Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

cami minarelerinda merdiven varmi

Ancalagan

Öne çıkan mesajlar

Eski camilerde benim bildigim minarelerde merdivenler olurdu yukari cıkılır fln ordan okunurdu ezan ...faka tyeni camilerde bu merdiven oalyi yok sanırsam ezan baska biyerden okunuyo ve hoperlorlerle etrafa seslendilirliyo yoksa hala bu minarelerde merdivenler varda imam abilerimiz kullanmıyomu ? yani cıkıp yukari okuuyomu ?[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Sosyal ağlarda paylaş

peki o akdar dar bi yapinin icinde nasil bir merdiven olabilir kafayi yedim o zaman cok zayif bi yapidir o yani ne biliym ilk depremde gider gibime geliyo yada hafif bi zelzerede yani... yani eski buyuk camilerde hani brz daha genis ceperi ama simdikiler incecik diyorum acaba o eski yukari cıkma olayi bitti adamlar sadece görüntü olsun diye estetik cubuk oalrakmı koyuyo onu ?[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
Tam bu sıralarda bi ses
Sosyal ağlarda paylaş

minare için özel miraeciler var yani herhangi bir işçi grubuyla yapılmıyor.temelleri çok sağlam kendiside öyle ve evet darda olsa bir merdiveni var hatta aşşağıdan alçak görünür ama çık çık bitmez.En azından bizim ki öyle[signature][hline]Viva la creativa!!!
Ben feleğin şu çarkına çomak sokarım,yeter ki ıslak ıslak bakma öyle...
Sosyal ağlarda paylaş

megafonun tellerine tutunup çıkıyolar.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
St_Dreamer, 13 Ağustos 2005 22:04 tarihinde demiş ki:
ne demek yememişti bence yaşanması gereken bir şey minareden şehir görüntüsü çok güzel oluyor.Tam fotoğraflık

bu yaşımda değildim
+
şehir camisi değil köy camisiydi
gereksiz bir atraksiyon olurdu o yaşta :)[signature][hline]Atletimin kolu yok
Hovarladığın sonu yok
Aramazsan arama
Zaten bende kontör yok
Sosyal ağlarda paylaş

dimi yani düsüp bacani fln kırarin kasın acilridi fln :-P ben valla cok merak ettim simdi hepsinde var yani... ee niye bu amcamlar cıkmıyo daha egzotik olur gerce yaslilar onlarda haklılar yaw yorulur insan[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
Tam bu sıralarda bi ses
Sosyal ağlarda paylaş

teknoloji dostum imamların hepsini gerici,teknoloji düşmanı yobaz mı sanıyorsunuz :).Hatta minareye girmiyorlar bile artık merkezi sistemden oklunuyor.Bir cami merkez oluyor ordan okunan ezan bütün camilere gidiyor[signature][hline]Viva la creativa!!!
Sosyal ağlarda paylaş

nesi iyi yaw merkezden gelen ses acayip bozuluyor ve ezan dinlemenin hiç bir tadı kalmıyor açıkçası.Ehe ama imamlara avantajı büyük babam maç seyrediyor ezanın bitmesine yakın yukarıya çıkıyor :)Eskiden okumak için çıkıyordu.Çok gol kaçırdığı olmuştur o şekilde[signature][hline]Viva la creativa!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Hemen hemen bütün minarelerde merdiven vardır.
İmamların azı minarede okuyor artık ezanları.
Geri kalan kesim ise genelde 2.kattan mikrofonla okuyolar. Oradan minareye aktarılıyo ve genel olarak herkese duyuruluyo.[signature][hline]| Mail | | Msn | | Ultima Online | | icQ | | ForuM |
Ölüm Ölüm Dediğin Nedir ki Gülüm ; War'a Geç Resliyim.
Surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes!
Ey kahbe rüzgâr, artık ne yandan esersen es!..Ûstad Necip Fâzıl.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 13 Ağustos 2005 22:25 tarihinde demiş ki:
Hatta her balkon için minaredeki ayrı bir merdiven çıkar.
absocum o harika bir olay ama neyazıkki bütün miinarelerde olmuyor.Düşünsene 3 kişi giriyorsunuz birbirinizi görmeden ayrı ayrı şerefelere(balkon dedikleriniz)çıkıyorsunuz.
@insight.Abi o olay eskidedi mikrofonlu sisteme geçildiğinden beridir kimse şerefeye çıkmıyor.birde heryerde merkezi sistem yok hala manuel okuyan imamlar var[signature][hline]Viva la creativa!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Minarelerde merdiven yok.imam hatip liselerinde dağcılık eğitimi veriyolar imamlarda her ezanda minareye kadar tırmanıyolar

Saçmalamak bi yana artık minareye çıkılmıyo ki.Çıkıcak olsalar bikere asansör yaptırırlar ne çıkıcaklar okadar merdiveni(bikere minare içini görmüştümde yok hayatta çıkmam o merdivenlerden.Dıştan tırmanırım daha iyi)

Teknoloji sağolsun adamlar teybe koyuyolar kasedi, ses tellerinide yıpratmıyolar(Belki mikrofonla söylüyo da olabilirler).Hoparlörlerden duyuruyo tüm mahalleye.Artık öyle bağıran imam yok eskisi gibi
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mandoo, 13 Ağustos 2005 22:56 tarihinde demiş ki:
aa hakkaten ya..acaba gitsek imama..dayı bi çıkıp bakiym semaya desek..izin verirmi acep..
ehe bodruma yolunuz düşerse bizimkilere çıkartırım ben manzara mükemmel valla bu arada ilidiancım o teybi yapanlar var ama yasak yakalandıklarında fena oluyorlar :)[signature][hline]Viva la creativa!!!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...