Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir macera


BeIlow

Öne çıkan mesajlar

Her zaman insanlardan uzakta yaşıyan elfler, insanların zamanı geldiğinde yapmaması gereken şeyler yapıcaklarını biliyordu. Kısa yaşamlarına rağmen hırsları ve tutkuları yüzünden insanlar her zaman Dünya da büyük tehlike oluşturuyordu. İlk yanlış insanlardan gelicek diye beklerken elfler Dünya üzerinde ki ilk ve en büyük yanlışlardan birini yapmışlardı.

Başka dünyaları boyut kapısayla kendilerine açmak isteyen elfler, istemeden Karanlık Kapıları yaratmışlardı. Çok uzun yıllar önce, insanlar için zamanın başlangıcında elfler başka Dünyalara gitmek için yarattıkları bu kapıları asla yok edemediler.

Üç büyücü elf, üç farklı klanın en güçlü büyücüleri, bu kapıları yaratmak için gelmişlerdi. Bu kapıları yaratırken ölebilirlerdi veya büyü güçleri yok olabilirdi. Ama başarmalıydılar. Kapıları açarken atladıkları bir nokta vardı, ya bu kapılar kötü bir Dünya ya cehenneme açılırsa. İşte bu düşünmedikleri ufak ayrıntı Dünyayı değiştirmişti. Kapılar cehenneme açılmıştı ve cehennem kısa süreliğine bile olsa Dünyaya gelmişti. Kapılardan gelenleri anladıkları anda büyücüler kapıları kapatmıştı ama cehennemin bir parçası artık Dünya ya aitti. Elfler bu kapıları yok etmeye çalıştılar ama asla başaramadılar. Üç elf sonsuz yaşamla lanetlenmişti. Kendilerini kapıları korumak için feda etmişlerdi. Elflerle birlikte karanlığın kapılarını insanlardan korumak için. Ama kapıların tekrar açılma olasılığı her zaman vardı.

En sonunda; uzun süreler önce insanlardan bir büyücü, adı Hemaroni Bilaz olan bir kara büyücü, kendini yok etmek uğruna bile olsa karanlık kapıları Dünya ya açmaya yemin etmiştir. Karanlık kapılar elfler tarafından uzun yıllar boyunca korunmuştu, bir çok saldırıya karşı gelinmişti ama kara büyücü büyük tehdit oluşturuyordu. Kendine topladığı insanlarla elflerin koruduğu Karanlık kapılara saldırı düzenledi. Elfler ve insanlar arasında büyük bir savaş olmuştu. Kara büyücü amacını söylemeden insanları kullanmıştı, zaten elfleri sevmeyen insanlar ise hiç düşünmeden saldırıya geçmişti bile. O gün karanlık kapıların etrafında büyük bir savaş olmuştu ve insanlar savaşı kazanmıştı. Kara büyücü karanlığın kapılarını açmak için içeri girip büyülerini yapmıştı. Kapılar yavaş yavaş açılırken, büyücünün yanında üç tane elf belirmişti. Bunlar kapıların son gardiyanları, güçlü elf büyücüleri, üç elf klanının en güçlü üç büyücüsüydü. Karanlık kapıların önünde birden belirmişlerdi. Büyücüyü durdurabilmek ve kapıları geri kapatmak için ne kadar uğraşsalarda başaramadılar. Son olarak büyücüyü öldürmeden onu bir kristale hapsettiler ama karanlığın kapıları yarı açık kaldı. Tüm uğraşlarına rağmen kapıları kapatamadılar.

Üç elf kristali parçalayıp üçe böldüler ve çok geç olmadan birbirlerine yemin ederek oradan ayrıldılar. Eğer üç kristal tekrar bir araya gelirse büyücü Dünyaya tekrar dönebilirdi. Bü yüzden tüm hayatlarını geride bırakıp birbirinden çok uzağa giden üç elf bir daha görünmemişti.

Karanlığın kapıları açıldıktan kısa süre sonra etrafta karanlık yaratıklar dolaşmaya başlamıştı. Kan ve etle beslenen, hiç korkuları olmayan karanlık yaratıklar. Bir çok yaratık Dünya ya geliyordu, sanki cehennem Dünya ya gelmişti. İnsanlar onları durdurmak için savaştılar, yeni kahramanlar doğru halkını korumak için canlarını feda ettiler, bir çok savaşlar oldu ama asla kazanamadılar. Asla başarılı olamadılar. İnsanlar yavaş yavaş yok oluyordu. Ama elfler, elfler biraz daha farklıydı kendilerine saklancak bir orman bulup dışarda olanları temkinle izliyorlardı. Karanlığın kapılarını kapatmak için kristalleri bir araya getirip büyücüyü öldürmeleri gerekiyordu. Bu sayede kapıda ki kilit kırılcaktı ve büyülü kapılar geri kapancaktı. Etrafta artık karanlık hakim olduğu için efler ne kadar saklansada, onların başlarıda derde girmişti. Yeni doğan çocukları lanetleniyordu. Cehennem yüzünden elflerin soyundan doğan çocuklar Dünya ya Kara elf olarak geliyordu. Bu sefer uzun yıllar boyunca bekliyemezlerdi. Kristalleri bir anca önce bulup büyücüyü yok etmezlerse, elflerinde sonu gelicekti.

Bu savaştan iki yüz yıldan fazla bir süre geçtikten sonra elfler yeni yuvalarında yaşamayı başarmıştı. İnsanlar ise iyice azalmıştı. Elfler sadece kendileri için yaşıyordu artık, ne insanlara ne de dışarda ki hiç bir varlığa yardım etmiyordu. Lanet yüzünden elflerinde ırkı tükenme tehlikesindeydi ve uzun yıllar boyunca dış Dünya ya yolcular yolladılar. Kendi yoldaşlarını kapıları kapatmak için feda ettiler. Artık bu savaş bitmeliydi, kristaller bulunmalı, karanlığın kapıları kapanmalı, dünya daki o huzur geri gelmeliydi. Elflerin tek istedikleri buydu artık, huzur ve eski yuvaları...



(şimdi nasıl olmuş bu sizce neler yapılmalı eksik var mı bu mmo genel bölümünde yapılan 2d mmorpg için hikaye sizce eklenmesi gerekn bir şeyler var mı ?)[signature][hline]Yeni mmorpg sitemiz : www.sindarin.gen.tr
www.fmturk.net
17.00, 19.00 Radyo yayınındayım beklerim hepinizi.


[Bu mesaj bir Undead büyüsü tarafından 17 T
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya oyunda elfler var diablo konseptindeymiş o yüzden biraz kilişe gibi durabilir ama elf ırkı önceliki oyunda diablo konseptli desem kilişeden kurtulur mu :P[signature][hline]Yeni mmorpg sitemiz : www.sindarin.gen.tr
www.fmturk.net
17.00, 19.00 Radyo yayınındayım beklerim hepinizi.


[Bu mesaj bir Undead büyüsü tarafından 17 Temmuz 2004 00:50 tarihinde değiştirilmemiştir]

[i][b]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...