Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PVP de püf noktalar!

apuha

Öne çıkan mesajlar

Burda Viceroy gibi bu isi benden daha iyi anlatacak oyuncular var ancak uzun suredir paticika yorum yazmadigini ve bu konuya mesaj atmiyacagini vaysyarak kendi fikirlerimi beyan edecegim burda.
Her oyunda oldugu gibi oncelikle sansa bakiyor PvP. Senin icinde oldugun gemiye dusmaninin gemisine gemi duzenine vs. Bu faktoru etkileyemedigimize gore biz etkileyebildigimiz faktorler uzerine yorum yapalim.

1) Gemimizi taniyalim : Kullandigimiz gemiyi ve yapabiliceklerini tanimamiz lazim oncelikle. Skillerimizin elverdigi en iyi gemiyi kullanmaliyiz. Ornegin Missile skillerimiz iyiyse caldari, laser iyiyse amar gibi. Bunun disinda geminizin hangi gemileri kolayca yenebilicegini hangi gemilere ve setuplara karsi hic sansinin olmadigini bilmek te lazim ki bu iki yolla oluyor : 1 deneyim 2 bol bol forum okuyarak.

2) Kendimizi taniyalim : yapabiliceklerimizi verebilicegimiz zarari, alabilicegimiz zarari. Eski bir oyuncuyu yenememek gibi bir ihtimal yokoyunda ancak karsi tarafin sizden iyi oldugunu goze alarak gerekirse savasdan kacinalim. Sun tzu'dan bir ornek vereyim : "Iyi bir general savastan zamaninda cekilmesini bilen generaldir"

3) Iletisim : Eve online bir multiplayer oyun. Demek ki neymis baska oyuncularla beraber oynuyormusuz. ve tabiki baska oyunculara karsi. Savsa katilicaginiz kisilerin ozelliklerini bilmenizde yarar var. Gemisi ne yapabiliyor ne gibi zarari kaldirabilir ne kadar hizla gidebilir dusmanin hedefleme sistemini bozabilirmi yoksa sadece zarar verme uzerinemi odaklanmi. Bu noktalar cok onemli, bunun disinda savas esnasindaki iletisimde, savasi kazanip kazanmamanizi belirler. Team Speak den sasmayin. Konusmak yazmaktan cok cok daha hizli oldugu icin, cok faydasini gorursunuz. Gerekmedikce kendinizi tehlikeye atmassiniz yada takim arkadaslarinizin yardimina zamaninda kosabilirsiniz zira hem savasip hemde yardim icin bir seyler yazmak derdini yazarak anlatmak dikkatinizi oldukca dagaticaktir.

4) Casusluk : Mumkunse baska bir karakter dusmani izlesin. Bu sizin ikinci bir accountunuz olabilir yada covert op icindeki bir arkadasiniz olabilir. Dusmanin gucunu sayisini, gemilerini, yerini ve bunun gibi bir cok onemli haberi size bildiren bir ajan dadindan yinmez. Boylece stargate de karsilastiginiz dusmaniniza saldirirken acaba gatein dier tarafinda 10 tane dusman beni bekliyormu diye dusunmessiniz, yada bundan haberdar olarak tuzaga dusmekten kurtulursunuz.

5)Cesaret : evet komik gelicek ancak hicbir zaman takim arkadasinizi savasin ortasinda birakmayin taki durum tamamen umutsuz olana dek. Bunun disinda eve pvp uzerine kurulu bir oyun acaba saldirsam kem kum etmeyin, eglence icin pvp yapiyorsunuz, altinizdaki geminin kaybi sizi ekonomik olarak derinden etkilemiycekse saldirin ve eglenmenize bakin. Unutmayin ki stokladiginiz onca para pvpyapmadiginiz surece hicbirseye yaramiycaktir, gidin sims fln oynayin o zmn ne bileyim. Ha benim gibi yapip 2 haftada 6 battleshipde kaybetmeyin kisacasi benim yaptigim dobiligi yapmayin, cesur olun ama kesinlikle olmayacak ise de bismillah demeyin.

Devam ederim aklima gelirsee. Ha bu arada yukarda bir guide var orda pvp ile ilgili birseyler yazmistim zaten. Simdi yeni eccm sistemi geldi onu degistiricem yakinda. selamlar.[signature][hline]Leila Kanz, Captain of Scorpion Class Battleship
"Resistance is futile!"
http://under-the-runes.deviantart.com/
Sosyal ağlarda paylaş

Çok uzun süredir oynamasam da bir pirate corpda bulunduğum için yavaştan öğrenmeye başladım :).Ben de bir kaç şey söyleyim.Öncelikle düşman gemisini bilmek gerek.Mesela ben bir kez rifter sanarak gittiğimde karşımda bir assault frig bulmuştum :).O yüzden geminin infosuna bakmak önemlidir hedef seçerken.Corp chat veya personal chat yerine Local Chat i tercih etmelisin.Bu sana o sistemde kimlerin olduğunun bilgisini ve savaşı kazanıp kazanamayacağının bir fikrini verir.Ayrıca bulunduğun sistemde güvenli noktalar oluşturup gatelere insta jumplar bookmarklarsan düşmandan kaçınmak kolay olacaktır ki düşmandan kaçınıp en uygun zamanda vurmak her zaman direk kafa kafaya savaşmaktan daha iyidir.Ve tabi ki scannerı kullanmayı öğrenmelisin,bu aslında daha çok casusların işi olsa da solo olarak savaşıyorsan düşmanın yerini bilmek her zaman iyidir :).Leila'nın da dediği gibi Teamspeak gibi programlar fleet pvpsinde çok işe yarar,yazarak 10 sn sürecek birşeyi 2 sn de konuşarak söyleyebilmek büyük avantaj,vede tabi gang chat yerine local chati açık durabilir :).Son olarak pvp yapacaksan kaybını karşılayabileceğin gemi ile yapmalısın.Pvpyi öğrenirken hatalar çok yapılıyor ve sonuçları genelde gemi kaybı+clone masrafı+ekipman masrafları oluyor ki yeteneklerin geliştikçe bu masraf artıyor.Son olarak WCS takma gemine :),wcsleri sadece hauler ve minerlar takar.

[signature][hline]Eaglef Ifock |SWG|(Retired)
Forgon,the space orc |EVE|

[Bu mesaj codmaster tarafından 09 Eylül 2005 02:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...