Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dedective Conan

Akuma_Blade

Öne çıkan mesajlar

Kimisi Kenshin'cidir kimi SM'ci... Kimi SlamDunk'dan kimisi Pokemon'dan vazgeçmez.Ama benim çok kanallı dönemdeki favorim çok farklıydı.You're Under Arrest ile beraber çok kanallı dönemde en beğendiğim seri olan ve 7-8 yıldan sonra ilk kez Japon Anime'lerini izlemeye başladığım için bende yarı yeri olan Dedective Conan'dan bahsediyorum.İlk kez Manga'sından 1996'da bir OAV ile uyarlanan ve TV serisi ile beraber inanılmaz bir ilgi yakalayarak hala devam etme başarısı gösteren ama bölüm sayısı yüzleri aşan tüm yapımlara nazaran kendisini hiçbir bölümde vaka olarak tekrar ettirmeyerek hikayesinin orjinalliğini ispat eden bir seridir Maentetai Conan...

Ana karakter Shinji Kudo zorla kaçırılıp kobay olarak kullanıldığı ilaç sonucu değişim geçirir ve vücut yaşı 5-6 sene gençleşir.Aniden bir ilkokul çocuğuna dönüşen ve Conan adını veren Shinji babası bir dedektif olan çocukluk arkadaşı Ren'e yakın yaşamaya çalışır ama olayların gidişi onu her bölümde gerçekleşen cinayetler ve hırsızlıkları aydınlatması gerekmesiyle yüzyüze getirecektir.

Geçen 8 yıl içinde Conan'ın hiç büyümemesi, Ren'in hala umutla ve yaşlanmayı bırakın liseyi bile bitiremeden Shiniji'nin dönüşünü beklemesi ve bölümlerin içinde yaklayabileceğiniz bir kaç mantıksal hatası olsa da eğlenerek izleyeceğiniz, her bölümünde ipuçlarını kullanarak Conan'dan önce cinayeti çözmek için çabalayacağınız bir seri... ( Demesi o kadar kolay değil tabii , bugüne kadar o kadar çok bölümünü izledim ama her bölümü o kadar zekice ki hiçbir bölümde en sonda hiç dikkat etmediğiniz ayrıntılar ve ipuçları geliyor ve en ummadığınız kişi suçlu çıkıyor.Kesinlikle dahice )

[Bu mesaj Akuma_Blade tarafından 21 Ağustos 2005 17:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Her bölüm sonunda o acemi dedektifi bayıltığ saati aracılığıyla adamın ağzından cinayetleri çözmesi ise gerçekten komik ve güzel bir ayrıntı :D

TV8 yayınlamıştı sanırım zamanında. Sonradan başka bir kanala geçti. Hala yayınlandığını bilmiyordum dışarıda. (TR de yayınlanmıyor) Güzeldir[signature][hline]Because you anger, your heart is in chaos, Because your heart is in chaos, your blade is dulled, You are to weak to defeat me!

Eski Solufain'im ben belki tanıyan çıkarsa diye :D
Sosyal ağlarda paylaş

Harika bir diziydi... Çocuk aklımla ağzımı ayırıp seyreder, bu adam nasıl bu kadar şeyi uydurmuş diye hayran kalırdım... Her biri bir film konusu olacak kalitede güzel dedektif konuları vardı... Ahh ahh...[signature][hline]Konohamaru: You! Old, stupid geezer! Why did you die?! / Seni salak, yaşlı moruk! Niye geberip gittin haa!? Böhüüühüüü!!! *GAI&LEE*
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...

Beni bilenler bilir, Dedective Conan asla vazgeçemediğim serilerde başa oynar. Fakat askerden beridir Dedective Conan bölümlerini kaldığım yerden indirecek düzgün bir yer arıyordum sonunda yeni yeni buldum. Öğrendiğime göre Kaizou'nun yan grubu DCTP (Dedective Conan Translation Project) hayli yol almış görünüyor.

http://kaizoufansubs.net/ddl.html

İnternette Dedective Conan'ı direct download olarak indirebileceğiniz ve toplu şekilde sıraya dizilmiş çok yer yok. Bu nedenle ben bu adrese link verdim. Direct Download botunu kullanabilmek için MIRC indirmeniz ve irc.rizon.net'e oradan da #DCTP kanalına girmeniz lazım. (Rizon Türkiye'ye attığı banı da kaldırmış, haberiniz olsun)

Kanala girip !DDL yazıp entere basın size random bir kullanıcı ve şifre verecekler. Bunla giriş yaptığınızda Dedective Conan'ın tüm bölümlerini , OSTlarını ve filmlerini vs çekebileceksiniz.

Bu aralar farklı birşeyler arayanlara şiddetle öneririm Dedective Conan'ı...
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...