SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 attila ben ce türk dünyasına zararı dokunan birisi olmuştur.ben de kabul ediyorum büyük bir kral ve türklerin yüzakı övünç kaynağı ama nedenleri sıralarsak;avrupaya gelmiş türklerin yok olmasında birinci derecede sorumlu kişidir(bence yanılıyorsam söyleyin). Güçlü bir şahsiyet olduğu için kendinden sonra gibi bir güçlü bir kişi bırakmamıştır.belkide bunu kendisi bilerek yapmıştır. kardeşi bleda gibi krallığın en tatlı yerinde öldürülmemek için veya kendinden güçlü birine hazmedemeyeceğinden çünkü hırslı birisiydi ülkede,sarayda katince germence ..... gibi dillerin konuşulmasını serbest etti buda ister istemez yıklımada bir unsur teşkil etti hunları çok yordu.yerine güçlü biri geçse dahi eskisi gibi orduyu toparlamayı zor başarırdı . attila olsaydı onunda başarabilmesi düşünülür. roma istanbul gibi yerleri elegeçirebilecek durumdayken bunu yapmadı.diyelimki istanbulu alsaydı. orada erimeyen köklü bir devlet kurabilirlerdi.atlı ve bozkır devletin yerleşik hayatta geçmesi imkansız gibi görünüyor ama hani olurya hasta zamanlar bu zamanlarda bir sığınak niteliğinde şu türklerin demiri eritip çıktığı yer gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
amon Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 adam barbar ve istilacı...[signature][hline]ben büyüyünce midicloryan olcam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 ilk topik çok tutunca devamını mı çevirdiniz :) eski topikten devam etmeni öneririm.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 tarıh masal degıldır soylesıydı boylesıydı olmaz gocebe adam oturup yerleşmez kolay kolay yok ıstanbulu alsaymış filan attılla ıstanbul a gırseydı yapıcagı tek sey sehırı yok edıp yoluna devam etmek olucaktı avrupanın pek cok buyuk kentıne de yaptıgı gıbı hatta orleansta doktugu kan yuzunden sehırın ıcınde kalamamışlar leş kokularından kaldıkı gocebe attıllanın ıstanbulun duvarlarını o yılalrda aşma şansını dusunemıyorum bıle komık yanı ordusu ıstanbulun onunde aynen telef olurdu yoksa atılla oyle ıstanbul kapısına gelıpte gerı donucek bır adam degıl ne vadedılırse edılsın sehre gırıp vaadedılenı alabılıcegını zaten bılıyordu ama o bıle ıstanbul a saldırmanın ucuk ve aptal bır hayal olucagını bılıyordu tarıh FRP degıldır oyle olsaymış şu olsaymış yok turkler amerıkaya ayak bassaymış amerıka turk develtlerı olurmuş yok avusturalyayı keşfeden olsaymışız şu olurmuş vs vs bunlar hıkaye ve fasa fıso yazılı tarıh kaydettıkten sonra soyle olsaydı boyle olsaydı dıye ucuk hayalelr tartışmak zaman kaybından ıbarettır tartışılıcak şeyler vardır mısal gercekten teget gecen olayalr mısal osmanlının hındıstanı degersız olarak gormesı veya sokullunun hazar denızıne kanal actırma projesı ve kızıldenız projesı veya 4.murat ın hazırlattıgı duraklamanın temel nedenlerı tezı omru yetseydı 4. murat duraklamayı bıtırebılcıek en buyuk çalışmayı yaptırmıştı viyena turklerın elıne gecseydıde tartışılabılır belkı hatta fatıh ın roma seferıde ama gıdıpte osmanlı moskovaya akdar taaruz edıp rusyayı yıksaydı dıye tartşmak saçma olur[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 :tup: tarihi yorumlarken, okurken veya anlatırken yapılan en büyük yanlışa parmak basmışın viktor. tebrik ediyorum. yapsaydı etseydi ile tarih konuşulmaz. çünkü ortaad yapılan bir şeyler vardır. ve bunları değiştirmek imkansızdır...[signature][hline]Can düşer, gül düşer, baş düşer ama Bayrak düşmez...-Şeyh Şamil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 adam daha cok temennisini belirtmis . o kadarda olsun :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 said: sir, 06 Ağustos 2005 22:42 tarihinde demiş ki: ilk topik çok tutunca devamını mı çevirdiniz :) eski topikten devam etmeni öneririm. ben yeniyim bilmiyorum nasıl 1. sayfadan başlanır özel mesajla açıklarsan bir daha yapmam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 said: amon, 06 Ağustos 2005 22:39 tarihinde demiş ki: adam barbar ve istilacı... Attila medeniyetli, büyük bir hükümdar ve güçlü komutandır. Ne yazık ki Attila hakkındaki birçok yanılgısı var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 viktor bu konuda sana katılmıyorum evet bende biliyorum tarihte sadece olanlar vardı. attila 453 te öldü. bunu 455 450 diyemeyiz .453 se bitmiştir.birde şu yönü düşün attila nın yerinde olsaydım şöyle yapardım. böly e yapsaydı şöyle olsaydı.gibi sorular tarihten daha çok kuvvetli bir öğüt ve mesaj almak içindir. viktor haklısın istanbul surları bir ömre bedel bunların farkındayım. ama beni bu düşünceye iten orleans a kadar gidip alması . diyorum ki bu sehri aldı.istanbuluda alabilirdi.arkalarında dayanacak,zayıf zamanlarında korunacak, güçlü zamanlarında gene istilalarına devam etmeleri açısından bir korunak diyeyim. böyle olması imkansız gibi ama sıfırmıydı.beni bu düşünceye iten bizansın o güçsüz durumunda 1 asır ayakta kalması . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Eski topicte devam etmeyecek miyiz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandoo Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 etmicez...yedik onu biz..[signature][hline]Mavi, 02 Ağustos 2005 19:42 tarihinde demiş ki: Ağustos. Hem doğum tarihim bu mevsimde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 İyi o zaman.. Bizans barış sartları bozması ve Margos piskoposu yüzünden Attilanın İstanbul'u alacaktı. İkinci Balkan seferde Tuna'yı birkaç noktadan geçerek Trakya'da ilerlemeye başladı. Yolu üzerindeki bütün şehirleri zaptetti ve ta İstanbul'un burnundaki Büyük Çekmece'ye geldi. Burada kuşatma hazırlıklarını yapabilirdi. Bizans İmparatoru Thedosios alelacele en yüksek rütbeli elçiyi, Anatolios'u, Attila'ya gönderdi, barış sartlarını kabul etmeye hazır olduğunu bildirdi. Hedefi şehri yıkmak değil itaat altına almak olan Attila, İstanbul'u almamak için şartlarını bildirdi ve bu şartlar etmeye kabul edildi. Barış şartları Bizans için çok ağırdı. Her yıl bu kadar çok altın bulup vermesi imparatorluğu iflas ettirebilirdi. Fakat başka çareleri de yoktu. Tek umutları Attila'nın ölümü idi. Onun eceli ile ölmesini de bekleyemezdi. Attila İstanbul'u almaktan vazgeçmeseydi Hunlar Anadolu'ya girebilirdi ve orada hayatta yaşabilirlerdi. Papa, diz çöküp yalvardı ve Attila Roma'yı da bağışladı.. Öyle Papa'yı güvenmeseydi Bütün Avrupa'nın en büyük, en mamur ve anıtlarla dolu şehri Roma'yı Türk şehri yapabilirdi. Bu şehirdeki İnsanların gelenek ve dilini bırakıp Türk dil ve kültürünü benimsebilirdi.. Attila Roma'yı işgal edebilir, yağmayabilir yakıp yıkabilirdi diyen bilinçsiz herifler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 eh alın gene yanlışlar var Papa dız cokup yalvarmadı adam gıbı konuştular kaldıkı yalvarsa atılla ınadına romayı fethedıcek bır akraktere sahıptı ne konuştukalrını bılmedıgımız için teoriş yurutemeyız ikinci noktaysa orleans gıbı bir şehirle donemın en şaaşalı kentı ıstanbul u bır tutmak orleans cancanlı gelebılır ısmı ama o tarıhte ıstanbula kıyasla trabzon gıbı bır kent orleans ıstanbulda ıse daha taze bır bızans varkı dunyadakı gelmsı gecmıs en korkunc sehır savunması ıstanbulda avr o tarıhte orleans ıstanbulun yanında yetıskın bır admala 10 yasındak ıcocukla savasmak gıbı bişey ıstanbul hem karadan hem denızden kusatılıp gucu erımedıkce fethedılebılcıek bır kent degıl cunkı karadan kuşatsan adamalr denızden takvıye alıyor denızden kuşatsan akradan alıyor takvıyeyı ve çift surlarında en ufak bır zayıf nokta yok kı atıllanın elınde hala mancınıklar var ımkansız o tarıhte ıstanbulu duşurmek tarıh hayal oyunalrı degıldır şöyle olsaydı boyle olurdu yok baltacı balatayı taşa vurmuş yok viyenayı fethetmişiz ama acıyıp bırakmışız fılan hep fasafısodur tarıh olup bitmiş bir surectır attılla yı bende severım ancak sacmalamaya luzum yok efendım anadoluya yerleşicekmiş hede hodo bi defa attılanın bır yere yerleşme gıbı bir fikri yoktıkı yaşamalrını surdurmek ıcın savaşıp ganımet kazananmaya ıhtıyacları vardı normal olarak romaya gırse bıle taş taş ustunde bırakmıycak yoluna devam edıcektı cunkı bır develt yapıalrı yoktu hunların veya bır tıcaret bılgılerı tek bıldıkelrı savasmaktı ve karınalrını boyle doyuruyorlardı eger bu kadar yerleşme merakalrı olsaydı attılla oldukten sonra erıyıp gıtmezlerdı avrupada[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 roma(spqr) , istanbul(bzyntion) bu sehirleri neyle aliyorsunuz merak ediyorum. anca sehir dislarindaki koyleri alirsiniz yagmalarsiniz. 2 mancinikla o surlar yikilir mi? oldu yikti alsa ne yapacak? yapsa yapsa sehri yagmalar ustune yakar yada vergiye baglar. zaten vergiye baglamish. biraz mantik . mit degil bunlar. bu adamlar yagmaci. gocebe. Bu arada Hun Turk`u diye birsey yok. Azeri Turk`u var mi? Turkmenistan Turk`u var mi? Biz Turk kelimesini anlaminda kullanmaya kullanmaya yeni seyler uretmeye bashladik. Turk bunlarin hepsine denir.Birde Cafein sana zahmet su 2 threadi birleshtiriver.[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur! :NSRq:üXrüt:irht:kök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Batılı kaynaklarına dayanarak Hunlar yağmacı ve imha edici olduğunu ve Türk olmadığını mı söylüyorsun. İskitler Türk değil miydi ?.. Bu kez Türk dememek için Azeri der, Kazak der diyorsun. Uygurlardan biri "Ben Uygur Türküyüm" diyen var. Ondan başkası Türküm diyen yok. Mongol (Moğol), mongoloid yani, Moğolumsu ve çok mecbur olursa TürkoMongol der. Batılının dili, bir türlü Türk demeyi kabul edemez. Yalnız bu kadarla da kalmaz, Türkleri barbarlıkla küçültmek söz konusu olunca; * Attila ve Hunlar Türk türler, fakat, Hun sanatı söz konusu olunca * Hunlar Moğol oluverir!?.. Bundan amaç, Batının, Türkleri haritadan silmek için uyguladıkları GELENEKSEL ETNİLER POLİTİKASIDIR. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 said: amon, 06 Ağustos 2005 22:39 tarihinde demiş ki: adam barbar ve istilacı... İlginç böyle bir lideri bu kadar kısa bir biçimde yorumlamak.(yoda gibi konuştum wıshh)Bence büyük bir savascıydı,ancak istanbulu falan alsaymış pehh bence medeniyetin gelişmesinde büyük darbeleri olurdu o zmn iyikide yerinde ölmüş[signature][hline] _Kusuk_ Aut disce aut discede. İçimdeki Sarı Kapaktan İlham Alıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 Bir devletin soyunu tartishabilmek icin oncekile o devletin dilini bilmek gerekir.Sakalar haklarinda bilinen sey konustuklari dilin persce oldugudur ki yasadiklari yer iran olarak bilinir. Turan ve Iran in nasil ayrildiklari eski mitolojik hikayelerle anlatilir. Ayni zamanda sakalar Cumhurbashkanligi Forsunda yer almazlar. Sakalar ile olan genetik bagimiz Mogollarla olan ile hemen hemen aynidir ki buda amca cocuklarinin genetik bagi gibidir. (Mitolojiye gore zaten amca cocuklariyiz) Azeriler,Turkmenler,Yakutlar.Hunlar..Oguzlar. Oguz Turku diye birsey var mi? Yada Turk nedir bunu bana bir aciklarsan sevinirim. Hunlara(Turkce de H yoktur , Kun dur) gelelim. Evet Hunlar gocebe ve yagmacidir. O zamanki Roma ile kesinlikle sanat vs olarak kiyaslanamaz. Hunlar hakkinda cok cok az sayida tarihi esere ulashilabilmishtir ve bilinen sey kullandiklari dilin Turkce oldugudur. Eski Turk uygarliklari hakkinda ortak olan en buyuk sey cok az sayida tarihi esere ve yazili kaynaga ulashilmasidir. Cunki yoktur. Cunki gocebe topluluklar gidip kutupane kurmazlar. Isleri savashmaktir.Ha bazi insanlar hayir biz cok sanatkar kulturel bir milletiz derler. 16 senedir tarih ile ugrashiyorum hobi olarak. Turk tarihi ile. Ozellikle Islam oncesi Turk tarihi ile.Sayisiz eser inceledim sayisiz kitap okudum. Turk kulturu savash ustune kurulmushtur. Hangi millet cocuklarina `Savas` ismini verir? Bir ornegi yoktur bunun. Herzaman oldugum sey ile gurur duymushumdur. Biraz daha konushursam sen Mason`sun diyeceksin herhalde bana.. Bu arada senin bircok yazini okudum bircok kere tartishtim seninle. Hunlarin yada Sakalarin seni ilgilendirmemsi gerekiyor. Musluman degiller.Senin icin Turk tarihi horasan, buhara vs katliamlarindan sonra basliyor olmasi lazim. Madem o kadar arashtiryorsun Buhara yi da bir arashtirip yazsana. Neler olmush birmish herkez ogrensin.[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur! :NSRq:üXrüt:irht:kök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 hayır bıze kasıtları yok onlar ortasaya kokenlı butun gocebe kavımelrı mogol sanan adamlar pek cakmıyorlar konudan nasıl bızım onalrın tarıhinden cok cakmadıgımız gıbı ırk olayına gelınce bugun kac ulke ırkıyla telffuz edılıyor mısal ıngılız ben saxon kokenlıyım veya welsh ım yada anglosaxon babalarımız dıye konusuyormu sokakta veya almanalr hıtler cıkana kadar aryan meselesını tartısıyormuydu şimdi bide şey var hunlar avrupaya faydalı bır topluluk olmuş dersek yalan soylemiş oluruz cunkı gırdıkelrı sehir kasaba koy vs de hayat bırakmamışlar gerı yakıp yıkmışlar ve nereye gıttılerse felaket beraberlerınde gelmiş ancak avrupayı korkunc etkilemişler ve bazı yerde kendılerıne hayran bırakmışlar cogu kavım attılla ıle ebraber ezelı dusmanları roma ya akrsı savastıgı ıcın ona mınnettar olmuşlar ama barbarlar sonucta o tarıhte saxonalrda barbar frank larda barbar germenlerde gothlarda yanı sırf turk barbar degıl hepsı barbar lıtaraturde barbar olmıyan ıse bır roma tabı art nıyetlı olanalrda var mısal bır oyunda romaya akrsı savasan turklerı resmen orkvarı bır ımaja burundurmuşler mısal oyunda turk teknolojılerı ıcınde yamyamlık fılan var ve turk bınalarında kafatasları kemıkler ve kafatasının gozlerınden kan akması gıbı detaylar var necromancer yapmıslar turklerı resmen buda cahıllıgın sonucu ben burda boşuna basba bagırmıyorum sırf kendı tarıhınızle ılgılenmeyı bırakıp kendısınızı dısa kapatmayın dıye barı sızın onalrdan bır ustunlugunuz olsun adamalr basmakalıp buralar bır zamanalr bostandı turkler geldı aldı seklınde analtıyor olayları anca cunkı hırıstıyan kulturunu bır ele alıp sırf onun tarıhıyle ılgılenıyor adamalr turkler ıse o tarıhte 1500 yıllık duşmandan oteye gıdemıyor onalrın kafasında sız nasıl yunanlılar bızım dusmanımız onyargısıyla buyuyorsanız o adamalrın coguda muslumanalr bızım dusmanımız onyargısıyla buyuyor haklı oalrak sen burda yunan tarıhı yazarsan nasıl mıktyır gıt ne ısın var yunan la onlar ***** ****** seklınde tepkı alırsan onlarda senın tarıhını adam gıbı yazarsa aynı tepkıyı alır mılletten o yuzden bugun batıda ınsanalrın yuzde 70 ı turkıyeyı arap ulkelerınden bırı sanıyor çöller develer fılan oldugunu sanıyor anadoluda onalr cahıl sız cahıl olmayın dostunuzu dusmanınızı tanıyın dusmanınız hakkında edınılebılıcek her turlu bılgıyı edının yoksa bogulmaya mahkumsunuzdur tarıhın akarsularında[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 halk arasinda soyledigin gibi onyargilar olabilir ancak adamlarin akademik tarih anlayislari da bize karsi onyargilarla dolu . yanlis anlasilma olmasin ama ; afrikadaki 100 kisilik kabile icin 1-2 saatlik belgesel yayinlayan discovery ya da national geographic te ne zaman turk tarihiyle ilgili seyler gosterecekler cok merak ediyorum . adimizin gectigi tek yer baskalarini anlatirken bizden bahsetmek zorunda olduklari yerler . [signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. [Bu mesaj huun tarafından 07 Ağustos 2005 09:42 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BigBang Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 Bir kere Discovery de Barbarians Of The Middle Ages başlığı altında Hun ları incelediklerini izlemiştim :D :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BigBang Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 Pardon düzeltiyorum Middle Ages diil; Dark Ages... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 tuh ben denk gelemedim demek ki :D ama asil soylemek istedigimi anladin sen . dunya tarihinde o kadar onemli olaylara sebep olmus bir milletin hakkettigi ilgili goremiyoruz oralarda . her neyse konu o degildi zaten , uzuldugum bir noktayi belirttim sadece . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 Karanlık devirlerde az birşey ordularla akınlar yapmak suç olmasa gerek.Yani bu onun barbar olduğunu göstermez.[signature][hline]Dünya'nın en büyük menejerlik oyunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 said: amon, 06 Ağustos 2005 22:39 tarihinde demiş ki: adam barbar ve istilacı... sen bunu nasıl diyebiliyorsun.şaşıyorum. bunu senin counter strike ile geçen boş zamanlarına bağlıyorum. istersen bana darıl küs... ama en doğrusu ortaya çıksın.dünyada kendi atalarıyla en az övünenler arasında türklerde var diye düşünüyorum.mesela avrupa,zavallı savunmasız,afrikalı,kızıl derili,kuzey kutuplu,çin'in güneyindeki adalardan olan insanlara karsı savas(savas demeye içim elvermiyor)kazandıklarında dahi o kişiye aslan yürekli,kaplan bakışlı,cartı curttu.... bir sürü methiye ve şişirilmiş biyografiler yayınlarken bizim gercekten bunlara layık olanlara barbar medeniyetsiz denmesi gercekten beni üzüyor.attila medeniyetsiz biriydide neden roma onları yenmedi veya medeniyet vermedi. bugun amerikanın medeniyet dağıtması gibi.demekki ortada yanlış anlaşılan yada bilerek yanlış anlatılan birseyler var.adamlar istilacı demesek daha doğru olur. romayı fethedecek durumdayken fethetmedi çünkü adam kendinde güçlü istemiyor dünya devleti kurmak istiyor. roma orada onun gücünü tanıdığı için orayı ellemiyor. sayet direnirse işgal etmsi haklıdır. çünkü sen bile bile gelen barış elçilerini yollayarak yada sinirle gururla oynayıcı birseyler yaparak ortamı gerersen adam seni tarihe gömer.ama o roma gibi bir medeniyeti yıkmak istemedi.'benim üstünlüğümü tanıdılar' çekip gitti istanbulda öyle. avrupa attila öldüğü için bayram yaptılar neden bayram yapıyorsunuz anlamıyoreum.adam ölmese doğuya sasani devletine gidcekti çünkü batıda kendine meydan okuyacak bir kuvvet kalmadı. avrupa onun himayesinde sayılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2005 cin i sevmeyiz biz ama onlar bizi cok sever . ataturk le ilgi cok genis ve ilgi uyandirici bilgiler verdikleri okul kitaplari var . adimiz barbara cikmis . neden ? orta asya duzlukleri bildiginiz gibi yerlesik bir hayata kisaca bir sehir yada uygarlik kurmaya elverisli degildir . yillarca atalarimiz doguya cine dogru gitmisler . adamlar artik bizden biktiklari icin duvar bile ormusler . duvar bizi durdurmamis ama arkasinin ne kadar kalabalik oldugunu gormusuz . cini isgal etmek imkansiz degil . elde tutmak imkansiz . doguya olan yolculugunun bir amaci olmadigini anlayan atalar bu sefer batiya dogru yola cikmislar . macarlar , finliler , bulgarlar . okusunlar bir soylarinin kokenini . almanlar nasil alman olmus fransizlar fransiz . turklerin batiya yurusuyu bugunun milletlerini yaratti . selcuklu ile anadoluyu turk yapti . osmanli ile macarlarla bulgarlarla tekrar kavustu ama olanlari biliyorsunuz zaten . hacli seferleri . isteyen kafatasci desin bana isteyen milliyetci , fasist vs . bu milletin ortak hafizasi nereye gitti ben cok merak ediyorum ???[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar