Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Jazz?

kitana

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sevdiğin müzisyenlerden anlaşılır zaten... benim sevdiğim jazz nedir bilmiorum, ismini siz verin:
john coltrane, charlie parker, miles davis[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting....
Mesaj tarihi:
paradox derim ben :).[signature][hline]Generals gathered in their masses,
Just like witches at black masses.
Evil minds that plot destruction,
Sorcerers of death's construction.
......
Mesaj tarihi:
Michel Camilo Trio
Michel Petrucciani

(Piyanist bunlar, bir de Mezzo'da güzel jazz konserleri çıkıyor, sitesinden takip edebilirsiniz)

Benny Benassi de sevdiğim jazz icracılarındandır.[signature][hline]kolonyalı mendil

[Bu mesaj elvyn tarafından 14 Ağustos 2005 16:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
horacegoesskiing, 14 Ağustos 2005 15:23 tarihinde demiş ki:
kusura bakmayın da, miles davis'e okuma müziği demek... ee baya ayıp bişi. pek anlamamışsınız muhtemelen. dinlerken en çok dikkat gerektiren müzisyenlerden biridir miles davis.

ayrıca jazz owns j00. bilmem belirtmeme gerek var mı.

miles davise sözüm yok.

bu sadece bireyin sanattan (müzik-edebiyat-sinema vs) ne beklediğine bağlı bir durum. eğer her bir notayı, teknik ayrıntıyı bilmek istiyorsanız konsantrasyonunuzu toplar, dik oturur, kulağınızı dört açarsınız ya da müzikten sadece size "düşündürmesini", hissettirmesini, okurken-yazarken-kafanızı toparlarken eşlik etmesini beklersiniz.

ben ikinci gruptayım. bunun bir ayıp olduğunu ise hiç zannetmiyorum.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"

[Bu mesaj helena tarafından 14 Ağustos 2005 17:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Mirage, 14 Ağustos 2005 16:26 tarihinde demiş ki:
Horace buba sen bir ara smooth jazz'la kafayı bozmuştun. Şöyle güzel bir iki smooth jazz albümü önerebilir misin? Münkünse birbirlerinden farklı olsunlar. ;)

albüm diilde harika şarkılar önerebilirim:
martine girault - revival
bob james - westchester lady
fourplay - between the sheets
wilbert longmire - lovely day
chuck mangione - feels so good
boney james - body language
miles davis - time after time (mmMMMMM!!!!!!)
judy roberts - the river must flow
bob james - where the wind blows freeü
richard tee - strokin'

aklıma gelenler bunlar.... beenirsen bu ayarda daha çok söyliebilirm playliste bakıp
keyifli dinlemeler
Mesaj tarihi:
Ella Fitzgerald'ın yorumundan deyim yerindeyse "damar" tadnı alamadım. ama bayan vokallerden bu tat Dinah Washington'da mevcuttur. tavsiye edilir.

erkek vokallerde ise favori yorumcum Tony Bennett.
Frank Sinatra bile itiraf etmiş gelmiş geçmiş en iyi caz yorumcusu Tony Bennett'tır diye..[signature][hline]"I find your lack of faith disturbing."
Mesaj tarihi:
ya sorunum frankle (babamın oğlu) diil... jazzda vokal, hele erkek vokal hiç beenmiorum... sanki sadece enstrumanlar çok daha rahatlatıyo. işin içine insan sesi girince jazzın havasını bozuyo. en azından kelimeler bozuyo. bı hatun MMMmmm mmMMMMMMM dese güzelde[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting....

[Bu mesaj Caglar35 tarafından 14 Ağustos 2005 23:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
seni anlayamadığım için çok memnunum. demek louis armstrong, ray charles, bobby mcferrin, ibrahim ferrer vs. bişi ifade etmiyo senin için. wow.
ayrıca frank sinatra pek jazz sayılmaz onu da belirtmeden geçmeyeyim dedim.[signature][hline]Bu hayattan asla sağ kurtulamayacaksın.
Mesaj tarihi:
Charles Mingus - Ysabel's Table Dance
Tijuana Moods adlı albümnden...

indirenler indirmeyenlere göndersin :P

sahi ben bunu da upload detmiştim isteyen mailını bıraksın gönderirim. herkesle paylaşmak isterim.[signature][hline]"I find your lack of faith disturbing."
Mesaj tarihi:
horas kendin dedin jazz seviorum denmez, çok çeşidi var... dinlediğin müzisyenler bişi ifade eder... sen nası vokali beeniosan, bende beenmiorum bunun doğrusu yanlışı olmaz =) ayrıca ray charles, luis armstrongla başladım jazza. onlar bu işin kralları. fakat zevklerim geliştikçe jazzı enstrumental daha çok sevmeye başladım tek dediğim o.[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting....

[Bu mesaj Caglar35 tarafından 15 Ağustos 2005 00:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
vatandaş ibrahim ferrer şarkı öneriniz
1-2 şarkı dinlemiştim zamanında ama bilgisayarda yok hiç, haliyle şarkı adıda bilmiorum[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting....
Mesaj tarihi:
Şarkıların adlarını bilmiyorum ama albümü genel olarak güzeldir. Kolay dinlenebilir olarak Al Jarreau öneririm.

İlgilenenleri varsa ufak çapta grup kuralım? Ne dersiniz...[signature][hline]Grimwolf, 06 Ağustos 2005 22:37 tarihinde demiş ki:
Ulan paticiği patiçüke çevirdiniz...
  • Yeni Oluştur...