Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sokağa park edenler artık günde 7 ytl ödiyecek, buyur burdan yak..

zydar

Öne çıkan mesajlar

Evet yepyeni bi karar çıktı bugün meclisden ve yakında yüyrlüğe giricek. karar şu:

Bundan sonra arabanızı sokağa bırakırsanız yada caddeye, ceza laıcaksınız ve cazanız gereği eliyetinize el koyulucak. BUndan kurtulmanın yolu ise belediyelerin satıcağı günlüğü 7 ytl olan park vergisini ödemek. Biraz daha açmak gerekirse konuyu, günde 7 milyon dan bi ayda 150 milyonluk bir ödeme yapmanız lazım ki ehliyetinize el koyulmasın.

Eğer kendinize ait bir otoparkınız varsa (ki buda şu demek oluyor, oturduğunuz apartmanın yada iş yerinizin bir otoparkı olmalı) herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. Ama yoksa yukardaki ödemeyi yapmak zorundasınız.

Bu uygulama önümüzdeki aydan itibaren yürürlüğe giricekmiş ve belediyeler yeni para yolları açmak için yapılmış. Aynı amerikada ki gibi park ücret makineleride caddelere yerleştirilicekmiş. Valla nasıl olcak ttam kavrayamadım ama hepimize hayırlı olsun..[signature][hline]
-nevin, uyan horluyorum..
-allah belani versin sait...
- bakkal amca ölümden sonra hayat war mı?
- yok, tadelle war weriyim mi?
- ver hadi..
Sosyal ağlarda paylaş

Derin devlet mevzusu bu . Komplo kurun . Otopark mafyası ne biçim para kırıcak onu düşünün bi . Paranoya az .[signature][hline]WoW : Xaenin-Night Elf Priestess
Alexi_Septimus, Türkiye-Yunanistan maçı sırasında Taksim'de demiş ki:
Pes.Maç oynanırken ezan okuyorlar . Az bi oyuna saygı ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Yerinde bir karar bence.
Yanlış yazmışsın yalnız zydar... Öyle değil,ayda 150 ytl vermiyorsun. Eğer o civarda oturuyorsan park parası olarak yıllık 50 ytl civarında birşey veriyorsun. Başka biyerde sokağa parkedersen geçerli o 7 ytl.

Ayrıca bide şunu düşünüyorum,araçların geçmesini engelleyecek şekilde otomobillerini parkedenlere direk 200ytl falan ceza kesilmeli. Sonra ambulans geç kaldı,itfaiye gelmedi gibi yakınıyorlar. Geçemiyo ki adamlar sokaklardan... Milletin hayatıyla oynuyorlar
[signature][hline]"I studied silence to learn the music. I joined the sinful to regain innocence"

Kerforn/Night Elf Druid
Burning Legion

[Bu mesaj Sensible tarafından 09 Ağustos 2005 04:49 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Sensible tarafından 09 Ağustos 2005 04:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Sokak köşelerine veyahut geçmeyi zorlaştıran taraflara araba parkeden kişilere inanılmaz gıcık oluyorum..
Bir gün hayttan umudumu kessem alıcam bi kamyon hepsine taka taka geçicem.
Sinir bişi.
Hadi onu geçtim biri adamın arabasını çizicek dönerken falan, hiç mi korkmuyor bu herif parkederken..
gıcıklar..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Clementine Soundtrack | arşiv**********

[Bu mesaj MartinLGore tarafından 09 Ağustos 2005 04:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

verginin mantığı nedir? devletin halkına vereceği hizmet için halkından makul değerde para alması.bu para halka hizmet olarak dönecektir

ama ülkemize baktığımızda ödediğimiz vergiler her geçen gün artmakta, hep yeni vergiler eklenmekte, vs.vs. ama bunlar doğru orantılı olarak sürmesi gereken hizmet nerde?

hanginiz söyleyebilir bana artan bu kadar vergi nin yanında aldığımız hizmet artmakta?

böyle bu durumda getirilen vergiler nekadar haklı olabilir merak ediyorum[signature][hline]name: :Misanthropic
race :Troll
class :Priest
server : Kor'gal
guild : Yok guild falan!!
Sosyal ağlarda paylaş

Birşey soracağım.
Meclis tatildeyken bu kararı hangi meclis almış?

Birşey soracağım.
Milyonlarca aracı nasıl teftiş edecekler? İlk günlerde teftiş edilir daha sonrası yalan olur. Ayrıyetten muhtemelen arabanın ön camında birşey taşımamız gerekecek. Bastırırım ki ben ondan matbaada.

Bişey ekleyeceğim
Bizim sokakta 3 sıra park ediliyor. Sokağın bir sağına bir soluna birda göz kararı neresi hoş gelirse diğer adamın arabasının yanına. Gece birisinin çıkması gerekirse imkan yok. Geniş bir araba geçmek isterse imkan yok. Zaten max. 4 şeritlik bir sokak burası.

Kendi oturduğum sokağa kendim arabamı bırakamıyorum. Arabamı 10 15 dk uzaklıktaki dükkanımızın apartmanının garajında bırakıyorum. Herkese kapak olsun. Memnun oldum madem ben bırakamıyorum onlarda para ödesin.

Ve Son birşey soracağım.
3 kuruş para vermemek için başka apartmanların garajlarını kullananlara nekadar ceza verilecek? Ne gibi yaptırımlar uygulanacak? Nikah dairesine gelip 3 kuruş otoparka vermeyelim diye bizim apartmanın garajını işgal eden insanlar varken...[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

Böyle bir şeyin mümkünatı yok, çünkü her sokağı denetlemeleri gerekir. İşlek caddelerde falan zaten sokaklarda parkomat var.

Bu vergiler alınıyor, hizmet yok diyen Türkiye ekonomisi bilmez arkadaşa da diyorum ki, hizmet verilemiyor çünkü hala aldığımız borçların faizlerini ödemeye çalışıyoruz ve para yetiştiremiyoruz. Hortumcular da paraları alıp alıp kaçarken, zenginler vergi vermezken devlet de kafasına vurup vergi alabileceğinden vergiyi toplayıp borçları ödemeye çalışıyor.[signature][hline]Paticik.com'a yarayacaksa, bu bölüm bir reklama ayrılmıştır... Herhalde yapsam yapsam Nescafe reklamı yaparım, süper bir şey ben günde 25 fincan içiyorum.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

aracı olanlar vergi ödüyo işte pul veriolar senelik. pulu olmayanlar parkmetre gibi cihazlara para atıyo. Bi de o ceza olayı abartı. ehliyeti elinden almak nedir be öeh... Yanlız anlamadıım şey şu : adamlar "otopark mafyası" kalksın diye ööle yaptıklarını sölüyolar. E bu "mafya" dediimiz elemanlar zaten bi şekilde belediyelere para sökülüyo. Bu sistem ise sadece işi yasallaştırmış. Aynı "otoparkçı keko"yu ben bu yasa çıktıında da göreceim orda gibi gelio bana?![signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true
Sosyal ağlarda paylaş

değnekçilere dokunmuyor hiçbirtürlü bu yasa.
ben vergimi ödüyorum dokunamazsın diyemezsinki adama.polisinde umrunda değil zaten bu değnekçi olayları
herkes birşekilde korkuyor bunlardan[signature][hline]Sevmesen de beni.. Özledim sesini.. Git desem de yine gitmesen..
Yıllardır çektiğim bu hasret mi çile mi? Haram mısın bana bir bilsem..
Sosyal ağlarda paylaş

nie çıksın
bişe farketmiyor abi devlet sadece 7 ytl fazladan cebe indircek
sen arabanı özel otoparkada bıraksan sokağada bıraksan vericeksin parayı
bandrol parası gibi park parası alcaklar[signature][hline]Sevmesen de beni.. Özledim sesini.. Git desem de yine gitmesen..
Yıllardır çektiğim bu hasret mi çile mi? Haram mısın bana bir bilsem..
Sosyal ağlarda paylaş

Ulan tam ehliyet alacaz parka para alırlar stajer şöförlük çıkacak denir de bize yetişmeyecek inşallah.. hep böyle şeyler bizim döneme denk geliyo anasını satıyım ilkokuldanda mezun olamamıştık ilk biz olmamamıştık[signature][hline]a.k.a. Heren Istiaron
Crossroads Blues
My Space de yeni solo albümüm ve konser resimleri
Paticikteki süper manyak buton
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...