Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neden Her Canlı Ölüyor !!!

Gawain

Öne çıkan mesajlar

said:
horacegoesskiing, 04 June 2003 17:34 tarihinde demiş ki:
Soruyu tekrar şöle soriim:

Neden organizmalar kendi kendilerini yok etmeye programlı.[hline]Ben akıllıyım.

3. kez açıklıyım. Kendi kendini yok etmeye programlı değiller sadece kullanıla kullanıla eskiyorlar ve zamanla yenilenme hızları azalıyor. Doğal olarak bir zaman sonra yenilenemiyor ve ölüyor.[hline]Kalplerdeki Kaymak

Asli

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mans, 04 June 2003 17:35 tarihinde demiş ki:
Çünkü biri tamamen mantık diğeri tam tersi üzerine kurulmuş düzeneklerdir.

bu kısmına katılamıcam yannız. birkaç kabulden sonra geri kalanı gayet mantıklı olabiliyor aslında...

Fakat evet din meselesine girmeyelim hiç lütfen. Öyle bi cevap verecek olanlar hepsinin adına, inanan biri olarak şunu söylüyorum: Allah öyle istemiş.[hline]Ben akıllıyım.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mans, 04 June 2003 17:35 tarihinde demiş ki:
Kardeşim bu olayları tanrı böyle istiyor atıp tutamazsınız.
Mollalık yapmayın şurada.
Olayın bilimsel yönünü inceliyor millet.
Bilim ve din asla yan yana olamaz.
Çünkü biri tamamen mantık diğeri tam tersi üzerine kurulmuş düzeneklerdir.
Yani bu konulara tanrı ve din alet edilemez.
Zaten bizim göremeyeceğimiz yıllarda insan ölümsüzlüğe yakşalacak.

al işte konuyu yin dine getirdi
kardeşim anlamıyon galiba burda ben de dahil bi kaç kişi tanrı diye bişi tanımıyoz oke başka yönlü anlat dinle alakalı olmasın ![hline] wrak wrakkk
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 04 June 2003 17:35 tarihinde demiş ki:
said:
horacegoesskiing, 04 June 2003 17:34 tarihinde demiş ki:
Soruyu tekrar şöle soriim:

Neden organizmalar kendi kendilerini yok etmeye programlı.[hline]Ben akıllıyım.

3. kez açıklıyım. Kendi kendini yok etmeye programlı değiller sadece kullanıla kullanıla eskiyorlar ve zamanla yenilenme hızları azalıyor. Doğal olarak bir zaman sonra yenilenemiyor ve ölüyor.[hline]Kalplerdeki Kaymak

Asli

hayır kardeş öle olmuyo o iş. yenilenemiyo olması program dahili bi durum. Vücudunu yenileyemeyen kadın çocuk doğurabiliyo mesela işte anlatabiliyomuyum. Hep o hormonlar salgılanabilir. Neticede hiçbirşart altında durum değişmiyo. Yiyoruz ve sıçıyoruz bebekken de ölmek üzereyken de.[hline]Ben akıllıyım.
Sosyal ağlarda paylaş

absolut anlattigin sey kismen dogru.

yalniz, dogada "olumsuz" canlilar da var: bakteriler.

omur gibi bir kavrama sahip degiller, kaldi ki hucreli canlilarin evrimlesmesinden once de vardilar.
topictekine benzer bir soruyu ben de biyolog(resmen olmasa da bir cok "belgeli" biyologdan iyi bir arkadasim, daha ogrenimi bitmedi) bir arkadasima sormustum, aldigim yanit suna benzer bisey idi diye hatirliyorum: (tekrar sorup tam dogru yaniti yazacagim unutmassam)

bakteriler gibi "olumsuz" canlilardaki kromozom orgu yapilari ile "olumlu" -aslinda olumlu oldugumuz soylenemez, biyolojik olarak butun "canliligimiz" genetik kodumuzdan ibaret, ve bu kod yokolmuyor, daha kuvvetlenerek (buyuk oranda) varligini surduruyor- canlilardaki yapilar farkli imis.

"olumlulugu" getiren orgu yapili canlilar evrimsel olarak (genetik kodunu aktarma basarisi) "olumsuz" canlilari baskilamislar ve buyuk oranda onlar gelismis.

basit dille, yani orgu yapisi degistiginde bize gelen evrimsel avantaj "olumu" cok rahat kompanse edebiliyor.

bu degisik orgu yapisinin diger avantajlarini hatirlamiyorum, arkadasimla konustugumda yazarim.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

Sosyal ağlarda paylaş

Bir kaset (hücre) düşün. Sürekli bir öncekini kopyalıyorsun ve bir sonraki için yeni olanı kullanıyorsun. Başlarda (bebeklik ve gençlik) kopyalar son derece kalitelidir. Ama bir zaman sonra artık kaset kopyalarında çizikler, ekranda kaymalar vs vs başlar. Neden çünkü artık orijinal halinden uzaklaşmıştır. Ve bir zaman sonrada artık izlenemez kopyalanamaz hale gelir (ölüm).[hline]Kalplerdeki Kaymak

Asli

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Soulbringer, 04 June 2003 17:47 tarihinde demiş ki:
Kuralı tanrı koydugu için ya uyarsın yada şimdikiler gibi maskeli dolaşırsın...[hline]†Tanrıdan önce karanlık vardı....†

vela havleeeeeeeeeee
* kafayı yemek üzeredir [hline] wrak wrakkk
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sly-One, 04 June 2003 18:01 tarihinde demiş ki:
allah oyle istemiş bir açıklama diil açıklamadan kaçıştır bu arada. yanine tartışıosunuz dikkat etmedim ama gıcık kaparım allah oyle istemiş sorgulama "itaat et" mantıgına.[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar
olurmu be allah dediyse itaat edeceksin :)[hline] wrak wrakkk
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mans, 04 June 2003 18:12 tarihinde demiş ki:
Her konuyu dine çevirmeye çok meraklısınız.
Her konuda bunu yapıyorsunuz.
Ben gidiyorum.Bana ithafen yazı yazmayın.

meuhaehuaue abi sana diyecek başka laf bulamıyorum yane
bu konuyu dine çeviren sensin allahı katan sensin ben dedim bi yerde bu konuyu dine bağlamayın diye[hline] wrak wrakkk
Sosyal ağlarda paylaş

Mans +1 valla paticik tayfasının bu kadar dindar oldugunu bilmiyordum :). Siz Liv Tyler taş gibi karı diye topic açılsa onu bile Liv Tyler neden tesettür giymiyor diyip teolojik tartışmaya çevirirsiniz iki dakikada.[hline]Ra_d, fi tarihinde demiş ki:
praw'ı belediye zehirlemiş.[/b]

Querquobad Quane[SnowLords]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Estel_Anorien, 04 June 2003 18:16 tarihinde demiş ki:
Mans +1 valla paticik tayfasının bu kadar dindar oldugunu bilmiyordum :). Siz Liv Tyler taş gibi karı diye topic açılsa onu bile Liv Tyler neden tesettür giymiyor diyip teolojik tartışmaya çevirirsiniz iki dakikada.[hline]Ra_d, fi tarihinde demiş ki:
praw'ı belediye zehirlemiş.[/b]

Querquobad Quane[SnowLords]

nihoho :) yarıldım düşünsenize liv tyler türban fln giyiyor :)[hline] wrak wrakkk
Sosyal ağlarda paylaş

ehuah iyi taktik ben öss sınavında da bunu uyguluycam
bla bla bla neden bööledir?
allah ööle dediği için ööledir araştırılmaz irdelenmez cvp dahi getirilmez :)) sonra da inançlarım yüzünden üniversiteye gidemiorum die tv lere çıkıp açıklamalarda bulunucam zuhahah hayat kolay! yaşasın ölüm! buyursun tanrı da kabul edelim! peki!!![hline]lovin' all the non-existing things...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 04 June 2003 18:21 tarihinde demiş ki:
Din konusunu tartışmaya açmayın lütfen.

Liv Tyler konusunu daha derinden tartışmak isterdim. Bildiğim güzel bir lokanta var Liv hanım buyrun orda tartışır yakınlaşır belki birbirimize gönül kapılarımızı açarız. Allahım düşüncesi bile güzel. :)[hline]Kalplerdeki Kaymak

Asli

honk artık televolede çıkar
absolut ve türbanlı liv aşkında son gelişme [hline] wrak wrakkk
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...