BladeSinger Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 bu iki sınav için özellikle bilkent in hazırlık atlama sınavı sınavı için çalışma ihtiyacı içindeyim aranızda bu sınavlara bir dönem çalışmış ve hangi kitaplara nasıl bir çalışma yolu izlemem gerektiğini bilen warsa tavsiyelerinizi bekliyorum kitap cd site vs vs[hline]Gk...Sin.....Forever.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aente Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 aynı durumu bende yasıom aü hazırlık icin bes asamalı bi sınava grce eylul ortasında..70 yada uzerinde almam lazım.. wlla ne bliim bol bol test coz,gramer sorunu bırakma ve deli gibi kelime ögren..rahat cumle kurablcek hale gel diim..[hline]aente is alone on this way.. aente:Adventurous Effective for Nocturnal Troubleshooting and Excursionist Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HIV Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Bilkent'in kendi kitapları var. Sınavlarda çıkan veya benzer sorular var içinde. Ama bu kitabı kayıt olurken veriyorlar,daha doğrusu satın alıyorsun. Sınavın nasıl olacağına dair fikrin olur. Bu arada İngilizcene fazla güvenmiyorsan çok kasma paşa paşa yarım dönem hazırlığını oku. Çalışmayı düşündüğüne göre ilk basamağı garanti geçersin diye düşündüm,o yüzden yarım dönem dedim. Yoksa bunu 2 dönem yapmak senin elinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Etos Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 toefl bulabileceğiniz en basit ingilizce sınavlarından biridir. ben hiç bir hazırlık yapmadan, örnek bir toefl testi dahi görmeden 670 küsür bişey yapmıştım (tam puan 677 idi o zamanlar). üniversitelerin sınavları nasıldır bilmiyorum ama ingilizcenize pek güvenmiyorsanız üni'nin sınavı yerine toefl'a girin derim (kabul ediliyorsa tabi). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dojorel Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 blade hangi bolume giriyorsun bilkentte? [hline]blinded by fear of life [Bu mesaj Dojorel tarafından 01 August 2003 16:58 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Odtu hazırlık için yanılmıyorsam 500u geçmek yeterli Toeflda. 1991de öyleydi.[hline]Kalplerdeki Kaymak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 toefl cok kolay eger duzgun bi ingilzice egitim aldiysan okulda full en azindan %90 cekersin [Bu mesaj Infeqted tarafından 01 August 2003 17:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deviL Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 nası burs veriyolar ya ben lise 1 basında 630 kusur yaptım; 2 sene sonra toplam 3-4 yanlıs yaptım (300de 287 puan, essay 6da 6) oyle burs murs almadım toefldan. oyle berkeley gibi okullar sadece uyduruk toefl sınavından burs veriyorlarsa haber edin yani lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Lancelot_ Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 o kdr kolaymı toefl bende girmeyi düşünüyodum[hline]Olymposdan[Sir Lancelot] [Silver Ailesi,Ivanov kardeşler] Avaturkten[William Hurt] ------ Save me from the nothing i've become Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMedia Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 evet ya nası olcak geçemezsem sınavı hazırlık 1 sene diğmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Befounder Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 / [Bu mesaj Befounder tarafından 01 August 2003 20:39 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Befounder Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 said: deviL, 01 August 2003 17:26 tarihinde demiş ki: nası burs veriyolar ya ben lise 1 basında 630 kusur yaptım; 2 sene sonra toplam 3-4 yanlıs yaptım (300de 287 puan, essay 6da 6) oyle burs murs almadım toefldan. oyle berkeley gibi okullar sadece uyduruk toefl sınavından burs veriyorlarsa haber edin yani lol. Benimde puanim bu iste, bi assai bi yukari olabilir ama 670 kusurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dygrogrand Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 ben orta doğu ingilizce kursuna gittim walla direk sınavda çıkanların aynısını söylüyorlar bence kesin git o tür bir yere sonuçta 200-300 milyon verip 1 yıl okul parası kurtarıosun ben B+ ile geçmiştim ama söyleyeyim sınav 2 gün sürüo :)[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Bonepart'cim eski sistemde 670 sallama degil, bir cok arkadasim 690 - 700 lerde skorlari vardi, TOP neydi hatirlamiyorum. 650 ustu demek NATIVE sin demek TOEFL da, yani Ana dilinden farki yok anlamina geliyo ( Nasil oluyoso? bissuru japon taniyorum TOEFL almis 650, iki kelime konusamiyo hehe ) TOEFL icin calisilcak bisi yok pek. Sadece: 1) Toefl da sorulan Grammer sorularini Review et 2) Bir iki kompozisyon yaz girmeden once Yani en fazla Grammer review edip, bir de olmadi TOEFL taktikleri oku. Bir tanesini ben vereyim mesela TOEFL kompozisyondan iki perfect ( 6.0) cekmis bir vatandas olarak :) *havamida atarim icabinda* Toefl da yazacagin kompozisyonu okuyan adam en fazla, ama en fazla 2 dakikasini verir okumak ve degerlendirmek icin. Bunun icin kompozisyon yazarken Fikirlerin acik olsun. Derin mevzulara dalma, zira okuyanin zamani yok senin fikirlerini anlamaya. Perfect alan kompozisyonlarin genel ozelligi ise fikirlerin derli toplu olmasi ve bir giris, en az ama en az 3 gelisme ve bir sonuc paragrafinin olmasi. Hizliysan gelisme paragrafini 5 tut derim. Yazim kurallarina dikkat et, kurallardan kasit fikir belirtirken kullanacagin bir template olsun kafanda o sinava girerken. Zaten dili biliyorsan, gercekten zor degil. Zor olan bir sinav varsa ( sozeli ) GMAT, ben artik aglayacaktim sozel kisimda, gercek makaleler cikiyor, benim karsima iki tane TIP Makalesi cikti geberdim tabir dogruysa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Bu arada GMAT den 700 ustu alirsaniz burs veriliyo, Bursu veren ETS, o sinavlari yapan sirket, okullar degil. Yale gibi universitelerde adamlarin ortalamasi 740 filan zaten, hepsi burslu olsa gerek hehe ;) TOEFL a burs veren yok. Amerikada ingilizce konusuyosun diye burs mu olur yaw lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Etos Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 başkalarına "sallama hoop yavaş" falan türü şeyler söylemeden önce iki kez düşünün. benim girdiğim sene 677 top skordu ve 677/677 alan sadece benim tanıdığım iki kişi var. yok türkiye rekoru 650 li bişeydi, yok 620 alınca bursla Berkeley'e alıyorlar falan. şu tür saçma şeyler sallamayın kafanızdan lütfen. insanlara biraz güvenmeyi öğrenin, sonradan anlayacaksınız ki size yalan söylemeleri için ortada hiçbir sebep yokmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HIV Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 ben ağlıyorum,kusuruma bakmayın. Daha fazla dayanamadım. :,( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Etos TOEFL gibi sinavlarda TOP SCORE sadece o gune ait top score oluyor. Zira o sinavlar 365 gun butun dunyada veriliyo hehe TOEFL in simdi ust siniri nedir bilemicem, ama fazla onemi yok yani, 600+ super demek ETS e gore, fakat kine artik TOEFL cok guvenilen bir sistem degil. Bir kac davasi oldu zira, ilk olay adi gecen Berkeley in kafasina patliyan bir olay. Uzak dogulu bir arkadas ( Ki kompozisyon yazma olayi bu davadan sonra geldi ) butun kaliplari her seyi ezberliyor, referanslarini profosyenelce yazdirip Berkeley e basvuruyu ve kabul ediliyo. Fakat kine Berkeley bir bakiyo adam ismini soylemek disinda konusamiyo ve haliyle adami programdan atiyolar. Bu arkadas mahkemeye veriyo Berkeley'i, bana gel dediler geldim, bissuru masrafim da oldu, bu benim kanuni kazanilmis hakkim, sikayetciyim diyor. Sonucta Berkeley adama ilk once ingilizce ogretiyor, sonrada diploma veriyor. Bu olaylar tekrarlanmasin diye Kompozisyon kismi koyuluyo TOEFL a, fakat yine uzak dogulu arkadaslar butun kompozisyonlari ezberliyolar ( buna cozum aramiyo ETS, What the fuck dedi onlarda) . TOEFL Kompozisyon konulari en son 100 kusur adetti, yani o yuz kusurunden biri geliyodu, simdi ne oldu bilmiyorum. Fakat dedigim gibi, TOEFL da top score diye bisi yoktur. Her gun Top score degisir. TOEFL in verdigi en fazla puan vardir, ha o kactir, hatirlamiyorum, ama o skoru alanda bir suru insan olur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
muzcu Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 ben de aynen bilkente giidcem toefla girdim ama geçemedim sanırım, bilkentinki ne de gireceğim. bilkent toefldan 213 ve komposizyondan 4 istiyor. bilkentin yaptığı sınav'ın ismi cope. 6 eylülde ilk kısmı (reading-listening). 7 eylülde ikinci kısım (languange/structure-writing) yapılıyor her bir sınav bir dönemi ifade ediyor yani 1'i geçemezsen direk hazırlık. 1. i geçip 2. de takılırsan 2. dönemden sorumlu oluyorsun sadece. sınavı olduğun gün sonucu öğleden sonra bölümün panosuna asılıyor. eğer ankaradaysan yada ankarada tanıdığın varsa cope alıştırma kitabını alabilirsin içinde 3 gerçek test, 1 çözümlü test, sınav hakkında bilgiler (ama puanlama yok galiba) ve cevap anahtarı. Bilkent rektörlük binası, muhasebe bölümünden alabilirsin. toefl sonuçlarını da 22 eylüle kadar kabul ediyorlar, hazırlıktan muaf olmak için.[signature][hline]Europe - Frostwhisper; soulbounds guildi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 sanki bir eğitim bölümü olacaktı :-p toefl sınavı değişiyormuş, 2006'da farklı olackamış. tempo mu aktüel mi ne bir ara yazmıştı. halam girdi, devlet memuru ve kazandı sınavı. önümüzdeki sene amerika yolcusu :)[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! | |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 bladesinger? bilkent?[signature][hline]darakkitlauncha//rockin' the business since '98. "resistance is futile" (elektrik sobasıyla ısınamazsın) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Keyzar Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Zamanin kisitli, ama faydasi olacagini dusunuyorsan eger "Positive English"e gitmeni oneririm. Cope sinav sistemi hakkinda her turlu detayi ogrenmeden sinava girme. Temel bir ingilizce duzeyine sahipsen 1. asamayi rahat gecersin, ama 2. asama oldukca zor, uzun ve sikicidir. 2001 yili ve sonrasi "Cope" un zorluk seviyesinin oldukca dustugunu soyluyorlardi. Zaten okula gelen yeni kardeslerimizin ingilizce duzeylerinden bunlari cikarmak da hic de zor olmuyor:D... Bilkent'le ilgili herhangi baska bir sorunun olursa ozel mesajla da sorabilirsin. Sinavda basarilar...[signature][hline]Gyokuche neden sen? Hatalıysam 0536 213 03 23 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 said: orc_lord, 15 Ağustos 2005 17:33 tarihinde demiş ki: sanki bir eğitim bölümü olacaktı :-p toefl sınavı değişiyormuş, 2006'da farklı olackamış. tempo mu aktüel mi ne bir ara yazmıştı. halam girdi, devlet memuru ve kazandı sınavı. önümüzdeki sene amerika yolcusu :) Bu sezon başında Amerika da speaking uygulaması başlıyor, seneye bütün Avrupa ve Türkiye de uygulanacak yeni sistem, girebiliyorsanız girin diyiorum said: silencer, 15 Ağustos 2005 21:13 tarihinde demiş ki: bladesinger? bilkent? Evet bladesinger bilkent bilgisayar 3 te süpper aşmış, yardım sever yüce bir insandır, çok yardım etti sağolsun Cope la ilgili sorularınız olursa öms den cevaplamaya çalışırım[signature][hline]Why are you so weak ? Because your hate is weak! / Uchiha Itachi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar