Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Jungala'nın Warlock Rehberi :)

wildpervert

Öne çıkan mesajlar

Genel Olarak Warlock
Warlock yaklaşık olarak caster manasına, warrior hpsine sahip bir casterdır. ( maximum durum bu :P) Kısaca ünvanınız "DoT master"dır. Talentlerinize ve sizin zevkinize bağlı olarak çok çeşitli pvp taktikleri vardır. Bana sorarsanız genel olarak çok eğlenceli bir char. Tek sorunu soulshard sorunu :) Büyülerinin bir çoğunda gerekli ve çantada çok fazla yer kaplıyor. Soulshard çıkarmak için, bir mob veya player ölürken Drain Soul büyüsüne başlıyoruz. Eğer düşman ölürse çantamıza bir adet soulshard düşüyor. Bu arada düşman en az yeşil renkte olmalı. Gri renklilerden düşmüyor. Genel olarak bir warlock 2 çanta soulshard ile gezmesi gerektiğini düşünürsek çok sıkıntı veririci bir durum. Bir gruba veya özellikle raide girerken çantalarınızın baya bi soulshard la dolu olması gerektiğini unutmayın, çünkü sürekli healtstone isticekler iyy :)
Biraz daha ayrıntılara geçelim şimdi.

Güçlü tarafları
[li] Pet kullanırlar[/li]
[li] Resurrection için soulstone ları vardır.[/li]
[li] Healing potion olarak healtstone ları vardır.[/li]
[li] Grup arkadaşlarını sumon layabilirler.[/li]
[li] Suyun altında nefes almadan kalabilirler.[/li]
[li] Kendi bineklerine quest ile sahip olurlar.[/li]
[li] Keşif için eye of killrogg ları vardır.[/li]
[li] Demon ları kısa süre için kontrolleri altına alabilirler.[/li]
[li] Life drain ile combatta kendilerini healleyebilirler.[/li]
[li] Solo olarak petleri yardımı ile rahat takılabilirler.[/li]
Zayıf tarafları
[li] Sadece Cloth giyebilirler, bu sebeple armorları düşük olur.[/li]
[li] Caster oldukları için çok çabuk ölebilirler[/li]
[li] Soulshard lar çantada çok yer kaplar.[/li]

Races: Human, Orc, Undead, Gnome
Kullanabildikleri armor: Cloth
Kullanabildikleri silahlar: Daggers, Wands, Staves (training ile), Swords ( training ile)

Curses
Bir kişiye sadece tek bir curse kullanılabilir. Onun için kullanacağınız büyüyü iyi seçin.
Curse of Weakness: Düşmanın verdiği damage ı azaltır.
Curse of Recklessness: Düşmanın attack power ı artar, armor azalır.
Curse of the Elements: Düşmanın fire-frost resistance ını azaltır.
Curse of Agony: Belirli bir zamanda, belli bir damage verir.
Curse of Shadow: Düşmanın shadow ve arcane resistance ını azaltır.
Curse of Doom: Mob a atıldıktan 1 dakika sonra 3200 damage verir. Eğer mob ölürse düşük bir olasılıkla DoomGuard çıkar.

DOTs
Dot yani Damage over Time demektir. Belirli bir süre ile düşmana damage verir. Warlock dotlarla özdeşleşmiştir. Sürekli bunları kullanacaksınız. Özellikle pvp de sürekli yenilemeniz gerekir. Çok önemlidir.
Corruption: Shadow damage.
Immolate: Fire damage.
Curse of Agony: Shadow damage. (curse olduğunu unutmayın)

Eğlenceli Büyüler

Eye of Killrogg: Ufak ve küçük hitpoint li bir göz çıkarır. Bunun ile örneğin gidemediğiniz yerlere gidebilir ve aradığınız şeyin orda olup olmadığına bakabilirsiniz. Yada ajan olarak kullanıp, karşı tarafa sızabilirsiniz :)
Unending Breath: 10 dakika süre ile denizin altında nefes almazsınız.
Enslave Demon: Belirli bir süre(en fazla 5 dakika) bir demon ı petiniz haline getirirsiniz. Özelliklerinde belirli oranlarda düşme olur ama farm yaparken çok işinize yarar.
Ritual of Summoning: Sizden başka 2 kişinin daha yardımı ile grup arkadaşınızı yanınıza alabilirsiniz. Emin olun gerçekten çook işe yarayan bir büyü.Şehirlerde sürekli whisper alabilirsiniz, beni summonlarmısın lütfen 2g veririm falan tarzında. İşi ticarete dökmek elinizde :) Unutmadan Soulshard kullanır büyü.
Life Tap: Healt inizi mana çeviren bir büyüdür. İnstance larda rest çekerken mage leri gerçekten delirtir. 6-7 sn içinde full manaya sahip olursunuz, healer da 2 sn de heal atarsa maximum 10 sn de hazırsınız :)
Detect Invisibility: Tam olarak yararını görüp görmediğimi anlayamadım daha. Ama güvenlik olsun diye kullanıyoruz napalım :)

Stones
Stoneları yaparken soulshard kullanırsınız. Özellikle healtstone, raid gruplarında çok acı vericek size :)
Healtstone: En son rankinde instant 1200 heal verir.
Soulstone: 30 dakika cooldown vardır, büyü süreside 30 dakikadır. Bu süre içinde ölürseniz tekrar reslenebilirsiniz. Gruplarda priest e veya shamana kullanmanız tavsiye edilir.
Spellstone: %1 critical change verir giymeniz. Kullanırsanız X magic damage absorb verir 1 dakika.
Firestone: Fire damage larınıza + verir.

Pet
Warlockların toplamda 6 tane peti vardır. Bunlar;
1. Imp
Ilk olarak gelen pettir. Stamina buff ı olduğu için genelde instance gruplarında istenir. Shape shift özelliği ile combat dışında aggro almanızı engeller. Ayrıca soulshard kullanmadığı için, mecbur kaldığınız durumlar olabilir :)
2. Voidwalker (Souldshard)
Level 10 da gelir. Pvm içi
Sosyal ağlarda paylaş

Eline sağlık, bir de şu 2 buildi yazayım ben örnek olsun diye:
[li]1. "Destruct-o-lock" var bi tane, a.k.a "SM/Ruin", benim tarzım:
Destruction Mastery
Improved Shadow Bolt Rank 5
Bane Rank 5
Devastation Rank 5
Shadowburn Rank 1
Intensity Rank 2
Destructive Reach Rank 2
Ruin Rank 1
Destruction Total: 21
-
Affliction Mastery
Improved Corruption Rank 5
Improved Drain Soul Rank 2
Improved Life Tap Rank 2
Improved Drain Life Rank 1
Fel Concentration Rank 5
Amplify Curse Rank 1
Grim Reach Rank 2
Nightfall Rank 2
Siphon Life Rank 1
Curse of Exhaustion Rank 1
Improved Curse of Exhaustion Rank 4
Shadow Mastery Rank 4
Affliction Total: 30
---
Total
Total Points Spent: 51
Level Required: 60[/li]
[li]2."Affliction/Demonology"/"Soul Link, Nightfall" build:
Affliction Mastery
Suppression Rank 5
Improved Corruption Rank 5
Improved Life Tap Rank 2
Fel Concentration Rank 5
Amplify Curse Rank 1
Nightfall Rank 2
Affliction Total: 20
-
Demonology Mastery
Improved Healthstone Rank 2
Improved Imp Rank 3
Demonic Embrace Rank 5
Fel Intellect Rank 5
Fel Domination Rank 1
Fel Stamina Rank 5
Master Summoner Rank 2
Improved Enslave Demon Rank 1
Demonic Sacrifice Rank 1
Unholy Power Rank 5
Soul Link Rank 1
Demonology Total: 31
---
Total
Total Points Spent: 51
Level Required: 60 [/li]
Bu ikisi iyi buildler, patchten sonra talent değişimi respec falan gelecek, onlarla daha güzel buildler yapılabiliyor.[signature][hline]
BIRAKIN OLYMPOSUMUZU!
----------------------------
w.k.a "FIRTINA1"

[Bu mesaj Hergonan tarafından 11 Temmuz 2005 15:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

tek bisi dicem
sm icin 40 olmaya ihtiyac yok
35 + dan itibaren girmeye baslayaiblirsiniz
ama caster olarak resist cok yuksek oclagından onetrim 37 + girmeniz ve 39 40 a kadar library armory kasmanızdır
zaten armorye girmek isticek warrior felan cok oldugundan sorun olmaz
iyi grupla 39 yada 40 a ulasınca cath run yaopmaya baslayın[signature][hline]OKUYUN OKUTTURUN
BonePART's Blog
Last Update: 29.06.2005

Siz "The King is Dead. Hail The New King" diye bagira durun ben ustume satafatli bisiler giyinip geliyorum. - BonePART
Sosyal ağlarda paylaş

yok yane soliyim dedim
hata olarak deilde aklınada olsun
ben 34 te roguela girdim
35te shamanla
library run aradıgımdan scok sorun cıkmamıstı[signature][hline]OKUYUN OKUTTURUN
BonePART's Blog
Last Update: 29.06.2005

Siz "The King is Dead. Hail The New King" diye bagira durun ben ustume satafatli bisiler giyinip geliyorum. - BonePART
Sosyal ağlarda paylaş

Library run aramak diye bişey yok :) , o library run yapacak parti aramak olabilir.

Cathedral son boss 42 olacağı için , lvl 40+ bir grup ile zorlanmadan ilerleyebilirsin.Library 37+ , armory son bossu şimdi hatırlamıyorum ama zordu , o lvl için sağlam vuruyordu.Birde graveyard olması lazım en düşük lvl mobların gezdiği yerdi sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Detect Invisibility: Tam olarak yararını görüp görmediğimi anlayamadım daha. Ama güvenlik olsun diye kullanıyoruz napalım

Sadece invisible lari gormenizi sagliyor hicbir sekilde stealth detection u arttirmiyor. DM deki invisible undead leri bu Buff la gorebiliyorsunuz. Mage e invisible eklediklerindede ilaci bu olacak bu ihtimalle.
Sosyal ağlarda paylaş

Warlocksan:
-Castersin
-Hp yüksek lvllerde warriorları geçiyor
-Genelde kontrol senin elinde oluyor (undead demeyin bana :P)
-Petin var, kullanması çok kolay
-Partylerde genelde aranıyorsun (55+da kesinlikle bikaç warlock lazım partilere)
-Pvede hiç zorlanmıyorsun genelde
-Grupta bir priest varsa reste hiç ihtiyacın olmuyor
-Dmg olarak o kadar da kötü değilsin
-Falan
-Filan
-Bla.[signature][hline]
BIRAKIN OLYMPOSUMUZU!
----------------------------
w.k.a "FIRTINA1"
Sosyal ağlarda paylaş

bilemiyorum, sonuçta hiç bi char için "aha bunu oynarım ben" denmez. her charın iyi ve kötü tarafları var. hangi tür char oynayabileceğine karar ver önce, ondan sonra warlock la diğerlerini karşılaştır.
beni çeken tarafı peti olmuştu, çok fazla bilgim yoktu. daha sonradan atlara para vermediğini falan öğrenince dahada hoşuma gitti. bilemiyorum, hercharın bi çekiciliği vardır işte :)[signature][hline]Boo
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...