Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uygun bir başlık bulamadğım yazım bölüm-3


Villians

Öne çıkan mesajlar

Kemereni bağlamalısın, uçak birazdan inişe geçecek.Liam bana bunu söylerken ben uykumdan yeni uyanıyordum.Türkiyedeki macerada bitmişti. Amma macera..! Özlediğim yerleri görmekten mutlu olmuştum fakat annem için aynı şeyleri söyleyemem.Babam beni gerçekten dinledi.Bunu gözlerimin içine bakıp "Mutluluğu yakalayacağın yerde ol " demesinden sonra anlamıştım.Bana yine para verdi "Bilirsin,ben senin babanım ve uzak bir yere gidiyorsun ve ihtiyaçların olacak ve bu sebepten dolayı bu zarfı iyi sakla " "Saklayacağım " ve ona sarıldım. Babam ile hiç bukadar duygusal sahneler yaşadığımı hatırlamıyorum.Küçüklüğüme ait bir kaç kırıntı olabilir ama o hep mesafeli olmayı seçmişti.Ben giderken ''Son bişey daha, annen bu durumu zamanla kabullenecekti. Birbirinize iyi bakın, Liam iyi bir kız."
1 saat sonra evde buluşacaktık Liam ile ne diyebilirim onu durduramadım biraz çıkıp dolaşmak istediğini ve benimde ailem ile kalmam gerektiği konusunda ısrarcıydı. Merak etme ben öncen hazırlıklıyım. Göz kırptı ve çıktı. Değnekler daha rahat yürümemi sağlıyordu. Odama girdiğimde annem oradaydı şaşırmıştım çünkü bavulumu topluyordu biraz ağlamaklı, biraz sinirli. "Eşyalarının geri kalanı.." Artık bu oda benim değildi annem burayı değiştiremeye karar vermiş kendine ev-ofis tarzında dekore ediceğini söylemişti. İtiraz edemezdim.Yatağıma öylece oturdum. Annemin iç çekişleri ve söylenmeleri " Dünyaya getirirsin ve kendi kafasına göre yaşar." "Anne bu durumu daha da zorlaştırabilir."
"Sadece sus,burası artık senin evin değil ve bende son görevimi yapıyorum." Annelik bitermiydi hiç..?
Liam " Buraları çok hoşuma gitti ve alacak bir çok şey buldum.Artık çıkalım mı ? "
Ada " Çıkabiliriz "
Babam bizi havalanına kendisi götürmek istediğini söyledi. Arabaya bindikten sonra son bir kez arkama baktım annem camdan bakıyordum.Ben sadece el salladım.
Havalanında bavulları beklemek sıkıcı bir işti.Neyseki Liam vardı.
Liam " Teyzem bizi bekliyordur.Ah bir bavullar gelse. "
Yüzünden heycanını okuyabiliyordum. Artık olmamız gereken yerede Tokyadaydık.Liam'ın bavulların peşinden koşması komik bir durumdu.İnsanlardan özürdileyerek sıvışmaya çalşıyordu.
Liam " Artık gidebiliriz."
Çıkışa doğru geldiğimizde Liam'ın gözleri teyzesini arıyordu. Ben ise tanımadağımdan boş boş bakınıyordum. Birden aklıma teyzesinin neden bu duruma bu kadar anlayışlı olduğu hakkında sorular gelmeye başladı. Türkiyede bunun hoş karşılanmıycanı bilirim, bırakın akrabayı bir insan bile zor bulabilirdiniz.
Liam "İşte orada !" Koşmaya başladı. Ve sarıldı.Teyzesi de ona sımsıkı sarılmıştı ben ise değneklerimle yürüyordum yavaşça. Sonra Liam bana doğru koşmaya başladı ve yürümem yardımcı oldu. Beni teyzesine tanıtırken dahada mutlu olmuştu. Teyzesi yüzümü tutarak "Hoşgeldin kızım " dedi.
Kızım dedi bana diye orada sevinebilirdim tabiki ama bunu içime sakladım. Arabaya bindik.T rafiğe şaşırmam gerektiğini düşündüm. Ve insanlar sürekli yürüyorlar biryerlere gitmeye çalışıyorlardı. Aralarında okul öğrencileride vardı.Çoğu gülüşüyordu.
Liam'ın teyzesinin evi iki katlı bir apartman dairesinin 2. katındaydı. Asıl evimize yarın gideceğimizi bugun burada dinlenmemizi istiyormuş teyzesi. Liam ile teyzesi sürekli konuştular. Bunu bölmek istemedim. İkisini izlemek daha zevkliydi.İçimde yanlış yapmadığıma dair bir his vardı fakat öte yandan annemin benimle böyle konuşmaması vicdanımı harekete geçiriyor sonra nasıl olsa bir gün gidecektin diyerek rahatlatıyordu.
Uyumak için izin aldıktan sonra bizim için hazırlanan odaya gittim. Koltuk değneklerimi bıraktım yatağın üzerindeki pişamalarımı giyip gözlerimi kapamaya çalıştım.Ama onlar kapanmıyor aksine göz yaşı olup damlıyorlardı. Mutluluktan dedim kendime. Seçimini yaptın ve sıra uygulama kısmında hadi uyu artık dedim, yorucu bir gün oldu senin için...

Sabah uyanıp kahvaltımızı ettik ve yeni evimize doğru yol aldık. Teyzesi yanılıyor olmalıydı bu evin yaşanılabilirliği anlattığından daha fazlaydı. Tamam girdiğimiz kapı kırık olabilirdi ama bahçesi ve tek katlı olması ile çekiciydi. İzlediklerim gibi dedim farkında olmadan...fazla yüksek sesle söylememiş olamayı diledi.
Liam " Teyze burası harika, beni kandırmış olmalısın.Burası harika bir yer olabilir.Öyle değil mi Ada "
Yanına yaklaştım ve elini tuttum " Seninle yapacağımız her şey gibi dedim. "
Evin içinde iki oda vardı.Birinci oda çok büyüktü. Diğer oda ise zaten mutfaktı bir bölme ise tuvalet ile ayrılıyordu. Liam evin bir yanından
bir yanına koşuşturuyor ve planlar yapıyordu. Teyzesi ise bizi gülümseyerek izliyordu. Sonra öksürerek bize doğru geldi." Küçük hanımlar. Size birkaç şey daha söylemem gerekiyor.Benim bir arkadaşımın bir kitap bürosu var ve ayrıca çevirmenlik yapıyor.Bir çevirmene ihityacı var. Tabiki ben yeğenim Liam' ı önerdi. Yarın gidip onunla konuşabilirsin.Ev işiniz biz hallediriz .( Bana göz kırptı ve Liam'ın konuşmasını engelleyerek devam etti.) Ve sen küçük hani beni göstererek yarından itibaren benim himayem altında olacaksın san
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sonunda doyurucu bir uzunlukta. Hikayeyi güzelce yeni seyrine bağlamış, kaptan denizlerde usta ;).

Ayrıca heyecana da sürüklüyor, yeni katılan karakterler ve aralarında oluşmaya başlayan durumlar. İyiden iyiye hoşlaştı yahu. Biraz daha ikili ilişkilerine değinilmesini isterim ilerleyen bölümlerde.

Ayrıca imla hataları da her yazı daha azaldı. Sevinerek ve tebessümle takip ediyorum. İleride hiç kalmayacak umarım hata, başkasının yazılarında hata bulur hale geleceksin.

Yeni bölüm için sabırsızlanıyorum. :)[signature][hline]Follower Of Cyric,Prince Of Lies;Blog
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hoş bir anlatıma sahip, ölçüsü, temposu yerli yerinde bir bölüm. evet hataların azaldığını görmek de sevindirici. birkaç yerde type-o hatası var aceleden olsa gerek. önceki bölümler kadar sansasyonel değil daha sakin, daha oturaklı olmuş.devamını tabiyki bekliyoruz :)[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öncesini okumam lazım geldiğini farkettikten sonra, sadece bu kısım hakkında şunları diyeyim;

Öncelikle noktadan sonra bir boşluk bırakıyoruz, değil mi? =)
Anlatım sırasında "2. kat" yerine "ikinci kat" şeklinde kullanmak lazım.
Biraz yazım hataları da var, incelemende fayda var.

Bunlar dışında, öncesini dediğim gibi birazdan okumaya başlıyorum. Bu bölüm için genişletilmiş bir kısa paragraf tanımlaması yapabilirim. Biraz daha detaya inersen, akıcılığı kaybetmeden temiz tasvirlerle elini genişletebilirsin. Üstelik bunu yaparsan konuyu da dallandıracak başka kısımlar yaratabilirsin muhakkak.

Ama güzel geldi, öncesine yol alıyorum hemen...
Eline sağlık.[signature][hline]Türkiye'nin en geniş anime arşivi için;
Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşiv için;

Mail: [email protected]
MSN: [email protected]

Takaslık ve satılık...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...