Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AB Statüsüne Genel bakış..

Trasty

Öne çıkan mesajlar

Bilindiği üzere Anelka'nın AB Statüsünde oynaması reddedildi ..

Fakat bu mantıkla nereye kadar diyorum .. Avrupa kluplerine genel bir bakış yaptığımızda Sadece Avrupa dışı Futbolcu kısıtlaması getiriliyor bazı Avrupa ülkelerinde o bile mevcut değil bildiğiniz gibi ..

Ve bu şekilde bir politika izleyen ülkelerin takımları avrupa arenasında ülkemize nazaran çok daha başarılı durumda..

Bir Fenerbahçenin , Bir Beşiktaşımızın , Bir Galatasarayımızın br Trabzonsporumuzun Kadrosunu genişletilmesine izin verilmiyor ..

Ve futbolumuz krişileşmiş şekilde hep yerinde saymaya devam ediyor .. Yabancı ülkelerde Türk futbolcularımıza bile AB Statüsü hakkı verilirken Yıldıray , Emre, Rüştü , Nihat ve benzeri birçok örnek gibi biz hala 6 Yabancıyla yerimizde sayıyoruz

Önümüzün açılması için bazı revizyonlar gerekli .. Sesimizi duyuramasakta Federasyona seslenmek lazım ..

Nihat Özdemirin dediği gibi .. Bu şekilde bir sistemle, Allah yardımcımız olsun,

Galatasarayın yardımcısı olsun , Beşiktaşın yardımcısı olsun ve Tüm Türk Futbolunun yardımcısı olsun
Sosyal ağlarda paylaş

Ne zamanki federasyonumuz Türkiye'ye gelen yabancıların geldikleri sezon öncesi kendi ülkelerindeki milli takımlarında %70 milli kadroda yer almış olması kuralını getirir, bende sınırsız yabancı kuralını benimserim bir futbolsever olarak.

Bunun harici bir oluşum da kendi genç yeteneklerimizin önünü kesmekten öteye gidemiyoruz.

Gözleri sadece klüp takımlarının başarısından başka bir noktaya odaklanamayan yöneticilerin verdikleri demeçleri dinlerken, birde aklınıza bu yaz oynanan dünya gençler turnuvasında yaşadıklarımızı getirin.

O genç takımda yer alan kaç oyuncunun sezon içinde forma şansı bulduğunu hatırlayın ve o şampiyonadaki başarımızı değerlendirin.
Sosyal ağlarda paylaş

olaya genel bir bakış atıcak olursan.. "avrupa dışı" oyuncu statüsü diye bir şey yok... "avrupa birliği dışı" oyuncu kısıtlaması var. bu da avrupa birliği yasaları içindeki " birlik üyesi ülke vatandaşlarının serbest dolaşma / çalışma izni" çerçevesinde. ancak ülke spor mahkemelerine yapılan başvurulara göre (nihat / rüştü olayında olduğu gibi ) avrupa birliğine aday ülkelerin futbolcularıda bu kategoriye girdi.

olayın futbl kısmına bakıcak olursak. özellikle yabancı sınırlaması olmayan avrupa ülkelerinin milli takım seviyelerindeki başarılana bakarsak , son 10 yılda özellikle takım oyunu konusunda büyük bir gerileme gösterdikleri apaçık ortada. son dünya kupası buna güzel bir örnek. hollanda kupaya katılamadı , fikstür avantajı ve kahn ın büyük becersisi sayesinde finale kadar çıkan almanya ve yine diğer takımların erken elenmeleri sayesinde şeyrek finale çıkan türkiye dışında adından söz ettiren bir avrupa takımı sahneye çıkmadı.

yabancı oyuncu konusundaki sınırlamarın , belirli koşullar altında kaldırılması taraftarıyım..
örneğin "B" takımlar ligi altında , takımların yedek oyuncularının belirli bir hedef altında mücadele ettiği bir lig oluşturulabilir. bu sayede milli futbolcularımızın maç eksiği giderilmiş olur

konu uzaaar gider...

nihat özdemire bir kaç laf edip ondan sonra mesajı bitiricem.

2 sezon önce beşiktaş giunti için AB statüsünde oynatmak için başvuruda bulundu. federasyon red etti. nihat özdemir o zamanlar kış uykusunda falan mıydı da beşiktaşa destek olmadı? şimdi kendisine yapıldığında "aman devlet baba bize yardım et" diyor?[signature][hline]www.kemirgen.net
Heyd - Jedi Padawan
Deadem - Master Bio-Engineer - Master Ranger
series, 30 Ağustos 2005 19:55 tarihinde demiş ki:
pardon
Sosyal ağlarda paylaş

yanlış bir düşünce. o zaman anadolu takımları bütün takımı afrikalılardan kurar, bizimkiler ekmek yiyemez. bu yabancılar hem ucuz hem değişik işe yarar oynuyorlar daha işine gelir anadolu kulüplerinin.[signature][hline]Ver elini sonsuza. Al beni dünyadan..
Sosyal ağlarda paylaş

Ne AB statüsünü kabul ediyorum nede 6+ yabancıyı.

Peki Neden?

İngiltere
Fransa
Almanya

bu ülkeler yeni futbolcu yetiştiremez oldular.Sırf bu kurallar yüzünden bütün takımlar tamamen yabancıdan ibaret.
Türkiye dede böyle olmasın.
Anelka yı Ab statüsünde oynat onlarıda oynat
Kimi yetiştirecek klupler Milli Takıma ?[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında

[b][b]Böyle yazmak çok zevkli şimdilik burda böyle bi yazı var.Under cons hesabı güzel bir özlü söz bulup kondurucam buraya...[/b][/b]
bLogger oLdum ben!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...