Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bingol katliami

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 31 Ağustos 2005 23:05 tarihinde demiş ki:
Senaryo

1000 PKK'lı Kürt mahkum Binlerce türk faşisti tarafından linç edilir.

Sen ulkenin serefini koruyamiyorsan dunyadan bashka birsey bekleme. Bundan 100 sene once berki paramiz yoktu ama serefimiz vardi. Bu arada 1000 tane Pkk li TERORIST i linc edersen sana fasist demezler. Sen 30000 kisiyi oldur bunu yapanlari halk oldursun sonra yok dunya basini vidi vidi. O zaman birakalim kulagimizin arkasini da dunya basinina. Takilsinlar orda.Hangi sehirde ne ayaklanmasi cikacak. PKK dan sadece Turklerin mi cani yandi saniyorsun. Kurtler PKK yi mi destekliyor diyorsun onu anlamadim. Teroristi destekleryen ne olursa olsun kim olursa olsun TERORISTTIR[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur!
:NSRq:üXrüt:irht:kök
Mesaj tarihi:
Bu arada `Turkcu`oldugumu hicbirzaman hicbiryerde gizlemedim ve bundan asla utanmadim. Ama ictenlikle soyluyorum humanist olsam da dusuncelerim deyishmez bu serefsiz haysiyetsiz insan olamayacak varliklar hakkinda.[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur!
:NSRq:üXrüt:irht:kök

[Bu mesaj Delidumrul tarafından 01 Eylül 2005 00:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
PKK içindeki yaratıkların hepsi Kürt değilki ! İzmirden,İstanbuldan vs.. gibi batı illerinden tahsilli insanlarda PKK içinde. Bu nedenle PKK yı sadece Kürtler olarak görmeyelim lütfen. Bu PKK'nın öldürdüğü insanların %60 'ı Kürt .
O nedenle PKK önünde türk-kürt-laz-cerkez diye bölünmemeliyiz. Biz bir ulusuz ve bu ulasal bir sorun.

Eğer Kürt-Türk ayrımı yapıyorsan senin ne gibi bir farkın var , sadece elinde silahın yok desem yanlış olmaz galiba.

Ülkemizde Kürt-Türk Sorunu yoktur, Tek sorun Ekonomik dengesizlik türkiye genelinde..

Eğer PKK ya katılıp dağlarda aç gezen insanlar en azından bir gazete okuma şansları olsaydı zaten öyle bir örgüte katılmazdı.

O çocuk örgüte katılırken kandırlıyor, ona şuan PKK'nın TC'den güçlü olduğu,kısa bir süre içinde Kürt devleti kurulacağı gibisinden hikayeler anlatılyor. Ve herhangi bir bilgisi olmayan 15-16 yaşındaki çocuklar , ellerine silah verilip dağlara gönderiliyor.

Sizlere çok ilginç bir olay anlatayım. Bir Tim-Komutanının azında ;
Şırnak'ta 17 yaşında PKK lı bir cocuk çatışmada grubundan ayrılmış ve kaybolmuş, Daha sonra bu çocucu Askerler buluyor.
Tim-Komutanı bunu soruya çekiyor. Çocuğun hikayesi ; 15-20 kadar terörist bunların köylerini basıyor ve bütün yetişkinleri öldürüyorlar. Bu arada terörist grubun lideri bizim bu 17 yaşındaki çocuga bakıp, "İŞTE ARADIGIM ADAM BU" diyerek bağırıyor. Yanında çağırıyor çocugu . Bu sırada çocuk korkudan bayılcak nerdeyse..

PKK lideri : Sende tam ucak söförü (pilot) yapısı var.
Çocuk : Ama ben hiç ucak sürmedim ki, hatta görmedim bile.
PKK lideri : Önemli değil, hiç araba sürdünmü ?
Çocuk : Hayır , ama amcamın traktörü var .
PKK lideri : Tamam o zaman , Traktör sürmek gibi bişey .Çok basit. Şuanda yeni uçaklar aldık. Ama pilot lazım. Biz sana öğreticez. Sen bizimle gel.

İşte arkadaşlar , bu çocuk hayatında Gazete,Radyo,TV vs .. herhangi bir iletişim aracı görmeden 17 yaşına gelmiş. Ve pilot olacaksın vaadleriyle kandırılıp dağlara götürülmüş.

Çocuğa ne olmuş diye soranlar : Bizim Tim-Komutanın anlattığına göre Dağda o şartlarda yanlarında birde esir gezdirmek imkansız. Kısa bir sorgudan sonra , Anlaşılmışki çocugun herhangi bir istihbarat bilgisinden faydalanılamaz çünkü daha yeni katılmış örgüte. Ve orda öldürülmüş.

Tahsilli,gelir düzeyi iyi batılı şehilerden PKKya katılan insanlara gelince . Onlarda çeşitli menfaatler sağlamak için yada içlerinde ki eziklik duygusunu PKK'ya katılınca adam olurum gibisinden düşündükleri için örgüte katılıyor.Çogunun akli dengesi tam yerinde değil zaten.

Şimdi Kürt-Türk vs .. gibi ayrımcı düşünen arkadaşlar. Sen bu çocuk gibi kandırılıp katılmazsın. Çünkü sen elinin altında bilgisayar , bırak Türkiye'yi, Avustralya da bile ne oldugunu öğrebiliyorsun.

Bu nedenle sorun bilgisizlikten-fakirlikten kaynaklanıyor. Bu hepimizin sorunu, Ulusun sorunu .

Asmakla kesmekle bitseydi..... (bkz , osmanlı neden parçalandı)

"Ne mutlu Türküm diyene"
"NE MUTLU T.C. VATANDAŞIYIM DİYENE"[signature][hline]janissary (Shadowbane)
Mesaj tarihi:
Sen kimsin ki oturup senin yazdığın iki satır şey için bu yazıyı yazmış olayım. Arada senin yazdığını bile farketmemiştim. Diğer yazılanlara ayrı bir yazıda cevap vereceğim.

said:
elaidi, 01 Eylül 2005 00:46 tarihinde demiş ki:
Biz de burda zaten realist planlardan bahsediyoduk fedaykin. İlla bok atıcam diye yırtılmadık yerin kalmadı.
[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Bakın bugün amerika Irak'da sadece teröristleri öldürdüğünü söylüyor ve halkının da büyük çoğunluğu bunlara inanıyor, peki dünyanın kalanı? Amerikalıların sözlerine onlardan başka inanan var mı? Aynı şekilde Türkiye'de 1000 PKK'lı linç edilse istediğiniz kadar yırtının doğru veya yanlış bu "1000 Kürt, faşist Türklerce katledildi" olarak lanse edilecektir ve bütün dünya ile Türkiye'de yaşayan Kürtlerin büyük kısmı tarafından böyle bilinecektir.

Türkiye'nin bir çok yerinde bir sürü cahil insan PKK'nın oyununa gelip bütün Kürtlere karşı kinlerini kusuyorlar ve bu halklar arası olan kin tohumlarını besliyor. Sen Kürtlere kin kusunda "ama Türkler kinlenmekte haklı, bu bizden bir kaç şerefsizin suçu" diye mi bakacaklar sanıyorsunuz. Ve aynı şekilde PKK'dan bin kişi linç edilse bunun yaratacağı infiali göremiyormusunuz. Bu öldürülen 1000 kişinin bedelinin kat kat ödetileceğini, ödenen bedelin bedelinin de onlara misliyle ödetilip bunun kısır döngü olarak büyüyeceğini göremeyecek kadar mı körsünüz.

Vatanseverlik konusuna gelirsek bu forumda defalarca faşist olmakla suçlanacak derecede bende vatanseverim ama bu aptalca davranıp düşmanın oyununa gelmeme yol açmaz. Vatansever olmak demek gözü dönmüş cani olmak, gözünü intikam bürüdüğü için bilinçsizce hareket edip ülkeyi batağa sürüklemek demek değildir.

Bu arada ele geçirdiğin silahsız 1000 kişiyi linç edersen "ama onlar teröristti" demezler, "insanlıktan nasibini almamış faşist barbarlar" derler. Böyle olmadığını istediğin kadar yırtın, zaten kötü olan imajını gelecek 100 yıl içinde düzeltemeyeceğin kadar dibe indirirsin. Kimsede sana "ama onlar onurlu bir ırk" demez.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"

[Bu mesaj fedaykin tarafından 01 Eylül 2005 16:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
fedaykın ın dedıkelrıne bır ekleme yapalım

yazıyı dıkaktle okuyun haberı yanı

asker bende kurt um dıyınce bızım dusmanımız askerdır dıyıp onuda olduruyorlar

buradan neyın ne oldugunu cıkarırsınız

kurtlerde cıkarabılır

PKK bır teror orgutudur bagımsızlık ordusu veya kurtlerın sembolu fılan degıldır bılakıs PKK nın kurucuları 3 tane turktur

neyın ne oldugunu bılın[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Mesaj tarihi:
Daha önce benzer bir konuda yazdığım ve cevap alamadığım bir kaç sorum vardı, bu konuda da bence geçerli.

1-) Ölen 40 bin kişiden sürekli bahsedilir. Bunların kaçını PKK öldürdü kaçını Devlet

2-) Diyarbakırda trafik ışıklarını zamanında kim sarı kırmızı mavi renklere getirdi.

3-) Bu ülkede Kürtçe kaset üstünde bulundu diye işkence gören kişilerden kaçı mahkemelerde hakkını arayabildi.

4-) PKK'nın ateşkesi bozmasının ve tekrar eyleme başlamasının ana sebebinin artan demokrasi ile birlikte halkın artık onlardan başka zeminlerde de hakkını aramaya başlaması sounucu etkinliğini yitirmesi olmasın.

5-) Demokratik gelişmelerin gerilemesi ve askeri tedbirlerin eski seviyesine çıkartılması PKK'nın zaten istediği şey olmasın sakın.

6-) Göze göz kana kan denilirken bu akacak kanın sadece onlara ait olacağı varsayımı nasıl kurulmakta. Geçmişte dökülen kanları temizlemek için bugün daha fazla kan dökmek ne derece doğru. Bugün dökülecek kanları da yarın daha fazla kan dökerek mi temizleyeceksiniz.

7-) Kürt sorunu (ekonomik, kültürel vs. vs.) çözülmeden PKK bitse yerine MKK'nın kurulacağını göremiyormusunuz.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
her iki lafından birini "kaçını devlet öldürdü kaçını pkk" denilince açıkcası sinirlerim oynuyor.

varsa bu konuda bir belgeniz, bir deliliniz, bir ispatınız, çıkın adli mercilere taşıyın ya da her nereye gidilmesi gerekiyorsa, varsa hakikaten boş yere ölmüş vatandaş, köylü bilmemne, hakkını arayın o zavallıların.

yoksa burda forumlarda konuşmayla bir yere varılamaz, ayrıca, böyle bir iddia'nın da yani ceza kanununa göre suç olup olmadığı da tartışılır. hani her laf gelince "paticik bunun yeri değil" deniliyor ya, böyle iddiaların hiç yeri değil bence.

not: ha lütfen kimse çıkıp 2-3 tane web sitesini kaynak göstermesin bana, daha doğrusu bana kaynak göstermeyin, varsa bi iddianız dediğim gibi bunun yeri burası değil[signature][hline]
Mesaj tarihi:
Bu soruda ne var anlamadım. Yani bütün köylüsü askeri PKK'lısı PKK'lıların önünde kuyruğa girdi de hepsini PKK'lılar mı öldürdü.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"

[Bu mesaj fedaykin tarafından 01 Eylül 2005 17:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
PKK ıle alakası yok olayın kurt sorunuylada

bırılerı burda bu ınsanalrı kandırıp beslıyor onalrı kazanmamız ıcın o bırıelrınden daha ıyı seyelr onermemız lazım

bunuda yapamayız o bırılerı ıse PKK temızlense bıle mkk yı kurt sorunu bıtmeden ermenı rum sorunlarını tabletlı tarıhte turklerın savasta yaptıkalrına kadar onumuze devamlı bısıler gelıcek cunkı kusursuz degılız

ordakı o orgutu bıtımenın ıkı yolu var
biri kısa bırı uzun
ılkı bunalrı beslıyenlerı belgelerıyle ortaya cıkarıp konusmaları dunya kamu oyuna yayınlıycankı bunun ıcın hem korkunc bır polıtık guc hemde cesaret gerekır
yada
adam gıbı bır kalkınma planı yapıcan sırf Kurtlere degil butun doguya o orgutun orda cırıt atmasının tek sebebı ekonomık problemlerdır karadenızde gorduk ne oldu kahvehanne taramaya calısınca
sırf kurtler degıl butun dogunun problemelrı var kurtlere odaklanıp dıger vatandaşlarımızı goz ardı edemeyız[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Mesaj tarihi:
hayır o değil, bazı çevrelerce türk devletinin ve askerinin doğuda suçsuz halka katliam, zulüm, işkence yaptığını söyleyen bir kesim var, "kaçını devlet öldürdü kaçını pkk" diyince otomatikman böyle anlaşılıyor zaten, çünkü bu o dediğim iddia'da bulunanların sıkça söylediği bir söz.

ha ben yok böyle bir olay bir tek vatandaş bile yanlış/suçsuz yere öldürülmemiştir demiyorum, diyorum ki böyle bir sözü söyledikten sonra arkasından çıkıp şak şak belgeleri patlatmak lazım /bu belgeler yıkılmış köyün başında duran tsk askeri fotosu değidir onu da belirteyim, tek başına öyle bir fotoğraftan isteyen istediği yorumu çıkartır/, ha zaten böyle büyük bir belge delil kanıt neyse varsa elinde, bunu gelip paticik gibi bir sanal, takipçisinin büyük çoğunluğunun ergenlik çağındaki insanlar olduğu bir ortamda dile getirmezsin, çıkarsın (sen değil fedaykin tabiki burda cümlenin gereği sen diyorum, sen'den kastım delili elinde bulunduran x kişisi) bu işler nerede hallediliyorsa, artık basın yayın organlarımıdır, uluslararası insan hakları mahkemesi midir, neredir, orda savunursun görüşünü.

onun dışında kimsenin türk devletine ve türk askerine böyle ağır bir imalı suçlamada bulunmaya hakkı da yoktur (yine burda seni kastetmiyorum fedaykin).

konunun bu olmadığını bilerek de daha fazla dağılmaması açısından bitiriyorum.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
Olaya biraz da eşşek katıp (hep geyik katacak değiliz ya) olaya insan dışındaki yönünden yaklaşalım. Güneydoğuda askerlerce öldürülen eşşek sayısı belki onbinleri bulmuştur. Benim askerliğimi yaptığım yerdeki astsubaylarla muhabbetlerimizde defalarca duydukları hışırtı üzerine o bölgeyi hallaç pamuğu gibi attıkları ve sabah kontrole gittiklerinde paramparça bir eşşek bulduklarını anlattılar. Kısaca önce ateş et sonra teslim ol de mantığının hüküm sürdüğü yerde -ki bence de olması gereken o dur- boş yere ölmüş insanların da çetelesi tutulmaz.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Evet bugün demokratik açınımlarla olay ağırlıklı olarak ekonomik boyuta inmiştir ancak geçmişte (günümüzde çok düşük oranda) ekonomik olmanın dışında kültürel yanıda ağır basmaktaydı. Çok değil 15 sene önce Kürtçe kaset dinlemek amiyane tabirle biraz sıkardı. Olayların başının ve gelişiminin de bilmek gerekir ki aynı hatalar bir daha tekrarlanıp aynı günlere dönülmesin.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Şu an PKK'yı bitirmek veya bitirmemek değil bence mesele, artan Türk milliyetçiliği ve Kürt düşmanlığı. Bu ivme ile giderse sorun ekonomik olmaktan çıkıp ırk savaşına dönecek ki PKK'nın da zaten istediği bu. İşin kötü tarafı PKK'nın buna yıllarca uğraşıp başaramadığı halde son yıllarda bir anda Türklerin kendi kendilerine başarmalarıdır.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
ya fedaykin yapma allah aşkına. pkk = kurt sorunumu ya. sen adeta o gozle bakmışsın. daha yeni trabzonda yakalanan teröristlere bak suriyeli. ha bide eseklerden bahsetmişsin.(geyige devam o zaman:)) duyulan hışırtıya hemen ateş ediliyo diye. peki pkk lılar bizim askerimizi pusuya düşürürken teslim olunmu diyolardı. kurt sorunu diye bisey yok. sorun turkiye ve bu ulkenin bi sekilde guclenmemesi. bugun pkk biter akk bkk cıkar. ama benim zoruma giden o serefsizlerin ozelliklede apo ve sakık itinin hepimizin ödediği vergilerle yapılan cezaevlerinde kalması dr lara muayene olması yemesi içmesi. bide yani ingiltere ispanya oldurdu teröristleride fasistmi olduki bizoldurunce fasist olcaz. hersey demokrasiyle çzöülmez. niye? cunku bi kere ya dusunsene neyi cozeceksinki adam silah almış saldırıyo sana . peki ne istiyo senden? toprak! demokratik çözüm ne olur? ver gitsinmi? sen zaten ben vermem diyosun adamlarda saldırıyo. nereye kadar?? coook surer bu taaki ab ve abd bunlardan elini ayagını cekene kadar.

[Bu mesaj gokhaan tarafından 01 Eylül 2005 17:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Bugunku PKK'nin giderek artan onemli kismi Iran'li Kurtlerden olusuyor . Bir kismi da Suriye'li Kurtler. Hatta Kurtlukle alakasi olmayanlar bile var. (Ermeni, Yunan, hatta Alman, Isvecli bile var, cok az sayilarda olsa dahi).

Iran'li Kurtler evet. ABD'nin destekleme ya da mudahale etmeme sebeplerinin basinda da bu geliyor zaten.

Iran'a karsi Kurtleri ve Irak'i kullanmayi planliyorlar. Kendileri yeni bir savasin butcesiyle ugrasmak istemiyorlar Iran konusu kizistigi zaman. (yani Iran atom bombasini yapmaya yaklasinca).
Mesaj tarihi:
Türk askeri masum insanları öldürecek kadar onursuz değildir,nazi veya gestapo hiç değildir.[signature][hline]The Dark Side of the Force is a pathway to many abilities some consider to be unnatural
Mesaj tarihi:
arkadaşlar pkklileri öldürceniz nolcak bu kavga nereye kadar sürecek kurtuluş savaşının kazanılmasında kürtlerin de büyük desteği vardır ama bu iki kardeş halk dış güçler tarafından birbirine düşürülmüştür ayrıca pkkyi 6 kişi kurmuştur bunlardan 3ü türktür ve marksist leninist bir örgüt olarak kurulmuştur ama zamanla bugünkü halini almıştır[signature][hline]YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!
Mesaj tarihi:
Kendinizi başkasının yerine koymayı öğrenmeniz gerekir ve daha önemlisi başkasının yerine koyarken kendi doğrularınızdan kendinizi soyutlamanız ve onların doğrusu ile düşünmeniz gerekir. Bazı şeylere siz ne kadar yok derseniz deyin hatta sizin doğrularınıza göre ne derece haklı olursanız olun başkasına göre varolduğu sürece sizin yok demeniz bir şeyi değiştirmez.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
said:
Bilge_Tonyukuk, 31 Ağustos 2005 18:34 tarihinde demiş ki:
abi şunlardan birini elime almak isterdim Metal fırtınayı okuyanlar bilir o kitabın sonundaki işkenceyi uygulamak lazım.

arti 1[signature][hline]What we do in life echoes in eternity
Revenge is a dish best served cold
  • 6 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
bana göre,arkadaşlarım katılmayabilirler bu fikrime ama ab ve abd istiyor diye bence öcalana böyle bakılıyor.idam kararı çıkmıştı.ne oldu?ab bastırdı idam kriterlerimize aykırıdır diye,bizim meclis idamı kaldırdı.ve o şerefsiz içerde besleniyor,her türlü bakımı yapılıyor.bunun sorumluları kimlerdir??
  • Yeni Oluştur...