elvyn Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 said: Penthesilea, 05 Eylül 2005 03:24 tarihinde demiş ki: Insani duygulari ve vasiflari bir kenara birakmaniz lazim. Yanlış anlaşılmaya ziyadesiyle müsait bir cümle olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Doguyu kurtaran kurtlere karsı latife yaptım bir ırka karsı degıl o lafım.Doguyu zamanında kurtaranlar urfalılarla,maraslılarla omuz omuza,aynı amac ıcın carpısmıs kurtlerdır.[signature][hline]shinsetsu desu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 doğru demiş bence. Adamın bir zekası var ama kötü yolda kullanmış.[signature][hline]Eforran of the Eclipse Galaxy Emekli yakın dövüş üstadı:D... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Urfalı Maraşlı dediğin Kürt oluyor. Onlar da Urfalı Maraşlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Dayanamayıp yazıcam , bu topicte en doğru yorumları bence penth yapıyor . Kürt diye bir şey yoktur . Sadece Türk vardır , bunların bazıları biz kendi devletimizi kuracaz diye deyoluk yapıp olay çıkartır o kadar . Kanun şuna benzer bişeyler der : "Türkiye cumhuriyeti vatandaşlığını benimsemiş her birey , din,renk,ırk ayrımı yapılmadan Türk kabul edilir . " (tam cümleyi şu anda hatırlamıyorum) edit:imla hatası[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim , Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek , Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek , Beni sevdiğini hayal edebilmek için... Geyyik [Bu imza zgrw tarafından 18 January 2004 17:38 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj zgrw tarafından 05 Eylül 2005 03:29 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Bir başka kocaman doğru daha(inatla +1 yazmayacam)[signature][hline]Eforran of the Eclipse Galaxy Emekli yakın dövüş üstadı:D... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 said: elvyn, 05 Eylül 2005 03:27 tarihinde demiş ki: Urfalı Maraşlı dediğin Kürt oluyor. Onlar da Urfalı Maraşlı. Urfa'da Maras'da bir tek Kurtler mi yasiyor zannediyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Yanlış anladın. Kürtlerle Urfalıyı Maraşlıyı ayırmak yanlış, Kürtler de Urfalı Maraşlı demek istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 ınsanalrın anlamadıgı bu toprakalra gonul vermıs ınsanlar turk kurt ayrımı yapmaz bazı gerızekalıalr turkıyede su kadar mılyon kurt yasıyor hadı bunlara devlet kurduralı mdıye dusunuyor ama farkında olmadıkalrı o kadar mılyon ınsanın yuzde 90 ı bızle beraber yasamaya devam etmek ıstıyor yuzde 10 luk gudubet bır kıtle yuzunden koskoca bır ırkın onuru ve haysıyetı ayakalr altına alınıyor Ataturk ızmırdekı valı konagına gırerken yunan bayragına basmamıştı ve her konuşmasında yunanlılar emperyalıstlere ozendı ve onlar gıbı olmak ıstedıler bırgun emınım ıkı toplumda bırbırıyle barıs ıcınde yaşıycaktır demiştir 10 yıl gecmeden yunan başbakanı Ataturku nobel barış odulune aday gostermiştir suçlu yunanlı degıl onları kandırıp bızı bırbırımıze dusurenlerdı cunkı ve Ataturk hepsını gorebılen vasıflı bır lıder oldugu ıcın neyın ne oldugunu bılıyordu butun yunanlıları gebertıcez allah allah dıye yaklasabılırdı ve tum halkı gaza getırebılırdı ama bunu yapmadı onu Mustafa Kemal yapanda budur bu yuzden Ataturktur kendısı burda sormamız gereken soru "Kime karşı savaşmamız lazım ?" sorusudur bu soruyu cozmeden bır adım ılerı gıdemeyız[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang [Bu mesaj Viktor tarafından 05 Eylül 2005 03:34 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Viktor tarafından 05 Eylül 2005 03:36 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 [Bu mesaj Viktor tarafından 05 Eylül 2005 03:36 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Keşke , Ataürkle tanışa bilseydim . Hep idolüm olmuştur benim :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim , Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek , Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek , Beni sevdiğini hayal edebilmek için... Geyyik [Bu imza zgrw tarafından 18 January 2004 17:38 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 said: elvyn, 05 Eylül 2005 03:27 tarihinde demiş ki: Urfalı Maraşlı dediğin Kürt oluyor. Onlar da Urfalı Maraşlı. Urfanın,Maraşın çoğunluğu Türktür.Onlar kürt demekle olmuyor sadece suriyeden,ıraktan,irandan oralara kaçak gelmiş birsürü kürt vatandaş var.Kurtulus harbinde orada dusmanı puskurtmus olanlarda sanlıurfalı,kahramanmaraslı turklerdır.[signature][hline]shinsetsu desu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Ben nefret ediyorum Türk-Kürt-Laz-Pontus-Ankaralı-Tarabyalı muhabbetinden.[signature][hline]Eforran of the Eclipse Galaxy Emekli yakın dövüş üstadı:D... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 said: Viktor, 05 Eylül 2005 03:33 tarihinde demiş ki: burda sormamız gereken soru "Kime karşı savaşmamız lazım ?" sorusudur bu soruyu cozmeden bır adım ılerı gıdemeyız işte budur......[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 said: Apache, 05 Eylül 2005 03:36 tarihinde demiş ki: said: elvyn, 05 Eylül 2005 03:27 tarihinde demiş ki: Urfalı Maraşlı dediğin Kürt oluyor. Onlar da Urfalı Maraşlı. Urfanın,Maraşın çoğunluğu Türktür.Onlar kürt demekle olmuyor sadece suriyeden,ıraktan,irandan oralara kaçak gelmiş birsürü kürt vatandaş var.Kurtulus harbinde orada dusmanı puskurtmus olanlarda sanlıurfalı,kahramanmaraslı turklerdır. said: elvyn, 05 Eylül 2005 03:30 tarihinde demiş ki: Kürtlerle Urfalıyı Maraşlıyı ayırmak yanlış, Kürtler de Urfalı Maraşlı demek istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 @ elvyn anladim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 said: Viktor, 05 Eylül 2005 03:33 tarihinde demiş ki: ınsanalrın anlamadıgı bu toprakalra gonul vermıs ınsanlar turk kurt ayrımı yapmaz bazı gerızekalıalr turkıyede su kadar mılyon kurt yasıyor hadı bunlara devlet kurduralı mdıye dusunuyor ama farkında olmadıkalrı o kadar mılyon ınsanın yuzde 90 ı bızle beraber yasamaya devam etmek ıstıyor yuzde 10 luk gudubet bır kıtle yuzunden koskoca bır ırkın onuru ve haysıyetı ayakalr altına alınıyor Ataturk ızmırdekı valı konagına gırerken yunan bayragına basmamıştı ve her konuşmasında yunanlılar emperyalıstlere ozendı ve onlar gıbı olmak ıstedıler bırgun emınım ıkı toplumda bırbırıyle barıs ıcınde yaşıycaktır demiştir 10 yıl gecmeden yunan başbakanı Ataturku nobel barış odulune aday gostermiştir suçlu yunanlı degıl onları kandırıp bızı bırbırımıze dusurenlerdı cunkı ve Ataturk hepsını gorebılen vasıflı bır lıder oldugu ıcın neyın ne oldugunu bılıyordu butun yunanlıları gebertıcez allah allah dıye yaklasabılırdı ve tum halkı gaza getırebılırdı ama bunu yapmadı onu Mustafa Kemal yapanda budur bu yuzden Ataturktur kendısı burda sormamız gereken soru "Kime karşı savaşmamız lazım ?" sorusudur bu soruyu cozmeden bır adım ılerı gıdemeyız Aynen imzaliyorum. Savasanlar devletlerdir, milletler degil. Siz ne yaparsaniz yapin, yüzlerce yil kardesce yasamis insanlari düsman edemezsiniz, ayni devletlerin savaslari gibi bu düsmanliklar da gelip gecicidir cünkü bu düsmanliklari yaratan devletlerin cikar catismalaridir. Gün gelecek, Türkiye özellikle 20. yüzyilin sonundaki PKK terörüne aci bir ani olarak bakacak. Ama o zaman bu terörü lanetleyenler sadece Türk irki degil, zamaninda terörü cikis yolu sanmis bir adamin bilinclenmis torunu da olacak. Insanlari ellerinde olmayan, secme sanslari bulunmayan seyleri göz önüne alarak kategorize eder, onlara buna göre muamele gösterirseniz, en büyük ayrimciligi siz yapmis olur, o adamlara da bu ayrimciliga karsi toplanma ve kendini savunma duygusu asilarsiniz. 100 yil önce Ingiltere Türkiye'nin tüm düzeninin icine etti, bugün de Amerika ediyor. Eh, Ingiltere geldi gecti, Amerika'nin köpegi oldu. Amerika'da gececek, ama Türk Milleti'nin baglari baki kalacak. Bu tür oyunlara gelmemek hepimiz icin en hayirlisi olur[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Penthesilea, Night Elf Huntress In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 said: Viktor, 05 Eylül 2005 03:33 tarihinde demiş ki: burda sormamız gereken soru "Kime karşı savaşmamız lazım ?" sorusudur bu soruyu cozmeden bır adım ılerı gıdemeyız savaşmamız gereken kim den önce , savaşmamız gereken ne diye sormak gerek. ki bence bu "pkk=kürt, kürt=pkk" saçmalığı. çünkü; bu düşünce devam ettiği sürece 1. kürtler pkknın tek çıkışları olduğunu sanacak. 2. sayın türk şövenistleri bunu fırsat bilip salya akıtarak ırkçılığa devam edecek. 3. avrupa beyinsizi "barbar türkler pis türkler" alt yazısı altında pkk ya yapılanları kürtlere yapılıyor diye sunacak. haliyle çözüm mözüm bi bok olmayacak. yani benim görebildiğim bu belki daha başka yol da vardır. bilmiyorum.[signature][hline]pppppt.. kediler çorba içmezki! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 "Kime karşı savaşmamız lazım ?" PKK bıtse MKK başlıycak kurt ısyanı bıtse atıyorum vanlılar ısyana baslıycak kurtler aklansa ermenıler gelıcek rumlar gelıcek hepsı bıtse bu defa sozde lazları temsılen bır LKK kurulucak "Kime karşı savaşmamız lazım ?" sorunun cevabı cok zor cevabı bulsak cozumu ondan dahada zor bu soru cozulmedıgı surece hıcbırsey degısmıycek hersey eskısı gıbı kalıcak "Kime karşı savaşmamız lazım ?" oturun ıyıce bır dusunun 19. yuzyıl osmanlısından gunumuz turkıyesıne kadar olan tarıhı analız edın neler degişti neler degişmedi dunyada neler degişti dıkkatle araştırın sonra herşeye kım veya kımler sebep oluyor onu cıkarın ortaya "Kime karşı savaşmamız lazım ?" butun dogruların arkasındakı dogruyu bulabılmek ıcın oncelıkle bu soruyu cevaplayabılmemız lazım[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang [Bu mesaj Viktor tarafından 05 Eylül 2005 04:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 salak bu adamlar ya. bu zamanda ulke kurmak ne kadar zor haberleri yok heralde. kim urasir o kadar isle. birakin kuzu kuzu yasayin iste hazir memeleket var ne guzel, nedir ki derdiniz... @elvyn:amerika var, cok kesin kaynaklarim var ayrica.[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US) Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gordios Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Tito Ne Demiş: Atatürk Dünyanın En Akıllı Lideridir. Bu Arada Bu Titoda Çok Akıllı İnsanmış.Tito Yugoslavyanın Lideriymiş O Zaman. Ben ATATÜRKten AKıllı birsiini TAnımıyorum[signature][hline]~. _______ ~. /__||__| ~ |vw_____;¯¯¯| ~ (O)_____(O)_/ THE GOLF Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 bu kürt olayları ve sorunuyla ilginç bir kaç yazı buldum. ek$i sözlükten galatyphoon yazmış. kürtler/@galatyphoon kürt feodalizmi/@galatyphoon kürt sorunu/@galatyphoon yazarını tanımıyorum, bilgiler kesin doğru mu bilmiyorum, yazılar hakkında yorum da yapmıyorum sadece ama sadece okunası diyorum. iddia edilenlerle ilgili bilgisi olan döksün ortaya. ister öm ister burası fark yapmaz.[signature][hline]pppppt.. kediler çorba içmezki! [Bu mesaj Rahan tarafından 05 Eylül 2005 10:03 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 said: Gordios, 05 Eylül 2005 09:52 tarihinde demiş ki: Tito Ne Demiş: Atatürk Dünyanın En Akıllı Lideridir. Bu Arada Bu Titoda Çok Akıllı İnsanmış.Tito Yugoslavyanın Lideriymiş O Zaman. Ben ATATÜRKten AKıllı birsiini TAnımıyorum Hitler'de cok akilliydi, önemli olan insan olmak. Atatürk hem liderlik hem de insanlik vasiflarina sahip bir liderdi. Sen bu baslikta acik acik Atatürk'ün toplumun bir kesimini bos bir vaatle kandirdigini ve günümüzdeki teröre sebebiyet verdigini söyledin ya, ne bicim Türksün sen?[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Penthesilea, Night Elf Huntress In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? [Bu mesaj Penthesilea tarafından 05 Eylül 2005 10:53 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Noluyo' lan? Hitlere laf yok. Atatürk'e de laf etmeyin. Sevmeyiz sizi.[signature][hline] selam : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2005 Viktor güzel diyorsun 'kimse karşı savaşmamız lazım?' diye (hedefe yönelik güzel bir tespit) ama daha sonra belli olan tehtitleri neden saymadın bilmiyorum? Bugün açık açık pkk arkasındaki güç ABD ve kısmen AB'dir. Askeri kanattan gelen onca açıklamaya rağmen Irak'ta örgüte karşı bir harekata girişilmemesi bunun en açık kanıtıdır. Kaldı ki bizzat ABD pkkyı kullanmakta, Türkiye'yi bu sorunlarla karıştımakta, Saddam Hüseyin döneminde kısıtlı bir bölgede at koşturan Barzani-Talabani ikilisinin tüm Irak'ta söz sahibi olmasını sağlamaktadır (bu liderlerin sürekli -sözde- Kürdistan vurgusu dikkatten kaçmamalıdır). Diğer taraftan ABD'nin pkkya yardım ettiği bir çok yayın organında açıklanmış (belgeleriyle), hatta emekli bir çok paşa da kitaplarında bunları belirtmişlerdir. İşte böyle bir durumda pkk üzerinden Kürt yurttaşlarımıza hakaretler yağdırmak, azgın ırkçılık çağrıları yapmak ancak ABD ve AB'nin ekmeğine yağ sürmek anlamına gelir. Anlamıyor musunuz? Pkk orada burada eylem yaparken, buna karşılık ta tepki gösterilirken ABD Beyaz Saray'da oturanlar avuçlarını sıvazlayıp pis pis gülüyorlar. Karşı tarafın hedefi ve faaliyetleri açık açık belli. Ne var ki biz hala olayların arkasında o mu var bu mu var, Kürtler bölücü müdür değil midir vb. tartışmaları yapıyoruz. Holding medyası ne yazık ki gerçekleri yansıtmıyor, insanları provake etmek için elinden geleni yapıyor. Pkknın 2'ye hatta 3'e bölündüğü bir ortamda tüm olayların tek bir merkezden yönetildiği havasını vermeye çalışıyor. Yalnız bizler değil onlarda da bölünme var: bir tarafta Zanalar, diğerinde Öcalanlar. Tüm bu olaylardaki çelişkileri iyi yakalayıp, ülkeyi Yugoslavya benzeri bir iç savaşa sürüklenmeden kurtarmak lazım. Bunu da ancak kitlesel oluşumlara katılarak yapabiliriz. Viktor'un dediği gibi internet üzerinden e-posta atarak, miting düzenleyerek (provakasyona izin vermeden), arkadaşlarla konu hakkında çözümler üreterek vs. Kimilerinin aşağıladığı bu emekler hiçbir zaman boşa gitmiyor, hayatta yapılan herşey ona az veya çok bir müdahaledir; ve bu yaşamı değiştirebilmek bizim elimizdedir. Ne olursa olsun Atatürk'ün millet kavramını asla akıldan çıkarmamalıyız. Türk milleti, Türk ve Kürt kavimlerinden oluşmuştur ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran insanlar Türk Milleti'ne aittir. 1950'lere kadar başarıyla uygulanan bir arada yaşama amacı ne yazık ki derin yaralar almıştır, fakat onarılmaz değildir.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış; Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar