mikado Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 Einstein'in relativite kuramina gore; bir maddenin isik hizina yaklastikca kutlesi artiyor.. Neden acaba?[signature][hline]Kaybettigim seyler arasinda en cok aklimi ozluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gcat Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 kaynak gösterebilirmisin?[signature][hline][i]Hayat güzeldir - Life is good Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mikado Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 soru soruyorum ne kaynagi?[signature][hline]Kaybettigim seyler arasinda en cok aklimi ozluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Agirol Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 bunun olayını tam hatırlamıyorum ama hatırladığım kadarıyla sürtünmeyle ilgili bir durumdu. yanlış hatırlama ihtimalim yüxek. ancak ışık hızına ulaşılırsa karadeliklerden ışık hızıyla geçince zamanda yolculuk mümkün...[signature][hline]i'm ashamed, i was shamed Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mikado Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 kusura bakma ama soylediginle alakasi yok kardes[signature][hline]Kaybettigim seyler arasinda en cok aklimi ozluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeytin Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 Türkçesi yokmu bunun?[signature][hline]Düdüt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mikado Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 yokmu bir allahin kulu?[signature][hline]Kaybettigim seyler arasinda en cok aklimi ozluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 saçmalıycam galiba E:emcekare değilmiydi ? kinetik enerji ile alakalı olabilir sürtünme ile madde sıcaklığı artıcak kinteik enerjide sıcaklığa bağlı kinetik enerjide artmış olucak E artıyo c sabit bu durumda kütlede artması lazım değilmi ?[signature][hline]BabacumMostors, 28 Haziran 2005 15:02 tarihinde demiş ki: monitörün kulağı vardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 ordaki E kinetik enerji vs vs değil maddenin içindeki enerji ya ben neden kütle arttığını çok iyi biliyordum ya dur aklıma gelsin yazarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenin Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 sadece kütlesi artmıyor şeklide değişiyor zaten kütlesi hızlandıkça arttığından dahada hızlandırmak için daha fazla enerji harcaman gerekiyor ışık hızına çok yaklaştığında ise kütle o kadar artıyor ki ışık hızına çıkabilmen için sonsuz enerji gerekiyor. Hawking'in Zamanın Kısa Tarihi adlı bir kitabı vardı ona bir bak istersen nedenini tam hatırlıyamıyorum çünkü orada yazıyordu bu olay bulamadım evde kitabı.[signature][hline]Yazık ki böyle şeyler çok sık olmuyor. Kölnlü Panter K. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 edit : hmm düsündügüm gibi degilmis [Bu mesaj LasT_SuRviVoR tarafından 13 Ağustos 2005 19:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 e=mc^2 m=e/c^2 Relativite kanunu kütlenin enerjiyle olan ilişkisini açıklıyor. Kütle enerjiye dönüştüğü için hızı artıyo. Ve yine aynı kütle enerjiye dönüştüğü için azalmış oluyor .. Kaynak : Fizik - I dersleri :D edit : Ha ayrıca dediğin yanlış madde ışık hızına yaklaştıkca kütlesi azalır bu kurama göre ters orantılı hızla kütle denklemdede görüldüğü gibi[signature][hline]Lost in a dream Nothing is what it seems Searching my head For the words that you said Tears filled my eyes As we said our last goodbyes The sad scene replays Of you walking away [Bu mesaj Bleeding tarafından 14 Ağustos 2005 23:34 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 kütle sabittir değişmez... yok öyle bişiy.eskiden arttığı (değişkenliği diyim artma azalma hatırlamıyorum öğretilmedi sonuçta :P)varsayılırdı sonra öyle olmadığı anlaşıldı kitaplarda kütlenin değişken olduğu basımlar vardır ama yayın evleri sol alt köşeye not yazıp bu artık geçerli değildir demişlerdir :-) [Bu mesaj Milamber tarafından 15 Ağustos 2005 04:49 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Kütle sabitse atom bombası nasıl patladı sorabilirmiyim ? O kadar enerji nerden geldi onu da sorayım.. Relativite kuramı zaten direk kütlenin enerjiye dönüşümünü açıklar[signature][hline]Lost in a dream Nothing is what it seems Searching my head For the words that you said Tears filled my eyes As we said our last goodbyes The sad scene replays Of you walking away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Agirol@Zaten karadeliğe geldiğinde olay ufkundan itibaren ışık hızına ulaşıyosun yok öle bişi[signature][hline]Lütfen domain name almam destek olun:http://mysolarpower.tk Pati Ebook Unofficial geliyo Huun demiş ki: ilk basta sumeliler misirlilar icin pramitleri yapan taseron uzaylilalarla anlasmisti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 said: Agirol, 11 Ağustos 2005 14:59 tarihinde demiş ki: bunun olayını tam hatırlamıyorum ama hatırladığım kadarıyla sürtünmeyle ilgili bir durumdu. yanlış hatırlama ihtimalim yüxek. ancak ışık hızına ulaşılırsa karadeliklerden ışık hızıyla geçince zamanda yolculuk mümkün... Bi kere o hıza ulaşmak için gereken ivmeye hiçbir insan evladı dayanamaz , veya yavaş yavaş hızlanırım diyosan hiçbir insanın ömrü yetmez ( ayrıca bindiğin araçdaki benzin vs. de yetmez ) . O yüzden ışık hızına ulaşamassın , sonra bi de karadelik bulmak lazım . Neyse hiçbir insan karadelikten geçemeyeceğine ve geçemediğine göre orda zaman yolculuğu yapılıp yapılamayacağını bilemezsin[signature][hline]Lost in a dream Nothing is what it seems Searching my head For the words that you said Tears filled my eyes As we said our last goodbyes The sad scene replays Of you walking away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mikado Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 said: Bleeding, 14 Ağustos 2005 23:32 tarihinde demiş ki: e=mc^2 m=e/c^2 Relativite kanunu kütlenin enerjiyle olan ilişkisini açıklıyor. Kütle enerjiye dönüştüğü için hızı artıyo. Ve yine aynı kütle enerjiye dönüştüğü için azalmış oluyor .. Kaynak : Fizik - I dersleri :D edit : Ha ayrıca dediğin yanlış madde ışık hızına yaklaştıkca kütlesi azalır bu kurama göre ters orantılı hızla kütle denklemdede görüldüğü gibi Hayir kardes, kurami yanlis anlamissin.. said: In 1905, Albert Einstein showed that a body with a rest mass (i.e. mass when stationary) m0 will experience an increase in mass as it gets faster. This increase is usually undetecable except when the object nears the speed of light. At these very high speeds, the mass will become greater and greater, tending to infinity as the speed approaches the speed of light. The equation that Einstein found in gives the mass, m, of a body whose rest mass is m0, when ravelling with speed v. The speed of light is given the symbol c. m = m0 / squareroot(1-v^2/c^2) Kaynak: Heinemann physics 11 E=mc^2 enerji formuludur, relativite deyince hemen akla gelir ama alakasi yoktur bu konuyla.. Evet yokmu cevaplayacak :|[signature][hline]Kaybettigim seyler arasinda en cok aklimi ozluyorum. [Bu mesaj mikado tarafından 15 Ağustos 2005 10:41 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 evet enerji formülüdür de neye bağlı enerji formülü abi işte kütleye bağlı . Aslında evet ya c sabit orda ben anlatırken biraz saçmaladığımı şimdi farkettim c değişken değilki orantılı olsun hehe. Doğru senin dediğin artar kütle tabi[signature][hline]Lost in a dream Nothing is what it seems Searching my head For the words that you said Tears filled my eyes As we said our last goodbyes The sad scene replays Of you walking away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mikado Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 tamamda neden? :)[signature][hline]Kaybettigim seyler arasinda en cok aklimi ozluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Az önce dediğimin tersi olması lazım o zaman enerji kütleye dönüşüyo demek ki .. Evet evet böyle olması gerek çünkü kütleye dönüşecek başka bi şey yok sistemde saçma olurdu başka türlüsü ama enerji neden kütleye dönüşüyo bende bilmiyorum henüz[signature][hline]Lost in a dream Nothing is what it seems Searching my head For the words that you said Tears filled my eyes As we said our last goodbyes The sad scene replays Of you walking away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mikado Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Kutle zaten hizlanirken kutle durumunda enerjiye donusmuyor, ayrica enerji nerden geliyor ki kutleye ekleniyor?[signature][hline]Kaybettigim seyler arasinda en cok aklimi ozluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenin Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Staphen Hawking'in Zamanın Kısa Tarihi adlı kitabında yazanlar şu: Enerji ve kütlanin eşdeğerliği nedeniyle,devinimden ötürü enerji kazanan bir nesnenin kütlesi artar.Bir deyişle hızını artırmak zorlaşır.Bu etki ancak ışık hızına yakın hızlarda devinen nesnelerde kendini gösterir. Örneğin ışık hızının onda biri ile giden nesnenin kütlesi durağan halibden ancak yüzde yarım fazladır,oysa ışık hızının onda dokuzu ile giderken ki kütlesi durağan haldekinin iki katından bile fazladır... Sanırım sorunun cevabı bu sonrasında ise ışıkhızına çıkmak için nesnenin sonsuz kütleli olması dolayısıyla sonsuz enerji gerektiği yazıyor...[signature][hline]'But I don't want to among mad people.'Alice Remarked. 'Oh,you can't help that.'said The Cat:'We're all mad here.I'm mad you're mad.' 'How do oyu know I'm mad?'said Alice. 'You must be,'said The Cat 'or you wouldn't have come here.' 'Alice's Adventures in Wonderland' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mikado Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 said: cenin, 15 Ağustos 2005 11:46 tarihinde demiş ki: Enerji ve kütlanin eşdeğerliği nedeniyle,devinimden ötürü enerji kazanan bir nesnenin kütlesi artar. Tamamda neden, yani adam bunu nerden cikarmis. Aradigim bu, yinede saol kardes :)[signature][hline]Kaybettigim seyler arasinda en cok aklimi ozluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenin Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Kitapta e=mc^2'ye nasıl ulaşıldığını filan yazmış ama neden enerji eşittir kütle yazmamış çok ayrıntılı bir bilgim yok bir şeyler bulursam gene msg atarım[signature][hline]'But I don't want to among mad people.'Alice Remarked. 'Oh,you can't help that.'said The Cat:'We're all mad here.I'm mad you're mad.' 'How do oyu know I'm mad?'said Alice. 'You must be,'said The Cat 'or you wouldn't have come here.' 'Alice's Adventures in Wonderland' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 hmmm enteresan... m1=m2/(1-v^2/c^2) ise m1.(1-v^2/c^2)=m2 m1.(c^2-v^2)/c^2=m2 m1.(c^2-v^2)=m2.c^2 e=mc^2 ise m1.(c^2-v^2)=e2 o zaman v'nin c olmasi halinde e2=0 gibi bi sonuc cikar. ancak bu tam olarak dogru degildir. m1'in infinite olmasi durumunda e2'nin infinite olmasi gerekir. ayrica beklendigi gibi v=0 olmasi durumunda, m1.c^2=e2 eder. tabi bu durumda e'nin sabit kalacagini dusunursek, o zaman v'nin c'ye yaklasmasi, (c^2-v^2), m1=e2'yi cikarir. enteresan seyler tabi bunlar... bilmem bi yanit alabildin mi...[signature][hline]Tulahr [Bu mesaj riglous tarafından 15 Ağustos 2005 19:19 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar