Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni dünya düzeni


Nestor

Öne çıkan mesajlar

Atatürk ölmeden önce türkiye kendi uçagını yapabilen bir ülkeymiş ve bu uçaklar Hollanda ve belçikaya satılırmış. neden şimdi bir piyade tüfeği bile yapamıyor.

işte açıklaması.

Birinci dünya savaşı herkesin bildiği gibi almanların dünya sömürgelerinde pay ıstedıgı için çıkmıştır.Yani Çoğunlukla sömürgeler ingilizlerin elindeydi.Sömürge tanımını acmak istiyorum;sömürgelerden hammadde geldiği gibi bu hammadelede işlenip tekrar geri satılır.sonuç olarak almanlar savaşı kaybetmişler ve ellerideki somurgeleride kaybetmişlerdir.(hata bu şavaşta mütefikler savaşı uzatmışlarki borsadan para kazansınlar. çünkü Her zaferden sonra borsa artıyor).1918-1933 lere kadar almanlar buyuk sarsıntılar geçırmişlerdir.Ve hitlerin başa geçmesiyle dünya tekrar almanların sömürge savaşlarına tanık olmuşlardır.Milyonlarca insan ölmüştür,Fransa haraptır,ingilizler eski gücünü kaybetmiştir,Amerika savaş sanayisi sayesinde çok gelişmiştir. ve müttefikler tekrar bir savaş istemedikleri için SÖMÜRGELERİ ORTAK PAZARA DÖNÜŞTÜRMÜŞlerdir.Ve sömürme teknikleri deyişmiştir.

Ve sonrasında dıyer Devlet pazarlarınında ortak pazar halıne getirilmesi sirası gelmiştir.Bunun içinde marsal yardımları bulunmuştur.amerika Bu askeri yardımlarda askeri malzeme hibe etmektedir.Başlarda yardım alan ülkeler için karlı gibi görünen bu yardımlar giderek ülke maliyesini yabancilara vermektedir.Çünkü yerel üreticiler büyük sermaye güçleriyle baş edememektedirler.

Örneğin meksika;amerikayla ticaret anlaşmaları imzalamadan önce tarımı kendi kendine yetebilen ender ülkelerdendi.Ve şuan Meksikanın yarısı aclıktan ölmekte.

Üretim söyle yıkılmakta önce yabancı şırketler pazara girerler.Ardından Yerel Üretim çökmekte veya Kar etmiyor diye satılmaktadır.Örneğin Havaide Bütün topraklar yabancıların elinde ve bu topraklarda sadece muz ekilmekte Yerel halk Köle Gibi karın tokluğuna çalıştırılmakta Bütün kar Yabancıların elinde.

Sonuç olarak Atatürkün ölümünden sonra başta sayın ismet inönü ve takıpçıleri tarafıdan Ülke yabancı sermayeye teslim edilmekte.

ve Amerikayla ilk Anlaşmaları imzalayan ismet inönüdür.
Dahası girdiğimiz için Bayram yaptığımız gümrük Birliği bu anlaşmaların sonuncusudur.

Şimdi Anladınızmı pazarlar için savaşları göze almış avrupalılar ne kadar kolay kazanmışlar pazarımzı.

Atatürk bu dava için Kurtuluş savaşını Başlatmış,yüzlerce şehit vermişiz ve inönü bunu Bizzat elleriyle amerikalılara vermiş
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

konu sadece yabanci sermayenin gelmesi degil .

konu olcek ekonomisi .

kisaca anlatmam gerekirse . su anda da ucak uretecek teknolojimiz var . hatta 2050 de uzaya insan tasinmasini dusunuyor devlet . imkanlarimiz var ama paramiz yok ulke olarak .

simdi boeing i ele alalim . senede en fazla 200 ucak uretir . 190 tane satsa zarar eder . riskli bir sektorde olmasina ragmen milyonlarca km2 kapali tesise ihtiyac duyar . ustelik cok buyuk sanayi mali yatirimi yapmasi gerekir . binlerce isci calistirir . ar-ge ye dunyanin parasini doker . hatta tesislerin guvenligini saglayabilmek icin senede milyonlarca dolar para harcar .

simdi asil soru su olmali . bugun icin turkiyede bu yatirimi yapabilecek bir sermaye birikiminin olması gecmiste urettigimiz ucaklari uretmeye devam etseydik mumkun olur muydu ?

bence olmazdi . bugun hazineden aldiklari paralarla gecinen kitleri gorunce olmazdi diyorum .

batida kisisel sermayenin - bir donem haksizlikla elde edilmis - erken zamanlarda gelismesi cogu konuda adamlara bizden once yarisa baslama imkani vermis .

oyle buyuk bir plandan bahsetmek en azindan yukardaki konulari iyice anlamadan imkansizdir . hatta bu konulara deginmeden abd karsitligiyla ilgili bir yazinin sonunu ataturk ve sehitlerle baglamak biraz ayip olmus . hamasi bir yazi haline getiriyor amacin o olmasa bile .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nestor, 19 Ağustos 2005 15:04 tarihinde demiş ki:
Atatürk ölmeden önce türkiye kendi uçagını yapabilen bir ülkeymiş ve bu uçaklar Hollanda ve belçikaya satılırmış. neden şimdi bir piyade tüfeği bile yapamıyor.

Bu görüşünü aşağıda verdiğim örnekler çürütüyor. Ben sadece birkaç örnek verdim. Asıl sayı çok daha fazla.

ATILGAN
Hafif arazi aracına entegre edilmiş KMS ZIPKIN konfigürasyonunun temel görevi; radar üssü, hava alanı gibi hayati öneme sahip stratejik tesislerin, taktik tesislerin helikopter ve uçak tehditlerine karşı kısa menzil hava savunmasıdır.

ZIPKIN
Zırhlı paletli araç üzerine entegre edilmiş KMS ATILGAN konfigürasyonunun temel görevi ise; muharebe sahasında yer alan sabit veya hareketli birliklerin, taktik tesislerin helikopter ve uçak tehditlerine karşı kısa menzil hava savunmasıdır.

BORA
KMS Sisteminin Gemi hava savunmasında kullanımına yönelik olarak geliştirilmiştir.

Kaideye Monteli Stinger Sistemi- KMS (1998)
Stinger füzesinin kullanım etkinliğini artırmak üzere; hafif veya zırhlı araca monte edilerek çeşitli algılayıcılar ile donatılmış, bilgisayar denetimli bir kaide üzerinden atılmasına olanak sağlayan bir alçak irtifa hava savunma sistemidir.

ASELSAN Topçu Meteoroloji Sistemi (1997)
ASELSAN Topçu Meteoroloji Sistemi (TMS), top atışlarının isabetini etkileyen önemli parametrelerden biri olan meteorolojik koşulların tespit edilmesi amacıyla geliştirilmiş mobil bir sistemdir.
TMS, uçurulan meteorolojik balonun radyoteodolit ile izlenmesi ile elde edilen yön bilgileri ve radyosondadan alınan basınç, sıcaklık ve nem bilgilerini kullanarak, NATO stanaglarına uygun formatta ve doğrulukta, meteoroloji raporlarını üretmektedir. Meteoroloji raporları diğer birliklere ve komuta merkezlerine güvenli ve hızlı olarak aktarılmaktadır.

Zırhlı Keşif Gözetleme Aracı (2000)
Zor muharebe koşullarında hedeflerin tespit edilmesi ve toplanan bilgilerin komuta-kontrol kademelerine iletilmesi amacıyla geliştirilmiştir.

Taktik Yön Bulma Aracı (2000)
Zırh koruması ve yüksek hareket kabiliyeti gerektiren zor muharebe koşullarında, düşman yayınlarının yönlerinin bulunması, dinlenmesi ve kaydedilmesi amacıyla geliştirilmiştir.

Zırhlı Komuta Kontrol Merkezi (2000)
Taktik sahada konuşlanan birliklerde harp ve barış zamanlarında komuta yeri olarak kullanılmak üzere geliştirilen, yüksek hareket kabiliyetine sahip bir sistemdir.

Mobil Kontrol Merkezi (2000)
Taktik sahada konuşlanan birliklerde harp ve barış zamanlarında komuta yeri olarak kullanılmak üzere geliştirilen, yüksek hareket kabiliyetine sahip bir sistemdir.

Uzak Görüntü Terminali (2000)
İnsansız Hava Aracı Sisteminin görev yaptığı bölgede konuşlu dost birliklerin gerçek zamanlı faydalı yük ve telemetri bilgilerini izleyebilmesini sağlamak üzere geliştirilmiştir.

Topçu Termal Nişangahı (1998)
Özellikle uzak mesafede bulunan hedeflerin tespiti için tasarımlanmış, 14X büyütmeli II. nesil bir termal nişangah sistemidir.

Stinger Termal Nişangahı (1998)
Omuzdan atılan Stinger Füzesine gece ve her türlü hava koşulunda kullanım olanağı sağlayan termal nişangahtır.

KMS Termal Nişangah Sistemi (1997)
Kaideye Monteli Stinger Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemine hava hedeflerini gece ve gündüz tespit ve takip kabiliyeti kazandırmak için geliştirilimş II. nesil yüksek performanslı termal nişangah sistemidir.

D-VII Hava Savunma Termal Kamerası (1998)
Radarlı hava savunma sistemlerinin elektronik karıştırma ve HARM tipi füze tehditlerine karşı korunmalarını teminen pasif olarak hedefin tespit ve takip edilmesi için bu sistemlere RADAR ile eş eksenli olarak monte edilen Hava Savunma Termal Kamerasıdır.

HEKOS Hedef Koordinat Belirleme Sistemi (1998)
Baykuş Termal Kameranın tespit ettiği hedefin istikamet ve yükseliş açıları ile menzil değerinin bulunarak koordinatlarının hesaplanmasını sağlayan cihazdır.

Kaynak:http://www.aselsan.com.tr/DERGI/ozel99/gr1.htm
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nestor en başta ellerine sağlık, tartışılması gereken çok güzel bir konu.

Atatürk'ün ölümünden önce de sonra da, İsmet İnönü her zaman için Sovyet karşıtı bir dış politika benimsemiştir. Hatta 1936'da İtalya ve Almanya ile Atatürk'ün haberi olmadan görüşmeler yapmıştır ve aralarında büyük tartışma çıkmıştır (Kaynak: Doğan Avcıoğlu - Milli Kurtuluş Tarihi - Cilt 3).

Hele Önderin ölümünden sonra bu iyice belirginleşmiş, II. Dünya Savaşı'nda tarafsız kalmak adına Alman uçaklarının Türkiye hava sahasını kullanarak Sovyetler üzerinde casus araştımalara yapmasına izin verilmiş, savaşta Sovyetler'den bir tepki gelebilme ihtimali varmış gibi Sovyet sınırına askeri yığınak yapılmıştır (Sovyetler'in ordusunun tamamı batı bölgesinde olduğu bilindiği halde).

Ama asıl dönüm noktasını Sovyetler'in (daha doğrusu Stalin'in) Türkiye'den toprak talep etme iddiası oluşturmaktadır. Hiçbir belgesel kanıtı olmayan bu iddia, Amerika ve onun yardakçı güçleri tarafından başarıyle kullanılmıştır (bu iddianın çürütülmesi de ayrı bir yazı konusu).

I. Dünya Savaşı'nı başlangıç noktası alırsak 35 yıl boyunca temel tehdit emperyalizm ve kapitalizm iken, birden 'komünizm' karşıtı propaganda başlatılmış ve epey de yol alınmıştır.

İsmet İnönü için tam uygun anlar bu anlardır, Türkiye'yi geçmişte savaştığı Batı güdümüne sokmak artık işten bile değildir.

Marshall yardımı ve Truman Doktrini Türkiye için birer can simidi olmuş, 'azılı komşusu' komünist Sovyetler'den korunmak için ve Nato'ya girmek pahasına Kore halklarının üstüne askerler sürülmüş ve günümüze kadar olan uzunca bir süre de bu olaydan 'kahramanlık' olarak bahsedilmiştir.

Huun'un dediği gibi yazının son cümlesi anlamsız değil, bilakis en anlamlı yerdir. ABD'nin Lozan anlaşmasına gözlemci olarak katılan ve günümüze kadar bu anlaşmayı onaylamayan tek devlet olduğu unutulmamalıdır.

Gelelim Trept arkadaşın yorumlarına. Babası MKE Fişeksan A.Ş.'den emekli olmuş ve stajını da burada yapmış bir kişi olarak Türkiye'de askeri anlamda büyük hiçbir üretimin yapılmadığı gül gibi ortadadır. Bahsettiğin ürünler elbet önemli ama bir ülkede savunma demek tank, uçak, top ve silah demektir. Top ve silah üretimini elbette yok sayamayız. Özelleştirme saldırısı başlamadan önce MKE ordunun neredeyse %80'lik bu ihtiyaçlarını karşılıyordu. Ancak bu artık günümüzde durma noktasıdır.

Verdiğin örneklerin tarihi 97-98 civarı yanı neredeyse 10 yıl olacak. 10 yılda bu ülkede neler elden çıkarıldı hala hafızamızdadır. Diğer taraftan Aselsan hiçbir zaman bu ülkenin askeri ihtiyaçlarını karşılamaya yetmemiştir.

Açıkça meydandadır; Türkiye'nin askeri ihtiyaçları ABD ve İsrail'in tekelindedir. Tank ve uçakların modernizasyonunu Rusya, İsrail'e göre çok daha ucuza yapacağını belirtirken hala İsrail'in seçilmesi boşuna değildir (aslında en büyük sorun modernizasyon gibi nispeten kolay sayılabilecek bir olayı bile yabancıların emrine bırakmaktır).[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış;
Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi...


[Bu mesaj pekaziz tarafından 19 Ağustos 2005 16:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İşte Roketsan'ın geliştirdiği Türk yapımı silahlar:

122 mm.lik ÇOK NAMLULU ROKETATAR SİLAH SİSTEMİ

122 mm.lik Çok Namlulu Roketatar Silah Sistemi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin orta menzilli çok namlulu roketatar ihtiyacını karşılamak için, ROKETSAN mühendis ve uzmanları tarafından tasarlanmış ve geliştirilmiştir. Sistem Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki yerini almıştır.

122 mm.lik Çok Namlulu Roketatar Silah Sistemi şu ana bölümlerden oluşmaktadır:

TR-122, 122 mm Artırılmış Menzilli Topçu Roket Ailesi
T-122, 122 mm Çok Namlulu Topçu Roketatar


TR-122, 122 mm Artırılmış Menzilli Topçu Roket Ailesi, taşıdıkları harpbaşlığı çeşitlerine göre TR-122 (tahrip), TRB-122 (çelik bilyalı) ve TRK-122 (bombacıklı) olarak üç gruba ayrılır.

TR-122 roket ailesi T-122, 122 mm Çok Namlulu Topçu Roketatarın yanısıra diğer standard 122 mm roketatarlardan da atılabilir. TR-122 roketleri tapaları uzaktan ayarlanabilerek yalıtımlı kompozit podlardan da atılabilmektedir.

Artırılmış menzilli roketlere ek olarak, ROKETSAN klasik 122 mm roketleri de üretebilmektedir. Bu roketler SR-122 olarak adlandırılmaktadır.

107 mm.lik ÇOK NAMLULU ROKETATAR SİLAH SİSTEMİ

107 mm.lik Çok Namlulu Roketatar Silah Sistemi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kısa menzilli çok namlulu roketatar ihtiyacını karşılamak için, ROKETSAN mühendis ve uzmanları tarafından tasarlanmış ve geliştirilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki yerini almıştır.

107 mm.lik Çok Namlulu Roketatar Silah Sistemi şu ana bölümlerden oluşmaktadır:

TR-107, 107 mm Artırılmış Menzilli Roket Ailesi
T-107, 107 mm Çok Namlulu Roketatar

TR-107, 107 mm Artırılmış Menzilli Roket Ailesi, taşıdıkları harpbaşlığı çeşitlerine göre TR-107 (tahrip) ve TRB-107 (çelik bilyalı) olarak iki gruba ayrılırlar.

TR-107 roket ailesi T-107, 107 mm Çok Namlulu Roketatar ve 107 mm.lik araca monteli silah sistemlerinden atılabilir. TR-107 roket ailesi, üstün dağılım karakterleriyle nokta ve alan hedeflerine karşı kullanılır.

40 mm.lik OTOMATİK BOMBAATAR

ROKETSAN'ın sistem sorumluluğunda geliştirilen 40 mm.lik Otomatik Bombaatar, makinalı tüfek prensibiyle, 2.500 m menzile kadar 40 mm.lik bombayı 240-325 atım/dk. atış hızı ile seri atabilen ve piyadeye yüksek ateş gücü kazandıran günümüz modern silahlarındandır.

9 mm TABANCA

CZ 75 B 9 mm LUGER Tabancası, CZ'nin özgün tasarımı ile üretilmiş olup, tüm dünyada başarı ile kullanılmaktadır.

Yüksek kapasiteli, çift sütunlu şarjör
Her iki elde de kolay nişan alma
Düşük tetik çekme kuvveti
Atışta yüksek hassasiyet
Uzun ömürlü kullanım
Her çeşit fişekte yüksek güvenirlilik
Son fişek atışından sonra sürgünün açık kalması
Kötü görüş şartlarında daha iyi nişan almak için fosforlu, üç noktalı nişangahlar
Çatışma atışlarına uygun

özellikleri ile, sınıfının en güvenilir tabancasıdır.

ROKETSAN, CZ 75B tabancasını (lisans altında) son teknolojiler kullanılarak üretmektedir.

Kaynak: http://www.roketsan.com.tr/9mm.html

[Bu mesaj Trept tarafından 19 Ağustos 2005 16:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Trept sayfalarca alıntı yapmana gerek yok. Sitedeki resme bakıldığında Roketsan'ın Türk Ordusu'nun ihtiyaçlarını karşılamaktan çok çok uzak bir kurum olduğu açıktır. Yukarıda yazdım zaten tabanca ve top üretimi hala var ülkemizde, önemli olan diğer ağır silahların yapılması.

MKEK Ürünleri

Bu siteye lütfen bak, onlarca çeşit ürün yazıyor ama yalan artık, üretim durmuş vaziyettedir. Bir zamanlar 1200 personeliyle yılda 200.000 adet NBC gaz maskesi üreten MKE Fişeksan (Elsa) tesisleri bugün 250 kişi ile yılda 10.000 civarı gaz maskesi üretmektedir.

Türkiye Amerikancı politikalar neticesinde, dışarıdan aldığı teknolojiyi burada seri üretime bile dönüştüremeyen bir ülke durumuna sokulmuştur.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış;
Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

HAVA SAVUNMA PROGRAMLARI

Evolved Sea Sparrow Füzeleri
Uluslararası Evolved Sea Sparrow Missile ESSM Programının Mühendislik Geliştirme aşamasında ROKETSAN, uçuş sonlandırma birimi tasarım ve üretiminde yer almıştır. Günümüzde de itki vektör kontrol birimi, harpbaşlığı ve kontrol bölümü gibi çeşitli parçalarını üretmektedir.

Rapier Mk 2
Türk Hava Kuvvetleri tesislerinin hava savunmasında görev alan RAPIER Mk 2 son entegrasyonu ROKETSAN'da yapılmakta ve test edilmektedir. ROKETSAN aynı zamanda bu füzelerin kanat tahrik sistemleri için tek kaynaktır.

Stinger
ROKETSAN'ın ilk programı Avrupa konsorsiyumu için Stinger füzelerinin fırlatma ve uçuş motorlarını üretmek olmuştur.

Shorad / Vshorad

NATO'nun kısa ve çok kısa menzilli hava savunma SHORAD / VSHORAD programının hava savunma simülasyon programları geliştirilmiş ve fizibilite aşamasında görev alınmıştır.

Yüksek İrtifa Hava Savunma
ROKETSAN şimdi de Türk Hava Kuvvetleri'nin Yüksek İrtifa Hava Savunma programında görev almaya hazırdır.

MODERN TANK

ROKETSAN güçlü bir endüstri grubuna öncülük ederek, GIAT lisansı ile Leclerc ana muharebe tanklarını Türk Silahlı Kuvvetlerinin hizmetine sunmak için hazırlıklar yapmaktadır.

TANKSAVAR FÜZELERİ

ROKETSAN Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, orta ve uzun menzilli tanksavar füzeleri ihtiyacını karşılamak üzere ana yüklenici olarak belirlenmiştir.

İNSANSIZ HAVA ARACI

İnsansız hava aracı teknolojileri son yıllarda büyük gelişme gösteren alanlar olarak dikkat çekmektedir. ROKETSAN, kompozit malzemeler, kompozit yapılar, aerodinamik ve uçuş kontrol alanlarındaki birikimi ile İnsansız Hava Aracı konusunda etkin biçimde yer almaktadır.

HASSAS GÜDÜMLÜ MÜHİMMAT

ROKETSAN, Türk Hava Kuvvetlerinin F-4 uçakları için hassas güdümlü mühimmat üretimine katkı sağlamıştır. Günümüzde de programın ikinci aşaması için hazırlık çalışmaları yürütülmektedir.

Kaynak: http://www.roketsan.com.tr

[Bu mesaj Trept tarafından 19 Ağustos 2005 16:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sevgili trept burada tartışmaya çalıştığımız şey ülkemizin ne üretip üretmediği değil. ürettiklerimizin yeni dünya savaş anlayışına ki yeridir. evet dediklerinin hepsini üretmesine rağmen modern ordu anlayışında hepsi yetersiz kalmaktadır. kaç tane kıtalararası atabileceğimiz roketimiz var? konvensiyonel silah olarak neler kullanıyoruz? dediğin zırhlı araçların hangisi uranyumlu mermi attabilen M1A2 Abrahms Ana muharebe tanklarıyla başedebilir veya dediğin hava asvunma sistemlerinden kaçı F/A-18 Hornet savaş jetlerini düşürebilir? Yazdıklarımdan ordumuzu kötülemeye çalıştığımı düşünmeyin. Çünkü ordumuz dünyadaki 8. en büyük kuvvettir. Fakat modernizasyon bakımından geridir...

[Bu mesaj khas tarafından 19 Ağustos 2005 18:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ismet inönü zamanında yapılan ticari anlaşmalar asla ülkeyi satma boyutuna getirilmemiştir..yani dediğin gibi teslim edilmemiştir...adnan menderes zamanında T.C. yıkılmış sömürgeleştirilmişdir..[signature][hline]Mavi, 02 Ağustos 2005 19:42 tarihinde demiş ki:
Ağustos.

Hem doğum tarihim bu mevsimde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Demek istenen TSK'nın dışa bağımlığının az olduğu. C/P olayına gelince kaynak gösterildiği sürece sorun yok. Ona bakarsanız bir çok kişi C/P yapıyor. Bir yerden okuyup ardından kelimeleri değiştirip başlık açmak ayıp olmalı bu yaklaşıma göre. Böyle yapıldığı zaman kişinin kendi ürettiği bir şeymiş gibi geliyor. Aslında her iki durumda ayıp değil. C/P nin gereksiz olduğunu söylemek gereksiz.

Bir siteneyi gösterip "Burdakiler artık yok" demekle olmuyor bu işler. Kaynak göster aksini iddia et. Olmaz. Aksi iddianı kanıtlayan kaynak göstermen lazım.

Haberlerde ben silahlı kuvvetlerin Hollandaya insansız hava savunma silahını ithal ettiğini izledik. Bu sadece benim bildiğim biri.

Türkiye dışardan aldığı teknolojileri burda üretip yeteri ihtiyacı ürettiği zaman başka alana yöneliyor. Çünkü burda söz konusu olan tüketici değil. Silahlı kuvvetler farklı bir kurum.

Rusya meselesine gelince...

Rüsya 2. Dünya savaşından sonra girdiği ülkelerden çekilmemiş işgalci bir politika izlemiştir. Lenin Rusyası ile Türkiye'nin arası ne kadar iyi olduysa Stalin Rusyasıyla o kadar kötü oldu. Rusyanın benimsediği ideoloji kendi halkına anca kanları dökülerek kabul ettirile bildi. Her ideoloji değişikliğinde kan dökülür ama Moskovayı cesetler üstüne kurmak akıl almaz bir şey. Böyle bir devletin Türkiye gibi stratejik bir noktayı arkasına alması bizler ne toplumsal bir faydası olacaktı ne de ekonomik, üstelik asimile olmamzı bile söz konusuydu. Bakınız Sovyet Bloku ülkelerin tarihlerine ve ekonomik durumlarına.

Türkiye 2. dünya savaşında bir cephede yer almadı. Kendi paktını kuracak ekonomik bir gücüde yoktu. Annanem ve dedem o dönemin zorluklarını ve sanayi eksikliklerine hep deyinir. Böyle bir durumda İsmet İnönü'nün Amerikan politikası izlemesi bizim varlığımıza bir güvenceydi. Şunuda herkese hatırlatmakta yarar var. Olayları içinde bulunulan duruma göre yorumlamak zorundasınız. Aksi halde hiçbir tartışmanın içinden çıkılamaz.

İsmet İnönü CHP partisindeyken demokrasi için AP partisine destek olup kendine muhalefet yarattı. Bunu demokrasi için yapyı. Fakat Türiyedeki sorunlar AP iktidarındaki Adnan Menderes döneminde başlar. Tamamen Amerikan desteği Ap döneminde başlar. 1961 darbesiyle yeni anayasa konur. Bu anayasada 2 dereceli parlemonto kararı alınıp demokrasiye balta indirilir. AP iktidarının sorumsuzlukları ülkede büyük sorunlar yarattı bunu önleyebilmek için demokrasi yavaşlatıldı.

Ülkeyi yabancıya Teslim edenler Adnan Menderes ve 90'ların ortasına kadar sürüp gelen siyasetçilerimizdi.

[Bu mesaj caferi tarafından 19 Ağustos 2005 18:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kendı sılahını ureten ulkeler o karteller tarafından savas cıkarılarak ındırılıyor aşaga
dunyadakı bıtmek bılmıyen savasların sorumlusu o karteller
cunkı savaslar olmassa oldurucek adam olmassa kım sılah alıcak

amerıkada bu adamalr yuzunden bıreysel sılahlanma tavana vurdu evınde m16 olmıyana kız vermıolar ABD de[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türk ordusunun modern olmayan bi kuvvet olduğu fikri yanlıştır.Sadece artık yerli üretime ağırılık wermeye yani akıllanmaya başladılar we bu yüsden dış alımlar azaldı.Yani bu dönem kısa bi dönem,son teknoloji silahlara henüz sahip diiliz ama hepsinin projesi we çalışmaları sürüyor.
Örneğin modern tank ihtiyacını başka bi ülkeyle ortak üretim weya kendi çabaları ile karşılama çabası gösteriorlar.Örneğin güney korenin k1a1 tankı ortak üretimi wede m60 tank modernizasyonlarının israille teknoloji transferi yapılarak yapılması bnce güsel adımlar...
http://www.army-technology.com/projects/k1/
http://www.army-technology.com/contractors/armoured/imi%5F2/
http://worldofgucluakpinar.blogspot.com/

Kara kuvvetlerinde piyade tüfeği çalışmaları da sürmekte hatta prototip resmi bile war...Avunya adlı bi sniper tüfeği de üretilmiş durumdadır!
http://www.turkish-defence.com/forum/viewtopic.php?t=2417
http//www.sarsilmaz.com
http://www.kalekalip.com.tr/kalekalip/hakkimizda.asp

Sonra otokarın ürettiği cobra araçları amerikan hummerlarından bile gelişmiştir.
http://www.otokar.com/en/corporate/military_vehicles.aspx

Türkiyenin ürettiği kaideye monteli stinger sistemleri şuanda üretimimizi daha önceleri engelleyen hollandaya satılıolar...
http://www.turkish-defence.com/forum/viewtopic.php?t=2793

Ayrıca türk şirketleri dolayısıyla türk hava kuvvetleri yeni nesil muharebe uçağı jsf yani f35 uçakları ortak üretiminde pay
alıolar.Wede amerikayla ccip(f16 modernizasyon)programına katılan tek ülkedir.Amerikadan sora en çok f16 ya sahip ülke türkiyedir.
http://www.tai.com.tr/tr_menu.aspx?menu_id=5&img=tai_ana_ust-program.swf

Deniz kuvvetlerinde ise milgem adı altında milli gemi çalışmaları dwm etmektedir.Ayrıca amerikadan 2adet destroyer alımı söz konusudur.Bir türk şirketi yonca onuk ise kendi imkanlarıyla hücumbotlar üretmektedir.
http://www.yonca-onuk.com/mrtp_33.htm
http://www.globalsecurity.org/military/world/europe/milgem.htm

Balistik füze üretimi konusunda ise çinle ortak çalışmalar sürüor we 300 km menzilli toros füzeleri üretilmiş we kullanılıor
durumdadır...
Yani türkiyeyi ezmeyeilm türkiye geleceğe yatırım yapmakta we kazanacaktırda...Mkek artk miladını doldurmuş bi şirkettir gerçekten.Ama tek askeri sawunma şirketimiz de o diildir..
[signature][hline]Aşk çiş gibidir,gelirse tutamazsın,tutarsan ağrı yapar...

[Bu mesaj Maxuth tarafından 19 Ağustos 2005 22:26 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Maxuth tarafından 19 Ağustos 2005 22:29 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Maxuth tarafından 19 Ağustos 2005 22:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Amacım en iisi türk ordusudur we türkler yenilmez demek diildir.Ama türkiye gerçekten bi atılım yapıor we bunu gözardı edemeyiz.Erdogan diip dalga geçilen adam çinden bile hızlı büyüttü dewleti...Onn ne kdr payı war bilinmez ama adamın bişeler başardığı kesin...
Tartışılması gereken güsel bi konu gerçekten.
Tsk yla ilgili bi kaç link daha:
http://www.dzkk.tsk.mil.tr/turkce/Modernizasyon.asp
http://www.dzkom.net/
http://www.sage.tubitak.gov.tr/yetenekler.asp
http://www.milliyet.com.tr/2001/11/03/guncel/agun.html
http://www.radikal.com.tr/veriler/2003/12/18/haber_99224.php
http://www.akut.org.tr/modules.php?name=News&file=article&sid=2017
http://www.aselsan.com/gyturk/militaryt.HTM[signature][hline]Aşk çiş gibidir,gelirse tutamazsın,tutarsan ağrı yapar...

[Bu mesaj Maxuth tarafından 19 Ağustos 2005 23:10 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Maxuth tarafından 19 Ağustos 2005 23:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni dünya düzeninde TSK'nın gücünü tartışmak yersiz bence. Öncelikle, AR-GE süreci çok pahalı olan ve savaş olmadığı için seri üretimi yapılmayacak olan tank, uçak, top gibi birim maliyeti yüksek, üretimi külfetli şeyleri ulusal sanayi ile üretmektense dışarıdan almak çok daha uygun. Silah karteli denen şey bu yüzden var, onlar topluca üretip sağa sola satıyor, bu bir.

İkincisi, T.C. en son model en baba tanka sahip olacak da ne olacak? Yeni dünya düzenindeki düşman artık görünmez, görünse bile savaş meydanına inmiyor, kuytularda, köşelerde, dağlık arazide savaşıyor. Tankla değil, casuslarla, özel kuvvetlerle savaşılacak bir düşman var artık karşımızda, TSK da biliyor musunuz bilmem, profesyonel operasyon timleri şeklinde yapılanmalar başlattı, elde var olanları da son sürat elden geçiriyorlar. Mobilitesi yüksek ve etkin, fakat cüsse olarak ufak, profesyonel kuvvetler peşindeler.

TSK'yı bir kenara bırakırsak da, yeni dünya düzeni artık büyük şirketlerin at koşturduğu bir uluslararası arena. Amerika niye petrol diye sağa sola dalıyor? Neden suyla çalışan araba yapıldığı anda icat edenden gidip haklarını BP alıyor? Düşününce bulması kolay. Devletler de bu uluslararası sahada top koşturan firmaların yandaşları gibiler. Gide gide böyle oluyor, sistem bu hali almaya başlıyor. Yeni dünya düzeni bu. Tüm dünya bir pazar ve bunu kontrol etmek için ne yapmalı... Bundan ibaret.[signature][hline]Rampaların ustası, Liv Tyler'ın hastasıyım.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yerel üretim yapılmazsa seri üretim olmaz we olası bi sawaşta kaybettiklerini tekrar nası üretebilirsinki?Ayrıca kıbrıs çıkartmasında gördük almanya we abd nin ambargosu yüzünden f16larımızın küçücük bi parçası bi süre alınanamamış we uçak kaldırmak oldukça zor bi iş haline gelmişti.Tabii uçaklardan werim de azalmıştı...
Şimdiki sawaşlardada tank,tüfek,uçak gerekio.En ii silah kullanılmasına gerek kalmayan silahtır.Yani caydırıcılık...
Wede şuan pkk yla yapılan sawaşta çok büyük atak helikopter eksikliği çekilmektedir.Eldeki ah1 ler artk eskidi we tsk nın atak helikopteri için de dışalım sözkonusu..
Gerçekten dewletler arası sawaş olması artk zor ama olmaması da caydırıcılığa bağlı biras.[signature][hline]Aşk çiş gibidir,gelirse tutamazsın,tutarsan ağrı yapar...

[Bu mesaj Maxuth tarafından 20 Ağustos 2005 10:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İşte sizlere Türk ordusu için üretim yapan Türk firmalarının listesi:
(HAVELSAN Hava Elektronik Sanayii A.Ş.) ,
(TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI)),
(GATE Elektronik San. ve Tic. A.Ş. ),
(GE Marmara Technology Center Mühendislik Hizmetleri Ltd.
Şti...
(ALP Havacılık San. ve Tic. A.Ş.),
(TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş.(TEI)),
(FNSS Savunma Sistemleri A.Ş.),
(OTOKAR Otobüs Karoseri Sanayi A.Ş.),
(ERTAŞ Isı ve Makina Sanayi Ticaret A.Ş.),
(HEMA Endüstri A.Ş.),
(SFT Makina Elektronik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.),
(NUROL Makina ve Sanayi A.Ş.),
(SANTEK Elektronik, Teknik Mamüller İmalat ve Ticaret Ltd. Şti.),
(TRAKYA Cam Sanayii A.Ş. Otocam Fabrikası),
(METSAN Makina ve Yedekleri San. ve Tic.Ltd.Şti.),
(HİSAR Çelik Döküm Sanayi ve Ticaret A.Ş.),
(MERT TEKNİK Fabrika Malzemeleri Tic. San. A.Ş.)
(ANADOLU Döküm Sanayii A.Ş.),
(BİRBEN Makina İmalat, İthalat, İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.),
(MÜSAN Makine Üretim San. ve Tic. A.Ş.) ,
(ASMAŞ Ağır Sanayii Makinaları A.Ş.),
(RODOPLU İnşaat Temizlik Güvenlik Tic. Ltd. Şti.),
(ÇELİKTRANS Deniz İnşaat Ltd. Şti.),
(MAVİ Denizci Turizm Deniz Taşıtları İnşaat İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş.),
(YALTES Elektronik ve Bilgi Sistemleri Üretim ve Ticaret A.Ş.),
(TRANSVARO Elektron Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.),
(EGE Endüstri ve Ticaret A.Ş.),
(AYESAŞ Aydın Yazılım ve Elektronik Sanayii A.Ş.),
(SAVRONİK Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.)
(KALEKALIP Makina ve Kalıp Sanayi A.Ş.),
(BARIŞ Elektrik Endüstrisi A.Ş.),
(ASKAM Kamyon İmalat ve Tic. A.Ş.),
(METİŞ Makina İmalat Sanayi A.Ş.),
(MÜSAN Makine Üretim San. ve Tic. A.Ş.),
(OTOYOL Sanayii A.Ş.),
(ANADOLU ISUZU Otomotiv San.ve Tic. A.Ş.),
(MERCEDES-BENZ TÜRK A.Ş.),
(MAN TÜRKİYE A.Ş.),
(BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş.) ,
(METEKSAN Sistem ve Bilgisayar Teknolojileri A.Ş.),
(KARSAN Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş.),
(OWR A.Ş.),
(EFE Endüstri ve Ticaret A.Ş.),
(TÜLOMSAŞ Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş.),
(TEMSA Sanayi ve Ticaret A.Ş.),
(TÜVASAŞ Türkiye Vagon Sanayii A.Ş.),
(TRANSVARO Elektronik Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.),
(SEDEF Gemi Endüstrisi A.Ş.),
(RMK Marine Gemi Yapım Sanayii ve Deniz Taşımacılığı İşletmesi A.Ş.),
(TÜRKİYE Gemi Sanayii A.Ş.),
(SELAH Makina ve Gemicilik Endüstri Ticaret A.Ş.),
(AYGERSAN Aydınlatma Gereçleri San. ve Tic. A. Ş.),
(TELESİS Telekomünikasyon Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.),
(NETAŞ- Nortel Networks Netaş Telekomünikasyon A.Ş. ),
(İŞBİR Elektrik Sanayii A.Ş.),
(CANOVATE Elektronik Endüstri Ticaret A.Ş.),
(KAREL Elektronik San. ve Tic. A.Ş.),
(EDI-ELİMSAN Savunma Gereçleri San. Tic. A.Ş.),
(ANEL Elektronik Sistemler A.Ş.),
(ELİMKO Elektronik İmalat ve Kontrol Tic. Ltd. Şti.),
(OZ OPTICS Optik Ticaret A.Ş.),
(METESAN-LEXEL Elektrik Malzemeleri San. ve Tic. A.Ş.),
(HES Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş.),
(TÜRK PİRELLİ Kablo ve Sistemleri A.Ş.),
(EKİNLER Elektronik San. ve Tic. Ltd. Şti.),
(ELEKTRAL Elektromekanik San. ve Tic. A.Ş.),
(EAE Elektronik A.Ş.), (VURSAN Silah Sanayii A.Ş.),
(BTT Bilgi Teknoloji Tasarım Ltd. Şti.),
(YÜKSEK Teknoloji Elektrik Elektronik Makina San. ve Tic.A.Ş.),
(KEPKEP İletişim Sistemleri İmalatı San. ve Tic. A.Ş.),
(MİKES Mikrodalga Elektronik Sistemler Sanayi ve Ticaret A.Ş. ),
(ALCATEL-TELETAŞ Telekomünikasyon, Endüstri ve Ticaret A.Ş.),
(SAVRONİK Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.),
(MARCONI Selenia Komünikasyon A.Ş ),
(HİDROMEK Hidrolik ve Mekanik Makina İmalat San. ve Tic.Ltd.Şti.),
(AKSA Jeneratör Sanayi A.Ş.),
(ERG İnşaat Tic. ve San. A.Ş. (Pİ MAKİNA)),
(İBRAHİM ÖRS Tarım Alet ve Makineleri San. ve Tic. A.Ş.),
(GÜNHAN-ARK İmalat-Sondaj-Döküm Taahhüt San. ve Tic. Ltd. Şti.),
(UZEL Makina Sanayii A.Ş.),
(TÜMOSAN Türk Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş.),
(ANADOLU Motor Üretim ve Pazarlama A.Ş.),
(TEPAŞ Elektrik ve Mekanik Ev Cihazları San. ve Tic. Ltd. Şti.),
(SARSILMAZ Silah San. A.Ş.),
(AREMSAN Elektrik Makina San. ve Tic. Ltd. Şti.),
(ASPİLSAN ?Askeri Pil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi),

[Bu mesaj Trept tarafından 20 Ağustos 2005 14:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

temmuz ayında bi ara israilden biryerlerden gelen (ordu yada silah üreten bi şirketti) bir teşekkür haberi vardı bizim tvlerde, onlardan en çok askeri araç/malzeme vb alan bizim ordu olduğu için adamlar teşekkür etmişlerdi tskya :) en son 20 tane flan insansız savaş uçağı siparişimiz vardı.[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - Life - NwN-II
Prenses kaçırılır,köy yakılır,kötü ejderhalar serbest bırakılır,krala suikast düzenlenir,yağma yapılır, fiyatlarımızı sorunuz; Saf Kötülük A.Ş. (her türlü Lich ve Death Knight aksesuarımız mevcuttur)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Buradan ortak bir uyarı...
Yeni Dünya Düzeni isimli konuda biraz daha TSK tartışılır ve Trept yığınla bilgiyi hamallık yapıp copy paste ederse, bu konu kilitlenecektir. Konu TSK veya durumu değildir, aşırı derecede dağıtılmıştır, alan yetkilisi olan bendeniz sinirlenmiştir, isterseniz yeni konu açıp oradan devam edelim...

Saygılarımla,[signature][hline]Rampaların ustası, Liv Tyler'ın hastasıyım.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Askeri konular ve ipin ucu kaçmadan siyasi konular için en uygun yer burası olduğundan tartışılabilir burada. Çünkü başka yer yok.

Ama "Yeni Dünya Düzeni" konusunda sayfalarca kopyala/yapıştırla TSK durumu tartışmak da olmaz. Açın yeni konu tartışalım şu halde.

Saygılarımla,[signature][hline]Rampaların ustası, Liv Tyler'ın hastasıyım.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
eldar, 19 Ağustos 2005 18:33 tarihinde demiş ki:
Türkiye şu anda oturup uçak yapsa bunun maliyetini nasıl karşılıyıcaz? Amerikan silah kartelleri dahi amerika harici ülkelere silah satmaya mecburlar.Sanki dünyada her ülkenin uçağı var, biz de milyarlarca dolar akıtalım 10 alıcağımız şeyi 100 e maledelim.


İşte türkiyeyi batıranda bu anlayış olmuştur taa osmanlıda beri aynı zihniyet.Ama amerika aynı zıhnıyette deyil

hatırlatırım osmanlı toplu iğneyi bile avrupadan alıyordu.

Şimdi bir düşün bir uçak 100liraya yapılıyor.Ama bunun hammade kullanını var,elektıronık parçalar,yan sanayısı,işçi ucreti ve bunun gibi akla gelmiyecek Şeyler ıster bir uçak.Sen bir uçak yaparken budallarda para harcarsın ve bu dalları geliştirirsin.Yanı bir uçak yapımı kolay deyil ama getirisi çok.

bir Amerikan başkanı aya gidiceğiz diyerek hedef gösterdi adamlar o gazlar aya gitmeyi başardı.Ne işlerine yaradı peki.Adamlar bu sayede bilgisayar teknolojisinde acayıp geliştiler ve tabı başka alanlardada mesela füze sistemleri.

Pazar diyorsunuz ama bu sayede amerikan tekeli kirilir adam istediği gibi fiyat yükseltiyor.ne bileyim işte İrana,türki memletlere falan satilir.

bakin bu önemli .Roketsan gibi tesisler ne zaman kuruldu bilen varmı.Kıbrıs ambargosu zamanında açıldı.Neden amerika istediğimizi vermiyor.o zaman bizde kendimiz yaparız denmiştir.
İŞTE BU YUZDEN AMBORGA KALKMIŞTIRbilme aradakı bağı çozdunuzmu

almanlar silah sanayisi sayesinde BUNALINİ AŞMIŞTIR


Türkiye araba zengini ama bir tane türk firması yok piyasada neden cevap vericek olan varmı.Piya olmadığındanmı

İnonu satmamıştır tamam.Natoya girebilmek için odünler vermiş.

Yazdıklarım ilginizi cektiyse tavsiyem.
METİN AYDOĞANIN YENİ DÜNYA DÜZENİ,KEMALİZM VE TÜRKİYE KİTABINI OKUMANIZDIR

[Bu mesaj Nestor tarafından 23 Ağustos 2005 11:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...