Thalion Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Şöyle bir topic açayım dedim, extreme sporlar ile ilgilenen, bu sporları yaparken badireler atlatan, ölümden dönen veya eğlenceli anıları olan arkadaşlar anılarını anlatsınlar.. Ben bir anı ile başlıyım.. 96 yılında BDOST ( Başkent Doğa Sporları Topluluğu ) ile haftasonları ankaranın 5-10 km dışında mamak taraflarında tırmanışa müsait bir kaya duvarı vardı gittiğimiz. Dağcılık federasyonundan abilerimiz de gelirlerde sürekli, tırmanışa uygun 3-4 yüzey vardı. Yine bir haftasonu Bilkent DOST grubundan birkaç arkadaş ile birlikte kaya tırmanışına gitmiştik. Ben 4-5 tırmanıştan sonra dinlenmek için oturmuş arkadaşları izliyordum, başkentten Boğaç diye bir arkadaş tırmanıyordu, kendisi süper bodoz bi herifti, kaya tırmanışının tüm kurallarını altüst eder, kendi tarzında bir tırmanış örneği gösterirsi ( dengesiz yerlerde çenesini bile kullanırdı hayvan tutunmak için kayaya ) aşağıda güvenlik için ipi 8'li de sabitlemiş o tırmandıkça boşluğu alan başka bir arkadaş vardı. Boğaç "Death Jump" tabir ettiğimiz bir hareketi denemek üzereydi ama belki adrenalinden belki heyecandan aşşağıdaki safety buddy'ye seslenmedi, tam o sırada ipi tutan elemana kız arkadaşı elma uzatıyordu. Boğaç yaklaşık 25-30 metre yüksekte son çıkıntıya zıplayıp tutunmaya çalışacaktı. Tutunamazsa aşağıya düşecekti ama o anda safety buddy ipi tutması gereken eliyle kız arkadaşından elma almakla meşguldü. Saniyeler içinde olan oldu, Boğaç gerildi, ben yerimden kalkmaya başladım safety guy ile aramda 2 metre kadar vardı, ipi tutması gereken elinin olduğu taraftaydım, boğaç zıpladı, ben boştaki ipe atladım, boğaç tutunamadı ve düşmeye başladı, ipi tutan eleman yaptığını farketti ve elmayı bırakıp ipi tutmaya çalıştı, ip o sırada hızla 8'linin içinden geçtiğinden eleman ipi tutunca parmağı 8'linin içine girdi tüm derisi soyuldu, tam o anda ipi yakaladım ve 8'liyi kitledim kafamı çevirip Boğaç'a baktığımda yerden 1 metre yukarıda durmuş dehşet içinde elemana bakıyordu.. ipi bıraktım Boğaç yere indi ve kurulmuş gibi ipi tutmakla görevli olan elemanın üzerine atladı ama ömründen kaç yıl gitti artık o kadarını bilmiyorum.. 1 anlık dikkatsizlik az kalsın Boğaç'ın 25-30 metreden aşşaya düşmesine neden olacaktı. Siz siz olun extrem sporlar ile uğraşırken herşetden önce güvenliğin geldiğini unutmayın ;) Daha devamı gelecek.. ( bizde anı çok )[signature][hline] MS / Linux System Admin, Backbone Administrator, VoIP Technician, NooBie C# Developer , ex pisikopat MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA icq : 566413 msn : [email protected] There is no darkness, only ignorance.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Ocak 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2005 Yer : Erikli yaylası, Yalova Atraksiyon : International Youth Award camp 2004 bronze award 2004 eylül sonu ya da ekim, yaklaşık bir 6 kmlik tırmanış var 40derecelik bir taş patikadan, haliyle hayatlarında ilk defa kamp yapacak insanlar için çok zor olabilecek bir parkur. Hele bir de çantalarında yüzlerce kilo gereksiz ıvır zıvır taşıyorlarsa =) kamp alanına çıkana kadar türlü ufak badire atlatıldı; mesela lider olarak çıkan rehber dönüşü kaçırmış tüm grubu birkaça km fazladan yürüttü - aslında lider benim olmam gerkeiyordu çünkü rehberler arasında bir hoca bir de ben daha önce orada kamp atmıştık ama sefkilimin çantasında neler olduğunu bimediğim ve onun çıkış hııznı düşünmediğim için artça kalmam gerekti -. Sonunda ekip toparlanıp kamp alanına geldiğimizde, kamp atıcak öğrencilerden hiçbirinin okuldan aldıkları malzemeyi kontrol etmediği ortaya çıktı. Elimizde birsürü kurulamaz ya da yarı kurulur durumda çadırla kalakaldık. Neyse üç aşağı beş yukarı bizim çadırlardan parça eksilterek kruduk çadırları. Şansa bakın ki sekfilimin kalacğı çadır da en eksik çadırmış. Zor bela bir direk çakıp etrafına çadırı geçirmek gibi türk işi bir çadır kurduk onlara da. Gece yenildi içildi şarkıalr söylendi, gençler sessizce yatırılıp yıldızları izlettirildi. Sıra yatmaya geldiğinde hepimiz çadırlara dağıldık, ben de -30 tolerance a ahip güzel mi güzel saray yavrusu uyku tulumuma girdim bir güzel. 5 dk geçmedi ki kampın içinden bir çatırtı ve gülüşmeler geldi. haydi tekrar çıktık uyku tulumundan tüm o ısıttığımız havaya kaybederek, ve gidip baktım neler oldu burda diye. Meğerse sefkilim dönerken çadırın oradireğini bir güzel ortadan ikiye ayırmış. Artık çadırı yorgan gibi kullanırsınız diye teselli ettik insanları. Tam o sırada bir baktım sefkilim uyku tulumu diye inceciki belki yazın eğlence için dışarda yatarken kullanılabilecek pikemsi birşeyler geitrmiş. ZAten hatunun suratı giderek morarmaya başlamış donmak üzere. Gidip çadırdan kendi uyku tulumumu getirdim ( burda hatunu kendi uyku tulumunun içine sok diyen sivrizeklara selam eder,, okul kampı olduğunu hatırlatırım; evet bence de saçmaydı orası ayrı) hatun tabi 2 dk içinde uyudu; ne güzel ısıtılmış uyku tulumu. ben çadıra onun uyku pikesiyle döndüğümde belime bile gelmediğini farkettim. Artık böyle olacak diye botları da çıkarmadan bileklerimin etrafına doladım pikeyi. o gece de aksi gibi feci soğuk rüzgarlar esti, öyle ki kaamı azıcık kıpırdatsam soğuk bıçak gibi kesiyor, benim zaten kan dolaşımı durmak üzere, sadece 10 dkda bir bayılıp ayılıyorum. öyle geçti bütün gece. eğer bir iki saat geç doğsaydı güneş, eşek cennetini boylayacaktım. sabah benim için kocaman bir ateş yaktılar, önünde bir saat filan kırıdamadan durdum sanırım çözlebilmek için =) siz siz olan sefkiliniz için extra uyku tulumu taşıyın, yoksa ilerde anlatırsınız donarak eşek cennetini boyluyordum nerdeyse diye. devamı gelecek... not: kampı toplarken hatun kişi bizim çadırı da yerle yeksan eyledi =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thalion Mesaj tarihi: Ocak 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2005 Offf offf 1 saattir Aladağlar anılarını yazıyordumki elektrikler gitti, çıldıracam..[signature][hline] MS / Linux System Admin, Backbone Administrator, VoIP Technician, NooBie C# Developer , ex pisikopat MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA icq : 566413 msn : [email protected] There is no darkness, only ignorance.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Ocak 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2005 ben de sırf sen ve ben mi böyle uğraşmışız diye düşünüyorum kaç zamandır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thalion Mesaj tarihi: Ocak 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2005 bende farkettim, extreme bölümü pek işlek değil :[signature][hline] MS / Linux System Admin, Backbone Administrator, VoIP Technician, NooBie C# Developer , ex pisikopat MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA icq : 566413 msn : [email protected] There is no darkness, only ignorance.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Ocak 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2005 ee iki tane computer geek var sanırım topu topu =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
phere Mesaj tarihi: Ocak 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2005 said: Thalion, 23 Ocak 2005 17:59 tarihinde demiş ki: bende farkettim, extreme bölümü pek işlek değil : insanlar böle şeyleri anlatırken biraz abarttıklarını düşünerek yazmıyor olabilirler...sonuçta gördüğüm kadarıyla burası dürüst bir forum... bence böle...ya da insanlar fazla alengirli şeyler yaşamıyorlar...ne dersiniz? bence öle!!!!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thalion Mesaj tarihi: Ocak 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2005 Evet sanırım pek alengirli şeyler yaşayan yok, daha doğrusu extreme sporlar ile ilgilenen pek fazla pati yok gibi... Eh o zaman bizde sevdirelim patilere extreme olayını ;)[signature][hline] MS / Linux System Admin, Backbone Administrator, VoIP Technician, NooBie C# Developer , ex pisikopat MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA icq : 566413 msn : [email protected] There is no darkness, only ignorance.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
crimS0n Mesaj tarihi: Ocak 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2005 bundan 2-3 sene ewwel caddebostandan bi bisiklet turu düzenleniordu ömerli taraflarında bi ormanlık alana işte 3 arkadaş bizde katldık buna çok yorucu 3-4 saat ormanda tepeden tepeye pedal çewirmeden sona (biz gruptan ondeydik biraz) karşımıza yol ayrımı çıktı bi aşşa baya bi dik yokuş bide düz bi yol ee biz tabi hız delisi manyaklar olarak gonlumuz aşşa basmaktaydı fakat eminde olamiorduk acaba aşşa mı gitmemiz gerek yoksa düz mü gitmemiz gerek. ee artık da tur biticek heralde dedik bu yokkuştan inicez aşşada da bizi tkrr istanbula goturcek minibus war die dusunduk yani :) o yokuştan bir basmışız hayatımda bisikletle ulaştıım en yuksek hıza ulaştım we çok buuk bi zewk aldım.... fakat aşşa indik hiç bişi yok çayır :) ee tabi biz bole "abi s.çtk" sona telefonla grup başını aradık meerse duz gidicekmişzz o yorgunlukla o koca yokuşu sırtımızda bisikletlerle çıkmak zorunda kalmıştık ebmz s.klmştı yani :) siz siz olun tur rehberinizi bekleyın :)[signature][hline]Evil thoughts is creeping through my mind... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Ocak 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2005 Dört beş sene önce yazlıkdayım benim kuzen ver balık manyağı adam denizden çıkmıyor canını al ama zıpkınını alma falan neyse dubada ne güzel kızlarla konuşuyoz kaynaşıyoz falan geldi dediki gel biraz açıklara gidelim balık yuvası buldum balık avlayak iyi dedim bende yüzüyoruz epey bi gittik ondan zıpkın var bendede gözlük kemer palet biraz bu balık yakaladı ben kemere astım daha da vurdu ben yine astım sonra bi baktım bu telaş içinde çıktı suyun üstüne noldu demeye kalmadı bende gördüm göreceğimi aşağıda muhtemel bir metre ama suyun üstünden bize iki metre falan diye gözüktü bir köpek balığı ben başladım yusuf yusuflara olan bana olacak balıkların hepsi benim kemerde asılı refleks olarak hemen bıraktım kemeri aşağı duva etmeye başladım scuba diving yapıyorum balıkların davranışlarını az biraz biliyorum köpek balığı kemerimi parçalarken kurba gibi suyun üzerinde ağlayarak duba ya gitmiştik. Geçen sene uludağ da board yaparken zirveden aşağı kayıyorum sağ sol yapıp yavaşlamayı unutmuşum dalmışım herhalde bi baktım ışık hızına falan ulaşmışım nasıl durucam diye düşünüyorum baktım duramıycam kendime arkaya bırakıverdim bırakmamla popodan direk yaylanıp ön takla atmaya başlamışım baya bi atmışım board u kırdım zaten o derece motorlar falan geldi nefes alamıyom ben gidiyorduk diğer tarafa son anda yırtmışım. Bü gün kartalkaya ya çıkarken allah belasını versin kar küreme aracı üstümüze geldi sıkıştırdı bizi attık kendimizi yol dışına bizde range rover var ben kapımı açamıyordum o derece kara a girmişiz üst camdan çıkdım herifi dövüyordum babam aldı elimden cekti zar zor buda böle geçti. Daha çok var ama ellerim çok kurumuş yazamıyom.[signature][hline]Hadi şimdi beslenmeye çıkalım, boğazım kurudu. Bu arada sana hiç 1927 ;de temizlediğimiz Setite tarikatından bahsetmiş miydim? Aah ne günlerdi be! Cumhuriyet daha gençti ve biz de ipin bir ucundan tutmaya karar vermiştik. Tabii ki ilk hedeflerimiz milleti zehirleyen Setite dergahları olmuştu... Brujah Ethem, 9. kuşak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daniel Mesaj tarihi: Ocak 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2005 Uludağ'da snowboard yaparken rampa gibi bi yerden atlamıştım sonra taklalar atmıştım :)[signature][hline]Lathor Wyrm :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Ocak 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2005 Sen atabilmişin ilk deneyişimde hızlı giremeyip hemen altına düşmüştüm.[signature][hline]Hadi şimdi beslenmeye çıkalım, boğazım kurudu. Bu arada sana hiç 1927 ;de temizlediğimiz Setite tarikatından bahsetmiş miydim? Aah ne günlerdi be! Cumhuriyet daha gençti ve biz de ipin bir ucundan tutmaya karar vermiştik. Tabii ki ilk hedeflerimiz milleti zehirleyen Setite dergahları olmuştu... Brujah Ethem, 9. kuşak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
phere Mesaj tarihi: Ocak 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2005 bak thalion varmış gene extreme arkadaşlar :) abi benimde bir kayalık maceram var ama daha önce anlatılana benziyor... ------------ bir yaz günü dalgıç arkadaşlarla batık dalışı yapmaya karar verdik...bilen bilir batık ve mağra dalışları en zor dalışlardır..birinde takılma birinde de kaybolma riski vardır ve bunlar yaşandığında insanı ölüme götürebilir... nese biz çeşme açıklarında bir gırgıra bir de liberty tipi bir yük gemisine dalcaz...yakalşık 30 metre civarında oldukları için hava sorunu fazla yaşamadan diğerine geçebilecektik. böylelikle gırgır teknesine daldık..hava çok güzel su pırıl pırıl gırgır fazla büyük olmasa bir kamarasına girelebilecek nitelikte sağlam kalmış. tabi biraz incaledikten sonra liberty'ye geçtik...su gene pırıl pırıl el fenerlerimiz elimizde yorgun değiliz kısaca herşey harika... gemiyi önce dışardan kısa bir incelemeyle keşfettik..sıra içine girmeye geldi...ben üst güverte merdivenlerinden aşağıya inmeye başladım 4 kişi olduğumuzdan iki iki ayrıldık... diğer arkadaşlar da kıç tarafta buldukları bir delikten gircekler...nese biz laylaylom girdik gemiye bilirsiniz bu tarz gemilerde koridorlar çok dar yapılır...bir yere takılmadan yolumuza devam ediyoruz.kısmen korunmuş bir batık ama bazı yerleri partan eğilmiş ve koridorları iyice daraltıyorlar...yavaş yavaş geminin yük ambarlarına girdik...ben arkadaşımdan biraz açıldım o benim arkamda kaldı...hangi aralık koca ambarda bir yere takılır insan ya... adam takılmış bir yere regulatör hortumu yırtılmış...bıçağıyla tüpüne vurmaya başlayan arkadaşımı duyunca çok korktum...hemen yanına gidip cimlenme dediğimiz bir yöntemle havamı paylaşmaya başladım... daha sonra tüpünü ve bc'sini çıkararak onu oradan kurtardım..biz yavaş yavaş ve çimlenerek su yüzeyine çıkarken diğer arkadaşlar hala geminin içindeydi..nese onlarda biz teknemize çıktıktan 5 dakka sonra geldiler... işte böle arkadaşlar extreme sporlarda dikkat çok önemlidir... bi keriful!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reorx_Megalith Mesaj tarihi: Ocak 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2005 1 sene önce Barbaros meydanında; Heykelin etrafındaki merdivenlere grind takıp oturulan yere nose stall atmıştım.Nose slide atmaktan, nose'a bayaa mum bulaşmıştı.Nose stall atınca kaydı ve ben hemen aşşasındaki çöp kovası büyüklüünde bi delie kafaüstü belime kadar girdim.Bi ayaklar dışarda kaldı onnarda yardım istercesine filifili die çırpınıo :D Kalabalık filam toplandı kurtardı beni.Bacaamdan tutp çeken adamın gülmekten gözleri yaşarmıştı :) delikten çıktıımda elimi kırmıştım.O günün akşamı ordaki delik kapatılmış eheh :D elim alçıdayken de kaymaya gittim de ordan biliom:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2005 3-4 sene önce kartalkaya'da half-pipe kurduk orda deli hareketler çalışmıştım kayakla 2 hafta boyunca[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
phere Mesaj tarihi: Ocak 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2005 Reorx_Megalith ilginç :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Throndor Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 said: Goering, 24 Ocak 2005 18:20 tarihinde demiş ki: 3-4 sene önce kartalkaya'da half-pipe kurduk orda deli hareketler çalışmıştım kayakla 2 hafta boyunca Kartalda half pipe? nereye kurdunuz? Ve NASIL kurdunuz.. en az bi greyder varii araçlar lazım çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
crimS0n Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 elle yapmışlar sona el snowboarduyla eelenmişler :)[signature][hline]Evil thoughts is creeping through my mind... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2005 2004 yazı Ben windsurfu yeni yeni öğrenmişm yavaşşş yavaşş ilerliyom =P Taa ki 90 beygir gücünde ahlaksız Jetskiciler üstüme üstüme gelmeye başlayınca.Denizin ortasında atladm boarddan kaçıom.Sonunda gittilerde ana board nerde?Baktm baya bi gitmiş.Allah otele rezil olcas =) yüz Allah yüz en sonunda yakaldmda bende bitmiştm =P[signature][hline]For every action,there's an equal and an opposite reaction.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lady81 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 arkadaslar cok guzel anılarınız belki ama buası sanırım mixed extreme bir topic olmus.Okumak icin geldim ama sizin kendi spor dallarınızda okuduklarımın bir kısmından birsey anlamadım.ileride yazarken mumkunse parantez icinde acıklamalar yaparak analatabilirmisiniz hatıralarınızı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
whissinn Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 hey gidi günler heyy antalyadaki karaaliolu parkında rampamızda ne kayardık be 10 yasındaydım bacak kadardım ama deli kayardım benim gibi kayan yoktu :) tabi o zmn özendiyimz ikol aldımız abilerimiz vardı sımdı hepsı iş adamı oldu peeh peeh eski günler cokk eski günler 95-99 arası felaket kayardım bea neler yapmazdıkkı dolmusun arkasına tutunurduk rampayı belediye tamir etmediyinde(salaklar odundan yapmıstı hemde yamura dayanıksız ahşap fln deil bildinz odun yani) bi koyuyuorduk patenın tekeriyle kırılıyordu k2 feti vardı bende hemen kırılıordu kırmıstık butun rampayı halfpipe ı yanı sonra tv gelmisti ETV muhabiri fln bizi cekmişti ne günlerdi beah bi eski binamız vardı orda bulusurduk ordan kaya kaya giderdik hergün şarap bira icerdik off ortam da cok güzeldi herşey güzeldi insanlar bizi izlerdi bazı arkadaşlarımız yen aramıza katıldıgı gibi biyerlerini kırarlardı ama ben allaha şükür hıc kırmadım en son bırakmadan once backflip atıordum bikerede kask olmasaydı beynim patlıcaktı :D nese güze günlerdi[signature][hline]retired uo player tijs verwest - pati uo somethins never change ________________________ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gewseksew Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 2 ay önce izmir kaynaklarda tırmanıştaydik. ilk kez denediğim bi rotayi top-roof da olsa cikmiştim yukarda sendeyim indir asaği die emniyetçime seslenmiştim o da yawas yawas indiriodu bende o gazla birazdan lider girerim düsünüodum ki emniyetcim ipi elimden kacirdi yaklasik bi 10 m asağıdaki sete cakildim resmen nasil olduysa pek bişey olmadi ama o gün oraya lider giremedim :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastiee Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 toproof ne lan toprope olmasin :)[signature][hline]wastiee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 En tehlikeli rota en çok kullandığınız rotadır dağcılıkta :) Biraz ters gelsede bu ne yazık ki böyle. Zira orayı çok iyi bildiğinizden bir çok şeyi gözü kapalı yapıyorsunuz ve gerekli emniyet tedbirlerini atlıyabiliyorsunuz. Bunun en güzel örneğini ben okulun duvarından inerken yaşadım :) Yıldız Teknik Üniversitesi açıldıktan kısa bir süre klüpler haftası yapılır (en azından eskiden öyle idi şimdiki durumu bilmiyorum). O süre zarfında da dağcılık klubü olarak defalarca Oditoryumdan inip durduk. Geçtiğimiz sende aynı yerden inip durmuştuk ve artık bu iş çok ciddi bir şekilde sıkıcı gelmeye başlamıştı. Görev (hehe artık görev boyutuna gelmişti 50. iniş :D ) bir kez daha bana verilince her zman emniyet aldığım yere emniyetimi alıp ipi aşağıya attığım gibi ipe girip inmeye başladım. Yanlız ufak bir sorun vardı ki ip yere değmiyormuş :D Sağolsun arkadaşlar haftasonu ipi Ballıkayalarda zedelediklerinden ortasından kesmişler ve neredeyse yarı yarıya kısalmış. Bende aynı yerden aynı ekipmanlarla iniyorum nasılsa diye ipin yere değip değmediğini kontrol ihtiyacı duymamıştım :) Doğal olarak ortada bir yerde durmak zorunda kaldım. Arkadaşlar yandan bir ip daha attılar ve ondan inen arkadaşın kolonuna girerek kendi ipimden çıktım ve onunla indim. Eh tabii ki bu süreç bir 15-20 dakika sürünce bütün okula ve çevik kuvvete madara olmuştuk o ayrı :)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gewseksew Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 said: wastiee, 05 Şubat 2005 09:48 tarihinde demiş ki: toproof ne lan toprope olmasin :) harbi lan ne yazmişim öle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar