix vari bir sahneyle gelip herşeyi hallediyorlar, ve sahnemiz rezil oluyor.

Siyah giysiler hiç yakışmamış. Hiç süpermane siyah, batman'e mavi-kırmızı giysi giydirilir mi? Bu da ona benziyor. Matrixvari bir siyah kıyafet veriliyor hepsine. Orjinal kıyafetlere sadık kalınsa daha hoş dururdu.

Mesela ilk X-Men takımı Beast, Cyclops, Jean, Storm olabilirdi. İlk takımda Angel, Ice-man vardı. Ama onları karıştırmak, olayları zorlaştırabilirdi.
İlk filmde, Wolverine'in takıma alınışı sırasında yaşadıkları anlatılabilirdi. Magneto, ilk film için ağır kaçmış bence. Yapamamışlar magnetoyu. Hatta Wolverine'in yaşantısını da becerememişler. Xavier'ın konağında yaşadığı şokları da...
İkinci filmde, Rogue ve Gambit, Magneto, üçüncü filmde Jubilee, Sentineller olurdu.

X-Men, filmi en zor yapılacak çizgiromanlardan biridir. Yine de daha iyi bir film beklerdim.
Sosyal ağlarda paylaş

x-men filmi benim için tam bir hayalkırıklığıydı... şimdi 2.sinin nasıl olacağını merak ediyorum cidden.. bu arada ikinci bölümde takıma nightcrawler ve gambit ekleniyo.... nightcrawler ı alan cummings oynuyo(ki bence çok yakışıcak!!) gambiti kimin oynadığını bilmiorum henüz...
bakalım bu sefer nası bişeyle karşılaşıcaz...
Sosyal ağlarda paylaş

Dünyayı kurtarma üzerine kurulu bi film idi.Daha güzel bi seneryo yazılabilirdi.[hline]These days - the stars seem out of reach
But these days - there ain't a ladder on the streets
These days - are fast, nothing lasts in this graceless age
Even innocence has caught the midnight train
And there ain't anybody left but but us these days
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...