Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[istek]koç üniveresitesi tanıtımı

Befounder

Öne çıkan mesajlar

koç üniversitesinin tanıtımını biri yapabilir mi?

(yatakhaneler, yatakhaneden dersliklere olan mesafe yürümek için çok mu uzun, kampus içinde yaşam, yemekler, internet bağlantısı, bağlantının güvenlik özellikleri (portlar, rahatça oyun oynamak için), eğitimin özellikleri (dersleri onlar mı senin için seçiyorlar, sen mi seçiyorsun, klasik ezberci türk eğitimimi yoksa araştırmaya mı dayalı?) dönemler nasıl ayrılmış, sene içinde 2 dönem mi var 3-4 mü? gün içinde kaç derse girmen gerekiyor, program çok mu yoğun bir gün için? ödevler nasıl?)

yardımcı olması için bikaç soru yazdım, ama koç hakkında aklınıza ne gelirse, geniş bir tanıtım yazarsanız sevinirim.[signature][hline]There is no worse death, than the end of hope...
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
yatakhaneler diger uni'lere gore otel odasi.
kampus toplu bi yerde oldugu icin, parcali olmadigi icin uzaklik mesafene baali.
kampus icinde festivaller falan yapiliyo. arkadas ortami buldugun surece taksime gidip eglenebilirsin ki yolda surekli otostop ceken birileri vardir...
ozel universite... baglantisi kotu olan ozel uni bilmiyorum ben...

egitim konusunda, acikcasi parasini veren de mezun oluyo vermeyen de. cikmasi girmesinden daha kolay. ancak onemli olan senin icerde neler yaptigin. kimse seni koc'tan mezun oldun diye ise almaz; resume (CV)'ne bakar. icerde prof.'lar kostek olmazlar, ama calis diye de pesinden kosturmazlar. kisacasi kendin calisabiliyosan gitmen lazim. cok cabuk konsantren bozuluyosa pek uygun bi yer degil.

NOT: notlar her sey degildir. yani yuksek not aliyo olman ogrendigin anlamina gelmiyo. koc'ta yuksek not almak kolay, ama asil onemli olan ogrenmek ki bu is icin senin de caba sarfetmen lazim.

edit: ben koc'ta okumuyorum ama bi prof.'la bi de okuyan bi kac kisiyle konusmustum, ordan aklimda kalanlari yazdim.[signature][hline]Tulahr

[Bu mesaj riglous tarafından 26 Ağustos 2005 06:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

benim koçda okuyan arkadaşım var.
1. koç'u resmen dağları delip üstüne yapmışlar
2. kışın kurt iniyormuş, ama söylenti gibi bişi :)
3. hocaları kılmış, yani bazıları
4. sınav kağıdını katiyen göstermiyorlarmış
5. sonuçları internetten kontrol ediyormuşsun, hocam sınavları okudunuz mu gibisinden sorular olmuyormuş ve hoca da zaten sınavın açıklanacağı tarihi/tarih aralığını söylemiyormuş yani paso refresh etcen sayfayı :)
6. lise sistemiyle çalışan kimselerin başarılı olma şansı büyükmiş yani ezbercilik kabul ediliyor ve başarıyı sağlıyor tabi ezberci olmadan da başarılı olunabilir.
7. yurtları güzel, konforlu ama güvenlik sıkı, arkadaşını ağarlıyamıyorsun odanda, 11 gibi telefon açıyorlarmış yurta kapıdan (hatun atma olayları :)
8. interneti yavaş yani kampüsdeki kadar hızlı deilmiş yurtta internet.
9. yurt dışında kalan öğrenci ders çalışmak için arkadaşları ile kütüphane de sabahlayablir veya misafir odalarını kullanabilir.
10. amerikadaki bir okulla paralel gittikleri için abuk subuk tatil ve çalışma takvimi vardır (örneğin paskalya bayramı nedeniyle koç'da tatil ilan eder)
11. ilk 2 sene nerdeyse her bölüm aynı dersi görüyor. sosyoloji ve piskolojide baş belasıymış zaten sosyolojiden nefret ederim dünya görüşüme uymaz ve harbi kazık derslermiş.
12. eğer fizik bölümünde okuyacaksan harbi sağlam hocalar var ama 1-2 hocayla ve tek bir ana konuyla (optik) şimdilik kısıtlı bir bölüm
13. o bu bir yana, koç + bilkent + sabancı vb. özel/vakıf ünileri sınırsız maddi olacaklara sahiptir ve kütüphanede olmayan bir kitabı parası sorulmadan yurt dışından hoca imzasıyla getirtebilirsin falan...
14. gelişmekde olan, gelecek vaadeden bir üni.[signature][hline]Europe - Frostwhisper; soulbounds guildi
Sosyal ağlarda paylaş

sabancı ve koçta olan ilk 2 yıl aynı dersleri görmenin mantığı nedir? Ne gibi bir faydası oluyor? Bana pek mantıklı gelmiyor ama mutlaka bir sebebi vardır herhalde. Bununla ilgili bilgi verirseniz veya kaynak gösterirseniz sevinirim.

Bu arada ben zaten beykent universitesinde okuyorum. Bilgi edinmek amacıyla sordum.
Sosyal ağlarda paylaş

amerikadaki liberal arts okullarindaki sistemi kullaniyolar. ancak turk sistemine uyguladigin zaman muhendisler icin oldukca sikici oluyo. (liberal arts okulundan mezun olanin muhendis olmasi bi miktar abest.) aslina bakarsan sistemin tam oturmasi icin sana bir yigin secenek sunmalari ve sana 7 ana bolumden zorla ders aldirmalari lazim.

bunun disinda bi okul niye liberal arts olur: verdigi mezunlar genis perspektifle o meslegi kazanirlar. mesela bi bilgisayar muhendisi tarih dersi de alir, muzik dersi de, dans dersi de... (tabi istege baali bunlar) okulun amaci ise bireyi her yonden gelistirmektir; bir nevi onlarin icini doldurur.[signature][hline]Tulahr

[Bu mesaj riglous tarafından 27 Ağustos 2005 06:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ColdShadow, 27 Ağustos 2005 05:39 tarihinde demiş ki:
sabancı ve koçta olan ilk 2 yıl aynı dersleri görmenin mantığı nedir? Ne gibi bir faydası oluyor? Bana pek mantıklı gelmiyor ama mutlaka bir sebebi vardır herhalde. Bununla ilgili bilgi verirseniz veya kaynak gösterirseniz sevinirim.

Bu arada ben zaten beykent universitesinde okuyorum. Bilgi edinmek amacıyla sordum.

turkiyenin yakin tarihini, insanligin gecmisini bilmeyen bireyler ortalikta ben x muhendisligi bitirecem sonra da mba yapip CEO olucam diye dolasmasinlar diye : ) trendlere kapilan genclik genel kultur sahibi olsun diye. ha zaten muhendisleri zorlayacak bi sistem degil, esit agirlikcilari zorlamaya daha yakin.[signature][hline]agostos 2005
Sosyal ağlarda paylaş

peki iki önemli durum daha var:

1)koçun yurtdışı bağlantılarının oldukça iyi olduğu söyleniyor, doğru mu?

2)okul klüpleri nasıl? hangi klüplerin olduğunu-işlevlerini biliyorum ama iş olsun diye mi varlar yoksa ciddi ciddi çalışıyorlar mı?[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

İyide dela ilk 2 yıl neredeyse herkesin tüm dersleri görmesi lise 1 gibi olmuyor mu? Mesela ben biyoloji dersinden nefret ederim. Tabi biyoloji dersinede girdim zamanında. Ama ilgimi çekmediği için ve sevmediğim için şu an neredeyse hiçbir şey hatırlamıyorum. Şimdi oraya giden bilgisayar mühendisi için de sosyoloji(veya başka alakasız bir ders) görmenin ne faydası olacak ki? Aynı durum burada da olmayacak mı?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
helena, 27 Ağustos 2005 16:19 tarihinde demiş ki:
sosyoloji ve biyolojiyi aynı kefeye koymak yanlış kanımca...

neden? ikisi de bilim dali, farkli statulerde olsalar da.

coldshadow senin soyledigine gelince de universitenin gelisim mekani olmasi durumu var, sadece meslege yonelik bilgiler alan bi ton hirt var. biyoloji belki kullanilmaz ilerde ama canlilarin yapisini ogrenmek acisindan faydali, bizim belalimiz ns dersinde de kastirmasalar bu kadar daha pozitif bakabilirim.

hukuk okuyanlarin belalisi roma hukukunun da gunumuzde pek bir faydasi yok duydugum kadariyla, annem bile isyan ediyor. universitede ogrenilenlerle calisma hayatinda kullanilanlarin birebir ayni olmasi zaten utopik.

en kotu soyle dusun, parti aydini olabilirsin ehue
kizlarla dolu bi oda, her biri farkli bolumden ve hepsiyle konusabilecek birseylerin olacak diye dusun motive olmak icin ; )[signature][hline]agostos 2005
Sosyal ağlarda paylaş

motivasyonunuz ilginçmiş =)

eh, aslında sen kendi mesajında da bir nevi yanıtlamışsın sorunun cevabını, bir mühendislik öğrencisi her ne kadar teknik konularda uzmanlaşsa bile her zaman toplum ve insan faktörüyle karşılacaktır ve sosyolojinin ona ciddi getirileri olur-en azından ben öyle düşünüyorum

ancak hukukta okuyan bir insan bakterilerin enzimlerini bilmediği için çok büyük kayıpta sayılmaz, ama bu bilimsel gelişmelerden habersiz olması için bir mazeret değil tabi ki[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

Ben işletme bölümündeyim mesela hukukta görüyoruz sosyolojide ve bu derslerin ilerideki işimizle ilgili muhakkak işe yarayacağını düşünüyorum. Hukuk dersini hiç sevmesem bile bir şeyler kapmaya çalışıyorum. Ama şimdi biyoloji dersi koysalar artık intihar ederim herhalde :) Neyse konuyu dağıttık biraz kusura bakmayın. Koç universitesine devam :)
Sosyal ağlarda paylaş

eh, konuyu dağıttık daha doğru olur =)

benim iki cevaba ihtiyacım var:

said:
helena, 27 Ağustos 2005 14:27 tarihinde demiş ki:
peki iki önemli durum daha var:

1)koçun yurtdışı bağlantılarının oldukça iyi olduğu söyleniyor, doğru mu?

2)okul klüpleri nasıl? hangi klüplerin olduğunu-işlevlerini biliyorum ama iş olsun diye mi varlar yoksa ciddi ciddi çalışıyorlar mı?
[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

soylendigi gibi genel kulturunu gelistiriyosun.
lise gibi degil, cunku muhtemelen senin gittigin lisede derslere, sinavda yuksek not almak icin giriyodunuz. universitede derse ogrenmek icin girersin (tabi bazi liselerde bu mantigi asilayabiliyolar, super oluyo).

bilgisayar muhendisi olduktan sonra yapacagin programlarda bu derslerde ogrendigin faktorlerin epey bi yardimi olacaktir. cunku yapilan programlar, diger mesleklerin bilgisayara aktarimi seklinde sekilleniyo. yaptigin programla alakan olmasi da iyi bi sey. (tabi bu proje gelistirme asamasi icin gecerli)[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

helena

1. evet koç'un yurt dışı bağlantıları ve maddi olanakları çok geniş hatta sınırsız diolar. şöyleki mıt'e referansla adam aldırmaktan tut 20dolarlık kitabı öğrenci kütüphanede yok die talep etmesi üzerine tek imzayla (bölüm başkanı) getirtmeye kadar büyük imkanları var. Ama sosyal bölümleri daha gelişmiş durumda, fen bölümleri evrimini tamamlayamadı :) yani daha süresi var fen bölümlerinin sağlam olması için. yine de iyiler arasında

2. okula başlayacağın zaman okulun girişinde standlar açılı olacak. orada her kulüp tanıtım çin bulunuyor olacak ve her soruyu sorabilirsin ve kayıt olabilirsin. bu arada üniversitede kulüpler cddiyetle kurulur yani, şu klubü kuralım da gerisinin salla zaten olmaz diye dşünüyorum çünkü bir kulüp kurmanın koşulları var ve sürekliliği için de devam etmesi gereken kriterleri var. frp klubu var yani ordan sen anla.[signature][hline]Europe - Frostwhisper; soulbounds guildi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...