Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yakın ormanları !!

Prawler

Öne çıkan mesajlar

İyide bu orman yangınlarının sebebi gün gibi ortada, orman arazilerine 2B vasfı(ormanlıktan çıkmış arazi) vermeye çalışıyorlar ki bu yeni tasarı yasalaşınca oralara milyon dolarlık villalar kondurabilsinler.
Dayım Bodrum'da yaşıyor, hem onun dediğine hem de gazetelerin yazdığına göre yanan ormanlar sahil şeridine yakın, deniz gören tepelerdeki ormanlar. Sizin de burnunuza bir pislik kokusu gelmiyor mu? Doğrudan iktidarı suçlamıyorum yada onlar yaptırıyor diye bi komplo da öne sürmüyorum ama bilinçsizlikleri yüzünden bir kaç şerefsiz domuz rant kapısı olarak gördükleri ormanlarımızı elimizden alıyor. Buna dur denmesi lazım.

Annem emekli hazine avukatı, anlar bu işlerden. Dediğine göre ne zaman bu 2B lerle ilgili yasanın değiştireleceğine dair dedikodular yapılsa ormanlar yanmaya başlıyor çünkü büyük para dönüyor bu işlerde. Gözlerini toprak doyursun ne diyim..

Bu yangınların önlenmesi için yasal düzenlemeye ihtiyaç var acil olarak. Bilinçlendirme de iyi bir politika ancak hemen sonuç veremez. Yazı kurak geçen bölgelerdeki yangın tehlikesi olan ormanları denetleyen Amerikadaki ranger lar tarzı birimler belki iyi bir çözüm olabilir. Bu bölgelerde askerlik yapanları gereksiz yat-kalk temizlik yap yerine bu yönde kullanarak en azından denetimle yangınlara engel olabiliriz.[hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Sosyal ağlarda paylaş

avlamak olayı için illa da köylü olmaya gerek yok ki
burda uludağda tanınan bir ayı yaşardı (ciddi ciddi) artık yolda filan görür insanlar selam verirdi (komik geliyo olabilir ama ciddi). insanlara saldırmayan bişidi. yanına gidip okşamak yemezdi zaten (kimse de sevmemişti daha önceden :P) ama yinede arabayla giderken yolun 15 m ilerisinde yürüyen bir ayı görmek hoş olurdu. sonra bir gün vurulduğunu duyduk. birinin çocuğuna saldırmışmış, mahkeme kararıyla öldürmüşlermiş (bunların hepsi ciddi, bursada yaşayan biri varsa bilebilir). allahın ayısı o çocuğa saldırsa çocuk nası yarasız kurtulabilir anlamadım. ormanla ne alakası var bilemedim ama ayı taşlama olayını duyunca aklıma geldi. konuyla ilgili ayrıntıları tam hatırlamıyorum (babam anlatmıştı zaten), ama kısaca öyle.

çok çevreci biri değilimdir ama bodrumdaki yangınlar da çok canımı sıktı. öyle kanuna böyle tepki zaten :) (sabotaj değil diyen biri var mı çok merak ediyorum)[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental.

All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc.
Sosyal ağlarda paylaş

yangın olmuş ağaçlar gitmiş bitmiş
şimdi asıl olay hangi allahın kulu gidip gine ağaç dikecekki oraya ya:( bizim gibi hayatında bikere okul haline gidip ağaçlandırma yapan kaç kişi vardı acaba:(
insanların çok umrunda sanki yanmışmış çöl olmuşmuş sanki gidip bi ağaçlandırma yapıcaklar...
İşallah benim gibi düşünen biri gidip dernek açar para toplayıp ağaçlandırma yapar yazık be[hline]Ouz_UFO, 09 July 2003 23:22 tarihinde demiş ki:...
Ben gazıyorum basa, sen önüne geleni vur ;- )
Sonrada imzayı çakıncada öms den 09 July 2003 23:37 tarihinde demiş ki:
bre kekcim : ) onu bilerek yazdım ben.. olur ya hani geyik...
Chemical Kemical Kemikal Kemikıl Kemikı Kemik Kemi Kem Ke K .
Sosyal ağlarda paylaş

*!Ormanları düşünür kahve boğazına düğümlenir*
*!Chemical ın ortalıkta olduğunu görür sevinir*[hline]
Karpuz :ben korkarım özellikler beyaz ve yağlı olanlarından...
Chemical:Ben ama sölemem
Karakedi:üzerine konan bımzbırtı ---> Su bardagı
Freddy12:app lın yapmana gerek yok
Soulforged:(Edit:Yazm Hatası)
Soulforged sayesinde nadide paticik el ayarsızları kolleksiyonumuza bi kişi daha katıldı. (Hırsızlığın Böylesi)

Lan yazacak ilgi çekici bişey bulamadım link için
Sosyal ağlarda paylaş

agaclandirma projelerine marstan ba$layalim
nasilsa burdakiler hemen yaniyor,orda en azindan bi yarari olur(?!)[hline]Leathas Level 40 Ranger(Excalibur)
Azmodai, 26 June 2003 08:48 tarihinde demiş ki:
6-7 yildir icinde bulundugum guzel varlik demiste, benide benden almis
Sosyal ağlarda paylaş

turk halkinin cogunda bu gudu vardir : esseklik, okuzluk, davarlik gibi yollarla para kazanma duygusu. ha nedir, arazi mafyasi var, killi insaat sirketleri var, bunlar veriyor uc bes kurus bi koylunun ya da bir okuzun eline, dok diyor benzini yak. bu mal da gidiyor azcik para verildi ya dokuyor yakiyor. sonra da daralmis insaat pazarinda nefes almak isteyen insaat sirketleri hala karini koruyan turizm isine giriveriyor.

cozumu nedir ? cozumu sudur. VUR emri vereceksin. elindeki benzin bidonundan benzin doken ve cakmagi yakip uzerine atan okuzu, cakmak yere dustugu anda vurup geberttireceksin askeri kuvvetlere. beyni basi dort bir tarafa sacilsin.

ha ben humanistim bu nasil humanistlik ? bunun humanizmle alakasi yok ki, o essek o benzin bidonundan benzin dokmeye basladigi andan itibaren insanliktan cikiyor, evine donup karisi colugu cocuguyla yemege oturana kadar insan olmuyor ki ? herkesin malina boyle okuz cortuk dalan essek, - burada essek kelimesi kati surette esek turu hayvanlar olarak tezahur eden varolusun parcasina bir hakaret olarak kullanilmamistir - nasi herhangi birseyi hakettigini soyleyebilir ? insanca muamele ? hayir.

ha o davar degil mi o isin nedeni, kaynagi, sadece maşa mi ? o zaman maşa olmasin. maşalarin beyni dagilmaya baslayinca akillari baslarina geliverir. maşa olmazsa bidon da olmaz cakmak da. ya da cakmagi alip.....[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

ceza sadece bir bedel ödeme değil hatta çoğunlukla örnek teşkil etmedir. Böyle bi ceza da etkili olur. Arkandayım unity...[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 16 July 2003 21:28 tarihinde demiş ki:
turk halkinin cogunda bu gudu vardir : esseklik, okuzluk, davarlik gibi yollarla para kazanma duygusu. ha nedir, arazi mafyasi var, killi insaat sirketleri var, bunlar veriyor uc bes kurus bi koylunun ya da bir okuzun eline, dok diyor benzini yak. bu mal da gidiyor azcik para verildi ya dokuyor yakiyor. sonra da daralmis insaat pazarinda nefes almak isteyen insaat sirketleri hala karini koruyan turizm isine giriveriyor.

cozumu nedir ? cozumu sudur. VUR emri vereceksin. elindeki benzin bidonundan benzin doken ve cakmagi yakip uzerine atan okuzu, cakmak yere dustugu anda vurup geberttireceksin askeri kuvvetlere. beyni basi dort bir tarafa sacilsin.

ha ben humanistim bu nasil humanistlik ? bunun humanizmle alakasi yok ki, o essek o benzin bidonundan benzin dokmeye basladigi andan itibaren insanliktan cikiyor, evine donup karisi colugu cocuguyla yemege oturana kadar insan olmuyor ki ? herkesin malina boyle okuz cortuk dalan essek, - burada essek kelimesi kati surette esek turu hayvanlar olarak tezahur eden varolusun parcasina bir hakaret olarak kullanilmamistir - nasi herhangi birseyi hakettigini soyleyebilir ? insanca muamele ? hayir.

ha o davar degil mi o isin nedeni, kaynagi, sadece maşa mi ? o zaman maşa olmasin. maşalarin beyni dagilmaya baslayinca akillari baslarina geliverir. maşa olmazsa bidon da olmaz cakmak da. ya da cakmagi alip.....[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

+1[hline]
Karpuz :ben korkarım özellikler beyaz ve yağlı olanlarından...
Chemical:Ben ama sölemem
Karakedi:üzerine konan bımzbırtı ---> Su bardagı
Freddy12:app lın yapmana gerek yok
Soulforged:(Edit:Yazm Hatası)
Soulforged sayesinde nadide paticik el ayarsızları kolleksiyonumuza bi kişi daha katıldı. (Hırsızlığın Böylesi)

Lan yazacak ilgi çekici bişey bulamadım link için
Sosyal ağlarda paylaş

sen vur emri ver o da seni vursun. lol.
adamların bir öküz olduğu doğru, ama sen vurdukça adam olmaz öküzlükten boğalığa dönüşür :) bu sefer o seni vurur. if you see what i mean :)[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental.

All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Jadelith, 16 July 2003 23:50 tarihinde demiş ki:
sen vur emri ver o da seni vursun. lol.
adamların bir öküz olduğu doğru, ama sen vurdukça adam olmaz öküzlükten boğalığa dönüşür :) bu sefer o seni vurur. if you see what i mean :)[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental.

hicbirsey yapamaz. bu ulkede jandarmanin nasi yetkileri var inanamazsin. cikarirsin devriyeye askerlik yukumlulugunu yapmak uzere orduda bulunan binlerce insani. boyle davarlari gorunce ates ediverirler.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Leathas, 17 July 2003 00:53 tarihinde demiş ki:
tek geyik yapan benim galiba bu threadda[hline]Leathas Level 42 Ranger(Excalibur)
Azmodai, 26 June 2003 08:48 tarihinde demiş ki:
6-7 yildir icinde bulundugum guzel varlik demiste, benide benden almis

geyik yapıalcak bir thread değil[hline]mix edebiyat & oyun sitesi
Sosyal ağlarda paylaş

said:
GE-TA, 17 July 2003 00:38 tarihinde demiş ki:
Ormanı yakınca hayvan insan öldürünce insan mi oluyorsunuz? Biraz yavaş. Keskin sirke küpüne zarar.[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test

8 yasinda veletler gelip bogazina bicagi dayasa onlara nese icinde "bunlar cocuktur yapar" mi denir manasina gelen seyler soylemisti biri bir ara bana.

ormani yakan adam insan degil. orman denilen seyin maddi manevi onemi haddi hesabi olmayacak derecede buyuk. iklim, ekosistem, oksijen, neticesinde saglik, hayat, kisinin ailesiyle uzun bir omur yasamasi. is imkanlari hepsi ormanlara bagli.

nasil bagli ? orman denilen seyler bu gezegendeki yasamin en onemli uc bes aktorunden biri. ormanlar iklimi yumusatir. ormanlarin bulunmadigi ya da az oldugu bolgelerde yazlar ve kislar asiri uclarda gecer. bu cumleler sanki cografya kitaplarinda yasayan savlar gibi geliyor kulaga. ama tatil beldesi guneyde kisin soguktan donar, surekli soba yakar ve soba etkisiz kalir, yazin da sicaktan piser ve klimanin cabalari kus olup ucarak etkisiz kalirken birdenbire reel bir olay haline geliveriyor.

peki saglik ve aile ile mutlu bir omurun ne alakasi var yahu ormanla ? orman olmayan yerde insan ve insan futuhatinin olusturdugu zararli gaz atiklari olmayan orman tarafindan emilip yerine oksijen konamaz. temiz hava, oksijen, insan biyolojisinin EN onemli temel kaynagidir. su olsun yemek olsun, oksijen olmazsa morte. oksijen azligi olan ortamlarda yasayan insanlarin organlari daha az fonksiyonel olur, insanlar daha kolay hastalanir, omru temiz havada yasayana gore daha kisadir. kirlilik yaratici gazlarin insan bunyesinde yarattigi etkiyi saymadik bile. e peki ben hepimizin bildigi bu zimbirtilari niye soyluyorum ? 40 yasina geldiginde yasadigi sehrin hava kirliliginden iflas eden cigerleri kanser olan adamin ailesiyle o noktadan sonra gelecege guvenle bakmasina olanak azdir. iste bunun icin.

is imkaniyla ne alakasi var ? su alakasi var. turistik bolgelerde iki uc otel dikip para kazanmak icin orman yakan ESSEKLER, yedikleri haltin amacladiklari seye engel olacaginin farkinda bile degil. turkiyeye insanlar dogal guzellik ve tarihi yerler icin geliyor. period. kulturumuzle hedemizle ilgilenen yabancilarin orani, guneyde bir temiz plaj bir sicak gunes bir yesil yamac altinda dinlenmek icin gelenlere gore solda sifir.

neden turkiye giderek ispanyayi geciyor turizmde ? ispanya corak bir ulke. dagi tasi corak. akdeniz plajina girersin, arkanda bozkir. haliyle insanlar yesil ulkeyi tercih etmeye basladi. ama ispanyanin kulturu cok mu orjinal ? dogru orjinal ama her sene kultur gormeye gitmez insan. dinlenmeye gider. dolayisiyla kaybolan her agac, gelecek sene bir turistin daha az olmasi demek otellerde. turist yoksa turizm, turizm yoksa otel, acenta, bunlar yoksa da IS yoktur.

iste o cakmagi oraya atan OKUZUN yaptigi o DAVARCA hareket yukaridaki olaylara neden oluyor. simdi soyle bana, onbinlerce insanin sagligini, isini, ailevi mutlulugunu, ulkenin milli gelir ve refahini tehlikeye atan ESSEGE ne muamelesi yapalim ?[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

Unity pardon ama bana insan öldürmenin mantıklı açıklamasını mı yapıyorsun? Eğer öyleyse birşeyi gözden kaçırıyorsun. Savunduğun şeyin hiçbir şekilde mantığı olamaz. O kişinin ormanı yakma sebebinin önüne geçmedikten sonra daha sonra ormanı yaktı diye onu öldürürsen o adamdan ne farkın kalır? Doğrusunu istersen ondan daha beter olursun.[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

o işi yapan şahsa yönelmekten çok o işi o şahsa yaptıranlara yönelip gerekli işlemleri yapmak daha mantıklı

diğer türlü sen onları vurdukça onlarda türüyecek he ama 15-20 tanesini öldürdükten sonra o kişilerde orman katliamı yapmaya karşı bi korku doğar ama o kişilerin parayla beyinleri yıkandıkları belli[hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu
Sosyal ağlarda paylaş

o kişinin orman yakma sebebinin önüne geçmek zor( çünkü işin başında çok büyükler var ve sistemi feci şekilde oturtmuşlar )
ama işin bi yerinden başlamak lazım

bilinçli olarak orman yakan insanın cezası çok ama çok agır olmalıdır

zaten ilginçtir ki türkiyenin en büyük gelir kaynaklarından olan tarihi eserlerimiz ve turizmimizi sürekli tarihiyle övünen ve cennet vatan türkiye diyen bazı Ayılar yok ediyo

hem övün hemde yok et saçmalıga bak
zaten para ve güç için bu kadar acımasızca davranan insanlara acımasızca ceza vermek lazımdır bence
Sosyal ağlarda paylaş

said:
GE-TA, 17 July 2003 01:26 tarihinde demiş ki:
Unity pardon ama bana insan öldürmenin mantıklı açıklamasını mı yapıyorsun? Eğer öyleyse birşeyi gözden kaçırıyorsun. Savunduğun şeyin hiçbir şekilde mantığı olamaz. O kişinin ormanı yakma sebebinin önüne geçmedikten sonra daha sonra ormanı yaktı diye onu öldürürsen o adamdan ne farkın kalır? Doğrusunu istersen ondan daha beter olursun.[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test

muessir fiilin islenmesinde gorev alan butun essekler ayni derecede sorumludur. cakmagi atan okuzler olmasaydi o yanginlar da olmazdi.

ve hayatta herkesle de anladigi dilden konusmak gerekir. o cakmagi oraya yukarida saydigim mevhumlara ragmen atan adam ise paradan anlar, dayaktan anlar, can korkusundan anlar.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
senko, 17 July 2003 01:31 tarihinde demiş ki:
o işi yapan şahsa yönelmekten çok o işi o şahsa yaptıranlara yönelip gerekli işlemleri yapmak daha mantıklı

diğer türlü sen onları vurdukça onlarda türüyecek he ama 15-20 tanesini öldürdükten sonra o kişilerde orman katliamı yapmaya karşı bi korku doğar ama o kişilerin parayla beyinleri yıkandıkları belli[hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu

merak etme. turk halki can tehlikesi oldugu zaman para pesinde kosmaz.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

cook guzel bir ornek veriyim size. afrikada koruma altinda olan onca tur var. fakat kacak avciligin bir turlu onune gecilemiyor hicbir ulkede. onca organizasyonun, birlesmis milletlerin orgutlerinin, o devletlerin orgutlerinin beraber calismasi, ordunun, polisin kullanilmasina ragmen.

fakat epey onceki bir belgeselde anlatilan bir afrika ulkesinde durum farkliydi. kacak avcilik SIFIR di. nasil yaptiklarina gelince, kacak avcilarla basedemeyen hukumet avrupali bir emekli parali askeri ise almis. adama tum yetkileri vermisler, nasil yapacaksan yap demisler. bu kisi cok disiplinli ve iyi maas alan bir korucular teskilati kurmus, bunlar ileri derecede egitmis. ve gordukleri yerde sorgu sual olmadan kacak avcilara direkt ates aciyorlar. olen kacak avci sayisi arttikca, mucizevi bir sekilde kacak avcilik azalmaya baslamis. sonra da tamamen bitmis.

cogu cevre tarafindan bu yaklasimi medeni sayilmamakla beraber, o afrika ulkesi - adini hatirlamiyorum hic sormayin - o belgeselin anlattigina gore o tarihte 3-5 yildir HIC kacak avciligin olmadigi tek afrika ulkesiymis.

isin sirri nerde biliyor musunuz ? surda. kalasnikof 250-300 dolar orada. mermiler de ucuz. artik zulu savascilarinin elinde mizrak kalkan degil, keles var. zulular kacak avcilik yapiyor diye degil ornek olarak soyledim.

bu kacak avci olan kisiler aslinda oranin yerli halkindan cikiyor. kendi torelerine gore hayvan oldurmek suc degil, zaten camur kilden kulubede yasiyorlar. sen NE ceza verirsen ver, istersen 10 yil hapse at, o yerli icin bir kez kacak avcilik yaptiginda kazandigi 1000 dolar tum ailesine omur boyu yeter. adamin cezalar umurunda degil. ama kendi HAYATI umurunda. hayati sozkonusu olunca insanlar kalasnikoflari birakiveriyor bir koseye. iste isin sirri bu.

ha yok egitmek lazim hodo lazim az para kazaniyolar demesin kimse. afrikada cok farkli gucler is basinda. ve bunlar sadece dis gucler degil. kabile yapisi hala had safhada kuvvetli, insan kitlelerini sefler yonetiyor, birbirleriyle savasiyorlar. daha once hatirlarsiniz katliama varan boyutta savaslar yapiyorlardi 10 yil oncesine kadar. uzun lafin kisasi adamlar ne egitilmeyi ariyor, ne de istiyor.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...