Stifler Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 arkadaşlar forum acmayı dusunuorm... sizce phpBB mi kurıyım yoksa VBulletin mi? birsürü skin ve hack kullanmak istiyorum ama vbulletin için bulmak cok zor ... phpbb yi adam edebilirmiyim sizce skinlerle?[signature][hline]Stifler is here Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 hack kullanmak? yani illegal forum mu açacaz diyorsun? vbullettin paralı, phpbb beleş ve opensource yani para vermek istemiyorsan elbette phpbb kullanacaksın. opensource olduğu için vbulletin'den daha esnek. bir sürü skin var, çok güzel temalar skinler gördüm.[signature][hline]Beş Hececiler I fear no enemy! I fear not death! For the khala is my strength. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 vbulletin beles de var :)[signature][hline]Working on Runuo save project; Working on Runui playertile project; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 vbulletin tek geçerim[signature][hline]<C & E> I Love =o= HåD£§©ik 2°°3 - Plutøn 2°°5 Ultima Rlz!... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stifler Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 aklımı karıstıran Vbullettinin son surumu bende var... skin bulması kasıyor... zaten buyuk bişi deil sadece arkadaşlarım arasında bir forum olacak ...[signature][hline]Stifler is here Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 phpbb de kendin de yapabilirsin cok kolayca skini o guzel :) istedigin gibi html kodları ile yap dose. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stifler Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 pati saolun.. phpbb için guzel skinler buldum kararımı verdim... teşekkürler[signature][hline]Stifler is here Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slayer__ Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 vbullet beleşi değilde demosu var o beleşi legal değil beleşte iki türlü birisi belli üyeyi geçince kapanıyor diğeri kapanmıyor ama biri şikayet ederse sıçıyorsun onda da phpbb iyidir zamanında vbullet de çok fazla açık vardı ama bilmiyorum phpbb daha iyi herşey elinde yardım istesen edecek adam çok vs.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OTuRaNBoGHa Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 hack -> kod üzerinde düzenleme anlamına gelir buradaki kullanımında ve legal[yasal'dır]dir. vBulletin'in ücretsiz sürümü yoktur, warez olarak tabir edilen yasadışı dağıtımları mevcuttur. çok sıkı takip edildiğinden, en ufak bir ihbar veya tespitte hostun gider benden söylemesi. vBulletin'i ben de tek geçerim; bu yüzden lisansını aldım ve kullanıyorum.. hack ve skin bulamayanlara adres:[hline]http://www.vbulletin.com/ http://www.vbulletin.org/ http://www.vbulletintemplates.org/ http://www.vbadvanced.com/ http://www.vbmechanic.com/ http://www.extremepixels.com/[hline]ayrıca madem yasadışı düşünüyorsunuz, eMule ve benzeri dosya paylaşım programlarıyla da istediğiniz skin'e sahip olabilirsiniz.. @slayer__: vBulletin'in açıkları "çok fazla" falan değil; azdır. hatta phpBB ile kıyaslandığında yok denilebilir. bulunan açıklar hemen düzeltilir ve üyeler [sürümü kullanan admin'ler] anında uyarılır. şifreleme sistemi dünya üzerindeki bütün forum scriptlerinden [hazır olarak dağıtımı yapılan] daha güçlüdür. şirelerin kırılması teorik ve pratik olarak imkansız olarak nitelendiriliyor. ve bunun gibi bir çok üstünlüğü var vBulletin'in. ayrıca, demo sürümü dediğiniz olay vBulletin.com adresinde 24-48 saat süreyle açık tutulan bir olaydır. belli bir sayıyı geçme gibi bir şey söz konusu değildir. ya lisansını alırsın, ya da en fazla iki gün süreyle vBulletin.com sitesinde demo sürümünü kullanırsın :) [Bu mesaj OTuRaNBoGHa tarafından 29 Ağustos 2005 00:23 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistlinthewiz Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 said: OTuRaNBoGHa, 29 Ağustos 2005 00:19 tarihinde demiş ki: şirelerin kırılması teorik ve pratik olarak imkansız olarak nitelendiriliyor. buna taktım iste. demek bu kadar dehset bir sifre sistemi kullanılıyor teorıik ve pratik olarak imkansız. su mereti bizede ogretsınlerde bizde kullanalaım bu kadar dehset bir algoritmayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 oturanbogha hicbirseyden haberdar deil ne yazik ki :) vbulletin herbirinin degisik aciklari vardir bu 1 bunun aksini idaa ediorsan zaten sitede yazior bu 2 ayrica bugune vbulletin kacak olup olmadigini kimse gelip sikayet etse birsey yapamaz bu 3 yapabilmesi icin turkiyede internet anayasasi veya sitenin host edildigi addresin ulksesinin o kanunlari gecerli kilmasi gerekir bu ayri bir faktor buda 4 vbulletin phpbb ile kiyaslanamaz cunku yazilimlari farkli bu yuzden kiyaslama sozcugu kullanma buda 5 ve en son olarak vbulletin sifreleme teknigi de ole amli samli birseyde deil buda 6 hic bir forum ahmli samli deil hangisi ahimli sahimli soleyim = Forumu ole kurarsin ki 1 serverdan bilgilileri baska bir servera sonrada baska bir servera gecer arada 3 barier vardir .. bunlari gecmek de imkansiz gibi birseydir ozmn imkansiz diyebilirsin ama yinede diyemezsin cunku bilgisayar dunyasinda imkansiz diye hic bir zaman kimse soleyemez.. ancak mantiksiz seyler imkansizdir.. Saygilar Alis[signature][hline]Working on Runuo save project; Working on Runui playertile project; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OTuRaNBoGHa Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 alis kardeş. bana ders veriorsun sanırım? açık yok dememiştim lütfen mesajımı oku:[spo1=quote] said: OTuRaNBoGHa, 29 Ağustos 2005 00:19 tarihinde demiş ki:@slayer__: vBulletin'in açıkları "çok fazla" falan değil; azdır. hatta phpBB ile kıyaslandığında yok denilebilir. bulunan açıklar hemen düzeltilir ve üyeler [sürümü kullanan admin'ler] anında uyarılır.[/spo]açık olmayan sistemin olmadığını cümle alem bilirken benim aksini söylemem saçmalıktan başka bir şey olmaz.[cevap#1] kendi sitelerinde açıkların duyurulduğunu, hatta üyelerine eposta attığını[vBulletin'in] ben de söyledim mesajımda. [bkz. spoiler & cevap#2] demek ki senin haberin yok etraftan.. kalforum [kadıköy anadolu lisesi'nin forumları[malum türk okulu, türkiye'deki firmanın sunucuları üzerinde]] vBulletin'i lisanssız kullandığı için kapanmıştı geçici olarak. [geçici diyorum; çünkü sunucuları hesabı iptal etti ve yeni sunucuya taşınmak zorunda kaldılar. [demek ki neymiş? vBulletin veya başka bir kurum şikayet ettiği takdirde -ve bu durumu belgelemeleri durumunda- türkiye'mizde de kanunlar işliyor..] ayrıca yine bkz: BSA.. internet kanunlarının olmadığı bir ülkede neden böyle bir kurum var sorarım cnm benim :)][cevap#3 [kıssadan hisse: bilip bilmediğin konularda konuşma.. konuşacaksan da ders verir niteliklerde olmasın lütfen]] cevap#4 için yine yukarıya bakmanı tavsiye ederim [bkz. kalforum örneği] çünkü o site TÜRKİYE'de yer alıyordu. hem sunucu, hem de firma olarak. her şey senin bildiğin gibi değilmiş yani.. vBulletin ve phpBB kıyaslama konusunda yazılım'ı söylemişsin. hangi yazılım? ikisi de php ile yazılmış, isteğe bağlı olarak çeşitli veritabanı sistemlerini kullanan hazır forum dağıtımları. kategorileri [=forum] ve yazıldıkları dil [=php] aynı olduğu halde neden kıyaslama yapamıyorum anlamadım.. verdiğin forum sistemi'ne açıklık getireyim.. vBulletin'in sakladığı şifrelere ulaşamazsınız demedim.. o şifreleri kıramazsınız[hash'lerinden orijinal haline ulaşmak] dedim ki bu benim değil sistemi kodlayanların söylediği bir olay. nedenini sana -istemen durumunda- yine burada açıklayabilirim [kullandıkları hash yöntemini]. @raistlinthewiz: mesajını ciddi olarak yazdığını kabul ediyorum ve istediğin takdirde istersen burada, istersen de başka bir yerde [öm vs.] kullandıkları sisteim açıklayabileceğimi söylüyorum. not: Biliyorsan konuş ibret alsınlar.Bilmiyorsan SUS da ADAM SANSINLAR! [Bu mesaj OTuRaNBoGHa tarafından 29 Ağustos 2005 13:10 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistlinthewiz Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 acıkla bakalım bızde ogrenelım bu dehset sıstemı. bu arada BSA sadece BSA'yı kuran ve BSA ile anlasması olan fırmaların yazılımlarını koruma hakkına sahiptir..[signature][hline]Your best buddy for managing WoW mods Da Blog BoneSoul - LVL60 Undead Mage - Burning Legion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OTuRaNBoGHa Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 sonuçta koruyor bir şekilde.. yani demogoji yapmaya gerek yok. demek istediğim şu: insanlar beni yargılarken [bkz. alis] kendi bildiklerini de tartsınlar. ben örnek olarak söylüyorum işte günümüzden ve türkiye'den isimler vererek. atıp tutmuyorum.. türkiye'de geçerli değil ya da geçerli demiyorum. ben sadece şahit olduğum olayları baz alarak bir takım şeyler yazıyorum ve bunu yaparken yine de kesin yargılardan kaçınıyorum. phpBB: şifreleri alır md(); kriptosuna sokar.. bu kriptoyu kırmak da çok zordur [brute force tekniği kullanılır ve sağlam şifrelerin kırılması 18 yılı bulabiliyor(muş)] vBulletin: şifreleri alır. bir kere md5(); kriptolama işlemine sokar. daha sonra, her kullanıcının kaydı sırasında otomatik olarak (her kullanıcının birbirinden farklı) oluşturduğu bir kod bloğunu bu kriptoya ekler [misal: hU7$8@ - her kullanıcının karakter kümesi ve sayısı da birbirinden farklıdır]. daha sonra bu 32-40 karakterden oluşan yeni şifreyi tekrar md5()'leyerek veritabanında saklar. böylece şifreleri aynı olan kullanıcıların bile kriptolanmış şifreleri, veritabanında farklı görülür. sanki birbirinden farklı şifre kullanıyorlarmış gibi. phpBB: veritabanında sakladığı bir kere md5()'ten geçirilmiş bu şifreyi cookie'ye [çerez'e] aynen geçirir. yani sen çerez'i notepad ile açtığında veritabanında saklanan şifreyi görmüş olursun.. böylece şifresini kırmaya çalışırsın. vBulletin: veritabanında sakladığı iki defa md5()'lenmiş şifreyi alır. sonuna forum yazılımının lisans numarasını ekler [lisans numarası da harf ve rakamlardan oluşmaktadır. misal: LF95864] ve tekrar md5() kriptolama işlemine sokarak çerez'e yansıtır. sen çerez'i notepad ile açtığın takdirde, 3 defa üst üste ve son iki seferinde araya kod blokları sokularak yapılan md5() kriptosuyla karşılaşırsın. ve bunu kırmaya çalışırsın. sistemi bildiğini varsayarsak, ilk ulaştığın şifre 40 hanelik bir kod bloğu olacaktır. bunun son bilmem kaç karakterinin aslında fazlalık olduğunu tahmin ederek asıl md5() kısmına ulaşabilirsin ve bunu kırmaya kalkarsın. kırdığın zaman karşına bir başka kod yığını daha çıkacaktır ve bunu da temizlemen gerekecektir. en sonundaki kriptoyu alıp kırarsan işte o zaman asıl şifreye ulaşırsın. bunu yaparak ne kadar süre harcayacağını tahmin et. [12 hanelik üst düzey şifrelerin kırılması brute force ile 18 yıl sürebilmekte. sen 40 hanelik kodu kırmak için ne kadar zaman harcayacaksın? ve bunu 3 defa tekrarlayacaksın !] ha bana dersen ki: sunucuyu ele geçiririm. buyur senin olsun. ama buradan şuna varmaya çalıştım: [mesajımda da belirttiğim gibi] hazır olarak dağıtımı yapılan forum kodlarında en sağlamı [gizli bilgileri şifreleme yöntemi veya açıklarını kapatmaktaki hız olarak] vBulletin'dir. ilgine teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistlinthewiz Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 xxxxxxxxxxxxxxxxx deleted by raist [Bu mesaj sharky tarafından 29 Ağustos 2005 18:10 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OTuRaNBoGHa Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 birilerinden duymadım sadece kodları inceledim ama yine demek istediğimi anlamıyorsun veya anlamak istemiyorsun anlaşılan: "diğer hazır dağıtım forum kodları arasında en güvenlisi vBulletin" demiştim.. umarım bu defa görürsün/anlarsın bu lafımı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Bir taraf yetersiz bilgiye sahip, bir taraf uslüp fakiri :) İki taraf ta fakir. Forumlarda birbirinizin bilgisini tartarken, daha az kırıcı ve daha çok yapıcı eleştriler ile tartmaya çalışın. İnsanlara yanlış bildiği şeyleri ancak böyle anlatabilirsiniz. Bir de detaylıca bilmediğiniz şeyler de bilmişlik taslamayın, insanları tahrik ediyorsunuz :) Türk milleri böyle "dur ezeyim, allah dur ben daha iyi biliorum" modunda olduğu için, zaptedemiyoruz adamları.[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistlinthewiz Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 xxxxxxxxxxxxxxxx deleted by raist [Bu mesaj raistlinthewiz tarafından 29 Ağustos 2005 18:05 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistlinthewiz Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 xxxxxxxxxxxxxxxxx deleted by raist [Bu mesaj raistlinthewiz tarafından 29 Ağustos 2005 18:05 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stifler Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 lem iyiki bişi sordum topicimi yemiş bitirmişiniz... çıkı lan dışarı dışarı terkedin topiimii... kızlar siz cıkmayın[signature][hline]Stifler,2.filmde lezboların evindeyken demiş ki: holy shit dude i found a dildo! Its Stiflers Time, Baby! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar