Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alliance - Horde

Eternal

Öne çıkan mesajlar

Horde oyuncuların %99.9'nun alliance faction'nını newbie ve lame görmesinin sebeplerini düşünüyorum.Kendimce edindigim sonuçlar aslında herkesin görüpte söyleyemedigi ya da ugraşmak istemedigi noktalar.

Horde kesmine bakıyoruz şimdi oyunda.Sefil bir ortam var,yaşayış açısından kalibe hayatı ve bir kurtuluşun bi aşiretin devamı olma yükümlülügü bulunuyor her ırkın.
Orc lara bakıyoruz.Yıllar yılı hep çekmişler insan ırkından.Hep bir kavga gürültü var.Teknolojileri akılları dogrultusunda gelişmiş.Human race ine göre daha derme çatma bir tarz verilmiş.Bu döküntü aşiret tarzı bazı insanların hoşuna giden bir durum oluyor.Horde seçilmenin ana temasının Kötülük oldugun düşünen yüzlerce newbie varken alliance a noob denilmesine de anlam veremiyorum.Horde kötü degildir.
Diger bir taraftan bakıyoruz olaylara.
Bir dwarf ne kadar acımasız ve sadist bir imaj yaratabilirki..
Bir undead kadar veya bir orc warrior kadar...
Diger bir açıdan bakınca oyuna yeni baslıyan 10 oyuncun alliance olma sebebi Nightelf tir.herkes elf olmanın verdigi asilligi yaşamak ve legolas karakteri gibi tribe girmeyi çok sevdigi için NE race ini tercih ediyolar.
Alliance neden newbie çünkü oyuna başlayan insanların ilk tercihi MAVi renkten yana oluyor.
Undead açıp başladıgınız ortama bi bakıyosunuz pro bir hava,bir tarz.Hadi bak işine gücüne uber olda adam keselim tarzında bir ortam sunulmuş.Questlerinde bile bunu anlayabiliyoruz.Bu çevre ve tarz horde oyuncuları karşı tarafın amatör olup olmadıgı sonucuna çıkarıyor.Hiçbir Horde alliance ın oyun bildigini sölemez.Alliance herzaman newbie dir.Çünkü horde paçozlugu içinden çıkan işibilen adam rölündedir.
Avrupa adına konuşunca açıp sitelere baktıgımızda X serverında Alliance Factionında 1k oyuncu varsa 500-600 tanesi NE'dir.
Özetle Alliance lar serverlarda neden noob ve oyunu bilmeyen kişiler imajındadır.
1- İlk tercihin alliance olması
2- Hordeların ortam bakımından pro sun abi sen tarzı verilmesi
3- Alliance'da yaş sınırının Horde a oranla çok daha aşagıda olması.

Gelelim Hordelar neden iyi oynuyor konusuna.
warcraftmovies.com a bakıyorum 50 tane horde pvp moviesi
5 tane alliance pvp moviesi.
Bizim alliance ımız napıyor Nightelf le paladinle dans ediyor onu movie yapıp siteye koyuyor.
Horde un iyi oynamasının nedeni açık.Sayı az,belli bir birlik olmak zorunda yoksa sag kalamassın iyi bir karaktere sahip olamassın.Tabikide içlerinde yetenekli oyuncular oluyor.
Aslında beni rahatsız eden tek bir durum var bu konuda alliance oyuncularının siz oyunu bilmiyosunuz ki ehehe tarzında karşılanmasıdır.Ben Human race ini hikayesini ve ortamını sevdigim için açıp oynadım.Baştada Alliance olmayı istiyodum.
Ama horde açan "horde kötü abi..kötülük rulz" "darkside for the win" mantıgına sahip oldugu için seçti ve seçiyor.
Horde karaktere sahip türk oyuncularının yanıldıgı tek bir nokta imaja ve şekle aldanmak.
"ehehe pembe saçlı gnome
yok abi newbie bu tipe baksana ehaheh" mantıgına sahip olmak.

Neyse çok uzatmıyım gece gece aklıma eseni yazdım görüş belirtmek isterseniz yazabilirsiniz =P

teşekkür ettim.[signature][hline]

[Bu mesaj Eternal tarafından 07 Ağustos 2005 04:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

evet horde u kötü taraf zannettiği için seçenler var ama alliance i da iyi zannederek seçenler de oldukça fazla :)

bunun yanında alliance ı noob olarak görmedim hiç. ancak tabiki yaş ortalaması horde a göre oldukça düşük ki bu benim için dayanılmaz oluyor. sırf çoluk çocukla uğraşmaktan bıktığım için pvp serverını bırakıp pve serverına geçmek istiyordum heralde pvp serverında alliance oldukça zor olur. ama zaten allianceta belli bir seviyenin üstündekiler belirli guildlerde toplandığı için diğer kesimden ayrılıyordur
Sosyal ağlarda paylaş

valla mantiklisin ama alliance larin yas ortalamasinin düsük olmasi en cok etkileyen sey benim icin tercihte..pro bi oyun oynanmio cok adam var birlik yok bizde az var deerini biliyoruz diyebilirim..[signature][hline]fedaykin, 24 November 2003 18:38 tarihinde Ainu'ya demiş ki:
Aynı senden önceki 20 kişinin düşündüğü gibi onun özel kişisi sen olacaksın, tabi tabii...
Fistan, 12 Ocak 2005 23:29 tarihinde demiş ki:
İki gün sonra "Lan Niye Patlattınız benim öğle yemeğimi?" diye Mor yatatıklar basarsa dünyayı kimse tutmasın beni nasayı üzerim ozaman.
Sosyal ağlarda paylaş

*Gnomeların beynini ezmek için, onları savaş alanında görüp gerekirse AV de 50 tane allyın içine girip yinede gnome öldürebilmek için,
*level 1 de olsa 60 ken yine gnomelara attack vermek için
*Sırf tipi güzel oldugu için, Night Elf Hatun veya Human seçenlere sinir oldugum için,
*Warcraft TFT çıktıktan sonra night Elflere gıcık olup, For The Horde gazıyla Battel Nette paso Orc oynayıp I love Horde tiplerine girdiğim için. :D
*Warcraft III te Grom'un (yanlış hatırlamıyorum umarım) Thrall ı kurtarması ve bunun gibi herhangi bir kahramanlık ve dostluk :P :P gazlarının diger ırklarda oldugunu göremediğim için.
*!!!!! Night Elf kadınlarının kıvırta kıvırta çingeneler gibi yürüşlerine kıl olduğum için !!!!!!
* War III teki Taurenleri ve Tau. Chieftn. heroyu çok sevdigim için,
*Stormwindin dizaynından ve Gaz Ötesi Rönesans Reform müziklerinden sinir oldugum için,
*Rexxar'a özendigim ve zaten NWN wow BG Icew. Dale Diablo FRP gibi oyunlarda hep ranged class oldugum ve uzaktan hakimiyet kurmayı sevdigim için

Horde Seçtim, 1 tane ally karakter açtım Closed Betada 38 NE rogue, onun dışında tüm karakterlerim Horde,
Rexxar özentisi gibi zımbırtı ve ranged olayı yüzünden Hunter açtım ve 60 oldum,
Tauren Chieftain'ı sevdigim için henüz çiçegi burnunda bir warrior açtım bugün :D level 20 oldum :)

ayrıca blizzard çalışanlarına rüşvet karşılıgı taurenlere bir abilityvermelerini rica edecem, öldürdüğümüz gnomlerın beynini ezebilelim lütfen :D, bu ne kardeşim FRP de Half lingler wow da gnome lar kurtulamayacakmıyım ben bu bit kılıklı karıncalardan.[signature][hline]Gaiseric LvL-60 Hunter @ Burning Legioun EU
LvL 60 time -> 12 days 06 hours 38 minutes Play time
Sosyal ağlarda paylaş

ben mesela stormrage de oynuyorum artik burning legion kasmasi icin en zor server heralde 41 warriorum smde hafta harcadim rahat grup bulana kadar badlanste de öyle herkes high level anasini satim ;) stormrage de night elf (!) ve rogue (!!!!) actim guild mastera sordum cok yok dedin senin gibi secim yapan ama shaman cok var dedi :)[signature][hline]fedaykin, 24 November 2003 18:38 tarihinde Ainu'ya demiş ki:
Aynı senden önceki 20 kişinin düşündüğü gibi onun özel kişisi sen olacaksın, tabi tabii...
İki gün sonra "Lan Niye Patlattınız benim öğle yemeğimi?" diye Mor yatatıklar basarsa dünyayı kimse tutmasın beni nasayı üzerim ozaman.
Sosyal ağlarda paylaş

Alliance tarafı çoğunlukla karakterin tipi beğenildiği için seçiliyor zannımca. Yamuk yumuk trollden, bildiğin öküzden çok daha cazip geliyor tabi NE, human. Paladin olayı var birde, çoğu kişi için ismi yeter derecesinde.
Pembe saçlı gnomeye gelince, doğru düzgün hikayesi bile olmayan bi ırk. "Ayy canııım" tarzı yaklaşımlar söz konusu.[signature][hline]G3NK ftw.
Sosyal ağlarda paylaş

Aliancenin noob oalrak görülmesinin sebepleri;

1- level kasan insanları genel olarak pusuya yatıp arkadan kesmeleri

2-lvl 60 olmalarına ragmen lvl 30 arazilerde gezip player dogramalari

3-bir hordenin ona aciyip birakmasina ragmen pusuda yatip arkadan ayni kişiyi oldurmeleri

4-100 kişi bir kişiyi gankleyip sevinç çığlıkları atmaları

5-1 ini kesince 5 katı biciminde mitozdan da ote bi cogalma seklinde bi alana toplanmaları

6-bir kac takım harici BGlerde oyun alamamaları ozellikle warsong

bunun gibi bir cok sebep sayabilirim aklıma ilk gelenler bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

horde ların ally lardan daha çok savaşa hazır bir halde görünmesinin bir nedeni de bence şudur: (rp olayı gibi düşünürsek)

horde lar dünyada yaşamak için, hayatlarını sürdürmek için savaş verirken ally ların topraklarında ki bir pisliği yok etmeye çalışması olarak görmesi.ally lar zaten bir düzene, hayata sahip ama hordelar burning legion dan kurtulduktan sonra kendilerini bu dünyaya kabul ettirme ve özellikle kendilerini -kendilerine ve dünyaya- ispatlama çabası vermekte, yaşayacak bir düzen kurmaya çalışmaktadır.[signature][hline]http://www.myspace.com/misanthropehus

name :Misanthropic
race :Troll
class :Priest
server : Bladefist
guild : Alaturqua

[Bu mesaj misanthropehus tarafından 07 Ağustos 2005 05:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Excane, 07 Ağustos 2005 05:36 tarihinde demiş ki:
Aliancenin noob oalrak görülmesinin sebepleri;

1- level kasan insanları genel olarak pusuya yatıp arkadan kesmeleri

2-lvl 60 olmalarına ragmen lvl 30 arazilerde gezip player dogramalari

3-bir hordenin ona aciyip birakmasina ragmen pusuda yatip arkadan ayni kişiyi oldurmeleri

4-100 kişi bir kişiyi gankleyip sevinç çığlıkları atmaları

5-1 ini kesince 5 katı biciminde mitozdan da ote bi cogalma seklinde bi alana toplanmaları

6-bir kac takım harici BGlerde oyun alamamaları ozellikle warsong

bunun gibi bir cok sebep sayabilirim aklıma ilk gelenler bunlar.

Bu bahsettigin şeylerin noob lukla alakası yok.A
rkadan dalmak ne demek oyun 3 boyutlu zaten.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

eet ya gariban orclar diyoalrki biz su kenarda kalalım abi rahat bırakın bizi tamam urasmayıuoruz takılalım diyolar :D yok olmuyor ahuahuahu

yukarıda söylenen bir şıkka örnek,

alt charımla vendordayım esya satıyorum XR de Bs lerin orda, yanımda 18 bir rogue var PvP enabled konumunda arkadasımız birden bisi oldu caaat diye bi ses geldi bi baktım ?? bi tane druid (level 55 mis ogrendigimiz) geldi bunu 1-2 vurusta öldürdü sonra kedi oldu gitti, öldürürkende panther formunda saldırdı auhahuaaa.[signature][hline]Gaiseric LvL-60 Hunter @ Burning Legioun EU
Sosyal ağlarda paylaş

aa kesinlikle katiliyorum allylarin ordu gibi ve gank olayini cok yapio oluslarina..ben thunder exile keserken(whirlwind wep quest) beni 45 dakka kesmek icin kamplayan jandarma asayisten adam taniyorum yani tebrik etmistim insan sabri olmadigina inandigimdan..ve ben lvl35im adam 60 :)[signature][hline]fedaykin, 24 November 2003 18:38 tarihinde Ainu'ya demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

cok cani sikilio onlarin galiba oyunda saf saf undercityde lorda gitmeye calisanlari görüorum bazen (tek basina,lvl60hunter dwarf) bi kere royal quarterdan iceriye kadar 2ser tane olmak üyere 10 tane sekme halinde 55 elite var onu birak normal guardlar war hadi gectin dielim icerde 60 61 62 elite war :D[signature][hline]fedaykin, 24 November 2003 18:38 tarihinde Ainu'ya demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

1-1 hafta önce Winterspringdeyim, 1 paladin saldırdı.Düşündüm "helal teketekiz ve ilk atagı o verdi"3 sn sonra 4 alliance arkadan..Tabiki adam partydeymiş.
2-Kardeşim desolacede lvl aksıyor.4 Tane alliance devamlı gelip kesiyo 1,2,3 bende ubrs raidinden çıkıp desolace gidiyorum..Önce 2 sini yakalayıp kesıyorum sonra 4 unu bır arada ardından 10 kısı ardından 15 kısı zerg..İster inanın ister ınanmayın tarafsız bolgelerde ekranımda gördügüm 1 yazıyla "bir" alliance'e attack verdıgim zaman genelde yerde, onumde ressurrect yazısı, ekranımda 4-5 kırmızı player bana spit laugh yapıyor. Yukarda anlattıgım ıkı olayı bir alliance aynı sekılde söyleyebilirmi? Zaten wc3'den orclara sempatim vardı ona nazaran seçtim horde tarafını. İyikide az kalite ve kuru gürültüyü degil az ama öz tarafı seçmişim.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
misanthropehus, 07 Ağustos 2005 05:37 tarihinde demiş ki:
horde ların ally lardan daha çok savaşa hazır bir halde görünmesinin bir nedeni de bence şudur: (rp olayı gibi düşünürsek)

horde lar dünyada yaşamak için, hayatlarını sürdürmek için savaş verirken ally ların topraklarında ki bir pisliği yok etmeye çalışması olarak görmesi.ally lar zaten bir düzene, hayata sahip ama hordelar burning legion dan kurtulduktan sonra kendilerini bu dünyaya kabul ettirme ve özellikle kendilerini -kendilerine ve dünyaya- ispatlama çabası vermekte, yaşayacak bir düzen kurmaya çalışmaktadır.

Allah aşkina alakasi yok :=) Konuyu Açan arkadaş cok cok mantikli yazmiş cokda güzel yazmiş ama bişi eksik ... Horde da iyi oyuncuların gözükme sebeblerinden biri de Basic Specialleridir. .. Forsaken Fear , Berserker , Warstomp , %25 Stun resist gibi .. Peqi Ally e baktiimizda neler görüyoruz ", Hide ( Yeterince Pasif bi skill Olmasada kimse sorun etmez.) , Escape Artisct (Immobizl Acio ama 1.5 cast time + o sirada o immobizlden cikilio artik büyüye pek gerek kalmiyor:o) ) , Stun form ismini tam bilmiyorum Dwarft basic .. Cok gereksiz :=) aralarinda en düzgünü 10 metrekare Hide görebiliyorsun .. Cok cok da onemli oldugunu dusunmuyorum Resmen Rouge kesersin mantigi yapilmiş bişi :=) .... Warstomp suz bi elf warior bi elf druid düşünürseniz .. yeterince - başliyorlar zaten oyuna .. forsakensiz bi rouge pri mage yeterince eksik basliyor oyuna :=) + Priest Basic olarakda Ud Pri ler yeterince Avantajli dier priestlara göre pvp açisindan .. e Şimdi nerde adalet :=) Insanlar maviyim iyiyim desin Ally olsun , Dierleride Bunlar Lamer biz oyuncuyuz desin ... Bu olaya nasil bi çare bulurlar bilmiyorum ama Bu oyunda hic bi şekilde Horde lar cok cok cok Ally den ustun olmicaklar sayica .. kaldi ki sinir getirildiiinde horde ve ally arasindaki farklar BattleGround larda belli oluyor ..Ne kadar beceride olsa Shaman ve Horde Basic Özelliklerin farkını kapatamiyorsunuz ...
Saygılar...[signature][hline]Buried Innocence - Kevashe -
Burning Legion - Gnome Mage -
Sosyal ağlarda paylaş

Ben zaten side seçmedim race seçtim Undead.
Bir de bi kaç arkadaş Arcane,Ascraeus,Dralnu karar vermiştik daha betadayken.
Ama ne bileyim ya anlamıyorum alliance ı pvp de heyecan falan mı yapıyorlar nedir misal arc invictus var bu adamlar ragnaros kesmiş eh o zaman oyunu bilmiyorlar noob diyemezsin ama random ismini cismini bilmediğin adamlara yeniliyorlar bunu anlamak zor.[signature][hline][b]Kralla Tartışma
Sosyal ağlarda paylaş

guildden birinin Ubrs keyini fırına vermek :D için emberciğimizi ziyarete gittik, bekliyoruz işte orda 1 shaman 1 rogue 1 de ben hunter geyik yapıyoruz magarada emberin tam karsıdında, birdne 2 tane rogue 1 tane priest geldi ne oldugunu anlamadım 2 tanesi direk bana geld, öldüm zaten ellerinde 2 parça tamam dal rend vardı yanlıs hatırlamıyosam güzeldi itemları :) priestı o arada öldürebildik zaten crit vurdum sansa 1300 dmg, herneyse koştuk magaraya girdik, abartmıyorum tam 25 dk sinirimden magaranın her yerini flare yagmuruna tuttum sonra bi kösede bi rogue çıktı öldürdük digerini de bulduk öldürdük.
Priestın ceset yerde ve yin abartmıyorum orda 45 dk ya yakın yerde yattı adım rogularda yattı dedik herhalde bunlar pes etti felan bir ne göreyim, arkadan bir destek gelmis AMANIN!!! 1 warrior 2 hunter 1 mage bu 2 rogue ve priesta yardıam gelmis, bunlar gelince birde rogularla priestta canlandı direk tecavüze ugaradık (sham, rogue ve hunter öldürme için) tabi ne oldu adamlar noobmus ahaha FD yaptım inandılar rogue kurtuldu bi tek shammy miz öldü adamlar ejderhayı kestiler ver gittiler hahahaha.[signature][hline]Gaiseric LvL-60 Hunter @ Burning Legioun EU
Sosyal ağlarda paylaş

ben kevashe ismini biliorum ganker diecem cünkü alliance isimlerine dikkat etmem yarim saat kamplamadikca :D[signature][hline]fedaykin, 24 November 2003 18:38 tarihinde Ainu'ya demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

bize bu olay ultimadan aşılanmış orda mavi pk geyiği vardı herkes pk olmak birilerini kesmek isterdi burdada millet öle sandı ilerledikçe anladki burda olaylar değişik.allylar noob deil ama cogu mavi geyikleri hani yeni başlıorum olayları oldugu için o tarafı seçti tamamen haklısın.[signature][hline]Shippy
Sosyal ağlarda paylaş

valla gank diorum ne dicem :) alliance suck...[signature][hline]fedaykin, 24 November 2003 18:38 tarihinde Ainu'ya demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ainu, 07 Ağustos 2005 06:14 tarihinde demiş ki:
valla gank diorum ne dicem :) alliance suck...

Sen bence Nick'in ilgincliinden hatirliyorsundur .. ben gank yapan biri deilim .. en azindan ceset başinda .. ve 87236 kişinin daldii kişiyede ben üflemem bile .. gelcei puan puan deildir .. biz moba dalan horde u mobdan kurtarir sonra sheep yapip heal regenere eder öle dalariz :=) alıktınsa pvp böle yapilio benim bildiim ... (:[signature][hline]Buried Innocence - Kevashe -
Burning Legion - Gnome Mage -
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...