Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Torrentlerde Sarı Işık ve Yavaş Download Sorunu

Fly

Öne çıkan mesajlar

256k adsl'im var, Alcatel Speedtouch 330 (idi sanırsam, 300 de olabilir) USB modem ve BitTornado kullanıyorum.

Her ne kadar burada ve google'da saatlerce aramış olsam da ortalamada anca 12k/s lerde olabilen, en cok 19k lara cikabilip 1 dkda düşen dowlnoad hızımı arttıracak bir yol çıkmadı, şimdi de 1k/s ile çekiyor, üstelik 10 tane seed var. Herkes port aç onu aç bunu aç diyor, ama USB modemlerde olmuyor .

1) Portlar nasıl açılır USB modemlerde ? Etkisi olur mu ?
2) Windowsun Firewallı açık, etkisi var mı ?
3) Ortalıkta onlarca seed varken ben downlaod edmiyorum, millet sınır koymadığım zaman benden 7 k upload alıyor. Sınır koyunca da sınırın yine üstünde, neden ?
4) Snubbed, choked vs yazıyor Advanced bölümündeki tablodan bakınca. İnsanlar engelleyebiliyor mu downalod etmeyi ?

Kısaca hızımı nasıl arttırabilirim ? Eskiden 128k olduğu zamanlarda daha hızlı iniyordu Flashgette (15k/s)

Soruların cevapları başka bir topicte varsa affedin, ben bulamadım.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Sarı ışık yanıyorsa devamlı bu senın firewall arkasında oldugunu gösterir ki bu senın dl hızını epeyce düşürüyor bunun için firewall kaldır öle dene birde derim bende de öle oluyor bende zoomx4 var firewall donanımsal kaldırmak ıstemıyorum o yuzden 5-6kb ıle surunuyoruz[signature][hline]Amerikan sineması sözüm sana , yıllarca uzaylıyı başka tanıttın, onu bir öcü gibi gösterdin, ama unutma, uzaylıda olsa, insan insandır by Cem Yılmaz
Msn/Mail:[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

Firewall olarak windowsun firewallı var, onu kapamam da işe yaramadı.

Şu an 5 tane %100 ve 6 tane %97 civarı tamamlamış adamlar var, ama hiçbirinden dosya çekmiyor. Neden olabilir ?

Sarı ışık yeşil ışığa başka nasıl dönebilir ?[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

evet :D
UL 1 yapınca hiç sorunum olmuyor download'da
mesela torrentbits'ten bant genişliğimin tamamı kadar download yapabiliyorum UL 1 kb'a çekilmiş olsa bile[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

UL'u 1kb'a sınırlayınca hakketen çok güzel DL yapılıyor torrent ile.[signature][hline]Silphatos Iceheart
Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage
(a.k.a : Grynn , Botanika)
-Est Sularus oth Mithas-

[Bu mesaj SilphatosIce_ tarafından 06 Kasım 2004 17:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
GEd, 04 Kasım 2004 17:51 tarihinde demiş ki:
bittorent hangi portlari kullaniyor
bende firewall arkasindayim
windwos firewall da unblocked ancak dsl ruoter firewalldan acmam gerekiyor sanirim
portlari bilen var mi?

bittornado'da portları kendin belirleyebiliyosun mesela, torrentbits bazı portları kullandırtmadığı için bittornado o konuda adamların da tavsiye ettiği bir program

10000-60000 arasında bi port seçebilirsin, öyle bir öneride bulunmuşlar sitelerinde[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

Etkin konu varken burda sorim. En hızlısı hangisi? Sanırım en hızlısı uploadu en aza indirebilen. Bu hangisi oluyor?[signature][hline]Unique|MF (eski) >> CS ---- Wololo (yeni) >> CS ---- Padaone >> Sanane (JK2)
Celeis >> Elan Realms (UO) ---- Celeis Sirion >> Dark Venue (UO)
Webmaster >> www.FAOTO.com ---- Hayatına çeşni kat!
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Routerdan veya ethernet kartından bağlanmıyorum, USB den bağlanıyorum. Windowsun firewallunda port açma şeysinde bi ip nosu istiyor anlamadım, eğer buradan açmamız lazımsa ne yapmalıyız ?[signature][hline]

[Bu mesaj flyblast tarafından 07 Kasım 2004 19:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Selam arkadaslar bende Zoom X5 modem var, ve torrent programı olarak Azureus kullanıyorum..
Söyle bir sorun var; Downloadların yüzü hiç yeşil olmuyor hep sarı! help bölümünde baktım hep sarı oluyorsa NAT hatası vardır deniyo.. NAT hatası nedemek bilen varmı?

Bilgisayara format atmadan once hep yeşildi! çok iyi download yapıyodum Bilgisayara format attıktan sonra bozuldu,, bu nedenle modem ayarlarında bir sorun oldugunu düşünmüyorum.. sanırım bu NAT sorunuyla ilgili yardımcı olabilirseni çok sevinirim..
Sosyal ağlarda paylaş

Azureus kullanmaya başladım, oldukça iyi. Ancak yine sarı ışık yine sarı ışık... "health info" diye bir bölümü vardı baktım NAT problemi vardır diyor. Port scan yaptın hepsinde sorun var NAT ile ilgili diyor.

Bu nasıl çözülür ? Bir daha hatırlatıyorum, ETHERNET den değil, USB den bağlı Alcatel Speedtouch 330 modem kullanıyorum (yani internet explorerdan modemin ip sine gir,vs demeyin lütfen)[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Çözümü buldum, USB den bağlı ADSL modemi olan, Win XP kullanan ve windowsun firewallunu kullanan arkadaşlar için yazıyorum :

1) Ağ bağlantılarından dial-up başlığındaki adsl bağlantınızın özelliklerine girin.

2) Advanced bölmesinde firewall vs ile ilgili şeyler var, ordan settings e tıklayınca firewallun izin verdiği portlar listesi çıkacak (burdaki torrenttransfer benim port açmak için eklediğim mesela)

3) Add'e tıklayın, external ve internal portlara 6881 yazın (kullandığınız programa göre değişir tabi, 6881-6889 portları torrentler için tercih ediliyor, o yüzden, azureus veya benzeri port belirleyebildiğiniz programlarda da bu portları yazın. Azureusta direk 6881 den bağlattırabildeğiniz için tek bir ekleme yeterli). Name or IP adress li bölüme 127.0.0.1 yazın, descriptiona istediginizi yazın.

4) Ardından yeni oluşturduğunuz servisi işaretleyin, o port açılmış oldu.

[signature][hline]

Sosyal ağlarda paylaş

bende de azureus var.
Download bi coşuyo 20 ye geliyo bi 10 a düşüyor falan oynuyor bazen. şimdi sakinleşti. KB olarak yakın çekiyor. Neden böyle? ben de mi oynamalıyım firewall olaylarıyla?[signature][hline]İ$te geldik gidiyoruz bilinmez bir diyara
Eskiden karpuz idik, şimdi döndük biz hıyara.
UO-TF-CS-NWN-RO-AA Serverları@mix.gen.tr // Yazılarım
Sosyal ağlarda paylaş

Daha çok seeder ve leecher sayısı önemli. Ayrıca sanırsam bağlantı hızı daha yüksek olana bir miktar öncelik var.

Örneğin 14 seed , sen de dahil 2 leech var. Bu durumda seed sayısı fazla, leech sayısı az olduğu için dosyayı indirenler daha fazla pay alabildikleri için daha hızlı indirir. (kişi başına 7 bilgisayar düşüyormuş gibi)

Ama 15 seed 30 leech olunca kişi başına daha az upload geliyor, böylece yavaş çekiyorsun (her iki kişi 1 seeden çekiyor, dolayısıyla kişi başına gelen hız çok az oluyor)

Tabi sarı ışık ve yeşil ışık (azureusta smiley) arasında bariz fark var (ama aynı seed, leecher,vs koşullarında ortalama 3k/s ile çekerken 24k/s lere fırlamaz ama 10k/s lere çkabilir mesela). Mesela max 8 k/s olan hızım , 19k lara çıktı ayarların hemen ardından (ki o da ben max 5 k upload izni verdiğim için 20k dl ye izin vermesi yüzünden azureusun)[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

BitTornadoda aralık belirleyebiliyorsun, oradan 6881, 6889 ve aralarındaki portları (duyduğum kadarıyla) tek tek açıp port aralığına da 6881 - 6889 yazman lazım.

Routerlarla ilgili olarakbu link belki çözüm getirebilir

[Bu mesaj flyblast tarafından 13 Kasım 2004 23:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...