Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

akışkanlar mekaniği


sir

Öne çıkan mesajlar

İçerde.
PATlamaya hazır bir kabarcık.
Ufak bir çatlak.
Hafızası; iki saniye.
Balık, ölecek.

Yukarıdan dökülen yemini geri tüküren balık, aç olduğunu unutuyor. Yanakları sönük, etrafına bakınıyor. Bir yerden sonrası sert, saydam bir yüzey. Dışarıda biçimsiz nesneler, arasıra hareketli, çoğunlukla sıkıcı...Etrafta kabarcıklar, yüzeye çıkıp PATlıyorlar.

Balık, unutmayı unutuyor. Çatallı bir çizginin yanından geçiyor ve her defasında şaşırıyor. Herşey beyinde bitiyor. İki saniye sonrasını görebilseydi ne değişirdi?Çizginin büyüdüğünü farketmeyen beyin, tehlikeyi nasıl algılayabilirdi?Balık vücudunu nasıl kumanda edebilirdi, kurtulmak için?

Yüzeye doğru yükselen son kabarcık. İçerde. Kabarcıktan yansıyan çatlak. Kabarcıkta büyüyen çatlak. Yüzeyde. PAT.

Akvaryum PATlıyor. Ani bir sarsıntı, camın kırılma sesi, ve su olağanca gücüyle boşalmaya başlıyor. Balık da beraberinde dökülüyor. Her iki saniyede bir, aynı korkuyu, aynı paniği, aynı sarsıntıyı, bütün şiddetiyle baştan yaşıyor. Defalarca ölüyor balık. Son anını tekrar tekrar yaşıyor. Ne zaman sona ereceğini kestiremiyor, sona ermesi gerektiğini bile bilemiyor.

Halı ıslak. Koltuklar sıkıcı. Mobilya hareketsiz. Ancak şimdi şekil aldılar.

Geçen gün camın aynı noktasına defalarca kendini çarpmıştı balık. İntihar, onda bir içgüdü olmuştu, bir süreliğine konsantre olabildi, bir süreliğine bilince ulaştı, nerede olduğunu gördü. Ne yapması gerektiğine karar verdi ve kendini cama doğru çarpmaya başladı. Çaresizce. Yalvarırcasına. Değişim istedi. Sonra ne istediğini unutuverdi. Kendini ne zaman, nasıl ve neden yaralamıştı? Bilmiyordu. Sonra kendine sorduğu soruları da unuttu.

Balık, hiçbir anısı olmadan öldü. Hayatı bir film şeridi gibi gözlerinin önünden geçmedi. Mutlu veya hüzünlü değildi. Hiçbir şeyi özlemeyecek. Hiçbir cennete gitmeyecek.[signature][hline]abandon your life for three months..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yazi güzelde , başliği değiştirsen ??? hayir yani acısı var o başliğin okuldan dolayi bizde ..... (dasaa bilir :D )

neyse güzel yazilarinin devamini bekliyoruz

ps: mümkünse ; hidrolik , çelik , betonarme , karayolu , demiryolu , mukavemet , difrensiyal denklemler , dinamik , fizik 2 tarzi başliklar açma keza kalp krizi riski yaşiorum her başlikta ...[signature][hline]*Ben Kimim ???
*The Voice of RELAXOLOGY
*Anime listem için PM atın , görüşelim...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu yaz1da gercekten ii merakla beklemeye basliycam yazilarini zaten arama yapiyorum hepsini teker teker okuyorum:-)[signature][hline]kalbi olanlar tıklamasın biraz fazla efsanevi bir topic

MALkavianX, 28 Ağustos 2005 13:24 tarihinde Karaköy vapur iskelesinde demiş ki:
Abi yok bide disardan zenci ithal etmisler...(!!!!)


[bu mesaj duende tarafindan 30 Ağustos 2005 10:43 tarihinde değiştirilmeye çalışılsada mesaj kendini çok pis savunmuş ve başarısız olunmuştur]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...