Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

A.K.M.'yi Yıkarlar mı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Geçtiğimiz haftalarda Kültür Bakanı Atilla Koç bir açıklama yapmıştı hatırlarsanız. "AKM'yi yıkıp yeniden yapacağız" dedi şeklinde özetleyebiliriz sanırım. Tartışmalar sürüyor haliyle.
Arkitera'nın yazısı
Hıncal Uluç'un yazısı
Emre Aköz'ün yazısı
Arkitera'dan Gülin Şenol yazmış
Bir başka yazı
Hoş bir yazı...

Şahsi fikrim net oluşmadı =) Bu para AKM'nin yıkılıp yeniden yapılmasına harcanacağına, yeni bir kültür merkezi yapsalar yeni bir kültür merkezine kavuşmuş olsa İstanbul daha iyi olabilir. Ya da bu para tiyatro, bale vs gibi dalları finanse etmekte kullanılsa daha iyi olabilir gibi geliyor. Diğer yandan AKM'nin eskidiği ve döküldüğü de bir gerçek. Her ne kadar mimarlar AKM'nin İstanbul'un simgelerinden biri olduğunu söyleseler de ben AKM'yi çirkin buluyorum. Dahası İstanbul diyince aklıma gelen şeyler içinde AKM yok ne yazık ki.
Tabi AKP hükümetinin yaptığı projeleri göz önünde bulundurunca neler yapacaklarının belli olmadığı kafalarına göre iş yaptıkları da ortada. İki kubbeli bir AKM(P de olabilir M yerine) binası görmek olası... Tabi bu işin şakası, öyle bir şey olacağını sanmasam bile ortaya çıkacak binanın zevkli olması lazım. 2-3ay da "Haydi başlıyalım biz" denilebilecek bir proje değil bu =)
Merak ettiğim sizler ne düşünüyorsunuz. Yıkılsın mı, yenilensin mi, kalsın mı?[signature][hline]MONO(b)LOG
[hline]
Edit süresi dolmadan ekleyebildiğim yazıları ekleyeceğim
[hline]

[Bu mesaj dasaaa tarafından 16 Ağustos 2005 10:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
İstanbul'daki AKM'yi görmedim.
Ama Ankara'daki AKM'nin de yıkılıp yeniden yapılcağı felan konuşuluyordu bir ara.

Birçok konuda mimari açıdan çok çok geri kalmış konumdayız. Bir bina yapıyoruz ama öylesine. Herşeyi ihalelere bağladığımızdan sanırım, yaratıcılığı olan değil bol parası olan yapıyor böyle şeyleri.
AKM yıkılsa gene aynı şey olcak. İhaleyi kazanan kişi devlet tarafından pohpohlancak, övülcek vs ama gene çok çirkin bir bina yapıcaklar.

Mimari açıdan, estetik açıdan bu tip şeyleri önemsemeyiz.

Keşke güzel birşey yapsalar, "unique" birşey tasarlasalar. Çok sevinirdim.
Ama sanırım "cami kilise el ele" tarzında birşey yaparlarsa hiç şaşırımam...[signature][hline]Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
Olaya siyasi açıdan bakmak doğru olmaz , yani "AKP - AKM ye karşı" yaklaşımını düşünmek bile istemiyorum.Ama AKM ile ilgili fikrime gelince bence İstanbulun eksikleri veya ihtiyaçları listesinde AKM nin yenilenmesi konusunun ön sıralarda olmaması gerekir.Bence bıraksınlar dağınık kalsın...[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır
arap atasözü
oldu mu?

Mesaj tarihi:
Bu bina istanbul'un geleneği demek saçmadır. Olmamalıdır. 1950'lerde kalmamalıyız. Tekel'in binası misal; neredeyse 70 yıllık bir bina. AKM desen çok eski. Bu binaların hepsi yıkılmalı. Yerlerine güzel modern şeyler yapılmalı. Eleştiren eleştirir ama yenisini görünce herkes susacaktır.[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar
Mesaj tarihi:
AKM bana mimari facia gibi geliyor. ve kesinlikle istanbulun simgesi kıvamında bir yer değil. koca şehir AKM binasına mı kaldı?
yerine düzgün bir şey dikerlerse hakkaten hoş olur
elleri değmişken odakuleyi de yıksınlar[signature][hline]kaleidoscopic=Borbag
dilinizden utanmayın!
karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki:
uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik.

bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
Mesaj tarihi:
AKM eski bina değil galba, yanmış bi ara sonra tekrardan yapılmış diye duydum ya da okudum. emin değilim.

ilginç olan "yeniden yapılması" planlanan bir binanın "yıkımından" bu kadar çok bahsedilmesi[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*
Mesaj tarihi:
Nicedir Taksim Meydanına cami dikeceğiz diye barbar bağırıyorlardı, belki cami yaparlar? Bakınız cami yok çivisi çıkmış oranın... Mı acaba?

Valla yap yık yap yık istanbul kocaman bir şantiyeye döndü, birileri süper paralar kazanıyor vatandaşlar olarak biz sürünüyoruz. Tipsiz bir bina eyvallah da nesi batmış onu anlamadım, işe yarayan çürüğe çıkmamış bir bina. Yeni kültür merkezi, okul, hastane yapsalar ya artistlik uğruna harcıyacakları yerde? Keza yok Adalara dev mevlana heykeli, yok şu bu... Sanki her şey para yetiştirdik lüksümüz kaldı bir.[signature][hline]Rampaların ustası, Liv Tyler'ın hastasıyım.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Mesaj tarihi:
yıkarlar bunlar degdan indi sehre valla![signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
  • Yeni Oluştur...