Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Duygudan Haftalik Uzak dogu - Arap - Akdeniz yemek cesitleri tutorial


Alis

Öne çıkan mesajlar

dogru dürüst yumurta kıramıyorum ben, utandım şimdi, millet bizim yemeklerimizi bitirmiş, uzakdoguya başlamıs :D
resimsiz olmaz, bol resimli dumanı ustunde isteriz yemekleri, acıktım yaf:/[signature][hline]kingpin, 08 Ağustos 2005 05:32 tarihinde demiş ki:
ben kül yutmaz eralp,yemem bunları dory hanım

Çizimlerim [Pati Albüm]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ders II Italyan mutfaginda devam edioruz "ravioli";

Gerekli malzemeler :

1kg kiyma (ince cekilmis)
1kg un
200-300 ml su
hamur acicagi
hamur bicagi
2 adet sogan
1 kucuk kutu domates salcasi
1 kasik tereyag
Hakkinda :

Ravioli bir hamur cesidir bilindigi gibi Turkiyenin Mantisi Rusyanin Boghcasi ve italyanin raviolisi vardir yani bir nevi kakaynatarak yiylen bir cesit yemek 3 ceisidi vardir peynirli kiymali patatesli.Suanda size kiymali anlatacagim.Peynirlide yapmak istiosraniz kasar peyniri kullanamasiniz.Los peyniri kullanamaniz gerekir.


Tarif :

Ilk once 1kg ile suyumuzula hamur yapioruz hamuru dovuyuoruz yuruyuoruz ve inceligi manti hamuruu gibi kat kat olmasi gerekior..Hamurumuz islenebilcek hale geldikten sonra.Kiymamizi alioruz kucuk kucuk manti icine sigacak kadar kucuk yapioruz. Kiymayi hazirladiktan sonra Gelioruz hamurumuza tkr hamuru hamur bicagi ile kestikden sonra paralal cizgiler icersinde hamuru yuksekligi ile yatay olculeri nerdeyse ayni olacak sekilde dilimlioruz.Dilimledikten sonra dilimin birisini alioruz ve kiyma parcasini ortasina yerlestirioruz daha sonra baska bir dilim parcasi alip onu kiymanin ustune yerlestirip ustunu kapatmis oluyoruz unutmayin o iki dilim arasinda kiyma olacak ve sikistiricaksiniz tabi ole anormal bir compress yapmayacaksiniz..

Daha sonra bu islemi yaptikdan sonra her bir bir parca bole kare kare gozukmemesi icin koslerinden dairesel sekilde kesekeceksiniz yani demek istedigim kare iken hamurun sekli dairesel yapacaksiniz..

Not : cok fazla kesmeyin cunku et disari cikar..

Daha sonra hamurla isinizi bitirince elinizde Dairesel seklinde hamurlar olacak iclerinde de kiymalariniz..

Simdi ocagin icine 500-800ml su dokuyorsunuz ve kaynatiorsunuz kaynatikdan sonrasinra ravioli lerinizi icine atiorsunuz ve 7-10 dk bekliorsunuz 7 dk dolunca arada bir bakin kaynamis mi kaynamamis mi diye.

Bu aradada baska bir tencerede sosunuzu hazirliorsunuz 1 kasik tereyag atiorsunuz yaginiz eriyince uzerine tomates salcasini atiorsunuz ve hafif atesde pisiriorusunuz .

Not aci sevenler varsa salcannin icine pub biberde atabilirler.

Daha sonra ravioli bitince kaynamasi disari aliorsunuz tabaginiza koyuyorsunuz ve size kalmis yogurt dokebilirisiniz ve uzerinede salcanizi tada iste size yemeginiz.

Afiyet olsun[signature][hline]Working on Runuo save project;
Working on Runui playertile project;

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...