Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tutorial Yapma Tutorial'ı [Resimli!]


elvyn

Öne çıkan mesajlar

Evet, öncelikle bilgisayarımızı açıyoruz (PC olarakta bilinir).


Bilgisayarımız açıldıktan sonra karşımıza "Masaüstü" dediğimiz bir çeşit ekran gelecek. Daha sonra Masaüstündeki Mozilla Firefox simgesine mouse*'miz çift tıklıyoruz


Şimdi, işler buradan sonra biraz karmaşıklaşıyor. Firefox açıldıktan sonra karşımıza bir "Adress Bar", yani gideceğimiz sitenin "www" ile başlayan ve o siteye girmemizi sağlayan "kod"unu yazacağımız yer. Bu kodu bilmiyorsanız siteye giremezsiniz, ama ben size yine kıyağımı yapıp hangi siteye gireceğinizi söylüyorum, "www.paticik.com". Bunu yazdıktan sonra klavyenin ortalarında bulunan büyük tuşa basıyoruz (Enter olarakta bilinebilir, ben kullanmıyorum şahsen onu).


Evet siteye girdik. Şimdi, mouse*'mizi dikkatlice Mozilla Firefox'un kenarındaki çubuğa götürüyoruz. Ama dikkatli olun, her an elinizin başka biryere kayma tehlikesi var. İmleç**'i çubuğun üzerine getirebilirsek üzerine mouse*'mizin sol tuşu yardımıyla basılı tutuyoruz ve kırmızı* ok'un olduğu yöne doğru çekiyoruz


Aşağı çekerken yazıları dikkatlice takip edin. "Pati-Do / Tutorials [Öğretiler]" adlı yazıyı gördüğünüz anda imlecinizi** çubuktan çekin. Hemen imleci** "Pati-Do / Tutorials [Öğretiler]" yazısının üzerine getirin ve tıklayın.


Burada karşınıza yeni bir sayfa çıkacak, ama "sakın!" panik yapmayın, çünkü yükselen adrenalin mouse*'yi kontrol altında tutmayı zorlaştırır.
Pencerenin sağ üst köşesine bakın. "Yeni Konu" adlı sıfat tamlamasını*** göreceksiniz. İmleçinizi** üzerine sürükleyin ve tıklayın.


Şimdi karşınıza Tutorial yazma penceresi çıkacak. Burada "Konu Adı" kısmına Tutorialınızın adını, mesajınız kısmına da Tutorialın içeriğini yazabilirsiniz. Ama dikkatli olun, sakın ama "sakın" typo yapmayın. Bu konuda çok dikkatli olmanız lazım.

Evet, Tutorialınız hazır mı?Şimdi sıra "Mesajımı gönder" butonuna imlecinizle** tıklamakta. Ama, çok ama çok dikkatli olmanız lazım, yanlışlıkla "tüm" Tutorial'ı silebilirsiniz!


Eğer sağ salim bir biçimde Mesajımı gönder'e bastıysanız Tutorialınız görünümü şöyle olmalı:


Afiyet olsun

Key
*: Oval, genellikle 2 tuş ve bir tekerlekten oluşan cisim, görmek için.

**: Körsır olarakta bilinir, mouse*u hareket ettirdiğinizde garip bir biçimde o da oynar. Görmek için

***: Bir sıfat ve bir isimden oluşan şey. Görmek için.[signature][hline]kolonyalı mendil

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...