Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Biz Turkiyeliyiz(!)

Tralier

Öne çıkan mesajlar

Son gunlerde ozellikle dikkatimi cekti.

Basbakan Recep Tayyip Erdogan ve onde gelen akp vekilleri hic bir zaman "Türkler" diye bir hitap da bulunmuyorlar.Her zaman "Biz Turkiyeliyiz" gibi kelimelerle halkimiza sesleniyorlar.

Peki bunun sebebi ne olabilir?

Zaten gerici olan bu partinin osmanlı soyundan gelen bir inanistan yola cikmis olduklari oldukca acik.Cunku Osmanlı devletinde devlet yonetimine her zaman devsirmeler getirlirdi.Türkler her zaman ikinci sinif vatandasti.

Bu deyisten yola cikarak, zar zor Ataturk doneminde buyumus turkluk inancini yok etmek icin bu yontemi kullaniyorlar.

Cunku idolleri Osmanlıların, sozde asagiladigi bir toplumdan olmak istemiyorlar.

İste boyle insanlar yonetiyor bizi.Helal olsun.[signature][hline]intikam yüzümüzde gülümseme ile servis edilmesi gereken soğuk bir yemektir

[Bu mesaj Tralier tarafından 01 Eylül 2005 00:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış bilgilerle burda iddiada bulunmayalım lütfen. Türkler osmanlı zamanında asla 2. sınıf vatandaş değildi bir kere, devşirme olayı vardı, evet, ancak bu türkleri ikinci sınıf vatandaş yapmıyordu hiç bir şekilde. Bunu geçtim, iyi ki Recep Tayyip Erdoğan Türkiyeliyim diyor, doğru düzgün yaptığı az şeyden biri bu. Ben de türkiyeliyim çünkü, kimse çıkıp türküm diyemez burda. Hepimizin dedesi falan başka bir ırkla karışmıştır saf türklük kalmamıştır, saf ırk kalmamıştır. Türkiyeli olmak, türkiye cumhuriyeti yasalarını kabul edip onlara saygı göstermektir, bu bağlamda ben, Türkiyeliyim, sadece türk değilim. Çok da gurur duyuyorum.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Türk demek, kelime anlamı olarak, genel olarak Orta Asya'da yaşamış bir ırktır.
Türkiye, Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılmasının ardından ortaya çıkmış bir türk devletidir.
Türk devleti demek, nüfusun çoğunluğunun türk ırkından olması demektir.
Buna karşılık, Türk ırkından olan vatandaşlar diğer vatandaşlara göre daha üstün değildir.
Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti devletine veriglerini ödeyen ve kanunlarına saygı gösteren, bu devletin bir parçası olduğunu kabul eden her insan "türk" olmak zorunda değildir, ancak her biri Türkiyelidir.
Ayrıca sen kim oluyorsun da rumu ermeniyi ayırıyorsun? Irkçı mısın, nesin? Ne hakla rum veya ermeni dışında dersin?[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam, kanunen hepimiz türküz. Ancak anlamıyorsunuz, şu anda geçirdiğimiz zamanlar karışık zamanlar. Siz türk derseniz, bin tane insan bin tane ayrı yorum çıkarabilir o işten. Türkiyeli derseniz tek bir anlama çıkar, Atatürk'ün "türk" olarak tanımladığı üst kimlik. Ne gerek var o zaman hala türk kelimesinde ısrar etmeye? Açık olalım, Türkiyeliyiz diyelim, insanlar laflarımızı evirip çevirip farklı yansıtamasın dünyada.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiyeli diye tutturmak, Atatürk'ün "Ne mutlu Türk'ün diyene!" sözünü anlamamak veya anlamazdan gelmektir en başta. Bu ülkenin sırtını dayadığı, kanunlarını buna göre koyduğu anlayış budur. TC sınırları içinde yaşayan her vatandaş Türktür ve bir insan kendini "Türk" olarak tanımlıyorsa o öyledir. Atatürk'ün lafının çarpıtıldığı gibi "Türk olmayan anca gitsin, bilmemne" diye bir anlamı da yoktur kesinlikle. Atatürk kesinlikle "Ne mutlu Orta Asyadan gelen boyu 1.50-1.70 arası değişen kara kuru hafif çekik gözlü kafatası ölçüsü..." diye bir adres vermemiştir.

Şu anki "Türkiyelilik" kavramı tamamen yapay bir bilinç yaratarak ülkeyi böler. Ben zaten başbakanın ne yaptığını anlamıyorum, ülkeyi Amerika zannediyor herhalde, başkanlık sistemi diye tutturmuşlardı şimdi de eyalet sistemi diye tutturdular, zannedersem yakında bölge isimleri de değişir, Karadeniz'e Teksas Denizi, İstanbul'a da "Yeni .... (New York gibi olsun diye)" demeye başlarız.

Neyse, hayırlısı diyelim.[signature][hline]Rampaların ustası, Liv Tyler'ın hastasıyım.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Osmanlı öyy kaka diyorsunuz da.

Bu ülke dünyanın, zamanının, amerikasıydı.

Hem güç olarak. Hem kültürel yapı olarak. Gayet benziyorlardı. Bir sürü farklı ulusdan bir sürü farklı insan.

O zamanlar Osmanlı dediğiniz zaman, "ermeni-rum-türk-ortodoks-müslüman...." akla bir sürü şey gelirdi. Yani, birleştirici bir isimdi.

Türkiye sıfırdan kurulmadı. Herşey yok ederek oluşturulmadı. Bu ülkeyi kuranlar da zamanında bir padişaha hizmet ediyorlardı.

Bugün bakarsınız. Herkesin ailesi bambaşka yerlerden gelmiştir. Çerkez,rum,ermeni,arnavut,türk,kürt,arap,boşnak,abaz, laz, hatta italyan, slav, rus.. Benim de ailemde bir sürü ırktan insan var. Ve bana, "ben türküm" demek bu yüzden saçma geliyor.

Ancak türkiyelim demekten de gurur duyuyorum.

Ne var şimdi bunda?

Kanımızın osmanlı gibi kozmopolit bir imparatorluktan geldiğini bilmek, düşünmek, bugünkü kültürel zenginliğin sebebinin bu olduğunu bilmek harika birşey bence.

Niye osmanlı tü kaka anlamadım ki? Türkçülüğü ülkücülere atıyordunuz, şimdi osmanlıcılığı AKP ye mi atacaksınız?[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cafein, 01 Eylül 2005 02:11 tarihinde demiş ki:
Türkiyeli diye tutturmak, Atatürk'ün "Ne mutlu Türk'ün diyene!" sözünü anlamamak veya anlamazdan gelmektir en başta. Bu ülkenin sırtını dayadığı, kanunlarını buna göre koyduğu anlayış budur. TC sınırları içinde yaşayan her vatandaş Türktür ve bir insan kendini "Türk" olarak tanımlıyorsa o öyledir. Atatürk'ün lafının çarpıtıldığı gibi "Türk olmayan anca gitsin, bilmemne" diye bir anlamı da yoktur kesinlikle. Atatürk kesinlikle "Ne mutlu Orta Asyadan gelen boyu 1.50-1.70 arası değişen kara kuru hafif çekik gözlü kafatası ölçüsü..." diye bir adres vermemiştir.

Şu anki "Türkiyelilik" kavramı tamamen yapay bir bilinç yaratarak ülkeyi böler. Ben zaten başbakanın ne yaptığını anlamıyorum, ülkeyi Amerika zannediyor herhalde, başkanlık sistemi diye tutturmuşlardı şimdi de eyalet sistemi diye tutturdular, zannedersem yakında bölge isimleri de değişir, Karadeniz'e Teksas Denizi, İstanbul'a da "Yeni .... (New York gibi olsun diye)" demeye başlarız.

Neyse, hayırlısı diyelim.

Herkes anlıyor Atatürk'ün ne mutlu türküm diyene derken ırk olarak türklük kavramından bahsetmediğine. Olay orda değil, olay lafların nasıl kolayca sağa sola çekilebileceği. Türkiyeye karşıt olan bir adam türkleri kayırıyor deyip referans olarak da ne mutlu türküm diyeneyi gösterebilir bu zamanlarda diyorum. Nitekim ona geliyor olay, başımızdaki çakallar (kim oldukları malum) en ufak bir olaya ayrımcıymışız gibi yaklaşıyorlar. Ben de diyorum ki, ne mutlu türküm diyenenin anlamını anlayan bizleriz ve bundan çok mutluyum, ancak bu lafı sağa sola çekiştirebilecek sinsiler günümüzde mevcut olduğundan, ben türkiyeliyim diyerek bu çakallara koz vermeme gibi bir şansımız varken neden hala iki taraflı bir terim olan türk'ü kullanalım?[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

cunkı bu toprakalrda yaşıyan herkes turktur o kadar

neden ınsan hakları hede hodo

eger ınsan hakları ve kendı kaderını tayın etme hedesını uygualrsanız ulkeyı parcalarsınız yapılması gereken dogru ola ndegıl cıakr bulunandır bu gıbı konularda

demokrası cıllop gıbı kavram
kaç ulke uyguluyor adam gıbı?

pekı ınsan hak ve ozgurluklerı
kacı uygulanıyor? kacı yenıden sallandı veya manıpule edıldı?

eger ınsanlara her ozgurlugu her hakkı verıcek olursanız devlet duzenıne yer kalmaz bu fıkırde anarşidir develtsız duzen herkes ozgur sınırları kaldırın lay lay lom

teorıde dogru pratıkte yanlıştır

ordakı kurtlere ozgurluk vermek onalrı kukla yapıcaktır
bu yuzden mısak ı mıllı sınırlarını korumak adına bazı seylerın asırıya akcmasını kendı elımızle onlemelıyız bunlar ıyı guzel şeyler olsa bıle
ulkeyı azınlıklara ve etnık guruplara bolemessın buda mantıksızdır
kaldıkı bızım halkımız bu ozgurlukelrı benımsıycek kadar egıtımlı degıl daha demokrasıyı benımsıyemedık demokrasının sadece 4 yılda 2 defa oy vermekten oteye gıtmedıgı bu ulkede etnık kokenlerıde ıse karıştırırsanız ulkenın 4 tekerınden ıkısını ucuruma vermiş olursunuz en ufak bır balans bozuklugunda gummmm dıye patlar

turk ırk ısmı degıldır bır mılletın ısmıdır Ataturk o yılalrda mıllıyetcılıgı uyandırmak ıcın ırk kokenınede ındı ama dunyada turk ırkı dıye bır ırk KALMADI tıpkı dıger bırcok ırk gıbı

Turk mıleltı derken bunun ıcıne rum uda gırer ermenısıde gırer yahudısıde gırer kurt te gırer cunkı 900 kusur yıllık anadolu maceramızda karman corman olduk kımse aksını ıddea edemez o yzuden turk ırkı gıbı saf bır ırk yoktur kaldıkı oguzlardan gelen gunumzude turk dıye tabır ettıgımız bu kıtle bır mılletın genel adıdır hıcbır tarıhı belgede duz Turk gecmez
turki der oguz der turkmen der uygur der azerı der
mıllıyetcıelrın kafalarında bulandırdıkalrı konu bu kokenımız aynı ama tek bır adı yok kokenımızın cumhurıyetın ılk yılalrında yazılan kıtapalar oyle ıddea eder veya ılk cevırıler ama saf turk kıtlesı yoktur bızım kendı dılımızde bız demişiz bunu

Turk denılen bır mılelttır ırk degıldır bu mılelt anadoluda yaşıyan 950 senelık tarıhı paylaşan tek bır mıllettır gerı kalan ıse etnık koken meselersıdır kı rasyonel olursak etnık kokenelr sacmalıktan oteye gıdemez gunumuz dunya kosulları ve 900 yılda kaynıyan corbanın netıcesı[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 01 Eylül 2005 01:19 tarihinde demiş ki:
Yanlış bilgilerle burda iddiada bulunmayalım lütfen. Türkler osmanlı zamanında asla 2. sınıf vatandaş değildi bir kere, devşirme olayı vardı, evet, ancak bu türkleri ikinci sınıf vatandaş yapmıyordu hiç bir şekilde. Bunu geçtim, iyi ki Recep Tayyip Erdoğan Türkiyeliyim diyor, doğru düzgün yaptığı az şeyden biri bu. Ben de türkiyeliyim çünkü, kimse çıkıp türküm diyemez burda. Hepimizin dedesi falan başka bir ırkla karışmıştır saf türklük kalmamıştır, saf ırk kalmamıştır. Türkiyeli olmak, türkiye cumhuriyeti yasalarını kabul edip onlara saygı göstermektir, bu bağlamda ben, Türkiyeliyim, sadece türk değilim. Çok da gurur duyuyorum.

2 ciddi noktada dikkatinizi cekmek isterim:
1nci nokta: Osmanli gercekten de Turkleri geri planda tuttu, gelismelerini ilerlemelerini engelledi. Neden? Sebebi basit: Kendisine rakip ailelerin yetismesini istemiyordu. Tahtini saglama almak istedi. Onun icin de Rum'a Ermeni'ye Yahudi'ye Arnavut'a ve digerlerine dayandi. Devlet yonetimine zamanla bunlari getirdi, ticareti bunlara verdi. Ileri gelen Turk ailelerini ya evlilik yoluyla, ya surgun yoluyla dagitti ve yenilerinin cikmasini engelledi. Ornegin eski beyliklerden hic birinin soyu ciddi anlamda devam edemedi. Halbuki bu aileleler aslinda ulkedeki ilerlemeyi saglayan onemli lokomotiflerdi. Osmanli'nin da Selcuklu'nun da patlamalari bu birikimlere sahip topluluklarla mumkun olmustu. Osmanli bir anlamda Turk aristokrasisini temizledi ve burjuvazinin dogmasini engelledi. Bu ilk basta bir olcude istikrar getirmekle beraber zaman icerde Turk toplumunun zayiflamasina sebep oldu, sadece asker ve ciftci-koylu durumuna dustu.

2nci nokta: Turk olmak belirli bir DNA veya gen'e sahip olmak degildir. Turkler her zaman genis arazilere yayilan imparatorluklar kurdular ve bunun neticesinde de butun bu cografyalardan gelen insanlarla kaynastilar. Kiz aldilar bazen de verdiler. Kulturel olarak bizde yabancilar dislanmaz dikkatini cekeyim, oysa, 4 jenerasyondur ABD'de yasayan bir Yunan hala Amerikaliyla evlenmez ornegin. Bunun icin Turkiye'de her renkten insan bulursun. Turk olmak esasen dil birligidir. Turkce konusanlar Turk'tur, tabii kendilerini boyle gormek isteyenlerden bahsediyorum. Turkiye'li demek bence baya sulandirilmis bir kavramdir. Turkce konusanlar Turk'tur.

Kaldi ki gunumuzde gen testi falan yapsan kimse oyle saf irk falan cikmaz, cikamaz, bunlar buyuk fantaziler. Bir tek yahudilerde bir olcude bulabilirsin, onlarda da yahudi olmayanlarla evlilik yasak oldugu icin boyledir.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 01 Eylül 2005 03:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor'cuğum, eminim ki bundan 100 yıl önce yaşasaydık iyi bir lider olurdun. Ancak halk devlet içindir devri geçti bitti artık. Devlet halk için işliyor artık. Bunu kabullenmelisin hepsinden önce.
Bunun dışında benim anafikirdeki türk kavramına herhangi bir itirazım da yok. Tek söylemek istediğim, şu anda karışık dönemlerdeyiz ve senin de dediğin gibi ırksal meseleler çok hassas bir hal aldı uçurumun eşiği gibi. Siz türk olmaktan bahsederseniz, bu dengeyi alt üst edersiniz. Çünkü ağzınıdan çıkan "türk" kelimesi bizler gibi iyi eğitimli, okumuş insanlara "Türkiye cumhuriyetinin parçası olan vatandaş" olarak gelirken, doğudaki kürte yada o kürtü kukla gibi kullanan sinsiye göre "türk ırkının bir parçası". Böyle anlaşılıyor yada bilerek böyle yorumlanıyor, o ayrı bir konu.
"Türkiyeli" gibi güzel bir kelimeyi kullanırsak da bu zaman zaman saf, zaman zaman fesat insanlara akıl karışıklığı yaratıp bu dengeye zarar verecek şansı bırakmıyoruz. Biz türkiyeliyiz diyoruz. Sen, "ben türkiyeliyim" dersen kimse senin lafını çarpıtarak seni ayrımcılıkla suçlayamaz. Peki ya ben türkiyeliyim dersen sana ne zararı olacak? Hiç bir şey. O zaman neyi tartışıyoruz?[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

ortaya turkıyelı turk turkıyelı kurt turkıyelı ermenı cıkıcak sonra bunlar bız turkıyelıyız toprakalrı bolelım federasyon kuralım eyalet sıstemı olsun dıcekelr tayyıp bey zaten baskanlık sıstemıne dunden razı bunlar bır puzzle parcası gıbı cuk oturuyor yerıne
okuyalım bi ustad ne demiş

Türkiyelilik!!!
ÖNÜNE gelen yeni kavramlar uydurup piyasaya sürüyor. Şimdi son moda, özellikle Kürtçü ve entel kesim tarafından gündeme getirilmek istenen ‘Türkiyelilik’ kavramı. Bunların amacı belleklere şunu yerleştirmek:

‘Biz Türk değiliz, Türkiyeliyiz.’

Türk olmayı reddedenler şimdi bu oyuncakla oynamaya ve onu satmaya kalkışıyor. Üst kimlik Türkiyeli olacakmış, alt kimlik başka olacakmış!

Geçtiğimiz pazartesi günü devletin Anadolu Ajansı tarafından geçilen bir haber vardı. PKK’nın liderlerinden Murat Karayılan şöyle buyurmuştu:

‘Anayasal vatandaşlık sorunu Türkiyeli üst kimliği ile çözülür.’

Allah Allah, bunları okuyunca anımsadım, ben bu sözcüğü önceki yıllardan biliyorum! Hemen arşivimi açıp baktım. Elime bir kitap geçti: ‘2. Cumhuriyet Tartışmaları Röportajları’ (Başak Yayınları). Kitapta Recep Tayyip Erdoğan’la da yapılan söyleşi var. Erdoğan şöyle diyor:

‘Resmi ideoloji IRKÇI bir kişilik taşıyor. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nde 27 etnik grup yaşamakta. Bu yapısıyla milli bütünlüğü koruması mümkün değildir. BU 27 ETNİK GRUBUN DA VARLIKLARININ TANINMASI GEREKMEKTEDİR. TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR GİBİ TEZLER YANLIŞTIR.’

Sonra sözlerini şöyle sürdürüyor:

‘...Biz hem dünya vatandaşı, hem Müslüman olarak, hem Ortadoğulu olarak Türkiye’yi çok önemsiyoruz ve zaten TÜRKİYELİLER olarak buna mecburuz.’

Dikkat ediniz, Türk sözcüğünü asla kullanmıyor. Dilinde dünya vatandaşı, Müslüman, Ortadoğulu var ama ne hikmetse Türk yok!

Bu Türkiyeli sözcüğüne merak saldığı anlaşılıyor. Daha sonra sözlerini ‘günümüz Türkiyelileri’ diye sürdürüyor.

Şimdi şu ‘ilginç’ rastlantıyı çok iyi görelim ve kesinlikle unutmayalım:

Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişte kullandığı TÜRKİYELİ söylemini bugün PKK kullanıyor ve bu kavramın arkasına sığınıyor.

Yaaa, gerçekten ilginç rastlantılar!

* * *

Bugün Türkiye’yi yöneten siyasi iktidara aslında bazı gerçekleri öğretmek ve unutturmamak, hatta bazı sorular sormak gerekiyor. Geçtiğimiz nisan ayında Norveç gezisinde ‘Kürt sorunu yoktur’ diyen Başbakan, aradan geçen 4 ay içerisinde bu sözlerinden nasıl çark etmiş ve Diyarbakır’a gidip ‘Kürt sorunu vardır’ demiştir? Bu 180 derecelik dönüşü nasıl yapmıştır?

Bu soruya ne kendisi yanıt verebilir, ne de yakın çevresinde onu yönlendirenler.

Kendisiyle söyleşi yapan gazeteciler de Recep Tayyip Bey’e bu soruları soramazlar.

Ancak Başbakan ne derse desin!.. ‘Kürt sorunu vardır’ diyerek durumu kurtardığını zannediyorsa yanılıyor... Çünkü yukarıda sözünü ettiğim PKK açıklamasında aynen şöyle deniliyor:

‘Kürt sorununa evet, Apo ve PKK’ya hayır anlayışı, sorunu çözmez.’

Bu süreç, adını ne koyarsanız koyun, doymak bilmeyen canavardır.

Türkiye elini verse kolunu kaptırır.

Sen bir Diyarbakır gezisi yapacaksın, sanki başka bir ülkeye gidiyormuş gibi günler öncesinden aydınlar-maydınlar toplantıları düzenleyeceksin, kerameti kendinden menkul birtakım kimseleri yanına alıp fikir alışverişinde bulunacaksın, sonra da oralara gidip ‘Kürt sorunu vardır’ demekle vaziyeti kurtaracaksın!

Bu işin ardında ABD var, AB var, başka iç ve dış güçler var. Bu kadar basit ve ucuz mu ki, Başbakan bir cümle söyleyince iş bitsin!

Dikkat ediniz, bugünkü söylemlerin ve istemlerin tamamı, geçmişte ve bugün PKK’nın söylem ve istemlerinin aynısıdır.

Doymak bilmeyen canavar hep isteyecektir.

Sanırım bu konular önceki gün yapılan MGK toplantısında da enine boyuna görüşüldü ve orada AB’nin emir ve direktifleri doğrultusunda sayıca azınlığa düşürülmüş olan askerlerin görüşü, çoğunlukta olan hükümetin görüşünü bastırdı.

Yayınlanan bildiri öyle gösteriyor.

Durun bakalım, daha neler yaşayacağız. Türkiye üzerinde daha ne oyunlar oynanacak, bize daha ne tuzaklar kurulacak.

Atatürk döneminde devlete isyan eden ve idam edilen Şeyh Sait isimli biri vardı. Onun torunu olan Abdülmelik Fırat şimdi Hak ve Özgürlükler (Hak-Par) isimli bir partinin genel başkanı. Birkaç gün önce bildiri yayınladı:

‘Güneydoğu’da eşit haklara dayalı FEDERASYON istiyoruz.’

Hadise buralara kadar geldi. Aslında onlar, bizimkilerin peşinden sürüklendiği AB’nin sözcülük görevini yapıyor.

Bizi yönetenler ayakta uyusun, ya da Türk milletini (Türkiyelileri!!!) saf ve aptal zannetmeye devam etsin. Bunlar henüz filmin başlangıcı. Daha neler göreceğiz neler!

Emin Çölaşan[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

@demirbilek2: Yanılıyorsun, Osmanlı türklerin gelişmesine engel olmadı. Evet, Osmanlı'da bireysel zenginliğe yer yoktu, bu yüzdne zengin aileler vakıf yapıyorlardı ve bütün zenginliklerini veriyorlardı, ancak bahsettiğin güç oyunları daha çok araplarda dönüyordu, hatta arap araba güvenmediği için islamiyette türkler çok gelişmişti - neyse bu ayrı bir konu. Kısaca özetlemek gerekirse, farklı ırklardan insanlara bazı ayrıcalıklar tanınmış olabilir zaman içinde, ancak türk insanı 2. sınıf insan değildi asla, adamlar askerdi, askerlik kadar iyi bir meslek yok gibiydi o zamanlar daha ne olsun?
İkinci konuya gelince şahsen bana komik geldi söylediklerin çünkü kendi içinde çelişiyor. Türkiyeli lafına "sulandırılmış bir kavram" yakıştırmasını yaparken Türklüğü "türkçe konuşan insanlar topluluğu" olarak tanımlıyorsun. Ayrıca 4. kez söylüyorum, ben de biliyorum atatürk'ün "ne mutlu türkün diyene" derken türklükten kastının ne olduğunu, ancak bir önceki postumu okursan neden Türkiyeli'likten ısrarcı olduğumu anlarsın detaylı açıkladım.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Senin bahsettigin Islamiyet donemi Osmanli degil Selcuklu donemi icin gecerli. Evet Selcuklular bu boslugu iyi doldurdular. Ama Osmanli'nin Turkleri korudugunu ve gelistirmeye calistigini ilk kez senden duyuyorum.... ha liseyi Yunanistan'da falan okuduysaniz onu bilmiyprum, ama Osmanli Turklere ciddi anlamda bir yatirim yapmadi, etrafinda genelde gayri-muslim ailelerin gelismesine olanak verdi cunku bunlar asla tahta rakip olamayacaklardi.

Kim ne derse desin Osmanli padisahlari ciddi egitimli adamlardi ve cogu da Roma ve Bizans tarihini su gibi biliyorlardi. Buradan cikardiklari derslerle Turk beyliklerini ve ileri ailelerini temizlediler. Kiminisavas yoluyla (ornegin Akkoyunlular, Karamanogullari), kimini evlilik yoluyla (Candar, Saruhan, vs. sanirim) kimini de baska yollarla asimile ettiler.

Nitekim 1600'lerden sonra ciddi anlamda Turk beyleri ve aristokrasisi yetismedigi icin imparatorluk idaresi seyh-ul-islamlara, rum-ermeni tuccarlarin eline kaldi, ve koca imparatorluk cozuldu gitti.

Turk olmak ise irk uzerine kurulu degildir. [b]Turk olmak icin Turkce konusmak yeterlidir.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 01 Eylül 2005 03:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

sımdı dedıgın mantıken dogru olabılır ama sence bır turkıyelılık terımı hatta zararlı bır terım olamsınıda egctım boyle birşey teror sorununu bıtırırmı veya bıze fayda sagalrmı

asla

guneydogu koparılana akdar bıtmıycektır teror PKK nın kaynakalrı yabancı ulkeler tarafından saglanıyor ve hepsıde barız ortada ve o ulkeler muhımmat yollamayı kesmedıkce teror bıtmıycek
amerıkanın terorıstı dunyanın ve ozgurlugun dusmanıyken bızım terorıstımız ozgurluk savascısı oluyorsa bunda bir iş vardır

amerıkayı ornek gostermeyın hıcbır zaman cunkı amerıka ıle trukıye apayrı ulkeler amerıkanın kurulması ıle turkıyenın kurulması tarıhımız yapımız bambaska
amerıka tek bır ortak amac ıcın kurulmuştur oda paradır ve para oldugu surece varlıgını surdurucektır ve hıcbırskeılde bır amerıkalı develtıne ısyan etmıycektır cunkı amerıkanın bır koken ı yoktur
bızım ıse 900 kusur yıllık bır tarıhımız var turkıye toprakalrında sırf ve bu zengın tarıhımızın her evresınde bır sekılde savaşmışız
bız bzıe aıt olanı korumak ıcın veya abskasınınkını bızım yapmak ıcın savasırken amerıka daıma para kazanmak veya kazandırmak ıcın savaşmış
arada cok buyuk farklar var[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de diyorum ki, gel birlikte Türk'ün tanımını yapalım.
Türk: 1-) Orta asyada ortaya çıkmış bir ırk.
2-) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı
yanlışım var mı burda? Sanırım yok.
Gel şimdi Türkiyeli kavramını tanımlayalım
Türkiyeli: Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı
Sen her Türk terimini kullandığında, öyle yada böyle, insanların elinde kullanabilecekleri 2 tane varolan "Türk" tanımı var. Sen, ben bunu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı diye yorumlarız ama bir kişi çıkar siz ayrımcısınız ırkçısınız der, kendini savunmak için de diyecek lafın olmaz.
Bunun yerine gelin Türkiyeli diyelim, şüphe olmasın, açık olalım. Ayrıca Türk demek türkçe konuşan herkes demek kadar saçma bir tanım olamaz inanamıyorum sana. Bizim fransız hocalar var burada yaşadıkları için türkçe öğrenmişler ama fransızlıklarıyla gurur duyuyorlar bu insanlar türk mü? Böyle saçma bir mantık olabilir mi? Türkçe konuşmak yetmez, Türkiye Cumhuriyetine vergi vermek, kanunlarına saygı duymak ve vatandaşı olmak gerekir. Türkçe konuşmakla türk de olunmuyor, türkiyeli de.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 01 Eylül 2005 03:33 tarihinde demiş ki:
sımdı dedıgın mantıken dogru olabılır ama sence bır turkıyelılık terımı hatta zararlı bır terım olamsınıda egctım boyle birşey teror sorununu bıtırırmı veya bıze fayda sagalrmı

asla

guneydogu koparılana akdar bıtmıycektır teror PKK nın kaynakalrı yabancı ulkeler tarafından saglanıyor ve hepsıde barız ortada ve o ulkeler muhımmat yollamayı kesmedıkce teror bıtmıycek
amerıkanın terorıstı dunyanın ve ozgurlugun dusmanıyken bızım terorıstımız ozgurluk savascısı oluyorsa bunda bir iş vardır

amerıkayı ornek gostermeyın hıcbır zaman cunkı amerıka ıle trukıye apayrı ulkeler amerıkanın kurulması ıle turkıyenın kurulması tarıhımız yapımız bambaska
amerıka tek bır ortak amac ıcın kurulmuştur oda paradır ve para oldugu surece varlıgını surdurucektır ve hıcbırskeılde bır amerıkalı develtıne ısyan etmıycektır cunkı amerıkanın bır koken ı yoktur
bızım ıse 900 kusur yıllık bır tarıhımız var turkıye toprakalrında sırf ve bu zengın tarıhımızın her evresınde bır sekılde savaşmışız
bız bzıe aıt olanı korumak ıcın veya abskasınınkını bızım yapmak ıcın savasırken amerıka daıma para kazanmak veya kazandırmak ıcın savaşmış
arada cok buyuk farklar var

Bak burda bir iletişim eksikliği var aramızda.
Ben Türkiye'nin adını zozodistan koyalım, ortak isim olsun demiyorum.
Aksine, Türkiye bir türk ülkesidir diyorum. Ancak bunun sebebi türklerin über insanlar olması değil, sadece türk nüfusunun çoğunlukta olmasıdır. Türkiye bir türk ülkesidir, ancak bu vatanda yaşayan bilmemkaç tane farklı ırktan insan vardır. Bu insanları da bu toprak bağrına basmıştır. O insanları inkâr edemezsiniz. İki taraflı bir kelime kullanarak da o insanlardan kökenlerinden vazgeçmelerini isteyemezsiniz. Bir insan aynı zamanda ermeni olmasıyla övünüp aynı zamanda bu ülkeye yarar sağlayıp saygı gösterebilir. Amaçta şaşırmışsın sen. Amaç bu toprakta geçen 900 küsür sene değildir, amaç bugün, bu anda bu bayrak altında toplanan insan topluluğudur. Buraya 20 sene önce, 50 sene önce, 500 sene önce yada 900 sene önce gelmiş olması fark etmez. Bu yüzden hepimiz Türkiye'liyiz. Terörde faydası olmasa bile bu terimin, bunu kullanarak Türk olmayıp bu bayrağa saygısını gösteren vatandaşlarımıza karşılık olarak biz de onların kökenlerine saygımızı gösterebiliriz. Her ne kadar Atatürk türk'lükten bahsederken zaten bunu kastetmiş olsa da, ne gerek var ikileme, ne gerek var yorumlanışa bırakmaya? Ne gerek var?[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Turk'un tanimi orta asya'da ortaya cikmis bir irk degildir. Bi kere ne Gok-turkler ne daha oncekiler tek bir irk degillerdi. Turk olmak tek bir irk'a mensup olmakla sInIrlI degil. Biz bir imparatorluk toplumuyuz, Irk'larla kisitlanamayiz.

Turkce konusmak ise Turk olmak icin yeterli. Fransizca hocaniz kendisini Turk olarak gormuyorsa tabii ki Turk degildir. Ama Turkce'yi ogrenmis ve kendisini bir Turk olarak goruyorsa o zaman : Ne mutlu Turkum diyene der, ve olay biter.

genetikle, irkla falan Turklugu kisitlamak biraz zor. Daha dogrusu gercekci degil.
Sosyal ağlarda paylaş

ulkeyı etnık guruplara bolersen en ufak bı karısıklık anında ehrkes kendı devletını kurmak ıster ben kurdum nıe benı turk yonetıyo veya ulkenın ısmı nıye turk ıye ye ben turk degılım turk ıye ısmı hepımızı temsıl etmıyor o zaman nıye anadolu degıl devletın ısmını anadolu cumhurıyetı yapalım bız anadoluluyuz ınsanlarda anadoluluk bılıncını uyandırmalıyız a kadar gıder bu mantık[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya biz türk değiliz demek çok saçma olur.Niye sadece türk olmayı neden bir irk olarak görüyorsunuz ki? Size Göktürk hitabelerinden bir örnek.Bunu yazanlar kendilerine türk diyen bir kavim acaba bir ırkın ismi olarak mı yoksa bir lakapmıydı bu?Ve bu kitabeye bakarsak biz zaten türk değiliz.Biz oğuzlardan değilmiyiz ve orda kitabede biz türkler ve 9 oğuz 30 tatar diye geçer.Ve evet osmanlının son dönemlerinde özellikle Türkler aşağılanmıştır tabi ki Fatih'e kadar olan zaman diliminde böyle bir olay yok.Bunu inkar etmiyelim.Ziya Gökalp Türkçülüğün esaslarında şu hikayeyi anlatıyor:Bir osmanlı paşasına saraydaki Ermeni bahçivan pis türk diye hakaret etmiş ve adam buna cevap veremez bir durumda.Ne kadar inanırsınız bilmem ama ben Gökalpe yalancı demem.
Soyun karışmasına gelince.Fransa,İngiltere aynı durum da değilmi ama adamlar 'BİZ FRANSIZIZ' diye bağırıyorlar.İşte bilinç bu adamlar bunu ırk olarak değil bir ideoloji,bir ulus fikri içinde söylüyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...