Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir Merak

MartinLGore

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle belirteyim bir din/tanrı tartışma topiği değildir. Oraya çekmeyelim konuyu..

Şimdi düşünün ki bir adam 30 yaşına kadar yaşıyor ve trafik kazası geçiriyor, ölüyor. Bu adam hayatı boyunca ateist olmuş bi insan. Dolayısıyla Tanrı onu cehennemine atıyor.

Fakat belki adam 40 yaşına kadar yaşasaydı hak yoluna dönecekti, tövbe edecekti.

30 yıldan fazla yaşamış, aynı şekilde 30 yaşına kadar ateist olmuş bi insan daha var. Ama sonrasında tövbe etmiş. Hak yoluna dönmüş..

Şimdi kader deyip işin içinden çıkabilirsiniz. Ama ben bunun dinen açıklamasını istiyorum. Bilen var mı?[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********
Sosyal ağlarda paylaş

Yani ölen adama da, diğer adam gibi yaşama şansı verseydi belki o adam hak yoluna dönecekti.. Biri daha fazla yaşadı diye eninde sonunda cennet'e girecek, ama ölen az yaşamasının cezasını cehenemlerde yanarak çekecek tanrı/din inancına göre?
Din bunu nasıl açıklar?[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Sosyal ağlarda paylaş

Ateist olmak en iyisi hiç bu konuları düşünmüyorsun ^^.
Ateistim ben evet :).

O adam eğer 30undan sonra tövbe edip inanmaya başlayacaksaydı ölmeyecekti belki de. Ya da ateistler niye direk cehenneme gider ki? Sonuçta inanmamak kendi seçimleri, başka hiç kimseye kötülük yapmamışsan, sırf iyilik yapmışsan ama ateistsen yine cehenneme mi gidersin? Hoş, ateist olarak düşününce ölünce cennet/cehennem diye bir yere gidilip gidilmeyeceğini de sorguluyorsun...

Din konusunda mantıklı konuşamıyorum ben eheh...[signature][hline]Ufo!!11!1!1!!
Sosyal ağlarda paylaş

soylediklerin mantıklı geldi, hani bu seye benziyor bazı kişilerin musluman olmayanların da cehennemlik oldugunu soylemesine. cennet cehennem için bence inanmak değil, iyi olmak iyilik yapmak gerekiyor,caminin içinde namaz kılıp,onunden gecen 18lik kızları sozle taciz eden adamlardan daha cok hak ediyorlar o kişiler.[signature][hline]kingpin, 08 Ağustos 2005 05:32 tarihinde demiş ki:
ben kül yutmaz eralp,yemem bunları dory hanım

Çizimlerim [Pati Albüm]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dory, 21 Ağustos 2005 07:29 tarihinde demiş ki:
soylediklerin mantıklı geldi, hani bu seye benziyor bazı kişilerin musluman olmayanların da cehennemlik oldugunu soylemesine. cennet cehennem için bence inanmak değil, iyi olmak iyilik yapmak gerekiyor,caminin içinde namaz kılıp,onunden gecen 18lik kızları sozle taciz eden adamlardan daha cok hak ediyorlar o kişiler.

..içimi okumuşsun..[signature][hline]İmpressive...The Most İmpressive...
Sosyal ağlarda paylaş

İnsan o zamana kadar seçimini ateistlik konusunda yapmış ve hiç inanmamış Allaha sonrasında adam olmuş 30 yaşında çok şey duymuştur Allahın var oldugu konusunda ama kendisi inanmamaya devam etmiştir,Eger adam 30 yaşından sorna degişmeye karar verıse bu o insanın hayatında yavaşladıgını ve artık Allaha inanma zamanı geldiği gibi bir düşünce var olmasına bağlıdır,Yani bu adam daha sonradan yönünü değiştiriyorsa,illaki hayatında yavaşladıgı için degiştiriyordur,bu yüzden o insanın daha önceden ateist olarak gezdiği dönemler Allahın varlığını bilipte yok demesinden dolayı,bagışlanacak bir dönem olamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Allah allah :)
Kuran'da öyle yazmıyor.. Yani sen 50 yaşından sonrada tövbe etsen Allah onu kabul edecektir istisnasız.
Okudum valla öyle yazıyor..

edit: yani cennet'e gidecektir. Tabii inanmadığı dönemlerin cezasını çekerek..
[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...

[Bu mesaj MartinLGore tarafından 21 Ağustos 2005 12:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Girmeyi sevmiyorum pek bu konulara ama bildiğim kadarıyla yaşadığın süre içinde yaptıklarınla yargılanıyorsun . Yanlış olabilir .[signature][hline]...rest your trigger on my finger , bang my head upon the faultline...
Alexi_Septimus, Türkiye-Yunanistan maçı sırasında Taksim'de demiş ki:
Pes.Maç oynanırken ezan okuyorlar . Az bi oyuna saygı ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Ama ilginç bir çelişki. Gerçi çelişmeyen pek bir yanda göremedim..

Bir de Kuran kesinlikle Arapça okunurmuş gerçek anlamı öyle anlaşılırmış diyolar..
O kadarını yapamam tabii de, belki bu kadar çelişki Türkçe'sini okumaktan kaynaklanıyordur.

Havada kalan yüzlerce şey var..

Ulen soracağın adam da yok ki.

Bir de hani okuyalım dedik, aklımızdaki sorulara belki cevap buluruz, 1000 tane daha eklendi..

Hangi kutsal kitabı okusam o kadar soğuyorum bu olaydan..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dory, 21 Ağustos 2005 07:29 tarihinde demiş ki:
caminin içinde namaz kılıp,onunden gecen 18lik kızları sozle taciz eden adamlardan daha cok hak ediyorlar o kişiler.

Hmm, bence insanın yaptığı dinsel şeyler (ibadet gibi), ruhsal durumuna göre içinde bir şeyler oluşturur(yaşam sonrası inancı, Allah korkusu gibi). Eh bir de düşünün bütün bunlar olmasa belki adam tecavüzcü, katil falan olacaktı[signature][hline]Why are you so weak ? Because your hate is weak! / Uchiha Itachi.
Sosyal ağlarda paylaş

kimin nereye gideceği hakkında hiç birimiz bi halt bilemez.
bide muhtelif konularda islam alimlerinin ortak görüşleri vardır.bunlar dini çok ii bilen bu işin içinde yetişmiş uzman kişilerin görüşleridir.ordada çoğunluğun görüşüne uyulur..
yalnız kuranda Allah rahmetimden ümidimi kesmeyin buyuruor..hatta Hz.Peygamber(s.a.v)zamanında bi tane yahudi bir fahişe,susuzluktan ölmek üzere olan bi kediye su içiiror.Allah hidayet verior,kadın hayatını düzeltior ve cennete girior..
yaptığınız en küçük bir iş bile Allah katında merhametinize yeterli olailir.kul hakkı ve şirk dışında kullarıının bütün günahlarını affedeceğini söylüor Allah.samimi bi şekilde bunlardan uzak duracağına tövbe edebilirse insan..
bide ateistlik ben inanmıorumla olmuo..bu kesin bi yargı oluo ve bunu ispatlamak için kainattaki bu kadar mucizeyi yok saynmak gerekio..ha inanmak istemiorum Rab tanımak istemiorum dersen o ayrı.ona ben karışmam tartışmam senin düşüncen..ama böle bi Rabbın olduna kafanda yer verebiliosan,bu dünyada düşünmek bile istemiorum derken Rabbini tanımadığından dolayı öteki tarafta kaybtmek gibi bi olayın var.bi insnın böle bi lüksü olamaz.o kadar lütfü onüne seren Allah,ona irade ve akıl gibi bi şey veren Allah,bu boşvermişliği karşısında insanı affetmeyeceğini söylüor.kafasında Allah inancı olsa bile..ha insanın nası cennete gideceği hakkında hiç bi bilgim yok..onu Allah bilir zaten kimseyi karıştırmayıon ona.de affetmeyeceği şeyleri kendi söylüor bende ona dayanrak sölüorum..[signature][hline]önce Allah sonra yallah
Sosyal ağlarda paylaş

said:
2pac, 21 Ağustos 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
konu saçma ötesi

Peki konunun neden saçma ötesi olduğunu söylermisin ?
Dini propaganda vs. yok bence ipin ucu kaçmadan da tartışma biterse iyi olur . Merak etmiş soruyor ?[signature][hline]...rest your trigger on my finger , bang my head upon the faultline...
Alexi_Septimus, Türkiye-Yunanistan maçı sırasında Taksim'de demiş ki:
Pes.Maç oynanırken ezan okuyorlar . Az bi oyuna saygı ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bildiğim Allah'a inanıyorsanız cennet garanti.. Ama tabi eğer günahlarınız sevaplarınızdan ağır basıyorsa önce cehennemde cezanızı çekip sonra cennete alınıyorsunuz..

Aslında bi günah/sevap calculator olsa.. Mesela her gece yatmadan önce bu aletle hesaplasak.. "Bugün otobüste önümdeki kıza değdirdim -10 puan", " Bütün gün cenabet dolaştım -5 puan" , " Bi dilenciye sadaka verdim +10 puan" gibisinden :)[signature][hline]Touch of death is never gentle...
Straight up gangsta wrong pati to fuck with -PWA
Sosyal ağlarda paylaş

Ole bi hesaplama yapıldığına inanmıyorum siz iyi biriyseniz mükafatını alırsınız, kötü biriyseniz ceza çekersiniz, ve ateist olan biride illa ceza çekicek diye bişeye inanmıyorum onun inancı farklıdır ama cok iyi biridri belki.. herkesin düşüncesi farklıdır ölmeden bilemeyiz ne doğru ne yanlış
Sosyal ağlarda paylaş

Adam Hristiyandır, Allah'a inancı tamdır, ibadetini yapıp insanlara karşı hiç kötü davranmıyorsa, karısına sadık, çocuklarına şefkatliyse...

Bu adam Müslüman değil diye sen onun cehenneme gideceğini mi söylüyosun şimdi?

(bkz: Boka sarmak)[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki:
mama yiyiom ben
BabacumMostors, 12 Ocak 2004 04:26 tarihinde demiş ki:
bu arada hazır kahveyi bulan adama teşekkürlerimi sunuyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

@Asteroth: Zaten her dine göre başka dine mensup olan cennete gidemiyor.. Birbirleriyle çelişiyorlar hep..

Ha bana göre mantıksız tabii orası ayrı.. Başkasının hakkını yeme, insanlara iyi davran, Allah'ın varolduğunu kabul et ve Allah'ın sana verdiği cana iyi bak, gerisi hikaye..(bence)[signature][hline]Touch of death is never gentle...
Straight up gangsta wrong pati to fuck with -PWA
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...